Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Mik je preuzet od Oriona i dat Telekomu, sva papirologija za popust je uredno predata jos pre 25 dana... Zona sumraka...

Uhh, kupicu kilo cevapa, 5 limenki piva i sve ostalo cim dobijem od MTS-a opremu. Samo se da se otarasim SMRDLJIVOG SBB-a koji NIKADA ali NIKADA nije u potpunosti mogao da resi packet loss u kasnim popodnevnimj i vecernjima satima kod mene, a o varijacima pinga da ne pricam. Bili su XYZ puta kod mene, popili su 2 prijave kod Ratela, prikrpili su nesto ali nisu nikada uspeli da rese navedeno.

Ping na SBB-u:

sbb_ping.jpg

Znaci, kod koga god sam bio a da taj pritom ima ADSL/VDSL na Fast profilu, uvek ali uvek je imao BOLJI i STABILNIJI ping nego ja na SBB-u (cak i u ranim jutarnjim satima na SBB-u)!

Ja imam onaj drugi profil,zbog iptv valjda. Ping je 15 konstantno. A što je tebi to toliko važno, zbog igrica ?

Nije mi vazan toliko ping koliko packet loss. Packet loss me ubi na SBB-u.

Cekao sam ja nekih dobrih 7 meseci da samo povezu moju liniju na ipan koji je igrom slučaja dosao u moju blizinu.
Iskreno jedte glupo malo, vecina ljudi koji mogu 50 mogu i 100, a upload uzasan :(

Izgleda da je to bolest kablovskog interneta. I kod mene je telekomov vdsl bio stabilniji od sadasnjeg kablovskog kod kopernikusa. Ali i vdsl je jadan zbog upload. Nema nista dok ne krene ftth/gpon. Tek onda ce biti i ping 1-3 i upload veci, a i stabilnost o kakvoj sad mozemo da sanjamo.

Naravno da je stabilniji, ne delis ni sa kim kabl (na istom kablu na kablovskom netu su televizori, digitalni prijemnici, ruteri/modemi, nelegalni korisnici, kamere za video nadzor u zgradama). Na kablovskom netu postoje kanali za downstream i upstream koje delis sa svima na nivou cvorista i agregacija je velika.

Sve u svemu, vrlo negativno iskustvo sa kablovskim Internetom.

Poslednja izmena:
Spominjao sam da mi treba 15m kabla od uticnice do modema. Posto CAT 5E kabl ima manje gubitke od telefonskog, da li se na CAT 5E kabl moze nabudziti telefonski RJ-11 konektor i kao takav se koristiti za povezivanje splitera i rutera? :D

10/1 ide 2 meseca, a 50/2 ide 5 meseci

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ja sam popisao ugovor za vdsl 50 i agent mi je rekao da ću prvu pretplatu platiti u martu za februar što znači da mi samo decembar i januar ostaje bez pretplate.Oprema tek treba da mi stigne.

A sta pise u ugovoru, jel ima opcija 5 meseci po 1

Ja sam popisao ugovor za vdsl 50 i agent mi je rekao da ću prvu pretplatu platiti u martu za februar što znači da mi samo decembar i januar ostaje bez pretplate.Oprema tek treba da mi stigne.

5 meseci je provereno za 1 din. Bio sam juce u poslovnici. Samo mi nije jasno tzv. segmentiranje, rekli si mi da je moj broj segmentiran za NET 50 i akciju 5 meseci za 1 din. i da ce mi javiti za dan-dva da dodjem po opremu i potpisem ugovor.

I na zvanicnom sajtu stoji 5 meseci za 1 din. za NET 50: https://www.mts.rs/privatni/internet/kucni-internet/internet-paketi .

5 meseci je provereno za 1 din. Bio sam juce u poslovnici. Samo mi nije jasno tzv. segmentiranje, rekli si mi da je moj broj segmentiran za NET 50 i akciju 5 meseci za 1 din. i da ce mi javiti za dan-dva da dodjem po opremu i potpisem ugovor.

I na zvanicnom sajtu stoji 5 meseci za 1 din. za NET 50: https://www.mts.rs/privatni/internet/kucni-internet/internet-paketi .

Prevedeno i ukratko znači da si predodređen (prema njihovoj proceni) i imaš uslove za NET 50, pošto drugim ljudima nisu dozvoljavali da iskoriste akciju probaj šest meseci besplatno NET 10. Meni je prvo odobreno, pa otkazano isprobavanje njihovog neta, zato što sam segmentiran tj. "zakucan" za NET 50. A jesi li ti želeo da potpišeš ugovor ili da se informišeš, pošto iz tvog posta zaključujem da su spremni da ti pošalju opremu? :)

Prevedeno i ukratko znači da si predodređen (prema njihovoj proceni) i imaš uslove za NET 50, pošto drugim ljudima nisu dozvoljavali da iskoriste akciju probaj šest meseci besplatno NET 10. Meni je prvo odobreno, pa otkazano isprobavanje njihovog neta, zato što sam segmentiran tj. "zakucan" za NET 50. A jesi li ti želeo da potpišeš ugovor ili da se informišeš, pošto iz tvog posta zaključujem da su spremni da ti pošalju opremu? :)

Podneo sam zahtev, prvo ide obrada zahteva (mora u centrali da se pusti), pa tek onda zovu da potpisem ugovor i preuzmem opremu. Rekli su da ce to biti za dan-dva, danas nisu zvali. Kod mene je inace optika do zgrade.

Nisam nikada koristio ADSL/VDSL u stanu, a zahtev sam podneo da bih se konacno resio SBB-ovog nazovi Interneta.

Poslednja izmena:
Telekom Srbija VDSL

Besplatan savet [emoji3] zovi ti odmah

Poslao sam im danas oko podne poruku na fejsu, odgovorili su mi da je zahtev u obradi. Da nazovem ipak sutra telefonom?

Mani fejs i mejl, fiksni u ruke

A ne moja greška,zbog ubacivanja miks m mobilnog paketa meni su napravili Box 3 i samim tim akcija po 1 din traje 2 meseca,evo sad videh na sajtu.

Dali je neko pokusavao da podesi QoS na ZXHN H168N V3.1
Pokusao bih podesiti, gledam, ali ovo je za mene spanska serija... :)

Zvao sam jutros telefonom, sve je gotovo. Podigao sam opremu. :) Predvece povezujem.

oprema1.jpg

oprema2.jpg

Poslednja izmena:
Pisao sam telekomu mail da mi daju username i pass od pppoe i ladno me otkacise. Kazu daju samo ko je na statickom ip. Bezveze.

Vrh Dno