Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Reaguju, cim se vise ljudi zali, znaju da ce ostati prilicno zalbi, i zato reaguju.
Negde reaguju jer tako odredjuju da li je korisnik u pravu ili smara (sto nije fer), ali globalno, ako se dosta ljudi zali, reaguju drugacije, bas da ne bi bilo vise primedbi.

Ovi iz mts nece da menjaju kabli ( kazu neda sef) vec su mi spustili net na 30mb/s , margina se digla sa 9 na 16 . Ostali parametri su isti . Link nije pao 5 sati ali je skupio 4000 crc gresaka . Pa su bili sada da zamene modem , ali i ovaj skuplja greske . Nadam se da nece pucati link ....

Identican problem sam imao i ja i moj komsija. Pucao mi net 50 do 100 puta na dan, nisu hteli 200 metara kabla da promene jer kroz taj kabal je islo nas 5 korisnika! Godinu i 5 meseci smo se patili dok mom komsiji nije dojadilo i jednu noc pokidao kabal:D Tad su ga promenili i vise nemamo pucanje veze. Bio je nadzemni kabal u pitanju, pisali, molili i nista !

Pametan komsija - ili ti glup sto ranije to nije uradio ;)

Ono "ili ti" nije bilo "ili si ti glup", nego "iliti", odnosno zamena za "tj." - nisam siguran kako se pise :)
Izvinjavam se!

Identican problem sam imao i ja i moj komsija. Pucao mi net 50 do 100 puta na dan, nisu hteli 200 metara kabla da promene jer kroz taj kabal je islo nas 5 korisnika! Godinu i 5 meseci smo se patili dok mom komsiji nije dojadilo i jednu noc pokidao kabal:D Tad su ga promenili i vise nemamo pucanje veze. Bio je nadzemni kabal u pitanju, pisali, molili i nista !
Šta ćemo mi koji imamo podzemni kabl, da budakamo i lopatamo dok ne dođemo do kabla :D

Duki idi čupaj kablove.... haha, mozda bi mogao i Markic

Markic jedino da prijavi da mu je ukrao neko ruter pa da mu daju novi. :D
A vi sa podzemnim kablom ne brinite mnogo, nije mnogo duboko, negde oko metar. :D

Ja sam već u gvožđari kupio sav potreban alat, danas krećem u lociranje i kopanje:D

Vec smo mi pricali o tome da pokidamo kabli . Bili su danas i naravno nisu zamenili kabli , vec su menjali paricu i vratili mi brzinu na 50 . Kazu da nije pucalo do brzine ... I dalje skuplja greske i dalje puca net ali kao da je malo manje nego do sada . Attainable rate je skocio na 70 , a margina na 11 . Ako pukne jos koji put mora ih opet zvati ...

Vec smo mi pricali o tome da pokidamo kabli . Bili su danas i naravno nisu zamenili kabli , vec su menjali paricu i vratili mi brzinu na 50 . Kazu da nije pucalo do brzine ... I dalje skuplja greske i dalje puca net ali kao da je malo manje nego do sada . Attainable rate je skocio na 70 , a margina na 11 . Ako pukne jos koji put mora ih opet zvati ...

I ja imam CRC greske, a sve mi je novo do zgrade i u stanu. Jedino je parica od podruma do stana iz 1980. Ali, net radi savrseno stabilno, nikad nije stucnuo. Nemas HEC greske sto je odlicno.

Kod mene se CRC grske javljaju ili zbog parice od stana do podruma ili zbog 15m kabla od uticnice do rutera. Ali, u mom slucaju to ne utice na kvalitet Interneta.

Evo kako je kod mene (uptime 3 dana):

dsl_line.JPG

Poslednja izmena:
Duki pusti te greške... i ja ih imam koliko hoćeš, samo prati da li puca

3333.png

Poslednja izmena:
Ispade da ja sada imam najmanje grešaka :p
Screenshot (45).png
Preko 125 sati radi modem, a link po ovome radi 60h. Ali sam ubeđen da je malopre pukao, čak mi se pojavio žuti uzvičnik kod WiFi ikonice, ali 192.168.1.1 drugačije kaže, moraću sada ja bolje da pazim, da li puca.
Ali je brzina još problematična:
Screenshot (46).png

A Markicu vise ne puca, ej 125h :) ajde uradi jedan test na kablu, pa okači,pusti wifi

Ispade da ja sada imam najmanje grešaka :p
Pogledajte prilog 224800
Preko 125 sati radi modem, a link po ovome radi 60h. Ali sam ubeđen da je malopre pukao, čak mi se pojavio žuti uzvičnik kod WiFi ikonice, ali 192.168.1.1 drugačije kaže, moraću sada ja bolje da pazim, da li puca.
Ali je brzina još problematična:
Pogledajte prilog 224801

Nema razloga da puca, imas ODLICNU paricu! Jel si podesio Connection Mode na Always On kao sto sam ti rekao? Vidi koliki je uptime PPPOE konekcije, to gledas u odeljku DSL Connection Status.

Njemu je sve ok. Samo sto on koristi wifi i na kompu... a zivi u zgradi. Ja imam vise gresaka za 24h, nego on za 125h. Ali kabal je to [emoji3]nema prekida.

Zivi u zgradi gde postoji SBB-ov Unifi koji je UNISTIO 2.4GHz etar... Svaki njihov ruter emituje Unifi signal. Kod mene je 2.4GHz etar urnisan otkako je SBB pustio Unifi.

Nemoj to da pricas, dobices etiket "pokrovitelja MTSa, mrzitelja SjBBa" :)
Ja sam to rekao jos kada su pustili UniFi, kod nas je masovno pusten odmah, odjednom WiFi fuj.

Uzasni su sa tim unify-om.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Ne znam, da li je do toga, pošto je samo jedna UniFi mreža u okruženju, a net može 2 dana da radi punom brzinom, pa posle 2 dana očajnom brzinom.
Ovim putem želim da pohvalim retko ljubaznog Tehničara Telekoma, koji izgleda da prati ovu temu :D Čim sam okačio screenshoot brzine, zvao me je da pita da li net puca i jel i dalje loša brzina. Nešto je on setovao, za sada je OK. Možda je samo slučajnost to što je zvao, ali neka ostane zapisano.

Kupi dual band AC ruter, podesi ga da radi u AP modu i nakaci ga na LAN 1 ili LAN 4 port MTS-ovog rutera, a na MTS-ovom ruteru iskljuci wifi. Da vidis kako ce wifi da radi punom brzinom 24/7 na 5 GHz. :)

Ne znam, da li je do toga, pošto je samo jedna UniFi mreža u okruženju, a net može 2 dana da radi punom brzinom, pa posle 2 dana očajnom brzinom.
Ovim putem želim da pohvalim retko ljubaznog Tehničara Telekoma, koji izgleda da prati ovu temu :D Čim sam okačio screenshoot brzine, zvao me je da pita da li net puca i jel i dalje loša brzina. Nešto je on setovao, za sada je OK. Možda je samo slučajnost to što je zvao, ali neka ostane zapisano.

A šta je problem da staviš kabl u komp ? Samo izmeri, videćeš da je ful brzina, ja sam tek danas skontao da ti sve vreme i na kompu koristis wifi po tvom ss... Nije samo do unifi mreže, mikrotalasne i mnogi još uredjaji...

Večeras kad sam radio speed test piše provajder mts i ip adresa 212.200 :D Koliko znam tu ip adresu dobijam samo na mobilnom netu :) Možda su nešto čačkali pa pobrkali. Inače je vdsl u pitanju.

To je promenjena oznaka identifikacije po IP adresama u bazi speedtesta. Meni je na VDSL ranije pisalo Telekom Srbija, a sada mts, a ista je adresa iz opsega domena 178.222.63.xxx

Poslednja izmena:
Meni je isto pisalo telekom Srbija a sada mts, medjutim buni me ip adresa 212.200 koja mi je dodeljena jer je obično iz opsega 70, 90 i 170 . A ovu 212.200 itd imam uvek na mobilnom netu. Sada je sve normalno, ali je sinoć bilo tako.

imao sam ja ranije IP adresu iz opsega 212.xxx.xxx ali vrlo retko se pojavljuje adresa u ovom opsegu.

Nazad
Vrh Dno