Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Danas sam zvao teh. podršku Telekoma da mi vrate profil sa interleaved na fast i posle toga ruter Fritz!Box 7390 ne može da se sihhronizuje (ne prepoznaje adsl liniju) na interleaved je radio bez problema......ne znam šta može da bude razlog jer profil nema veze sa Annex-om a ruter je inače multi Annex A i B.

Poslednja izmena:
Možda je loš kvalitet linije. Dok je bio interleaved, kakav je bio broj grešaka i kolike su bile SNR margine?

Vidim da je najzad moguce promeniti brzinu na box paketima i kazu da se dobija nova oprema. Treba da pozovem i podnesem zahtev, hocu 50/2, al' me zanima kako da proverim udaljenost od centrale? Zena preko telefona mi je rekla da ona to ne zna i tek nakon podnosenja ugovora, kad me pozovu mogu da mi kazu da li moze ili ne.

Mozes da procenis preko Attenation, koji ces videti u ruteru i sada.
Ali to je samo procena, kod nas je obicno procena preko toga mnogo veca od realne, tj. ako ti proceni 350m, verovatno je ispod 250m stvarno.

Ti podnesi zahtev u sustini, pa ako moze dobices 50/2, ako ne moze, nikom nista. Nece te pustiti na 50/2, ako stvarno ne mozes izvuci tu brzinu, znaci nije kao za ADSL "DO" zavitlancija.

Imaj na umu da oni mnogo nisko seku za 50/2, pa kazu ako si preko 250m (za sada) ne daju. Ali realno moze i iznad 500m, pa i vise u nekim slucajevima, pa mozes napisati zahtev da se rucno isproba parica da li moze da izdrzi 50/2.

Poslednja izmena:
Hvala na odgovoru, svakako cu podneti zahtev. Al' eto cisto i da napisem vamo "Attenuation Down/Up(dB) 8.9 / 6.7" mi pise.

Pa gde ste bre :)

Kako ste ?

Ajde za početak da mi neko kaže, kakva je razlika imedju ova 2 profila fast i interleaved ? Uzeh vdsl, pa da se malo edukujem :)

Jel' to tebi Dule ukrao nalog??

Hehe, nije, nije, nisam bio neko vreme prisutan. Opravdano...

Al ne sumnjam, da ima još par naloga, i onaj drugi, kako beše...

Uzeh vdsl, pa rekoh malo da se edukujem, trenutno imam ovaj na i :) i radi bre ovo super

Koji na i?:)
Jel' to najzad dosla centrala i za tvoj deo, ili si se preselio? Ili si ih izmaltretirao dovoljno da su ti dali i na vecu razdaljinu od zvanicne ;)

Čekaj da udjem da iskopiram... ovaj Interleaved/Interleaved

Ma izmaltretirao sam ih izgleda, a gde je is (istureni stepen) nemam pojma, kasnije ću malo da prošetam, pa ga možda vidim. Centralu valjda nisu pomerali, bila je u Jovanovoj :)

Ma nudili su mi i pre nekih 3 meseca, (sećaš se) al znao sam da ću malo da vidim belog sveta, pa nisam odmah uzeo.

A ne secam se toga, bas me je cudilo da taj deo bas nema VDSL ranije (a znam da je mogao fizicki).

I/I je mozda zbog IPTV (obavezno ako imas IPTV), a mozda je i slaba parica stvarno, pa ne moze na Fast. Sta kazu parameteri modema?

Imam iptv, a i ne mora fast, a jel fast može bolje od ovoga dole, ovo stvarno radi ok.

11.jpg

Kao za igre bi bio bolji ping, ali i kod mene je 12-15ms ping na Fast :( Tako da izgleda nista ne znaci :D

Nego da pitam i ovde taman... zna li neko kako da uradim port forward preko Xiaomi rutera (sa Telekom modema povezanog LAN kablom)? Ne uspevaju mi sve moguce kombinacije :) Probao sam i DMZ na Mi ruter, i port forward na Mi ruter, pa forward sa Mi rutera, a i direktno forward na krajnju IP sa Telekom rutera.

A to je nači za ping, za igre. Ok, evo još jedan rezultat upravo ping 15 12.png

Imam broj za to hoćeš ? Podrška mts, ali ne onaj 0800

Ne, ovo je problem sa Mi ruterom verovatno :) Jer znam da sam na TP Linku to sredio bez problema.

Aha ok, ja samo imam ovaj što mi dadoše zte, pokriva ceo stan fino. Tako da nemam problema sa tim ruterima kao ti.:)

Nemam ni ja problem iskreno, nego sam hteo nesto sto daje bolji protok medju uredjajima i 5GHz wireless. Ovo je bila prilicno jeftina spravica koja nudi tako nesto :)

Evo i ovo , tražio si mi malo pre :)

13.jpg

Tvoj IS je bas blizu. Znaci samo zbog IPTVa je Interleaved.

Ma neka je Interleaved, radi super. Pa gde li su ga postavili :)

Inače na portalu moj mts ne stoji vdsl, nego adsl... Jel i tebi tako ?

15.jpg

Da.

Ne znam gde su mogli da postave, ne znam gde su radili u tom delu u skorije vreme. Jedini radovi su na 2 nove zgrade, ali tu sigurno nisu IS :D

Mozes da procenis preko Attenation, koji ces videti u ruteru i sada.
Ali to je samo procena, kod nas je obicno procena preko toga mnogo veca od realne, tj. ako ti proceni 350m, verovatno je ispod 250m stvarno.
Јок, обрнуто је, код мене је према слабљењу (7) било ~500м а по мтс-у преко 700 и нудили су ми само до 20.

Zasto se i dalje u komentarima za brzinu 50/2,pominje kao uslov razdaljina od 250 metara,kada je granica 300 metara?Aplikacija ne dozvoljava unos zahteva samo za udaljenost vecu od 300 metrara,dok za manju udaljenost,mozete dobiti vdsl 50/2.

Zasto se i dalje u komentarima za brzinu 50/2,pominje kao uslov razdaljina od 250 metara,kada je granica 300 metara?Aplikacija ne dozvoljava unos zahteva samo za udaljenost vecu od 300 metrara,dok za manju udaljenost,mozete dobiti vdsl 50/2.

Meni u aplikaciji MTS-a u Smederevu za stan pise 400 metara i odobreno mi je 50/2, sami mi ponudili, nista nisam pritiskao. Dok za kucu u kojoj zivim i udaljen sam 496 metara ne moze. Tako da pitanje je kako i cime se oni vode?

Pa menja se od slucaja do slucaja :)

Da li je neko pokusao da napravi File Sharng preko Telekomovog modema ZTE H168N? Modem ima USB port i u manualu pise da podrzava File Sharing, ali kada mu pristupim preko browsera ne prikazuje mi ni jednu opciju za File Sharing ili sambu..

FTP opciju treba da ima. Mozda mora admin login

Da li je neko pokusao da napravi File Sharng preko Telekomovog modema ZTE H168N? Modem ima USB port i u manualu pise da podrzava File Sharing, ali kada mu pristupim preko browsera ne prikazuje mi ni jednu opciju za File Sharing ili sambu..

Taj ZTE model ima i samba share i FTP i DLNA/Media Server. E sad posebna priča je što ja npr ne mogu da pristupim tom samba share-u u XBMC/Kodi, u ES File Explorer-u na mobilnom, jedino na Windows PC-u ...
Ti si se verovatno logovao sa ne-admin nalogom (beše telekom/telekom ?)...

Prilozi

• ruter_samba.JPG
    ruter_samba.JPG
    58.9 KB · Pregleda: 118
Ja koristim Win7 i pristupam preko wi-fi ja.. mislim da to ne bi trebao biti problem. Logujem se telekom telekom, sa admin admin nece da se uloguje..

Evo kako izgleda prozor kada se ulogujem

Capture.PNG

Nazad
Vrh Dno