Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Standardno 15 kod mene.

http://biznet.speedtestcustom.com/result/39a04e40-512f-11e8-8adf-81a2349871b9

Grešaka sve više, nema prekida za sad.

CRC Errors(Up/Down) 968/23079

FEC Errors(Up/Down) 42128/26829

HEC Errors(Up/Down) 0/0

Showtime Start 192 h 37 min 15 s

Probaj sam da promeniš profil (uloguj se kao admin, pa klik na Internet, pa klik na WAN pa klik na DSL Modulation Parameters). Uključi samo 8b ili samo 12a ili samo 17a (ostali kod mene ne rade). Na ovaj način sam drastično smanjio broj grešaka bez posledica po ping i brzinu.

NET 50...jpg

NET 50..jpg

• Like
Reagovanja: M J
Najbolje je da se strpite i sacekate da rese probleme sa pingom i profilima. Pricao sam sa tehnicarem i lik mi je rekao da je sve u fazi podesavanja, a da nama nestrpljivima podizu upload i pre ovih mesec dana. Bukvalno kako zavrse koji deo grada/naselja/mesta, tako korisnicima ponude nove brzine i pakete, kaze da je ogromna borba za korisnike.

Eto, kod mene je problem bio upload od 5 mb/s i kao ne moze da se podigne na 8 zbog drugih korisnika. Medjutim, promenili su Link status: iz vectoring u up i sad ima oko 10mb/s. :)

Jel mozes fotku da vidim kako izgledaju svi parametri?

Sent from my Note 8

• Like
Hmm je normalno da vas uvek zakinu malo

Hmm je normalno da vas uvek zakinu malo , ja koliko vidim meni parametri pucaju al speed test uvek nesto malo skrati nekad cak ide i do 44mbs dl
parametri.png
brzina.png

Ja sam danas na cetu zamolio za podizanje brzine UL na 8. Malo kasnije me zvali iz podrske i ispostavilo se da su oni mene vec prebacili ali da se nije "primilo". Posle nekog vremena je proradilo...

A ja kad sam zvao njihov call centar,devojka koja mi se javila reče mi da prvo novi korisnici dobijaju veci upload,a mi postojeći cemo postepeno dobijati po nekom njihovom redu..Ja još nemam povecan up.

Cudno kad ja odem na MTS-ov sajt i ovu stranu nema sa leve strane tih opcija FB,T,Chat i sl. U pitanju je desktop verzija.

Poslednja izmena:
Meni uvek daju uopšten odgovor, a još sam na 50/2Mbps niko ništa konkretno ne kaže.

Evo i ja sam ih pre pola sata kontaktirao preko chata,sad cu da vidim za koliko ce meni povecati.

Kontaktirao sam ih vise puta i nista.
Odgovor je da su radovi u toku i da budem strpljiv.UZAS!!!!

Jel vi znate da operateri sa kojima pricamo i sa kojima cetujemo zapravo nemaju dodirnih tacaka sa telekomom, to se zapravo radi preko agencije koja zaposljava ljude koji rade kao operateri i koji samo prosledjuju nalog dalje, konkretno tehničarima

Sent from my Note 8

Jel vi znate da operateri sa kojima pricamo i sa kojima cetujemo zapravo nemaju dodirnih tacaka sa telekomom, to se zapravo radi preko agencije koja zaposljava ljude koji rade kao operateri i koji samo prosledjuju nalog dalje, konkretno tehničarima

Sent from my Note 8

Ako je i tačno kakve veze ima, to je sasvim dovoljno, neka proslede tehničaru i neka se tehničar javi, više ti i ne treba.

Ma problem je sto se u vecini slicajeva tehnicar ne javi pa glumi besnu glistu.
Znaju da budu jako jako neodgovorni i to mi smeta najviše.

Sent from my Note 8

Tehniča podrška za internet je nešto najbolje što postoji u mts-u.

Kontaktirao sam ih vise puta i nista.
Odgovor je da su radovi u toku i da budem strpljiv.UZAS!!!!

Kako si ih kontaktirao, telefonom ili putem maila?

Ja sam korisnik box paketa, poslao sam im mail sa pitanjem kada ce biti povecana brzina. Tokom veceri mi je brzina povecana, a sutradan me je zvala tehnicka sluzba da provere da li je sve ok. Ovo je bilo pre 7 dana

• Like
Pisao na četu (sajtu) pisao na fejsbuku, zvao 0800 100100, više puta. Džabe.
vdsl-stats.png

Nažalost, moraš biti uporan.

• Like
Da li ima veze kvalitnetnim kablovima? imam dva kabl ali prikazuje drugacije parametri imam gornji sprat i donji sprat kabl?

Poslednja izmena:
Ako je za isti broj telefona 2 kabla onda je to problem.

Sent from my Note 8

Jel VDSL MTS ekskluziva ili postoji kao opcija i kod drugih provajdera?

@xSeptimus

Ali ne i u rešavanju problema.

Vrh Dno