Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pisao sam telekomu mail da mi daju username i pass od pppoe i ladno me otkacise. Kazu daju samo ko je na statickom ip. Bezveze.

Obratio sam se sa njihovog mail-a, na mail [email protected]
Odgovor je glesio ovako:
Poštovani,
Zahvaljujemo se obraćanju.
Vaš zahtev za dostavljanjem korisničkog imena i lozinke modema usluge ADSL prosledili smo nadležnoj Službi na realizaciju. Odgovor po zahtevu biće Vam poslat na adresu dostave računa za uslugu ADSL, na ime nosioca pretplatničkog prava usluge.
Za sve dodatne informacije u vezi naših usluga, kao i sugestije i primedbe, stojimo Vam na raspolaganju.

Srdačan pozdrav,
Telekom Srbija
Tako je i bilo, username i pass sam dobio na kucnu adresu za nekih nedelju dana.
Bilo je to u junu mesecu ove godine.
p.s. nemam staticku ip, vdsl 20/2.

Telekom Srbija VDSL

Evo sta su meni napisali. Ocigledno da tebe vise vole nego mene. :)

.....
Zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili kako biste nam se obratili.

Žao nam je, ali ne izdajemo podatke za PPPoE konekciju. Preporučujemo da koristite modem koji obezbeđuje naša kompanija. Oprema koja Vam je data na korišćenje prilikom potpisivanja ugovora za uslugu ADSL unapred je konfigurisana kako bi se obezbedilo ispravno funkcionisanje (nesmetan rad, nadzor i održavanje) i bezbednost i zaštita od mogućih zloupotreba.

Podatke za PPPoE konekciju možete dobiti ukoliko ste korisnik dodatne statičke IP adrese. Korisnicima koji nemaju statičku IP adresu ne izdajemo PPPoE parametre.

Zahvaljujemo na razumevanju.

Poslednja izmena:
Zvao sam jutros telefonom, sve je gotovo. Podigao sam opremu. :) Predvece povezujem.

Pogledajte prilog 215909

Pogledajte prilog 215910
Eto [emoji3]
Evo sta su meni napisali. Ocigledno da tebe vise vole nego mene. :)

.....
Zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili kako biste nam se obratili.

Žao nam je, ali ne izdajemo podatke za PPPoE konekciju. Preporučujemo da koristite modem koji obezbeđuje naša kompanija. Oprema koja Vam je data na korišćenje prilikom potpisivanja ugovora za uslugu ADSL unapred je konfigurisana kako bi se obezbedilo ispravno funkcionisanje (nesmetan rad, nadzor i održavanje) i bezbednost i zaštita od mogućih zloupotreba.

Podatke za PPPoE konekciju možete dobiti ukoliko ste korisnik dodatne statičke IP adrese. Korisnicima koji nemaju statičku IP adresu ne izdajemo PPPoE parametre.

Zahvaljujemo na razumevanju.

Promena nacina rada. Nekada je moglo. Moze i sad ali kosta.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nasao sam na netu neka python skripta navodno dekriptuje konfiguracioni fajl od huawei rutera pa bi mogla da se vidi sifra ali to je izvan moga znanja. Ako neko zna o tome malo vise mozda bi mogao da pomogne.

Za vdsl rutere ili za starije adsl ?

Ako moze da se uzme staticka ip na mesec dana pa da se otkaze kada stigne user i pass za konekciju nije ni to lose ako nemoze drugacije.
Kad sracunas vreme + utrosene zivce na izvlacenje iz rutera, ako vec nema razradjena shema za to.

Nego jel se razume neko u QoS na ZXHN H168N V3.1, kako to podesiti...?

Ja sam u više navrata od 2015 do oktobra 2016 slao e-mail sa zahtevom za PPPoE i svaki put me otkačili, Famagusta je očigledno naleteo na nekog novog radnika koji još nije upućen ili starog koji je trenutno bio raspoložen da mu pošalje PPPoE:)

Da pitam. trenutno sam pod akcijom 5 meseci za 1 din NET50, imam jos par meseci do isteka ugovora. Mogu li sledeci mesec da dignem brzinu na NET100 i ako moze kako ce mi obracunati to na racunu ?

Javna IP adresa, otvorio bez problema portove, sve radi kao podmazano. Prezadovoljan sam.

Parametrii linije (15m kabla do uticnice i 1.5m - 2m onog njihovog kabla od splitera do uticnice), linija komotno 100ku moze da izgura:

linija.JPG

Bilo bi jos bolje da su kablovi kraci, ali ovo je savrseno meni. :)

Skoro 6MB/s :) Koji je max koji pokazuje modem ?

Vidi se na slici koliko linija moze da izgura. Mogla bi i vise kad bih skratio kablove. :)

Vidi se na slici koliko linija moze da izgura. Mogla bi i vise kad bih skratio kablove. :)
Realno tako moze preko 100Mb/s, ali mislim da nije toooliko do kablova! ;)
VDSL2 je u prednosti naspram koaksijalca, ali samo gde je rastojanje od centrale ili IS manje od 300 metara.

Realno tako moze preko 100Mb/s, ali mislim da nije toooliko do kablova! ;)
VDSL2 je u prednosti naspram koaksijalca, ali samo gde je rastojanje od centrale ili IS manje od 300 metara.

A najveca zabluda je da kablovski Internet ima bolji ping od VDSL2/ADSL2+. Ne znam zasto to ljudi misle kad je na ADSL-u i VDSL-u na Fast profilima ping manji i stabilniji nego na kablovskom. Tako je bilo gde god sam probao, i kod mene je sad tako.

Presrecan sam sto sam imao mogucnost ovo da uvedem.

Zanimljivo, obecavajuce, e sad ako Mts bude hteo da tuzi Ministarstvo telekomunikacoja ide se pred Upravni sud, ali ima osnova da su u pravu u ministarstvu.
Svakako obecavajuce.

Sent from my Ericsson 628 using Tapatalk

Javna IP adresa, otvorio bez problema portove, sve radi kao podmazano. Prezadovoljan sam.

Parametrii linije (15m kabla do uticnice i 1.5m - 2m onog njihovog kabla od splitera do uticnice), linija komotno 100ku moze da izgura:

Pogledajte prilog 215947
Bilo bi jos bolje da su kablovi kraci, ali ovo je savrseno meni. :)

Kao da si podstanar u centrali... :D
Svaka cast... :)

To sto moze da progura sigurno jos dugo nazalost nece biti u ponudi...

p.s. eventualno jos dns da zamenis mozda bi dobio jos malo bolji odziv...

Poslednja izmena:
A najveca zabluda je da kablovski Internet ima bolji ping od VDSL2/ADSL2+. Ne znam zasto to ljudi misle kad je na ADSL-u i VDSL-u na Fast profilima ping manji i stabilniji nego na kablovskom. Tako je bilo gde god sam probao, i kod mene je sad tako.
Dok sam bio na SjBBu do negde 2010. ping jeste bio bolji nego na ADSLu koji sam 2010. uveo. Ja sam imao odlican ping, 2-5ms. Kada sam video 12-15ms na VDSLu (nesto su zeznuli bili izgleda, ili je modem bio los, evo sa ovim na 5-6ms), rekoh samo "sreca da vise ne igram online" :)
Ali da je stabilniji od SjBBa? 50x. Koliko sam propatio jedan mesec sa njima dok nisu dosli i sredili NJIHOV kabl ("nama sve pokazuje OK", bitange)... pa uskracivanje protoka za torrente (sav torrent protok je u nekoliko navrata, po nedelju i nesto bio limitiran na tacno 4KBps!)...
Jedino sto do ~2010. je SBB bio jeftiniji, i kada se +TV uzme u obzir :( Ali sada nema sta da trazi kod mene. Ni u cemu nije bolji, osim uploada, ali to cu preziveti :) Cak i po normalnim cenama 2000/mesecno za 50/2 u proseku (SA FIXNIM, 5 meseci VDSL po dinar), naspram 30/2 za 2800 (sa "odrzavanjem" sistema:))

Veza ti inace nije nista posebno :D, ja i (cini mi se) maki22 imamo slicne mogucnosti (u stvari, kod mene moze vise upload, nesto manji download (120-130) a nije optika do mene).
100ka je radila bez problema, fenomenalno.

@miki, mislim da ti nece dati, ja sam pitao samo (nisam trazio da se menja da vidim da li moze), rekli su da ne moze zbog kampanje :( Mozda su nesto menjali ili nije tako, nisam znaci proveravao.

Poslednja izmena:
Pa ja ka Guglu sad imam manji ping nego sto sam imao na SBB-u ka njihovom Default Gateway-u. :)

Sve u svemu, za smesne pare odlican Internet! :)

I sta bi sa kablom, jesi li uzeo na metar ili kako vec?

A to sto mislite da mizete da uzmete podatke sa statickom ip adresom se varate, razliciti su podaci za javnu i statičku adresu, pisalo se vec o tome samo ne znam u kojoj temi....

Pisalo se ovde. Od letos negde ne daju vise za dinamicke adrese.

Verovatno je neko zeznuo nesto i napravio problem ili zloupotrebio, pa zato ne daju :( Nisu u Telekomu dovoljno zainteresovani da iz drugih razloga zaustave nesto :)

Preko koliko servera ide vas signal?
Ovo je moja "ruta":
C:\Windows\system32>tracert www.google.com

Tracing route to www.google.com [188.120.127.123]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 27 ms 37 ms 23 ms 212.200.179.136
3 23 ms 22 ms 22 ms 212.200.179.139
4 22 ms 22 ms 22 ms 212.200.7.77
5 22 ms 22 ms 22 ms 185.1.27.12
6 22 ms 22 ms 22 ms 188.120.127.123

Trace complete.

Telekom Srbija VDSL

@Rock
Pametno, ja imam preko 20 m. I sve to radi i bolje nego sto sam mislio.

Poslednja izmena:
Preko koliko servera ide vas signal?
Ovo je moja "ruta":
C:\Windows\system32>tracert www.google.com

Tracing route to www.google.com [188.120.127.123]
over a maximum of 30 hops:

1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 27 ms 37 ms 23 ms 212.200.179.136
3 23 ms 22 ms 22 ms 212.200.179.139
4 22 ms 22 ms 22 ms 212.200.7.77
5 22 ms 22 ms 22 ms 185.1.27.12
6 22 ms 22 ms 22 ms 188.120.127.123

Trace complete.

tracert.jpg

Imam već desetak dana net50, i po speedtest-u ping je 7ms, a download 42-47 Mb/s, kad vuče torrent, pokazuje i 5MB/s. Međutim posle izvesnog vremena, kad se ne koristi net (npr. preko noći) brzina bude 20Mb/s. Čim restartujem ruter ponovo ide punom brzinom. Da li se i drugima ovo dešava, i postoji li neko rešenje osim restarta rutera?

Nazad
Vrh Dno