Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ako zvoni u centrali onda je broj aktiviran, tebi je verovatno negde kabal u prekidu od razvodne kutije do stana ili je na razvodnoj kutiji otkačena tvoja žica sa voda!

ili su aktivirali broj na drugoj lokaciji:D

Poslednja izmena:
To je trebao tehničar da utvrdi. Nakači se na liniju u razvodnoj kutiji na kući/zgradi i ako je tamo ok problem je u kućnoj instalaciji i to treba vlasnik da rešava.

Ali to je Telekom......upravo tako, posle prve prijave smetnje trebao je radnik telekoma da na njegovoj razvodnoj kutiji mernim uređajem proveri dolazni signal od centrale do kutije a onda iz stana do voda (razvodne kutije).......ali što lako kad to može i komplikovano:)

Dolazio je jutros majstor i napravio net. Ocito je bio problem u razvodnoj kutiji, dolazio je do stana i postavio neki uredjaj a posle otisao do ulaza i valjda nesto povezivao, a ja sam mu preko telefona javljao da li uredjaj reaguje. Sve u svemu cirkus su, poprilicno neazurni i neorganizovani.
Imam dva pitanja, preko koje aplikacije gledate kolika je udaljenost od centrale i parametre ?
Htedoh da pitam i za CG NAT, IP adresa mi je nesto 170 ili 178.....
Nisam u blizini neta sada, ali pocetne cifre su te, jesam li iza CG NAT-a?

Sent from my Cool S1 using Tapatalk

Imas kalkulator, googlaj vdsl calculator i onaj prvi link.
Sto se tice cgnata ne bi trebao po toj ip adresi da si iza, ali pogledaj u ruteru i pogledaj na whatismyipadress i ako su iste 100% nisi iza nata, a ja kazem da 99% nisi iza nata.

Sent from my Galaxy S9+ using Tapatalk

Eee evo rezultata,ovde se vide ip adrese, dosta dobrs brzina cini mi se.
Ping varira od 8 do 15-16 u dimacem saobracaju.

f9126d6858044b803be7f11de8ca7391.jpg
780c574cc11a7de93d9d8ebd41dd0ebd.jpg

Eee evo rezultata,ovde se vide ip adrese, dosta dobrs brzina cini mi se.
Ping varira od 8 do 15-16 u dimacem saobracaju.

f9126d6858044b803be7f11de8ca7391.jpg
780c574cc11a7de93d9d8ebd41dd0ebd.jpg

Nisi na FAST-u zato imas veci ping mi na fastu imamo 2-3ms, koliko vidim ovde ti je IP 89..... Ne ona sto si gore napisao.

Mogucw da sam nesto presefio. Znam da ssm video tu ip adresu kada sam gledao properties veze. Ovo takodje nije iza CG NAT?
Sta znaci "fast"? To je nesto do parice ili sami stelujete neka podesavanja u modemu?

Tojedino oni mogu da ti podese. Ako nemas IPTV, pozoves ih i trazis da te prebace na Fast profil.

Poslednja izmena:
Aha, ok, zovem standardno 0800 100 100 ili da odem u poslovnicu?

Update: 7.7. podnet zahtev da se prebaci fixni+VDSL na drugu adresu, 9.7. iskljucen fixni (zvanicno je ostao VDSL, ali naravno nigde ne radi..), tek 26.7. su prikacili fixni na novu adresu (ovo su novi momenti za mene, nikada nije za fixni cekano preko 2-4 dana za bilo sta), net kao da su zaboravili... u nedelju, valjda, se zalio otac u poslovnici, danas je najzad i VDSL prebacen. SKoro mesec dana... barem ima portova :)

Tojedino oni mogu da ti podese. Ako nemas IPTV, pozoves ih i trazis da te prebace na Fast profil.
Planirao sam da uzmem privatnu iptv listu, da li ce da smeta ako budem na tom fast profilu, znaci ne planiram telekomov iptv vec od drugog provajdera.

Imas kalkulator, googlaj vdsl calculator i onaj prvi link.
Sto se tice cgnata ne bi trebao po toj ip adresi da si iza, ali pogledaj u ruteru i pogledaj na whatismyipadress i ako su iste 100% nisi iza nata, a ja kazem da 99% nisi iza nata.

Ako mozes da pojasnis gde se tacno gleda IP adresa na ruteru,imam ovaj ZTE H168N.

Mogucw da sam nesto presefio. Znam da ssm video tu ip adresu kada sam gledao properties veze. Ovo takodje nije iza CG NAT?
Sta znaci "fast"? To je nesto do parice ili sami stelujete neka podesavanja u modemu?
Ваљда се адреса мења често, код рестарта конекције или рутера.

Ипак, ова 89.216... је СББ адреса, да се није телефон накачио на комшију? ;) За натовање мораш да погледаш подешавања рутера, ови тестови приказују са које си јавне дошао а не која је твоја. Погледај негде под wan, lan рутера.

Prvo merenje i jeste sa sbb, mereno 28/7

@gosa70: Internet > Status > DSL Connection Status
U toj tabeli nađeš koja je WAN konekcija za internet (kod mene je Connection Name "HSI", postoji nekoliko varijacija za ZTE rutere: HSI, HSI_V, High_Speed_Internet.... uglavnom imaš definisan set od 4 WAN konekcije (internet, voice, iptv, tr069) u 2 varijante: za ADSL i za VDSL signal... trebalo bi da je prva po redu u tabeli) i vidiš šta stoji za "IP" polje... tipa 178.222.224.102/255.255.255.255. taj deo pre 255.255.255.255 je IP adresa dodeljena tvom ruteru. Onda odeš na http://www.whatsmyip.org/ i ako i tamo vidiš istu tu IP adresu onda nisi na CG-NAT.
Ako se ne poklapa IP adresa na oba mesta (obično ćeš na ruteru videti IP 100.x.x.x kad si iza CG-NAT) onda si popio CG-NAT.

Poslednja izmena:
  • Like
Reagovanja: iOS
Meni nece da se otvori ova opcija status, mora da nesto win baguje. Otisao sam na sajt whats my ip adres i izbacuje mi 178.221.60.131. to isto mi izbacuje i privatni torrent tracker gde sam clan. Trebalo bi da je to ta adresa.
0443fa8ea6a5cb5da3d22ba635945fd9.jpg

Ovo je merenje od danas, ova druga slika.

985ed837dc80ca82bd26fd991d70f6c1.jpg

Poslednja izmena:
Meni nece da se otvori ova opcija status, mora da nesto win baguje. Otisao sam na sajt whats my ip adres i izbacuje mi 178.221.60.131. to isto mi izbacuje i privatni torrent tracker gde sam clan. Trebalo bi da je to ta adresa.
Ovo je merenje od danas, ova druga slika.
To nema veze, oba ce pokazati tvoju javnu adresu, a privatna ce uvek izgledati kao 192.168.x.y, jer ti te adrese dodeljuje ruter.

Uradi ovo sto je shamanNS napisao iznad tvoje poruke.

Ne znam zasto ali kada odem desni klik na konekciju i kliknem na status, nista mi ne otvori, valjda neki bug u win-u. Probao sam restart kompa i nece da mi izbaci taj status. Postoji li neki drugi nacin da se vidi ta adresa?

Jesi se logovao u ruter?Moras kao admin,nema tu sta desni klik,ocito nesto pogresno radis...

Ne znam zasto ali kada odem desni klik na konekciju i kliknem na status, nista mi ne otvori, valjda neki bug u win-u. Probao sam restart kompa i nece da mi izbaci taj status. Postoji li neki drugi nacin da se vidi ta adresa?

:D

Nije control panel u pitanju, niti system tray.

U browser-u ideš na 192.168.1.1

User:admin

Loznika:tzlkisonpk

Ili:

User:telekom

Loznika:telekom

Poslednja izmena:
Kod njega je verovatno ZTE ruter.
onda mu je: user:admin
lozinka:ztonpk

Aaaa daaa, *mjau**mjau**mjau* ja totalno zaboravio na to [emoji848].
Nista sutra cu pogledati nisam trenutno van stana. Doduse razgovarao sam nekim likom , valjda neki inzinjer, obecao mi je da ce otvoriti portove ako mi neki servis ne bude radio, ali opet ne bih da budem iza CG NAT-a.

Cini mi se da net za sada radi bez nekih problema, brzina je dobra , tj gubici nisu veliki. Ne rekoste mi za ovaj "fast" profil, da li da trazim to kako bih smanjio ping posto planiram da uzmem privatnu iptv listu, da li to moze nesto ds smeta?

Da, ZTE mi je ruter, snacicu se valjda, neka kombinacija ce upaliti
.

Opusti se, i ućivaj biće ti lepše. Kakav fast, kakvii natovi.

Ali ozbiljan sam.

Hahaha, ne potresam se ja prijatelju oko toga. Jednostavno volim da naucim nesto novo.
Sto manji ping mi je potreban za iptv, zato pitam za taj profil...
A onaj koji prelazi na telekom, posebno ako ima ugasen fiksni, treba prvo da ih natera da testiraju mrezu, zaboravih danas da napisem, jedan moj kolega sa posla imao je identican slucaj kao moj, ds li oni newto mrse ss tim kablovima, uglavnom eto, prilikom ukljucenja dosta ljudi ima problem.

Definitivno nisam natovan. Poklapa se IP adresa.
9d3c403e8c9ca095dbcbbbfe3bfaf579.jpg

e1b0742ee43942b807b9256011ee9702.jpg

Poslednja izmena:
Rekao sam ti da 99% nisi iza nata.
Sad uzivaj namucio si se dok je sve sredjeno.

Vrh Dno