Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Danas prepodne sam zatražio povećanje preko četa, operaterka uzela broj, posle pola sata me pozvali i rekli da će me zvati kasnije, ako bude trebalo još neko pitanje (izjasnio sam se da želim povećanje brzine u skladu sa ponudom i ako može da me prebace na fast profil, ili kako se već zove).
Evo sad proverih, modem kaže sledeće:
Untitled.png

A speedtest:
7282003433.png

Ne znam samo da li vredi da insistiram da se prebaci interleaved na fast, ne bih da narušim stabilnost veze koja je do sada bila postojana i ne puca.

A što su port konfigurisali na 80 Mbps? :d Koliko ti to IPTV risivera koristiš ? A za interleaved: pitanje je da li i šta oni uopšte imaju od profila sa Fast path između 50 i 100 Mbps brzina.

Ako je pitanje upućeno meni, koristim 2 STB-a. Trebalo bi da sam na 200+ m od centrale i sve mi se čini da bi ovo moglo još malko bolje, ali da ne preterujem, zadovoljan sam i trenutnim. :)

@ B@K@: Za 50 + 2 STB obično "puštaju" 66 Mbps. Zato pitam otkud 80 Mbps.

J*bote pa samo su meni ostavili ovako slabašan (-16 dbm) output power... Ima da ih bijem :d

Poslednja izmena:
Pa nije levi ako imaš Box sa IPTV i Net 50,a imaš IPTV koliko se ja sećam.

Ma ne interesuje me par mb slabiji download u odnosu na 4x manji ping!

Sent from my Note 8

Ne znam da li sam na dobrom mestu pa se izvinjavam unapred.

Da li neko mozda zna kolika je jacina(u db) interne antene za wifi na onom ZTE belom,kockastom ruteru sto Mts daje? . Nema u specifikacijama ,bar ja nisam našao.

Mene takodje interesuje da li neko od vas koji imate MTS-ov VDSL u kuci/stanu ima jos nekog ko se putem Wi-Fi kaci na ruter? Pa me interesuje kako se ponasa taj ruter kada je Wi-Fi signal u pitanju.
Ovo pitam jer bi bio kod mene u sobi a majka je u drugom delu stana i koristi laptop kojim se kaci na TP-Link ov ruter kod mene.

Sve zavisi od rasporeda zidova i kroz koliko prepreka prolazi signal, ako je samo kroz jedan zid onda moze da baca i do preko 300m a ako ide kroz vise od 4 zida onda signala nema.

Sent from my Note 8

Mene takodje interesuje da li neko od vas koji imate MTS-ov VDSL u kuci/stanu ima jos nekog ko se putem Wi-Fi kaci na ruter? Pa me interesuje kako se ponasa taj ruter kada je Wi-Fi signal u pitanju.
Ovo pitam jer bi bio kod mene u sobi a majka je u drugom delu stana i koristi laptop kojim se kaci na TP-Link ov ruter kod mene.

Ponaša se normalno. Radi sve kako treba, stan je skoro 100 kvadrata.

Meni ne može 300 m, ali jedno 50m baca wifi.

Alfa je namam hec,ali ovih koliko oćeš.

CRC Errors(Up/Down) 798/11887

FEC Errors(Up/Down) 62823/8366

HEC Errors(Up/Down) 0/0

Showtime Start 151 h 7 min 19 s

Medjutim radi sve super

http://biznet.speedtestcustom.com/result/1157a350-4fd3-11e8-9fe2-3b7aa4498a14

Sve zavisi od rasporeda zidova i kroz koliko prepreka prolazi signal, ako je samo kroz jedan zid onda moze da baca i do preko 300m a ako ide kroz vise od 4 zida onda signala nema.

Sent from my Note 8

Da ne crtam plan stana ali ide minumum kroz dva zida.

Ponaša se normalno. Radi sve kako treba, stan je skoro 100 kvadrata.

Meni ne može 300 m, ali jedno 50m baca wifi.

Meni je oko 20 m rastojanje od rutera do maminog laptopa.
Ako bude problema moracu da ga stavim u hodnik. Samim tim skracujem duzinu kabla od parice ali moram onda da kod mene stavim u komp neki Wi-Fi adapter.

Poslednja izmena:
Da li ima sanse dobiti NET 100 po ceni NET 50 nakon isteka ugovora za NET 50 uz novi ugovor na 2 god.?

• Like
Reagovanja: M J
Da li ima sanse dobiti NET 100 po ceni NET 50 nakon isteka ugovora za NET 50 uz novi ugovor na 2 god.?

Traži specijalnu ponudu za produženje ugovora (u razgovoru navedi to što želiš) na 064 733. Ja sam na taj način dobio 4 pretplate po 1 dinar za produženje ugovora za BOX paket.

Zdravo svima,

kako vam se cine ove vrednosti za eventualnu migraciju na telekom i vdsl?

New Picture (2).jpg

Ti imas istureni stepen u stanu :p
Super su ti parametri, mozes da biras koju god brzinu oces...
Kad se prebacis stavi isto screen shot parametara pa da uporedimo promene.

Poslednja izmena:
Pa ovo je bolje i od mene gde se IS nalazi bukvalno 3 sprata ispod mene.

Dobro je, nisam se nekoliko godina zanimao za ove podatke, znaci ove vrednosti max rate koje se sada spominju su ogtranicene adsl2+ a ako stavim vdsl max rate ce ici mnogo vise u odnosu na ovaj koji sada imam.
Hvala na komentarima, kada budem mogao da predjem na vdsl javljam brzinu koju sam dobio.

Pozdrav

Trazio sam juce preko email povecanje upload brzine u skladu sa novom ponudom, imam box 4 sa 50mbit brzinom vec 2 godine(nedavno ponovo produzio ugovor) dobio sam odgovor da je moj zahtev u toku, da bi me posle 2 sata zvali i pitali da li su me zvali tehnicari i ako nisu da ce to ubrzo biti reseno, medjutim ceo dan prodje i nista se nije desilo, danas vidim da mi je jutros promenjen profil sa Fast na Interleaved a upload brzina uopste nije povecana, inace za taj Fast profil sam se jedva izborio pre godinu dana(mislim da je trajalo 2 nedelje da bi me na kraju tehnicar nazvao i rekao da je upravo ukljucio) posaljem im email i dobijem odogovor da ce ubrzo moj problem biti resen i da se izvinjavaju za neke eventualne neprijatnosti...ja ne znam zasto ono od jednostavne stvari prave komplikacije i probleme, pre godinu dana sam shvatio da ""strucno" osoblje iz call centra uopste ne zna da prenese tehnicarima sta sam ja zeleo(promena na Fast profil) a sada ne znam sta se ovde desilo jer osoba koja me je juce zvala, rekla mi je da ce mi biti povecana upload brzina, u svakom slucaju nadam se da ce danas resiti, jer ja radnim danima nisam kuci do kasno uvece i nemam vremena da cekam njih da urade ono sto sam trazio.

dsl.PNG

Ima li neko problema sa pingom od jutros?

Bilo je i sinoc veoma cudnih vrednosti pinga. Tokom jednog merenja prikaze prvo 300 i nesto, pa 14, 15, pa 200 i nesto.
Mislio sam da je do moje konekcije i WiFi koji je poceo da prolupava. Morao sam da ih ponovo zovem. Mislim da cemo, po obicaju, nekoliko puta morati da se cujemo da bi doterali sve kako treba. Jednostavno je najcesce tako kod svake promene, bilo zamene uredjaja, promene brzine internet konekcije :)

Ono sto su poceli da naglasavaju, ljduim koji rade na tim stvarima, ne ovi iz kontakt centra, je da su im definitivno losi ruteri a da pogotovo znaju da slabije rade u kombinaciji sa Apple uredjajima i da je najbolje uzeti neki normalan ruter za koji ce oni vrlo rado da omoguce bridge mod.

EDIT. Upravo mi je danas jedan od tehnicara rekao da su postavljali neke nove profile i da se mnogi zale na konekciju.

@Ma®e

Ja sam mislio da imam mnogo ovih greski ali vidim da ih ti imas koliko zelis i za upload :)

Posto su nedavno resetovali ruter, ovo je za 2 sata sto se nakupilo :D

CRC Errors(Up/Down) 0/4
FEC Errors(Up/Down) 10/27854
HEC Errors(Up/Down) 0/0

Uz ove parametre a udaljenost do isturenog stepena je malo vise od 400 metara.

Actual Rate(Up/Down) 8190/54270 kbps

Attainable Rate(Up/Down) 33690/103384 kbps

Noise Margin(Up/Down) 25.2/10.3 dB

Line Attenuation(Up/Down) 3.7/11.8 dB

Output Power(Up/Down) 9.6/13.5 dBm

Data Path(Up/Down) Interleaved/Interleaved

Interleave Depth(Up/Down) 71/1537

Interleave Delay(Up/Down) 2/7 ms

INP(Up/Down) 1/4.9 symbols

Profile 17a

Poslednja izmena:
Uptime: 11 dana
Downstream CRC 113
Upstream CRC 1786
Downstream HEC 133
Upstream HEC 0
Downstream FEC 642
Upstream FEC 6010

Ali, za razliku od vas imam i HEC greske.

Nazad
Vrh Dno