Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Puca mi prlsuk i za gbit link i za velik upload, do mene to nikada nece stici. Bolje da polako prelaze na ipv6, nego da i dalje budu pilicari i NAT-uju sve redom.
Pogresio si temu ako se zalis za NAT? Telekom prilicno sporo uopste ide na NAT, i vraca na zahtev. SBB je taj koji NATuje expresno sada bez vracanja osim doplatom za staticku.

Samo nek nam vrate upload booster od 1. Januara i ja presrecan :)

Kako da podesim wakeup on lan, ZTE je ruter...

Poslednja izmena:
Telekom ne vraca na javnu uvek. Javljali su se ljudi ovde(ili na nekom drugom forumu, nisam siguran) koje su odbili i govorili im da treba za fixnu da se doplati. Za SBB mi tek puca prsluk, jer su veci pilicari od Telekoma.

Odavno su mogli da probaju ont u stepi,samo da su hteli.

Upload booster od 1 januara je samo san,ili ima neka proverena dojava?

Poslednja izmena:
Jel telekom naplacuje nesto (prikljucenje) ako se uzme VDSL bez UO ili UO manja od 24m, ako se vec ima ADSL?

Naplaćuju 1000 din za nalog bez UO. Mislim da ne možeš da potpišeš na manje od 24 za NET pakete.

Pa da, ali ako je neko bio vec na recimo NET10, uzme NET50 bez UO, gde je tu zasnivanje pretplate ili kako to vec zovu? Samo se promenila brzina. Inace mozes da uzmes Bez UO, 12 ili 24M

Prilozi

• Bez UO.jpg
    Bez UO.jpg
    105 KB · Pregleda: 143
Poslednja izmena:
Utisci posle 2 nedelje koriscenja VDSL-a (NET 50):

1. Stabilan (nijedan prekid, nikakvo stucanje i sl.);
2. Uredjaj koji daju na koriscenje (ZTE H168N V3.1) je odlican (stabilan, solidan domet);
3. Brzina je ista tokom celog dana, nema padova brzine u popodnevnim i vecernjim satima, vikendom i sl.;
4. Ping je manji i neuporedivo stabilniji u odnosu na ping na kablovskom Internetu;
5. Upload bi mogao biti veci, ali se iskreno nadam da ce ga povecati u bliskoj buducnosti.

uptime.JPG

5883365566.png

Hvala, radi sad.
Jednu stvar si zaboravio a po meni najbitniju, nema CG NAT-a...
Ko ima mogućnost za VDSL njemu radi razbija a ko nema nek se seli bliže ipan u. :D

Hvala, radi sad.
Jednu stvar si zaboravio a po meni najbitniju, nema CG NAT-a...
Ko ima mogućnost za VDSL njemu radi razbija a ko nema nek se seli bliže ipan u. :D

Slazem se. :) Sto se tice CG NAT-, imam zvanicnu prepisku sa MTS-om gde mi kazu da skidaju CG NAT na zahtev ako isti ugrozi neki servis koji je korisniku neophodan. Dakle, bez brige sto se toga tice. :) Treba poslati mail i ne ganjati se sa uveliko smorenom podrskom iz Call centra.

Drago mi je da radi WOL. :) Zamisli, WOL ne radi na SBB-ovom takozvanom Premium Home Gateway-u (UBEE). :D Sto je najgore, ne radi ni na Cisco-ovom HG-u.

2. Uredjaj koji daju na koriscenje (ZTE H168N V3.1) je odlican (stabilan, solidan domet);
3. Brzina je ista tokom celog dana, nema padova brzine u popodnevnim i vecernjim satima, vikendom i sl.;
4. Ping je manji i neuporedivo stabilniji u odnosu na ping na kablovskom Internetu;
5. Upload bi mogao biti veci, ali se iskreno nadam da ce ga povecati u bliskoj buducnosti.

Pogledajte prilog 217247

Pogledajte prilog 217248

A za to vreme jel ima nekih CRC, FeEC ili HEC gresaka kao na ADSL-u?

Poslednja izmena:
Slazem se. :) Sto se tice CG NAT-, imam zvanicnu prepisku sa MTS-om gde mi kazu da skidaju CG NAT na zahtev ako isti ugrozi neki servis koji je korisniku neophodan. Dakle, bez brige sto se toga tice. :) Treba poslati mail i ne ganjati se sa uveliko smorenom podrskom iz Call centra.

Drago mi je da radi WOL. :) Zamisli, WOL ne radi na SBB-ovom takozvanom Premium Home Gateway-u (UBEE). :D Sto je najgore, ne radi ni na Cisco-ovom HG-u.
Sad ce da objasni neko kako je to ipak mnogo bolji ruter nego što telekom daje, pa ne bi se zvao premium bez razloga. :D

Ove greške koje pokazuje su samo zbog telefonskog kabla a ona su zanemarljive...

Sad ce da objasni neko kako je to ipak mnogo bolji ruter nego što telekom daje, pa ne bi se zvao premium bez razloga. :D

Ove greške koje pokazuje su samo zbog telefonskog kabla a ona su zanemarljive...

Tako je, zanemarljive su, konekcija je ultra stabilna. :) Uticnica je na nezgodnom mestu u odnosu na moju sobu, trebalo mi je 15m kabla, rucno je pravljen. Postavio sam plasticne kanalice uz plafon tako da se kabl ne gazi. A kabl je najobicniji na metar iz elektroradnje. :) Ne pada mi napamet da dajem 1100 din. za 15m Haminog kabla u prodavnici cije ime pocinje na G. :D

Sbb prime, exenet supreme, mts overlord... Nastavite niz

Pogledajte prilog 217247

Pogledajte prilog 217248

Promeni DNS (Google ili OpenDNS) i radiće ti još bolje.

Bolje na ruteru, da ne moras za sve uredjaje posebno.

Od jutros imam probleme sa VDSL uslugom, jednostavno u zadnjih par dana mi je često WiFi pucao, morao sam da restartujem ruter da bi proradio, međutim od jutros neta nema ni u jednoj prostoriji,sem u sobi u kojoj se nalazi ruter i to je jačina signala na jednoj "crtici". Zvao sam da prijavim problem, prvo mi je pričao kako oni ne garantuje dobar rad u ostalim prostorijama, već samo u prostoriji u kojoj se nalazi ruter. Na kraju sam ga nekako ubedio da prosledi zahtev tehničkoj službi, nadam se da je zaista prosledio zahtev.
Inače jel zna neko do čega je problem? Ja sumnjam na ruter.

proveri da li je transmit power na 100%. da li se u blizini koristi neki uredjaj koji se ranije nije korostio, a da moze da ometa signal? meni je slican problem pravio bebi alarm. probaj da promenis kanal.

Poslato sa Note 3

proveri da li je transmit power na 100%. da li se u blizini koristi neki uredjaj koji se ranije nije korostio, a da moze da ometa signal? meni je slican problem pravio bebi alarm. probaj da promenis kanal.

Poslato sa Note 3

Stoji na 100%, stavio sam na 13. kanal, opet nemam signal nigde sem u sobi u kojoj mi je ruter. Što se tiče uređaja ne verujem da nešto ometa signal, nemam bebi alarm, a ni neki uređaj koji bi mogao da ometa signal ( imam telefon i tablet, laptop, Smart TV, Xbox- to je sve od uređaja). Zvali su me malopre iz Telekoma, rekli da sačekam 2-3 dana i ako budem imao probleme da će mi zameniti ruter, kao neće odmah jer je HG630 nov uređaj, nemaju žalbi na njega, bla,bla. Ko će sad 2-3 dana bez neta (baš mi je za ovaj vikend bio preko potreban net).

Od jutros imam probleme sa VDSL uslugom, jednostavno u zadnjih par dana mi je često WiFi pucao, morao sam da restartujem ruter da bi proradio, međutim od jutros neta nema ni u jednoj prostoriji,sem u sobi u kojoj se nalazi ruter i to je jačina signala na jednoj "crtici". Zvao sam da prijavim problem, prvo mi je pričao kako oni ne garantuje dobar rad u ostalim prostorijama, već samo u prostoriji u kojoj se nalazi ruter. Na kraju sam ga nekako ubedio da prosledi zahtev tehničkoj službi, nadam se da je zaista prosledio zahtev.
Inače jel zna neko do čega je problem? Ja sumnjam na ruter.
Da li si probao da ga vratis na default settings, pa posle polako wi-fi setujes kako tebi odgovara?

Da li ti se u neposrednoj blizini rutera nalazi mikrotalasna pećnica koju često koristiš?

Da li si probao da ga vratis na default settings, pa posle polako wi-fi setujes kako tebi odgovara?

Probao sam i to ali ne pomaže. Kako sada ubediti Telekom da je problem do rutera?
@topten Nemam nikakvu mikrotalasnu u stanu.

Nazad
Vrh Dno