Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ja rešio svoj problem, naravno, preko veze. Kreirali su novi broj i pustice ga uporedo sa starim. Sve može, ali ništa redovnim putem. :/

Sent from my Le X821 using Tapatalk

5 meseci free

I vec mozes novi? ccc ;)
Ne verujem da su se uplasili, nego verovatno daju ovima iz TD da prave nove ugovore da bi imali razloga da se tamo salju pare.

Pa ne znam sta im bi, sad sam sreo decka sto je bio. Dobio je spisak i ide redom, ne zna zasto, samo su dobili direktivu. Nude obnovu na polovini ugovora, vrlo cudno

Ma ne moras da se mucis toliko [emoji23]
Izvini, sta je tvoj problem?
Ako ti iz nekog razloga smeta sto pisem, preskoci i sve super.
Da li u svakoj temi mora da bude neko ko provocira ostale koji normalno komuniciraju?
Ja rešio svoj problem, naravno, preko veze. Kreirali su novi broj i pustice ga uporedo sa starim. Sve može, ali ništa redovnim putem. :/

U brate kao da je to nesto cudno za Srbiju.
Sa vezom mozes sve samo zavisi koliko je veza jaka.

Box ili samo net druze?
Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Sve moze...

Ali njemu je na pola ugovor. On je znaci efektivno dobio 50% na prosli ugovor :D

Зови кориснички сервис, не чекај дуго да ти одговоре на мејл јер ако немају слободан порт неће ти ништа јављати (а ти ћеш остати у ишчекивању и надању) :)

Sent from mTalk

Ne znaju ni u korisnickom. Fora je samo da ako vide da je stao "u tehnickoj proveri", znaces da nema portova :(

Evo ja ih čekam dve nedelje. Svi se prave ludi. SBB hteo za jedan dan da me priključi, ali sam odustao zbog cgnat-a... Zovem danas, kaže pisaćemo urgenciju, rekoh hvala ali već je pisana. Kaže nema veze pisaćemo ponovo... [emoji23]

Mogu da vide ako je do porta.
Ne mogu. Skoro sam trazio na drugoj adresi VDSL (gde je inace postojao VDSL pre toga i radio odlicno), 2 meseca samo kazu "tehnicka provera". U pitanju je manjak portova, sto sam saznao preko veze, ali CC nema uvid sta je tacno (svi pogadaju u CCu da je nema slobodnog porta, jer nista drugo im i ne pada na pamet - ali i corava koka zrno ubode ;))

Mogu da vide stavke(sve postoji sem adsl ili vdsl porta), i datume, po tome se zakljuci. To sto ti kazu je druga prica, ali moze da se vidi.

Definitivno može da se vidi. Znaju oni sve samo se poneki put foliraju...

Posle 6 dana nije pucao net na ovom modemu , ali je brzina bila 20 mb/s iako je na modemu pisalo 30 . Sada sam trazio da vrate na 50 link trenutno ne puca ali mi je brzina i dalje 20 mb/s. Ljudi sta se desava lebe . ? Ovi majstori kazu kolko pise na modemu toliko imas , al speed test i torenti pokazuju drugacije .

Ima li neko ideju sta je u pitanju ?

Poslednja izmena:
Posle 6 dana nije pucao net na ovom modemu , ali je brzina bila 20 mb/s iako je na modemu pisalo 30 . Sada sam trazio da vrate na 50 link trenutno ne puca ali mi je brzina i dalje 20 mb/s. Ljudi sta se desava lebe . ? Ovi majstori kazu kolko pise na modemu toliko imas , al speed test i torenti pokazuju drugacije .

Ima li neko ideju sta je u pitanju ?

Parica ti je ocito limitirana na oko 20Mb/s. Na stranici modema je podatak na koliko je modem setovan, ali ne i parica. Tebi je Telekom limitirao brzinu parice jer ti je pucala veza. Reci im da skinu taj limit.

@Rick86 hvala puno , znas bolje nego radnici mts-a . Prijavio sam kvar operateru i za 10 minuta brzina je tu . Nadamo se da link nece pucati .

@Rick86 hvala puno , znas bolje nego radnici mts-a . Prijavio sam kvar operateru i za 10 minuta brzina je tu . Nadamo se da link nece pucati .

Odlican Speedtest rezultat! :)

I dalje mi nije jasno zasto ti je DSL link pucao sa ZTE ruterom, a sa Huawei HG 630 radi odlicno. Kao da je taj HG 630 optorniji na losije linije, ili je problem u nekom podesavanju u centrali/ZTE ruteru... Prava misterija!

Ne znam stvarno . Znas kada sam donosio od komsije zte danas da vidim kolika je na njemu brzina( dok je bilo 20mb) i nije mogao da dobije internet ni na minut . Cim sam spojio hg630 net radi. Ja sam imao hg630 2 god. na brzini 20 mb/s i 1 god. i 3 meseca na 50mb/s i ne secam se kada je pukao net . Kada sam dobio zte na svaki 5 minuta pucao .

Neko me je pitao dali je novi modem hg630 (nije) . Receno mi je da je od radnika mts . Jer njemu radi net i na zte ...
Link trenutno ne puca .
Znaci svi oni problemi su bili do modema . Nabavljajte hg630 ko ima problema .

Pisao sam o tom 630, to je mašina :)

Meni uvek preko 50 :) , jedino ping malo veći zbog televizije, al nema veze, ne bitan mi je.

Poslao sam sinoc mail, primili ga, sad cekam da me neko iz mts-a kontaktira i kaze mi da li je pozitivno odluceno o mom zahtevu.
Javljam kad dobijem odgovor.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk
Evo sa novim detaljima, kao sto sam i rekao, upravo me je zvala Sanela i Mts-a(moram reci prijatan las i sto je najbitnije razume se u svoj posao) vezano za odgovor na moj mail koji sam im uputio pre manje od 24h.
Naime, odobrili su mi 5 meseci po 1 RSD ostatak 3699 inace za box 4 kojeg imam.
Bas sam se pozitivno iznenadio, a usput smo i popricali vezano za vece brzine gde mi je rekla da ce u toku godine a najkasnije do kraja ove godine, postaviti optiku u Beogradu, jer sam je pitao konkretno za moju centralu i tad mi je rekla da je projekad za BG zamisljen da bude gotov do kraja ove godine.
Bice tada moguce vece brzine i sto je najbolje nece uticati na UO, kako mi rece samo ce se potpisivati aneks i nastavlja se UO normalno nema nove UO i produzetka kako to Vip radi u mobilnoj telefoniji.
Boga mi telekomovci krenuse u ofanzivu, svasta ce tu jos da bude samo kad odrade ovaj ALL IP bar u Bg-u.
I da koliko se secam rece valjda uskoro za tipa metar dana da ce povecavati brzine, ako ona laze, lazem i ja vas.
Jedino sto nece pisati u ugovoru svih 5 mes po 1 din jer nije standardna usluga i kao "samo su je za mene kreirali", glupost naravno ko da ja to ne znam, ali je napomenula da se svi razgovori snimaju i da ce kolegama interno biti naznaceno jos dva dodatna meseca po 1 din.
Pa, eto da znate pocela je izgleda trka i sad izlaze max u susret jer koliko kapiram ne zele da gube korisnike sad kad modernizuju mrezu na optiku.

Navali narode....

To je samo jedno iskustvo. Kod mene na selo su dolazili iz Teledirekt-a (iako na prslucima koje su nosili nigde nema oznake te firme nego samo "Telekom Srbija", videh posle kad su "špartali" ulicom od kuće do kuće narednih par dana da ih kontroliše osoba u vozilu sa Teledirekt natpisom). UO za net traje do novembra (naravno da je bilo 5 meseci po 1 din za taj 50/2 paket). Došli da nude Box 4. Box 4 može odmah novi ugovor za Box 3 (ili ne daj bože Box 2) ne može. A ne pada nam na pamet da uzimamo IPTV kad imamo D3i...
I sve sa tim pričama "samo za vas X meseci po 1 dinar" a nudi ono što je standardna ponuda već mesecima u nazad.

No živo me zanima kojim povodom su krenuli u takvu ofanzivu u malo nebitno mesto... teško da će ovde optika i narednih 5+ godina (i to je optimistična cifra) ako su nedavno u susednom selu iz modernije & bogatije opštine odradili komplet zamenu bandera za betonske i na njih vratili matore telefonske kablove :D :D

Bas sam se pozitivno iznenadio, a usput smo i popricali vezano za vece brzine gde mi je rekla da ce u toku godine a najkasnije do kraja ove godine, postaviti optiku u Beogradu, jer sam je pitao konkretno za moju centralu i tad mi je rekla da je projekad za BG zamisljen da bude gotov do kraja ove godine.
I da koliko se secam rece valjda uskoro za tipa metar dana da ce povecavati brzine, ako ona laze, lazem i ja vas.
Ma da postave optiku u 50% Beograda je posao od jedno bar 2 godine jer treba tu da se kopa i kopa!
A sto se tice brzina dzaba im sto ce da dizu kada mogu samo onima koji cuce na IS-u ili su zgrada tik uz centralu, a ostalima cvrc-nema tehnickih mogucnosti!
Tako da mislim da doticna gospodja samo lepo prica i maze! ;)

Ma ima urade i metro i optiku o istom trošku :D :D 30 puta organizovanije države nisu optikom pokrile ni 30% prestonice a naši će "do kraja godine"... ccc

Ne znam stvarno . Znas kada sam donosio od komsije zte danas da vidim kolika je na njemu brzina( dok je bilo 20mb) i nije mogao da dobije internet ni na minut . Cim sam spojio hg630 net radi. Ja sam imao hg630 2 god. na brzini 20 mb/s i 1 god. i 3 meseca na 50mb/s i ne secam se kada je pukao net . Kada sam dobio zte na svaki 5 minuta pucao .

Neko me je pitao dali je novi modem hg630 (nije) . Receno mi je da je od radnika mts . Jer njemu radi net i na zte ...
Link trenutno ne puca .
Znaci svi oni problemi su bili do modema . Nabavljajte hg630 ko ima problema .

Koliko dobijaš na WI-Fi-ju preko HG630? :)

Drago mi je da si rešio problem. :)

Ja ti mogu reci da je wifi isti kao i kod zte. Manje od kabla svakako

Ma da postave optiku u 50% Beograda je posao od jedno bar 2 godine jer treba tu da se kopa i kopa!
A sto se tice brzina dzaba im sto ce da dizu kada mogu samo onima koji cuce na IS-u ili su zgrada tik uz centralu, a ostalima cvrc-nema tehnickih mogucnosti!
Tako da mislim da doticna gospodja samo lepo prica i maze! ;)

Kao što je nekome stigla optika, tako neko ima i tu sreću da mu je istureni stepen u zgradi itd. Meni piše max brzina 150/33 . Meni je ovih sadašnjih 50 Mbps skroz korektno, ali bar da je upload 10 Mbps umesto 5 to bi mi značilo. Tako da biće i to samo polako. Kao kada su imali upload booster od 15 Mbps uz paket od 100 Mbps to je bio pun pogodak.

Vrh Dno