Ljudi, ako moze neka pomoc, jer ja cu od ovih "strucnjaka" iz Telekoma da poludim...:wall::wall::wall:
Sve pocine nakon sto sam trazio veci/brzi paket. Do tada sam imao ADSL na 10/2 i to je radilo bez problema...
Trazio sam 50/2, ljubazna teta u poslovnici mi odgovorila da nema mogucnosti, ali da moze 20/2. Uzmem taj paket, dobijem novi modem (H168N V3.1), povezem sve i krece haos:
Pogledajte prilog 225370
Po speedtest.net-u download nikad (u proteklih 20 dana) nije bio veci od 5 Mbps, a upload je ok (1.8 - 1.9), pritom to nikad nije stabilnih 5, vec 2 - 3 - 2 - 4 - 5 - 4... Na WiFi-u isto...
Dolazili 5 puta, merili (i "utvrdili" da moze 19, ali posle "drugim merenjem" da moze 16 Mbps), menjali modem (isto 168), obarali download (na kraju ostalo 14), cudili se kako su mi "na toj daljini" dali 20/2... Ja promenio uticnicu, kablove od uticnice do splitera i modema (1m), spliter, kabl do kompa...
Proslo 20 dana i nikakva promena, ali nikakva. Plus ta nestabilnost mi potpuno nije jasna - bude 5 Mbps, za sat vremena 2, za dva sata 3...
Pre toga sam na ADSL-u imao konstantnih 8.5 - 9 Mbps.
Ne znam vise sta da radim. Da li ovo moze ikako da se ispegla (zivim u zgradi u centru grada na 500 m od centrale), ili da trazim da me vrate na ADSL??? U sustini, ne znam da li su mi menjali port, ili nesto slicno, jer nisam siguran da bi i ADSL pri ovakvim parametrima radio kako treba...