Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Pa nije admin/admin. Nego admin/ztonpk, ili admin/tzlkisonpk.

Ne znam kako da editujem prethodnu poruku..

Uspeo sam da pristupim modemu i da aktiviram sambu ali preko racunara ne vidim taj USB STICK koji je utaknut u USB port na modemu.

Da li treba jos nesto da se aktivira ili podesi?

da li postoji negde slucajno spisak gradova u kojima ima vdls?

Nema takve evidencije.U svakom mestu postoji poneka centrala sa vdsl plocom ali,dok se konkretno ne informises za tvoju centralu,drugacije ne mozes saznati

Zvao sam korisnicki servis 50/2 i odobrili su mi. Ali problem je sto sam narucio i tablet i evo vec nedelju dana i vise ni da mi isporuce i da mi nesto jave sta se desava. Zvao sam ih jutros i opet kao papagaji odobren vam je zahtev samo se ceka isporuka na adresu to se ceka otprilike 5-7 radnih dana, a proslo je vise otkada sam zahtev podneo. Da li ima mozda neka druga procedura da se to malo pokrene, ubrza nesto ili da cutim i cekam? :) Trebao sam da idem u poslovnicu i to sve zavrsim i tamo podignem tablet i potpisem ugovor nego ovako. Ovako sad kao ako bi prekinuo moralo bi sve jovo na novo da se radi i opet ceka....

Može li taj br. teh. podrške a da nije 0800 i ako možeš postavi ceo screenshot od DSL Link Information tvog modema..

Untitled.jpg Untitled 1.jpg

Još neku želju ?

Neznam zašto,ali kad internet ne koristim par sati, on se isključi, pa kad uključim ili komp ili se povežem sa telefonom on se vrati.

Pozdrav svim forumasima...

Pre neki dan su mi dovukli optiku do zgrade. U pitanju je Telekom. Trenutno sam SBB-ov korisnik ali hocu da uzmem neki od box paketa, posto ovi iz SBB-a ne nude nikakvu beneficiju starim korisnicima za potpisivanje nove UO. Zanima me jel ima ovde korisnika optike i kakva su iskustva ? SBB net mi odlicno radi, skoro nikad za 2 godine nije bilo prekida u radu.

Hvala i pozdrav!

Pogledajte prilog 204589 Pogledajte prilog 204590

Još neku želju ?

Neznam zašto,ali kad internet ne koristim par sati, on se isključi, pa kad uključim ili komp ili se povežem sa telefonom on se vrati.
Hvala za br. i screenshot!
što se tiče tvog problema, modem je podešen da ip adresu dodeljuje na zahtev (on demand)............u opciji WAN>High Speed Internet_VD> Detail>Connection Mode u meniju umesto on demand prebaciš na Always On pa Apply.

Poslednja izmena:
Danas me zvala gospođa iz Telekoma povodom mog po ko zna koji put podnetog zahteva za PPPoE user/pass.......njen odgovor je da bi dobio PPPoE podatke moram podneti zahtev za statičku ip adresu koja košta 590 din. mesečno i tek tada mi mogu dostaviti PPPoE user/pass.

44.jpg

Jel ovo ? i Posle neće sam da se gasi ?

Nema na čemu, po default-u je bio podešen da se nakon 60 min. automatski diskonektuje!

Pozdrav svim forumasima...

Pre neki dan su mi dovukli optiku do zgrade. U pitanju je Telekom. Trenutno sam SBB-ov korisnik ali hocu da uzmem neki od box paketa, posto ovi iz SBB-a ne nude nikakvu beneficiju starim korisnicima za potpisivanje nove UO. Zanima me jel ima ovde korisnika optike i kakva su iskustva ? SBB net mi odlicno radi, skoro nikad za 2 godine nije bilo prekida u radu.

Hvala i pozdrav!
Optika do zgrade ili optika do stana?
Optika do zgrade je odlična,od toga mislim da nema bolje,samo da ti je bakar do stana valjan i bez nastavljanja.
Ne znam koliko si upućen ali su im ovi novi box paketi totalno nikakvi,osim ako želiš one mesece po dinar u inat sbb-u.
Sbb ima jeftiniji telefon,bolji upload,daleko bolji izbor tv kanala,odličan d3go i jako koristan unifi.
Telekom ima samo perfektan net i ništa više.

Optika do zgrade. Dalje do stana mislim da imam kvalitetan bakar, jer, kao sto sam rekao SBB je radio odlicno.
U principu mene TV ne zanima, ne pamtim kad sam zadnji put upalio TV da pogledam nesto. Bitan mi je net, telefon samo za dolazne pozive posto mi je ocajan signal u stanu, D3Go mogu da pozajmim od mojih po potrebi, dok UniFi nikad nisam ni koristio jer imam 2GB u paketu koje ni ne stignem da potrosim. Razlog prelaska je bezobrazna politika SBB koja ne dozvoljava pretplatu samo za internet, vec pored nje mora da se placa i pretplata za TV. Tako da je to osnovni razlog selidbe kod Telekom-a. A ni oni meseci po dinar kod Telekoma nisu za bacanje. :)

Poslednja izmena:
Pa onda nemas razloga za Box, uzmes samo 50/2 5 meseci po dinar (valjda moze i dalje taj promo, nisam siguran!), ispada oko 2000 mesecno u proseku (sa fixnim!)
SBB uopste nema ponudu u tom rangu cene.

U principu da, jeftinije je za nekih 300 din nego da uzmem Box 3 (mobilni, net, fiksni) sa mojom tarifom i plus promocija traje 3 meseca duze.
Hm, valjda bi trebalo u paketu da bude jeftinije nego zasebno....Ko li im je sastavljao te Boxove? :)

Poslednja izmena:
Uz Box 3 je 2 meseca za dinar, ne 3. Samo uz Box 4 je 3 meseca.

Aha, nisam video ono "3 meseca duze", ucinilo mi se da kazes da traje 3 meseca po dinar :)
***, 50*C napolju kod mene, najmanje ;)

U varijanti da nema optiku do stana.Ciljao sam da nema optiku do stana i još uzgred telekom nema nikakve dodatne ili bolje paketi na optici do stana,a o uploud busteru da ne pričam.Kod oriona na optici do stana sam pregovaraš o D/U,Download može biti 1gb,uploud je isto stvar dogovora,dok telekom ne daje više od 100/2 što je zaista za rubriku verovali ili ne.
Kod oriona je 1gb/10 optike do stana oko 8000 dinara a kod telekoma bi to bilo 80.000 dinara ,dok je sada kod pravnih lica svakih 10 mega simetrije ravno 150 eura.
Trebalo je to društvance prodati po svaku cenu.Pljačkaši male privrede.

Poslednja izmena:
Ti si lud:)
Probaj tu optiku prvo kako radi.

A kada ode TS videces i sam koliku si glupost izvalio.

Pljackasi malih privrednika,nije meni njih zao vec onih koji su prinudjeni da placaju kokainski cenovnik za vece net pakete.
Sramotan odnos prema malim preduzecima.Salju firmama biz net akcije sa max ponudom od 10/1,zvao sam ih da im kazem da moja baba iz Osipaonice ima bolji net.

Sent from my SHIELD Android TV using Tapatalk

Poslednja izmena:
Звао сам јуче да се распитам за пакет, нису имали информација.

Данас ме зову и кажу - грешка је :)
9be074cca565d7de88ca3055872bb343.jpg

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Ma ko bi rekao da je greska ta cena jos ;)

Mogli bi malo da poprave web tv, što ide uz net, iskreno nije dobro...

Ma ko bi rekao da je greska ta cena jos ;)
Прво су ми рекли да вероватно има неке везе са новим бокс пакетима али морају да провере... :) Требало је да можда да пробам да обавим "куповину"...

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Vrh Dno