Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Imam problem sa Telekom ADSL-om,od akda sam pre mesec dana presao na 50 mbita stalno mi veza puca i nestabilan je net,menjali su modem,gledali u centrali nesto,nisu jos tavan i zice na banderama gledali
Evo slika da vidite sta mzoe biti rpoblem,grdne greske mi izbacuje...telefon kada tako pada kvalitet internet veze i sto susti,sta moze biti?

Moze li neko da mi kaze da li postoji mogucnost da imam brzi internet ili moram da ostanem na 10Mb/s?
Pogledajte prilog 230951

Identicni su ti parametri kao i kod mene(cak ja imam molo bolju SNR marginu od 6.4). Ja sam ih smarao vise puta i nema sanse za brzi internet(kod mene ovi parametri izvlace max od 7Mb). Rekli su mi da ce graditi novu centralu u blizini i da ce biti gotova do kraja maja :)
Pa cu posle toga moci da imam vece brzine. Jos samo da taj kraj maja dodje :)
Moracu za par meseci da se prebacim na moj omiljeni SBB... :(

Posle 3 meseca bez problema , poceli su neki lagovi u igri . I 2 -3 puta mi je pao link na par sekundi . Primetio sam da je max download pada sa 60mb/s prvo na 54 , sada je na 51 mb/s . SNR margina je pala sa 10 na 7.5 . Nesto se desava u poslednji nedelje dana al ne znam sta . Da li povecanjem temperatura moze da pada max download i margina ?

Moze naravno. Meni se desava takodje kad je veca vlaga ili kada pada kisa da pada i margina

Sent from my iPhone using Tapatalk

Hm, to mozda ako vam je parica dovedena do kuce nadzemno. Meni je podzemno i apsolutno nema tih problema - uvek je konstantna brzina dl/ul.

• Like
Reagovanja: M J
Kod mene je podzemno i nije nista neobicno da margine variraju zbog vremenskih prilika a s tim i propusna moc linije. I meni je uvek brzina konstantna ali maksimalna propusna moc parice varira i to je normalno.

Nesto je nadzemni oko 200m ostalo je podzemni kabli . Kako je juce temperatura padala tako je max download. skakao i margina , ali se ne vraca na parametre koje su bile u martu .
Trenutno je sve ok modem se nakacio na 50kb/s umesto na 52 , a propusna moce ne pada ni u podne ispod 50 mb/s . Tako da vise nema lagova , al ko zna sta ce biti u julu -avgustu ...

Imam problem sa Telekom ADSL-om,od akda sam pre mesec dana presao na 50 mbita stalno mi veza puca i nestabilan je net,menjali su modem,gledali u centrali nesto,nisu jos tavan i zice na banderama gledali
Evo slika da vidite sta mzoe biti rpoblem,grdne greske mi izbacuje...telefon kada tako pada kvalitet internet veze i sto susti,sta moze biti?

Moze li neki odgovor oko ovoga,sta da radim sa ovima iz Telekoma.

Povezi ruter direktno na telefonski stubic i isprati sta se desava. Ako je situacija ista znaces da nije do kucne instalacije i onda zovi telekom nek resavaju problem, mere, menjaju port... Ovoliki broj gresaka za 14 minuta znaci da postoji jak sum na liniji pa nek se pozabave.

Kod mene u poslednjih 10ak dana se link restartuje na par sati. Nesto se desava.

Ranije je veza bila stabilna, 50/2.

@vladasd Koji si modem imao pre kada ti nije pucao net ? Taj modem sto imas se lose pokazao na losim linijama , nije ni cudo kada ih je MTS uzeo za serpu ribe .
Trazi HG630 , odlican je samo sto nema nov . Ja sam imao problem pucanja neta kada se moj HG630 pokidao i doneli mi zte . Net je pucao po 100 puta na dan . Svasta smo radili dok nisam trazio da mi donesu HG630 . Dobio sam polovan od njihovog kolege jer kod njega radi zte odlicno ....(greske su bile i kod mene )

Poslednja izmena:
Tek sada vidim da ti se modem kaci na 35mb/s a max je 95 . Morao bi da se nakaci na 52 mb/s . Kod mene je bilo kacenje 52. Koliko si daleko od centrale

Poslednja izmena:
Moze li neko da uporedi konekciju od pre 8 meseci (levo) i sada (desno): Sada imam restarte interneta na par sati.

Poslednja izmena:
Margina dosta bolja sada, atenuacija isto, jel radjeno nesto oko linije, kucne instalacije..? Ovo je primer dobre linije, mislim da vama problem pravi taj ZTE ruter posto se vise ljudi koji ga imaju zale na diskonekcije.

Nije nista radjeno oko kucne instalacije.

Mesecima je bilo kao na slici levo, i od pre 10ak dana je slicno kao na desnoj slici. Medjutim sada postoje reseti DSL linka na par sati.

@vladasd Koji si modem imao pre kada ti nije pucao net ? Taj modem sto imas se lose pokazao na losim linijama , nije ni cudo kada ih je MTS uzeo za serpu ribe .
Trazi HG630 , odlican je samo sto nema nov . Ja sam imao problem pucanja neta kada se moj HG630 pokidao i doneli mi zte . Net je pucao po 100 puta na dan . Svasta smo radili dok nisam trazio da mi donesu HG630 . Dobio sam polovan od njihovog kolege jer kod njega radi zte odlicno ....(greske su bile i kod mene )

Isto sam imao neki ZTE modem ist je pravio cuda,te diskonekcije linka i odmah se vrati net,zatim ti sumovi na fiksnom,se tada desavaju pri diskonekciji.Imam 50/2 net,cim mi spuste na 37-38 radi stabilnije,manje se diskonektuje,cim vrate na 50 pocinje haos....videcu za taj modem da im trazim

Tek sada vidim da ti se modem kaci na 35mb/s a max je 95 . Morao bi da se nakaci na 52 mb/s . Kod mene je bilo kacenje 52. Koliko si daleko od centrale

negde sam an granici na oko 200-250 metara je centrala

Evo nove slike,danas opet pucalo par puta,onda spuste na 35-38 i ne puca duzi period,ali izbacuje brdo ovih gresaka

Na 250m od centrale NET 50 treba da radi bez problema i da parametri budu dosta bolji, očigledno imaš problem sa paricom ili kablom od stuba do kuće ili same kućne instalacije!
Trebali bi da ti mere sa tvoje parice (kutije) na stubu ka centrali i vide da li se pojavljuju greške....postoji velika verovatnoća da kutija na stubu pušta vlagu i zato često gubiš konekciju.....ima li još neko internet sa tog voda od tvojih komšija?

I meni se to dešava. Dok sam bio na adslu, niti sam imao grešaka niti je veza pucala. Sad se dešava da pukne na par sekundi i imam ove fec greške. Tehničar iz telekoma je nešto prespajao na kući, dan nakon što su mi pustili net 50 jer nešto pre toga "nije" bilo dobro povezano, pa mi box4 nije uopšte radio. Samo ne znam kako mi je onda šljakao box pre toga. Evo i sadašnjeg stanja.

Prilozi

• _20170618_133013.JPG
    _20170618_133013.JPG
    140 KB · Pregleda: 153
Poslednja izmena:
Na 250m od centrale NET 50 treba da radi bez problema i da parametri budu dosta bolji, očigledno imaš problem sa paricom ili kablom od stuba do kuće ili same kućne instalacije!
Trebali bi da ti mere sa tvoje parice (kutije) na stubu ka centrali i vide da li se pojavljuju greške....postoji velika verovatnoća da kutija na stubu pušta vlagu i zato često gubiš konekciju.....ima li još neko internet sa tog voda od tvojih komšija?

Hmm,mislim da nema niko internet,ali sikreno nisam siguran 100%,kada mi smanje protk onda radi stabilnije manje puca konekcija,dakle da ih teramd a mi mere sa stuba ka centrali?Ima li jos neki predlog,sta vise da izmislim,da se to resi,mesec dana se vucem sa njima...danas sam im rekoa da mi smanje na 40 brzinu,da praim koliko ce link da puca.

Kod mene kad je bio problem spustali su na 30 i na 20 mb/s . Rekli su da na 40 nemoze (kako ti imas 35 nem pojma ).... Bilo je mnogo manje pada linka ali je bilo . Kada smo stavili ovaj modem sve je ok . Cak sada mi pada download max ispod 51 , a modem se nakacio na 51 . Ima malo lagova u igrama ali ne cesto ....

Kad sam pre par meseci preko sajta tražio ponudu za 50/2, u rok od 1h su me otkačili.
Pre 10ak dana sam u poslovnici tražio prelazak sa box2 na net + fixni i proveru teh. mogućnosti za 50/2 , istog momenta je box2 rastavljen, a ponude još uvek nema.

I meni se to dešava. Dok sam bio na adslu, niti sam imao grešaka niti je veza pucala. Sad se dešava da pukne na par sekundi i imam ove fec greške. Tehničar iz telekoma je nešto prespajao na kući, dan nakon što su mi pustili net 50 jer nešto pre toga "nije" bilo dobro povezano, pa mi box4 nije uopšte radio. Samo ne znam kako mi je onda šljakao box pre toga. Evo i sadašnjeg stanja.
Hajd' postavi screenshot opcije SNTP da vidim postavke, ne prikazuje mi dobro vrijeme i datum na ZTE-u. [emoji106]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Nije pomoglo, probao sam ih dosta, izgleda da radi ovaj windowsov, 'time.windows.com'. Hvala u svakom slucaju, svakako nije big deal al' eto znaci nekad. [emoji106] [emoji482]

Sent from my Nexus 6 using Tapatalk

Moze li neko da uporedi konekciju od pre 8 meseci (levo) i sada (desno): Sada imam restarte interneta na par sati.

Danas prepodne je podneta reklamacija u MTSu, sluzbenica je pisala "prekidi konekcije".
Za par sati je zvala druga osoba da potvrdi reklamaciju uz vise detalja. Sat posle zove treca osoba, očigledno iz teh.sluzbe da kaze da ce da prati konekcije i da se cujemo sutra.

Aj da vidimo sta ce sa ispadne :)

Elem, bio sam u poslovnici, nisu me kontaktirali jer nema slobodnih vdsl portova (prošli put su rekli da nema teh. mogućnosti, možda je to to) i nemaju pojma kada će ih biti.

U istom danu su mi raskinuli box2, i sad visim u vazduhu bez ugovora, dal je net10+fixni bez UO trenutno skuplji od box2?

Da li se isplati pisati im (pominjati sbb i sl), da li je za 20/2 potreban vdsl port ili samo za 50/2?

Sent from my x600 using Tapatalk

Skuplje je ako uzimas posebno net i fixni oko 60 din na mesecnom nivou u odnosu na box2, plus 6000 din jednokratna naknada za ugovor bez obaveze za fixni.

I paketi 20/2 i 50/2 su vdsl.

Poslednja izmena:
Danas prepodne je podneta reklamacija u MTSu, sluzbenica je pisala "prekidi konekcije".
Za par sati je zvala druga osoba da potvrdi reklamaciju uz vise detalja. Sat posle zove treca osoba, očigledno iz teh.sluzbe da kaze da ce da prati konekcije i da se cujemo sutra.

Aj da vidimo sta ce sa ispadne :)

E ovo se zove support, da je MTS generalno ovakav gde bi nam kraj bio :(

Ponov zvali malopre, kaze lik vidim da puca veza, pratim ceo dan i neko ce da prekuca liniju pa cemo ujutro da vidimo kako je.

Ja imam vrlo cudnih problema sa vdsl-om zadnih par nedelja, sumnjam na modem, zvao sam ih, trebalo bi da dodju do mene ovih dana. Naime desava se da kada se povezujem bezicno nikako ne mogu da izbacim 50mb, cak ni kada se povezem preko mog wifi rutera tplink archer c5 ne mogu da prebacim 30ak. A vidim da mi je brzina konekcije izmedju 300-600mb. Sve to ne bi bilo cudno da ja kada se povezem kablom imam 50mb zakucanih pod precku. Komp povezujem preko 5g mreze tako da ne verujem da ima nekih smetnji, na njihovom modemu iskljucim wifi ali i dalje sve ostaje oko 30ak. Laik sam za mreze, ali zar ne bih trebao da sa ovim krstenim ruterom imam tih 50?

Nazad
Vrh Dno