Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Po mom mišljenju PPPoE nije aktivan, zovi ih sutra, to treba da reše daljinskim putem a ne radnik na terenu.

E super, zvacu ih ujutru pa javljam sta je bilo. Hvala ti 😊

Sifra za povezivanje na korisnicki nalog na modemu je bila problem, sto sam i odmah pomislio ali nisam mogao da udjem u modem tj da promenim sa standardnom sifrom za ulazak u modem jer je skoro sve zakljucano. Radi net sada :D

Sifra za povezivanje na korisnicki nalog na modemu je bila problem, sto sam i odmah pomislio ali nisam mogao da udjem u modem tj da promenim sa standardnom sifrom za ulazak u modem jer je skoro sve zakljucano. Radi net sada :D
Kao što sam ti i rekao, PPPoE nije bio aktivan, verovatno su zaboravili da modem aktiviriraju u sistemu😃
Ako ti je modem doneo tehničar kući, on je trebao da preko njihove aplikacije slika serijski broj a kolega iz centrale je odmah morao da aktivira modem i net bi radio.

Iz nekog razloga sifra je bila 000000, a modem je stigao postom

Da li postoji ogranicenje na brzinu protoka interneta, nakon potrosene odredjene kolicine podataka, recimo 900GB?
Za MTS paket 50/8.

Mozes kolko god hoces da preneses podataka.

Cao, jel moze 50/8 internet? Samo internet, necu iptv. Hvala

Screenshot_2022-08-27-12-03-30-524_com.android.chrome.jpg

Mogu da probaju ali bi bilo bas nategnuto...

Da sredis instalaciju u kući maksimalno moguće.

danas su mi dali ugovor za 50/8. videćemo koje su brzine kada se aktivira

Kod mene je uticnica za fiksni bila problem, izbacio sam je, povezao kablove na rj11 i direktno u modem bez splitera

photo_2022-09-10_20-53-51.jpg photo_2022-09-10_20-54-40.jpg

Sad gledam nesto i izgleda da su mi smanjili upload:

2.Sep:
photo_2022-09-10_21-10-04.jpg

10.Sep:
Screenshot from 2022-09-10 21-10-56.png

Da li je ovo za reklamaciju?

Nisu oni smanjili nego su ti se parametri znacajno pogoršali pa se ruter prilagodio postojećim okolnostima. Na samom limitu za up si, plus imas ogroman broj gresaka kojih nije bilo.

Ako je ovo drugo posle tvoje majstorije, vracaj kako je bilo. Ako nije zovi ih.

Direktno je spojeno dok je bio ADSL (20/1) sa starom uticnicom je bas lose radio net, sa puno prekida. Ostalo je jos da promenim kabal i da proverim kako je povezano na tavanu

Na kraju je otkazao DSL link.. Posle intervencije je bolje, jedino sto brzina stoji na 20/2
Screenshot from 2022-09-13 19-50-43.png

Ako mislis na telekomov orman na ulici, tu je blizu, oko 50m

Promenili su ti port ali su pogresno konfigurisali. Dobro je sto ima "zdravih" i sto kaze poglavicas ti je DSLAM bas blizu...

Da li ce se brzina vratiti kad resetujem modem ili ne? Nisam hteo nista da diram, reko mozda je namerno tako ostavljeno da provere kako ce raditi

Mozes da probas, desava se u nekim slucajevima da ruter pobrljavi i da se prilikom ponovnog uspotavljanja konekcije vrati na prava podesavanja... Ali nemoj da ga resetujes, izvadi iz struje i sacekaj malo pa ukljuci.

Ako to ne pomogne, onda moras da zoves/pises da ti prekonfigurisu port...

Ćao treba da mi uvedu telekomov net, operator mi je rekao da je maksimum zbog mojih tehnički mogućnosti bio 10mpbs, samo da napomenem da imam 3 iptv risivera. Dal je moguće da dobijem veću brzinu sa ovim parametrima

Prilozi

• Capture.PNG
    Capture.PNG
    490.6 KB · Pregleda: 81
Nije moguće.
Piše ti za Attainable rate down oko 21000, što je oko 20 mb. Biće ti 10 mb net i ostalo na IPTV (ako imaš HD kanale računaj oko 7-8 mb na tri iptv uređaja).

Moguce je, parametri su za ADSL 2+ a postoji i VDSL ( u cijoj temi pisemo). Tako da ako postoje portovi VDSL mozes traziti vecu brzinu. Ukoliko ostajes na ADSL 2+ onda je nesa69 pravilno napisao...

VDSL na toj udaljenosti bar sto se tice DL-a nece raditi nesto mnogo brze od ADSL-a.

Nazad
Vrh Dno