Pisao sam telekomu mail da mi daju username i pass od pppoe i ladno me otkacise. Kazu daju samo ko je na statickom ip. Bezveze.
Tako je i bilo, username i pass sam dobio na kucnu adresu za nekih nedelju dana.Poštovani,
Zahvaljujemo se obraćanju.
Vaš zahtev za dostavljanjem korisničkog imena i lozinke modema usluge ADSL prosledili smo nadležnoj Službi na realizaciju. Odgovor po zahtevu biće Vam poslat na adresu dostave računa za uslugu ADSL, na ime nosioca pretplatničkog prava usluge.
Za sve dodatne informacije u vezi naših usluga, kao i sugestije i primedbe, stojimo Vam na raspolaganju.
Srdačan pozdrav,
Telekom Srbija
Eto [emoji3]Zvao sam jutros telefonom, sve je gotovo. Podigao sam opremu.Predvece povezujem.
Pogledajte prilog 215909
Pogledajte prilog 215910
Evo sta su meni napisali. Ocigledno da tebe vise vole nego mene.
.....
Zahvaljujemo se na vremenu koje ste izdvojili kako biste nam se obratili.
Žao nam je, ali ne izdajemo podatke za PPPoE konekciju. Preporučujemo da koristite modem koji obezbeđuje naša kompanija. Oprema koja Vam je data na korišćenje prilikom potpisivanja ugovora za uslugu ADSL unapred je konfigurisana kako bi se obezbedilo ispravno funkcionisanje (nesmetan rad, nadzor i održavanje) i bezbednost i zaštita od mogućih zloupotreba.
Podatke za PPPoE konekciju možete dobiti ukoliko ste korisnik dodatne statičke IP adrese. Korisnicima koji nemaju statičku IP adresu ne izdajemo PPPoE parametre.
Zahvaljujemo na razumevanju.
Korisnicima koji nemaju statičku IP adresu ne izdajemo PPPoE parametre.
Zahvaljujemo na razumevanju.
Ako moze da se uzme staticka ip na mesec dana pa da se otkaze kada stigne user i pass za konekciju nije ni to lose ako nemoze drugacije.
Realno tako moze preko 100Mb/s, ali mislim da nije toooliko do kablova!Vidi se na slici koliko linija moze da izgura. Mogla bi i vise kad bih skratio kablove.![]()
Realno tako moze preko 100Mb/s, ali mislim da nije toooliko do kablova!
VDSL2 je u prednosti naspram koaksijalca, ali samo gde je rastojanje od centrale ili IS manje od 300 metara.
Javna IP adresa, otvorio bez problema portove, sve radi kao podmazano. Prezadovoljan sam.
Parametrii linije (15m kabla do uticnice i 1.5m - 2m onog njihovog kabla od splitera do uticnice), linija komotno 100ku moze da izgura:
Pogledajte prilog 215947
Bilo bi jos bolje da su kablovi kraci, ali ovo je savrseno meni.![]()
Dok sam bio na SjBBu do negde 2010. ping jeste bio bolji nego na ADSLu koji sam 2010. uveo. Ja sam imao odlican ping, 2-5ms. Kada sam video 12-15ms na VDSLu (nesto su zeznuli bili izgleda, ili je modem bio los, evo sa ovim na 5-6ms), rekoh samo "sreca da vise ne igram online"A najveca zabluda je da kablovski Internet ima bolji ping od VDSL2/ADSL2+. Ne znam zasto to ljudi misle kad je na ADSL-u i VDSL-u na Fast profilima ping manji i stabilniji nego na kablovskom. Tako je bilo gde god sam probao, i kod mene je sad tako.
I sta bi sa kablom, jesi li uzeo na metar ili kako vec?
A to sto mislite da mizete da uzmete podatke sa statickom ip adresom se varate, razliciti su podaci za javnu i statičku adresu, pisalo se vec o tome samo ne znam u kojoj temi....
Preko koliko servera ide vas signal?
Ovo je moja "ruta":
C:\Windows\system32>tracert www.google.com
Tracing route to www.google.com [188.120.127.123]
over a maximum of 30 hops:
1 <1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 27 ms 37 ms 23 ms 212.200.179.136
3 23 ms 22 ms 22 ms 212.200.179.139
4 22 ms 22 ms 22 ms 212.200.7.77
5 22 ms 22 ms 22 ms 185.1.27.12
6 22 ms 22 ms 22 ms 188.120.127.123
Trace complete.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari