Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ne može jer se konektovao (/sinhronizovao) na 42336 kbps (=41.3 Mbps; još na to se odbije i "overhead" koji ima VDSL).
A pri tom već imaš loš downstream noise margin od 7db (na 6db kreće pucanje veze bukvalno svakih par minuta) tako da objektivno nemaju ni uslova da ti "puste" više od tih 41Mbps.

Šta se izdešavalo sa instalacijom/"paricom" u međuvremenu ko to zna... Možda negde vlaga.

Pretpostavljam da nemaš od ranije sačuvan screenshot sa parametrima kakvi su bili na starom ruteru & dok je sve radilo lepo?

Da li si probao da restartuješ ruter par puta u da vidim da li se menja i koliko značajno vrednost koju vidiš pod "Actual rate" za downstream?

U svakom slučaju definitivno trenutno postoji neki problem sa "paricom".

Kad je radilo ok nisam ni ulazio na ruter samo izmerim na speednet brzinu. Sada sam resetovao 2 puta , stim da je pukla veza isto 2 puta . A do juce je veza bila ok sam lan 1 je bio problem . E da sad sam se setio , majstor je rekao da moraju port valda da resetuju kada odu do centrale jer stari modem nije dao veci attainable od 42 . Da li su oni resetovali port neam pojma . Moguce da je vlaga jer jedan deo kabla od centrale ide kroz zemlju . Ali godinu dana da nije bilo problema je cudno ...

A da nisam rekao da su promene jako male Actual Rate(Up/Down) 2046/43249 kbps

Narode, zvali me iz telekoma, kazu istice ugovor ovih dana, dodjite za par dana bla bla... rekoh konacno i sad...
Kazu da donesem svoj modem, dace drugi (nisu rekli koji model ADSL-a ili ti VDSL) i da moraju da provere da li imam tehnicke mogucnosti za 20Mbps, nisu spomenuli 50Mbps ...

Kalkulator kaze vise-manje, mogu da teram 44, tacnije 40 posto imam iptv
Jel moze ovo da gura 50 ? Il bas moram da se drzim 20?

f3cac7cda6e5xx43e7a6326ff1e16c2cf0.png

97a908adaf064b9b99c22f6fa932d735.png

Sta ja znam i SNS margina je bitna tu...sto veci protok, margina pada dole...
Nisam siguran u svoje znanje oko kvaliteta signala, procitao sam ovde da ne sme da bude ispod 6dB dolazi do pucanje neta... tako da, ako moze neko da mi preporuci sta je najbolje...
Da se ne zaletim dzabe tamo i kazem a sto ne moze box od 50Mbps pa makar imao tih 40. :smash:
I opet se dovodi u pitanju kakve rezultate ce dati novi nepoznati modem. Al recimo otprilike...
Hvala na odg. :D

Poslednja izmena:
Novi softver, novi profil, sve novo :)

s.png

Za sve korisnike modema ZTE H367N Telnet procedura za otkrivanje PPPoE i SIP pass, za druge ZTE modele ne znam da li radi:

1. Ulogujte se preko Telnet-a sa
user: admin
pass: tzlkisonpk

2. Dobićete
BusyBox v1.01 (2015.01.19-07:14+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

3. Za PPPoE ukucate komandu: sendcmd 1 DB p WANCPPP
u listi pronađite vaš PPPoE pass (username možete videti i u samom modemu)

4. Za SIP pass ukucate komandu: sendcmd 1 DB p V VIPSIPLineoIPSIPLinIPSIPLine
u listi nađite pass od vašeg BBTF-a

Jel uspeo neko da izvadi user i pass sa HG 630

Za sve korisnike modema ZTE H367N Telnet procedura za otkrivanje PPPoE i SIP pass, za druge ZTE modele ne znam da li radi:

1. Ulogujte se preko Telnet-a sa
user: admin
pass: tzlkisonpk

2. Dobićete
BusyBox v1.01 (2015.01.19-07:14+0000) Built-in shell (ash)
Enter 'help' for a list of built-in commands.

3. Za PPPoE ukucate komandu: sendcmd 1 DB p WANCPPP
u listi pronađite vaš PPPoE pass (username možete videti i u samom modemu)

4. Za SIP pass ukucate komandu: sendcmd 1 DB p V VIPSIPLineoIPSIPLinIPSIPLine
u listi nađite pass od vašeg BBTF-a

Ne radi na H168N V3.1. Ne znam password koji otkljucava CLI komande. Nije isti kao admin password za pristup ruteru.

EDIT: Password za otkljucavanje CLI komandi je zte . Medjutim, za pristup shell-u trazi username i passowrd koji nisu isti kao za pristup ruteru.

Poslednja izmena:
Drugaru koji ima ZTE H367N sam poslao ovu proceduru i on je uspeo da dođe do svih potrebnih usera i pass-a, verovatno za druge ZTE modele ne prolazi admin/tzlkisonpk ili ztonpk.......nadam se da će neko i za nas koji imamo H267N ili H168N doći do root pass-a.

Znam da na ZTE H267N od M:Tel R. Srpske prolazi sa admin/admin i može se doći do potrebnih podataka, e sad zašto kod telekomovih ne može........

@Rock86: Ja juče napisah da ne radi za H168N. Za firmware koji je trenutno na H367N očigledno nisu "zaključali" shell/Busybox a za H168N jesu i za v2.1 i za v3.1.

@topten: Nije problem admin password, to je poznato za sve ZTE modele. Razlika je u tome što je na ovim drugim modelima "shell" komanda disabled kad se loguješ preko Telnet-a, aktivira se pomoću "enable" komande koja je zaštićena passwordom "zte" a zatim kad hoćeš pristupiš shell-u tj Busybox-u ti tražim opet username/pass koji nisu admin/ztponk niti root niti zte, niti ime modela rutera. Sledeći korak posle uspešnog pristupaš shell-u bi verovatno bio ova tvoja sendcmd komanda.

Poslednja izmena:
Drugaru koji ima ZTE H367N sam poslao ovu proceduru i on je uspeo da dođe do svih potrebnih usera i pass-a, verovatno za druge ZTE modele ne prolazi admin/tzlkisonpk ili ztonpk.......nadam se da će neko i za nas koji imamo H267N ili H168N doći do root pass-a.

Znam da na ZTE H267N od M:Tel R. Srpske prolazi sa admin/admin i može se doći do potrebnih podataka, e sad zašto kod telekomovih ne može........

Zasto ne moze ?
Zato sto mora da se plati... celih 590 dinara.
Ako je nekom stvarno potrebno ovo, da zameni modem, i stavi svoj. Mislim da ce platiti tih 590 dinara mesecno.

Sent from my iPhone using Tapatalk

@Rock86: Ja juče napisah da ne radi za H168N. Za firmware koji je trenutno na H367N očigledno nisu "zaključali" shell/Busybox a za H168N jesu i za v2.1 i za v3.1.
Treba samo naći nekog tehničara iz telekoma ko je raspoložen da otkrije shell pass za H168N i H267N :)

Ne mogu da pristupim ruteru ni preko WinSCP programa. Odbija mi login podatke, nisu isti kao za pristup ruteru. :D

@maki22: Ponavljaš tu mantru "samo 590" din kao papagaj... Ja i dalje ne mogu da verujem da si stvarno ozbiljan kad to napišeš... To je tebi kao normalno, da internet paket plaćaš 1800 din i da na to "moraš" da dodaš još 590 din SVAKI MESEC samo da bi mogao da koristiš bolji ruter i/ili urediš svoju LAN mrežu onako kako želiš?

Ajd bar da si krenuo sa pričom da je to dovoljno platiti jednokratno pa posle odjaviti (iako to 99% nije tačno; i da je tačno šta ćemo sa onima kojima ne odgovara da imaju statičku IP adresu) pa do to što tvrdiš ima smisla: da su pojedinci stipse jer se cimaju danima u pokušaju da dođu za dž do nečega što mogu da dobiju za samo 590 din.

Poslednja izmena:
Telekom Srbija VDSL

Sta sve danas nije normalno...
Oticu i van teme. Mnogoo...
Nekad je moglo, besplatno. Vise ne moze i to je to. Mesecima se vrti prica oko toga. Kazem ako je nekom stvarno potrebno, taj ce platiti. Oces svoj modem, kvalitetan i platis ga 100,150 eura, a nemas za ovo 590 dinara , ma... drugo niko nije odavde ni probao, nije ni dao ni jednokratno 590 dinara, pa da odjavi

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
znaci da sa novim nadogradnjama fw na svim modelima modema iskljucuju shell pristup.

Na H168N je to isključeno na firmware koji je na njemu već godinu i po dana :D
Jeb*š shell pristup bez toga većina i može da preživi, biće zabavno ako promene i login podatke za admin pristup konfiguracionoj stranici. A kako su krenuli da sakate funkcionalnost rutera (USB, 3G dongle...) ...

Ajde ovako, da li se moze nekako iskljuciri rutiranje na H168N? Poenta bi bila da H168N dodeljuje javnu IP adresu mom ruteru i nista vise. I to je resenje. Dakle, da se na mom ruteru koji je nakacen na ZTE ne podesava PPPOE konekcija vec da direktno dobija od ZTE rutera javnu IP adresu?

Da kojim slučajem nije pass ZTE..........(+ serijski br. modema)

@topten: Čitao sam ja to pre par meseci. To je običan "brute force" pristup. Uzmi u obzir 2 stvari:

-Da je skripti trebalo 4 sata da nađe "zte" password u scenariju gde je proveravao samo password dužine 3 karaktera gde su mogući karakteri samo mala slova (dakle bez specijalnih karaktera, bez brojeva i bez velikih slova), i da je ako se za set karaktera uzmu mala slova + velika + brojevi onda moguće 238328 pokušaja
- da bi za password dužine od 8 karaktera tog ograničenog seta (bez specijalnih karaktera, samo sloba i brojevi) moguće 218340105584896 pokušaja

Zaključak: ne nije vredno truda s obzirom da ne znamo ni username za shell komandu (nije root kao u njegovom slučaju) niti password trebalo 2x toliko vremena u najboljeg slučaju.

Poslednja izmena:
Ye ye i know... Pokusao sam da editujem, ne mogu :d
Nema odgovara jos uvek... odoh plakati :p
A moderatori nece da mi obrisu post. :smash:

Nazad
Vrh Dno