Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pitanje je da li su probali da ga prebace na drugu paricu od korisnika koji koristi samo fiksni tel. a tu lošu paricu od duki777 da dodele tom korisniku!

Nema leba od optike kod nas jos 20 godina ,mi smo slepo crevo . Wireless je kako kazu los , ima veliki ping i laguje u igrama . 3g ne znam koliko je isplativo jer dosta koristim net download . Valda ce biti bolje kada skinu brzinu na 10 mbs .

Kod mene klasika sa CRC greskama:

Capture.png

Nema leba od optike kod nas jos 20 godina ,mi smo slepo crevo . Wireless je kako kazu los , ima veliki ping i laguje u igrama . 3g ne znam koliko je isplativo jer dosta koristim net download . Valda ce biti bolje kada skinu brzinu na 10 mbs .
Ništa se neće rešiti obaranjem brzine, da imaš i 5mb imao bi isti problem.

manje puca net , pre je bilo na svaka 2 minuta u ovom vremenu . Sad zna da prodje pola sata pa tek onda padne link.

Probao sam neke od ovih varijanti koje pominješ, koje su dostupne na mojoj lokaciji. Kabl je preko AVcom i blagi užas, neke te 3g i 4g, katastrofa blago rečeno kad ima 5+ korisnika, limiti ... :) O wireless pružaocima usluga ne bih javno da se izražavam :) A skoro sam u centru i bukvalno kamenom dobacujem do tih antena.

Čitam šta si pisao, malo je razbacano pa možda sam nešto prevideo. Hteo sam da pitam da li si nakon promene modema i pojave prekida uzeo na probu/pozajmicu/na sat-dva... modem i ispravljač od nekog komšije kome dobro radi net. Ono, sednete, pićence, neki download jači i odradite "wet" probu pola sata, sat :)

Ili ti sa tvojim modemom, ispravljačem u goste.
Ništa te ne košta da probaš.

Ne znam to oko greški kako ide, npr. meni je baš jedna lepa gomila (uglavnom wireless konekcija, kabl kada igraju countere i slično) i nije bilo pucanja za ovo vreme:
MaxthonSnap20170319191626.png
U startu mi rečeno 20mb/s plafon i to modem do utičnice. Još da štemujem struju za njega, ma daj. Raspali kabl od 15m i jako davno zamenjena utičnica (valjda ISDN ili 1Mb/s).

Drago mi je da neko cita zbog toga pisem . Ako neko bude imao problem kao ja da vidi da mu nema pomoci :) .

Kada su mi promenuli prvi modem hg630 zbog lan1 koji nije radio . Stavili su Zte i od tada pocinu problemi . Taj zte modem su promenuli na moje insistiranje posle par dana . Stavili su opet zte i novi adapter . Ja sam ga nosio kod drugara i radio ok (nisam nosio adapter) .

Taj 630 je odličan... Traži opet da ti daju

oni kazu da je losiji od zte 168 . Al i da daju hg630 opet bi net pucao verovatno

A sta ja da recem? Do jula 2016. prva slika, a onda u jednom danu pukla veza nekoliko puta i od tada druga. Nema prekida, a gresaka tone, HG630.

vdsl.png vdsl1.jpg

Poslednja izmena:
Ako oni kažu...

Ja imam 168 kući, njega sam dobio, nije imao 630, sumnjao sam u njega, bez razloga, ali pouzdano znam :) da je 630 odličan

Znaci vi smatrate da ne bi pucao net na hg630 ili sam ja pogresno razumeo .?

Pa nisi imao problema sa njim...

168 radi bez greške. Pre mi je stigao uptime preko 20 dana i za tih 20 dana bilo je 0 (nula) grešaka.
Problem imaš sa lošom paricom, ako imaju slobodnu nek te prebace na drugu pa vidi šta se dešava...

Pa otprilike to kažemo da probaš ali ne mora da znači :)
Ako neko u komšiluku ima još uvek taj modem, pozajmiš na kratku probu i siguran si da nije do modema.
Mnogo stvari tu može da napravi problem, instalacije, centrala, broj korisnika preko kapaciteta, kod tebe nešto... pa je jednostavno možda taj hg630 modem sa većom tolerancijom.
Kad si pomenuo kola, ne tako davno, kad su pumpe bile pumpe, sipaš gorivo a kompjuter ladno "majstore, loša čorba, neće moći ove noći", a kec ide ko zmaj. Mislim, jeste bolji ovaj novi ali džabe kad ne radi :)

Meni je margina za upstream pala sa 31dB na 23.8dB i to samo za par sati. A nista nije dirano. Zasto se to desava? Kablovi u stanu se ne gaze, sve je na svom mestu, a kabl do zgrade je nov (podzemni), IPAN je u drugom ulazu do mog. Nije to meni problem jer je margina inace visoka, nego nekome kome je margina tipa 12-13 ovako nesto bi moglo da napravi problem ako naglo pocne da pada.

Treba mi proveren info: ukoliko se ima IPTV samo, mora se imati i port u centrali jel tako?
Treba mi nacin da zadrzim port dok se prebaci VDSL a da mogu novi ugovor uzeti posle opet. A znam da nece ostati portova :(

Mora se imati port jer ide preko neta usluga. Ako si imao ADSL port ostaje ADSL port. Sad ne znam ako si imao VDSL port da li prebacuju na ADSL port ili ostavljaju VDSL. Pozovi ih pitaj.

Poslednja izmena:
Nece to znati sigurno.

Probaj u poslovnici. Upucene su radnice.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Probaj na sajtu. Kontaktiras sa podrskom, ako je nesto ozbiljnije [emoji3] traze broj i odmah zovu

nisam sigura ali mislim da ako zadrzavas samo iptv uslugu a net otkazujes, mislim da ti ostaje postojeca oprema, tj modem koji vec imas i STB. mislim da se ne bi cimali da te prebacuju sa vdsl na adsl ako vec ne moraju.

poslato sa pejdžera

Ali 'otkazao' bi vdsl tj.prebacio ga na drugu adresu.

Ja sam na port čekao više od tri meseca, a do tada koristio adsl. Prethodno sam napustio SBB, govorim o periodu od oko 5 meseci.

Inače, opremu koju sam dobio sa IPTV-om bila je dovoljna za ADSL, kao prelazno rešenje, čim se ukazala šansa za slobodan port, dobio sam ZTE. :)

Pre sat vremena me zove Jelena iz Mts-a kaze uskoro vam istice box paket pa da produzim odmah UO, kaze da ne cekam u poslovnici i imam 3 mes free te bih tek u Avgustu sledeci racun platio(onaj za Juli) a oni bi od Aprila racunali novu UO skratili bi mi 2 mes. te bi mi trenutna UO bila samo 22 mes.
Nisam prihvatio za sada cekam da vidim da li ce neko od opticara nesto ponuditi, ja sam voljan da predjem.

Sent from my SM-N935F using Tapatalk

Što bi prihvatio da im za isti paket usluga daješ 150 din više mesečno :D :D Naročito ako nemaš uslova za net brži od 10 Mbps...

Ne ja imam 50/2 kako vise ona mi rece manje paket bi mi bio 3700 -3 mes. sad placam 3800.
EDIT:
Da evo sad sam i na sajtu video tacno me kosta 3699, ipak Jelena zna sta prica.

Poslednja izmena:
Super box a to je sad po novom taj 4

Vrh Dno