Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Uz SuperBox si beše dobijao HD paket za dž? To sad više nema na novom Box 4...

Ne radi mi VDSL. Ruter ne moze da dobije IP adresu. Izgleda da je prslo nesto u Telekomu.

Telekom Srbija VDSL

U gradu radi...[emoji3]

Proradio. Restartovao sam ga bio, ali nije nikako hteo da dobije IP adresu, jedva je dobio. :D

Nagomilale ti se greške :D :D Skrati kabl. Šta ti je izbacivao, da ne prolazi PPPoE autorizacija?

ISP time out :D A DSL link je bio uspostavljen.

Mislis da 15m kabla izaziva CRC greske kod mene?

Kod mene preko 20m kabla

IMG_2818.JPG

Ne radi mi VDSL. Ruter ne moze da dobije IP adresu. Izgleda da je prslo nesto u Telekomu.

I meni se sinoć nešto desilo sa VDSL-om, lampica Internet je svetlila crveno, kada sam restartovao modem, proradilo.
Odmah sam pomislio, zar opet poče' da puca.

Danas opet bili majstori . Ja nisam bio tu al koliko mi brat kaze da su opet pregledali sve i na banderi i kod mene . Kod mene kazu da nije problem . Pravili su novi profil ... promenuli kod mene kablove , opet novi modem (zte) jer onaj nije dobijao net kako je napravljen nov profil. Brat kaze da je cuo kako su pricali da sam imao dva napravljena naloga (ako je on dobro cuo ) . I na kraju su otisli a pre toga rekli da nista nije uradjeno . Net puca opet nekad za 10 min a nekad prodje i 3 sata . Sef im se slozio sa burazerom da su radnici nesto zeznuli prvi dan al ne zna sta . I da ga nazovem sutra .
Probacu da trazim hg630 ako imaju pa da vidim el ima promena

Svaka im cast, izbrojao sam da su bili 9 puta za nekih 10 ak dana. Sve pohvale za podrsku.

Pozdrav :) molim za pomoc.uzeo sam net 50mbps(da kazu moze pitam ponovo jeste sigurni da moze kaze moze) posle skoro dana koriscenja evo koliko greski imam.imam kabal ide preko tavana ne znam tacno duzinu ali sigurno 15metara je dug bar.pitanje glasi da nije mozda ako je kabal malo izgrickan od strane miseva(nekad se popenju na tavan pa grickaju a ja ne znam sta grickaju..)dok sam imao 20 bilo je dosta manje greski.sto vise greski vise se signal SNR smanjuje i opada brzina i sad da resetujem modem imao bih mnogo manju brzinu.i posle kad dobijem tu manju brzinu meni SNR pocne da se povecava i kad onda tipa dodje do 8 opet mi se povecaju Downstream max rate brzina i onda kad resetujem poveca se i Downstream line rate.Telekom tamo samo *****i rade znaci prijavljujem da mi SNR se smanjuje nit me ko pita(naravno sve preko telefona niko nece da dodje ni da vidi ni da pregleda) za CRC,HEC,FEC ni nista..Mene zanima da li moze biti do mog kabla jer oni nece da menjaju kabal..Hvala unapred..P.s menjanje kabla je izuzetno tezak posao za nas jer ja sam invalid a moj otac je mator covek tako da znate.

Line standard VDSL2
Channel type Fast
Downstream line rate (kbit/s) 45638
Upstream line rate (kbit/s) 2047
Downstream max rate (kbit/s) 43492
Upstream max rate (kbit/s) 6503
Downstream SNR (dB) 5.9
Upstream SNR (dB) 16.3
Downstream line attenuation (dB) 20.5
Upstream line attenuation (dB) 10
Downstream output power (dBmV) 13.5
Upstream output power (dBmV) 0.3
Downstream CRC 32389
Upstream CRC 19368
Downstream HEC 183394
Upstream HEC 0
Downstream FEC 0
Upstream FEC 8732

Poslednja izmena:
Probaj da sam zamenis taj kabal i uticnicu(ako je stara). Iznenadices se koliko ce ti se popraviti parametri. Ja sam samo ocistio uticnicu i podigao mi se max up i down za 7Mb,a sam net za 6 Mb. Nisam hteo da diram nista jer mi net i pored mnogo gresaka radi savrseno. Onda sam se setio da sam do prosle godine imao net 10 i da je tih 7 Mb koje sam imao manje bilo 70% od toga. Ocistio uticnicu i parametri su se popravili.

Probaj da sam zamenis taj kabal i uticnicu(ako je stara). Iznenadices se koliko ce ti se popraviti parametri. Ja sam samo ocistio uticnicu i podigao mi se max up i down za 7Mb,a sam net za 6 Mb. Nisam hteo da diram nista jer mi net i pored mnogo gresaka radi savrseno. Onda sam se setio da sam do prosle godine imao net 10 i da je tih 7 Mb koje sam imao manje bilo 70% od toga. Ocistio uticnicu i parametri su se popravili.

Napisao da sam invalid i da sam ne mogu nista da zamenim.uticnica od telefona?

Nisam procitao kraj posta, izvinjenje. Da, uticnica od telefona iz koje ide kabal do splitera.

Ljudi, ako moze neka pomoc, jer ja cu od ovih "strucnjaka" iz Telekoma da poludim...:wall::wall::wall:
Sve pocine nakon sto sam trazio veci/brzi paket. Do tada sam imao ADSL na 10/2 i to je radilo bez problema...
Trazio sam 50/2, ljubazna teta u poslovnici mi odgovorila da nema mogucnosti, ali da moze 20/2. Uzmem taj paket, dobijem novi modem (H168N V3.1), povezem sve i krece haos:
Pogledajte prilog Haos.bmp

Po speedtest.net-u download nikad (u proteklih 20 dana) nije bio veci od 5 Mbps, a upload je ok (1.8 - 1.9), pritom to nikad nije stabilnih 5, vec 2 - 3 - 2 - 4 - 5 - 4... Na WiFi-u isto...

Dolazili 5 puta, merili (i "utvrdili" da moze 19, ali posle "drugim merenjem" da moze 16 Mbps), menjali modem (isto 168), obarali download (na kraju ostalo 14), cudili se kako su mi "na toj daljini" dali 20/2... Ja promenio uticnicu, kablove od uticnice do splitera i modema (1m), spliter, kabl do kompa...
Proslo 20 dana i nikakva promena, ali nikakva. Plus ta nestabilnost mi potpuno nije jasna - bude 5 Mbps, za sat vremena 2, za dva sata 3...
Pre toga sam na ADSL-u imao konstantnih 8.5 - 9 Mbps.

Ne znam vise sta da radim. Da li ovo moze ikako da se ispegla (zivim u zgradi u centru grada na 500 m od centrale), ili da trazim da me vrate na ADSL??? U sustini, ne znam da li su mi menjali port, ili nesto slicno, jer nisam siguran da bi i ADSL pri ovakvim parametrima radio kako treba...

Evo najnoviji speedtest (izgleda kao EKG...):
Pogledajte prilog Test 1.bmp
Pogledajte prilog Test 2.bmp

Poslednja izmena:
Ljudi, ako moze neka pomoc, jer ja cu od ovih "strucnjaka" iz Telekoma da poludim...:wall::wall::wall:
Sve pocine nakon sto sam trazio veci/brzi paket. Do tada sam imao ADSL na 10/2 i to je radilo bez problema...
Trazio sam 50/2, ljubazna teta u poslovnici mi odgovorila da nema mogucnosti, ali da moze 20/2. Uzmem taj paket, dobijem novi modem (H168N V3.1), povezem sve i krece haos:
Pogledajte prilog 225370

Po speedtest.net-u download nikad (u proteklih 20 dana) nije bio veci od 5 Mbps, a upload je ok (1.8 - 1.9), pritom to nikad nije stabilnih 5, vec 2 - 3 - 2 - 4 - 5 - 4... Na WiFi-u isto...

Dolazili 5 puta, merili (i "utvrdili" da moze 19, ali posle "drugim merenjem" da moze 16 Mbps), menjali modem (isto 168), obarali download (na kraju ostalo 14), cudili se kako su mi "na toj daljini" dali 20/2... Ja promenio uticnicu, kablove od uticnice do splitera i modema (1m), spliter, kabl do kompa...
Proslo 20 dana i nikakva promena, ali nikakva. Plus ta nestabilnost mi potpuno nije jasna - bude 5 Mbps, za sat vremena 2, za dva sata 3...
Pre toga sam na ADSL-u imao konstantnih 8.5 - 9 Mbps.

Ne znam vise sta da radim. Da li ovo moze ikako da se ispegla (zivim u zgradi u centru grada na 500 m od centrale), ili da trazim da me vrate na ADSL??? U sustini, ne znam da li su mi menjali port, ili nesto slicno, jer nisam siguran da bi i ADSL pri ovakvim parametrima radio kako treba...

Evo najnoviji speedtest (izgleda kao EKG...):
Pogledajte prilog 225371
Pogledajte prilog 225372

Nazalost, linija ti je jako losa. Nek te vrate na ADSL 10/1. Parica ti je u ocajnom stanju.

Poslednja izmena:
Ok, ali da li ce ADSL raditi kako treba?

Hoce, rekao si da ti si imao pre toga ADSL i da ti je radio ok. :)

Ovde nije problem za VDSL 20/2 udaljenost od centrale vec je kabl od centrale do tebe mator i nastavljan ko zna koliko puta.

Poslednja izmena:
Stigao hg630 , gresaka puno manje , ali sada ima nec i fec gresaka na zte to nije bilo . Download max je sada 54 , na zte je izao preko 70 . Brzina je 30 mb/s ali speed test pokazuje 20 mb/s neam pojma sto . Up time je preko 6 sati ...

Stigao hg630 , gresaka puno manje , ali sada ima nec i fec gresaka na zte to nije bilo . Download max je sada 54 , na zte je izao preko 70 . Brzina je 30 mb/s ali speed test pokazuje 20 mb/s neam pojma sto . Up time je preko 6 sati ...

Jel si merio preko wireless-a brzinu ili preko LAN kabla? Ne obracaj paznju na greske, bitno je da ne puca DSL link.

Testiraj packet loss, pinguj npr. Google 500 puta, komanda u Command Promt-u je ping www.google.com -n 500 , ne sme biti izgubljenih paketa. Nek ti konekcija bude skroz rasterecena dok pingujes.

A koji paket imas? Paket 30 odavno ne postoji. Mozds je samo modem na toliko podesen ali parica je na 20 jer imas Net20?

Ima 50, ispratio sam ga... :)

Jel novi 630 ?

Da šaljem molbe za njega ?

Ma gde novi, taj se koristi odavno.
Krem vam je trenutno 168 i to je to

Nazad
Vrh Dno