Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Kako mogu da proverim koliko imam utrosenih podataka na dnevnom nivou za dolazni i odlazni saobraćaj. Pokušao sam preko logovanja na ruter ZXHN H168N V3.1 ali nisam naišao na taj podatak.

Nemas to u njemu. Najbolje da pogledas na samim uredjajima potrosnju

Sent from my S7 using Tapatalk

Nema nekih novosti, proverio sam utičnicu, dobro je spojena. Internet danas nije pucao, ali je brzina 7/2. Zanimljivo je da se upload brzina nije smanjila. Broj ću zvati sutra, pošto treba da dođe neki tehničar, da vidim šta će on reći, koliko će koštati...
Ako se u slučaju promene kablova, stanje ne bude popravilo, zahtevaću raskid ugovora (jer mi je već dosadilo da se raspravljam sa tehničkom podrškom) , a i neću im plaćati net koji ne radi, samo što u tom slučaju ne znam kojeg provajdera bih izabrao.
Promenom provajdera neces nista dobiti ako imas problem sa instalacijom do stana.

Promenom provajdera neces nista dobiti ako imas problem sa instalacijom do stana.
Napisao sam da u slučaju promene kablova, problem ne bude otklonjen, promeniću provajdera.
A i da ne menjam kablove za telefon, mogao bih da uzmem kablovski net.

Kablovski da, ja sam mislio da hoćeš kod drugog ADSL provajdera jer nema svrhe ako smetnja ne bude otklonjena!

Koliko traze za ruke kod promene kucne telefonske instalacije u zgradi (recimo sa 2.gog sprata do kutije u podrumu)?

Firma koja je u mom kraju radila zamenu bakarnih kablova je naplaćivala 150 din/m telekomu.
Po meni samo za ruke neko da ti dodje i to uradi ne sme da uzme više od 1000 din ma kolko god da ima posla...

Treba mi pomoc ljudi.
Imam problem sa cestim pucanjem wifi mreze, tj nestane mi internet a imam wifi signal. I u stanu u sobi imam jako slab signal a udaljen je bukvalno 5 6 metara

bec93cdb393f51bac362c5298f8e11ff.jpg

Poslаto sа Lenovo A6020a46 uz pomoć Tаpаtokа
Jel moze neko da mi iscita ove parametre jel to ok

poslato sa Lenovo vibe K5 plus

Jel moze neko da mi iscita ove parametre jel to ok

Ne mogu baš da ti kažem da li su ti parametri ok, ali vidim da imaš problema sa netom. Ja sam imao skoro iste simptome kao ti, još u Decembru (slabljenje WiFi signala, toliko da ga u istoj sobi jedva ima, pucanje neta...), tada nije bilo strašno, posle nedelju-dve se stanje normalizovalo, početkom januara ponovo isti problemi, isto traju. Međutim sada u februaru, blagi užas, net jedva radi, izbacuje prilikom gledanja običnog YT snimka, da ne pričam o preuzimanju nekog "jačeg" fajla.
Navodno je problem do instalacija u zidu, možda ovo uopšte nije slučaj kod tebe, ali su meni rekli da zamenim za početak kablove od utičnice do modema i samu telefonsku utičnicu, ako se problem kod tebe nastavi probaj da zameniš te kablove.

@Aleksandar82: Po tome što se vidi na screenshot-u nemaš baš previše grešaka za 136h rada rutera. Vidi pod tim "DSL Connection status" linkom za internet konekciju (HSI, High Speed Internet, HSI_VD... kako na kojem ZTE modelu su imenovali tu WAN konekciju) koja brojka ti stoji pod "IPv4 Online Duration". Tu ćeš videti koliko je vremena prošlo od poslednjeg baš prekida interneta (tj PPPoE konekcije)... ako je i to 136h ili više od 24h a tebi je u zadnjih dan kao bilo nekoliko puta tih prekida onda definitivno nije problem na nivou konekcije sa centralom tj tebi ne puca - puca internet.

Onda ostaje jedino da se utvrdi da li je problem sam ruter ili je do kompa ili šta već kačiš preko WiFi (ako se problem sa "pucanjem interneta" javlja samo na 1 uređaju od više koje kačiš preko WiFi). Mada ako je stvarno situacija takva ko što kažeš, da u istoj sobi 5m dalje od rutera imaš jako slab signal to onda pre ukazuje na problem sa samim ruterom i njegovom WiFi antenom, i u tom slučaju treba da gnjaviš Telekom da ti donese zamenu.

U celoj toj priči je bitno da im staviš do znanja da ne kukaš i tražiš novi ruter jer ti je sa postojećim ruterom spora brzina neta kad se kačiš na WiFi već da se radi o tome da ruter em emituje očajno slab signal 2m od njega i da konektovani uređaji malo malo pa ostaju bez interneta.

Ako su u mogućnosti testiraj prijem WiFi signala sa više mobilnih i laptopova poželjno da su što noviji. Idealno bi bilo kad bi mogao po komšiluku da nahvataš nekog VDSL korisnika i da donešeš njegov modem kod tebe i priključiš na pola sata i vidiš kako šljaka WiFi na tim problematičnim uređajima koji "imaju signal a nemaju net".

Probao sam bio na ne koliko telefona i na lap topu i kod svih isto.
Pppoe je 145h
Mada sad i razmisljam na pc mi se i nije desavalo kao ni na iptv onda je verovatno samo do wifi.

Moracu da ih gnjavim za novi ruter.

Jesi probao da promeniš kanal za wifi ?

Nisam, ako se dobro secam da he automatski tako nesto. Sad mibse desava da imam ok signal al nemam net. To mi pokazuje nekad i na laptopu konektovan al nema net

I koliko mreža imaš u okolini? Skini wifi analyzer na telefon pa skeniraj sve mreže sa kanalima i okači ovakav SS:
caa9856c4539e3c694d8229587248b05.jpg

Poslednja izmena:
Nisam, ako se dobro secam da he automatski tako nesto. Sad mibse desava da imam ok signal al nemam net. To mi pokazuje nekad i na laptopu konektovan al nema net

Ugasi taj ruter na bar 5 minuta. Meni se desilo pre neki na istom ruteru. Nije ugašen bar par meseci unazad. Gori WLAN lampica na ruteru ali ga niko i nije video za razliku od tvog slučaja.
Rekli su mi iz tehničke da to uradim. Preko kabla je radio normalno net. Ako se ponovi, da ga ponovo resetujem i javim se ako zeza i dalje. Kaže čovek da nisu za sada imali otkazivanja i zamene u vezi toga.
Mislim da je kod mene tada bio preopterečen ili se zaglupio, ako je to uopšte moguće. Bili klincima drugari, jedno 6 uređaja je vuklo preko wifi.

Skini wifiinfoview i wnetwatcher sa nirsoft.net. Ovaj prvi ti pokaže da se ne poklapaš mnogo sa wifi kanalima u blizini a drugi da neko ne vuče tvoj net osim tebe.

Pozdrav,da li mi neko moze reci koliko treba proteći vremena odnosno dana da vam aktiviraju brzinu neta 50mb?Ja sam danas u prepodnevnim časovima potpisao ugovor i još uvek mi nije setovana brzina.Zvao sam korisnički centar žalio se,zvali me sa gradske centrale kažu da treba proteći par dana za setovanje!?Malo mi je to nelogično posto mi ugovor teče,potpisan na odredjenu brzinu a ja trenutno imam 5-6mb brzinu neta?

Meni su pustili odmah. Kad sam dosao kuci iz poslovnice i prikacio nov vdsl modem u roku od 5 minuta je proradio punom brzinom.

ako mi kaze da sam segmentiran zasto mi kaze sa druge strane da nemaju uslova?

Pozdrav,da li mi neko moze reci koliko treba proteći vremena odnosno dana da vam aktiviraju brzinu neta 50mb?Ja sam danas u prepodnevnim časovima potpisao ugovor i još uvek mi nije setovana brzina.Zvao sam korisnički centar žalio se,zvali me sa gradske centrale kažu da treba proteći par dana za setovanje!?Malo mi je to nelogično posto mi ugovor teče,potpisan na odredjenu brzinu a ja trenutno imam 5-6mb brzinu neta?
Bukvalno odmah...

Gde na Dorcolu mogu da kupim kabl za fixni? Hitno.

Da li moze da se trazi prebacivanje na fast profil ukoliko IP adresa nije staticka? 20/2 paket

Sent from my SM-N910C using Tapatalk

Ako postoje uslovi, može. Fast/Interleaved nije povezano sa statičkom/dinamičkom adresom.

Da. Ranije smo mislili da je vezano za IPTV ili lose partice, medjutim, za IPTV je potvrdjeno da ne mora Interleaved, tako da i IPTV korisnici mogu na FAST. Cemu Interleaved... ne znam :)

Ja sam drugaru rekao da zove da mu promene ali su mu rekli da mora imati staticku IP adresu(+500 din), pa reko da proverim sa vama, recicu mu da zove ponovo, hvala.

Ja sam drugaru rekao da zove da mu promene ali su mu rekli da mora imati staticku IP adresu(+500 din), pa reko da proverim sa vama, recicu mu da zove ponovo, hvala.

Kakve veze ima IP adresa sa Fast profilom? :) Ako su ovo reci radnika tehnicke podrske Telekoma, isti treba da dobije otkaz odmah.

Ja sam godinama na Fast profilu a imam dinamičku IP adresu.

I imas iptv ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Vrh Dno