Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Znate šta kažu, iz tehničke službe proverili, normalno je da imaš 54271 kbps sinhronizaciju za paket 50Mbps+HD kanali. Ja ne vidim kako je moguće da ovde udenu i HD kanal. Pada mi brzina kada gledam tv. Oni samo zatvore nalog i ne obaveste te.

Poslednja izmena:
mislim da za hd kanale pustaju po 8mbps po set top boxu ako linija dozvoljava. kod mene super box sa 2 iptv-a, na modemu je podeseno 66mbps i net radi bez usporenja dok se gleda tv.

Poslato sa Note 3

Vec pitao u drugoj temi mozda pogresio reko da pitam i ovde ako ima ljubaznih da li bi ovo moglo na 50 mb/s

Untitled.png

Ljudi u cemu je fora ? kada sam zadnji put proveravao u ruteru mi je pisalo max rate 17000 mislim da je uvek stojalo tako , pre neki dan 14000kbps , juce 12000 , sada 11900 , i stalno se menja...

Menja ti se line type ocigledno. Zovi ih i zali se, negde postoji problem...

Послато са LG-E610 уз помоћ Тапатока

Koliki su vam MTU i MRU na VDSL?

Do sada sam bio na 20/1 na ADSL-u, poslao sam im mail da pitam da li imam neke šanse za 50/2 ili makar da napišem neku molbu za 40/2, 30/2 ali kažu da su merili i da ne može više od 20/2.
Rekli su da odem do poslovnice i da će mi dati novi VDSL ruter i da ako želim mogu da potpišem novi ugovor pošto postojeći ističe za neka dva meseca. Reko svakako nemam bolji izbor tako da su podneli zahtev za 20/2, trebalo bi da me zovu ovih dana.
E sada, iako su mi dali VDSL ruter još uvek sam na ADSL-u (verovatno dok me ne zovu da potpišem ugovor).
Pitanje bi bilo da li mogu da koristim username i password koji mi je stajao u prethodnom ruteru koji sam dobio od njih ili moram da ih ponovo cimam da mi šalju parametre za ovaj ruter (nije isti username). U pitanju je ruter H168N V3.1 ali koliko vidim nije niko uspeo da provali šifru, tako da jedino ostaju oni. Nisam probao da li radi ali da li može da dođe do nekih problema ako to pokušam?

Sifra se probija lagano.Skini program PuTTY i dalje je skoro sve lako.

Poslednja izmena:
Sifra se probija lagano.Skini program PuTTY i dalje je skoro sve lako.
Netačno. Taj metod ne radi sa novijim VDSL modemima. Mora da pise mail podrski i od njih traži podatke.

I i ako ima stare podatke radice i ti. Ne mora da ih menja.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Mozes bez novog ugovora preci na 20/2. Taman da vidis kako radi, pa ako po modemu moze i 50/2 da izgura, ne potpisujes 20/2 nego pises zahtev da se izmeri za 50/2 i dace, ako stvarno moze.

Razlika je velika u brzini, a ista cena izadje.

Da li je neko uspeo da izvučeo PPPoE iz novog Telekomovog VDSL modema ZTE ZXHN H267N, podneo sam zahtev Telekomu da mi dostave PPPoE user/pass i dobio odgovor da nisu u mogućnosti da dostave podatke......SRAMOTA...

Da li je neko uspeo da izvučeo PPPoE iz novog Telekomovog VDSL modema ZTE ZXHN H267N, podneo sam zahtev Telekomu da mi dostave PPPoE user/pass i dobio odgovor da nisu u mogućnosti da dostave podatke......SRAMOTA...
Piši im ponovo. Napiši da nećeš da koristiš njihovu opremu pošto imaš svoju kompletno konfigurisanu mrežu sa dobrim routerom koji ima daleko veći wifi domet od tog njihovog. I napiši im da znaš sam da konfigurises router i da nećeš da smaraš podršku za to.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Sve sam ja to objasnio u zahtevu, koji uređaj hoću da koristim i da mi nije potrebna pomoć teh. podrške za konfiguraciju istog.......ali sve je to uzalud!

Udaljenost od centrale 252 m. Da li je moguce ostvariti VDSL 50\2?

Moram da napomenem da su u poslovnici bilo izuzetno ljubazni.

Moze na 252m bez problema 50/2, ako je to duzina parice same, a ne Google Maps (jer nemaju veze jedno sa drugim ponekad nimalo)
Moze u stvari mnogo vise od toga, ako ne da sistem, kao sto rekoh gore, napisi molbu da se proveri parica da li moze.

Ja sam pitao preko kontakt forme na sajtu i stigao mi mejl sa info@telekom.... da taj zahtev uputim preko telefona / opcija 4. A sećam se ranije, preko mejla sam završio stvar. Tako da možda možeš da probaš preko telefona da ih pitaš.

Ja sam pitao preko kontakt forme na sajtu i stigao mi mejl sa info@telekom.... da taj zahtev uputim preko telefona / opcija 4. A sećam se ranije, preko mejla sam završio stvar. Tako da možda možeš da probaš preko telefona da ih pitaš.
Ranije su zahteve za PPPoE dostavljali na adresu korisnika, međutim više ne daju te podatke i ako na sajtu telekoma stoji da korisnik ukoliko želi može da koristi svoju opremu!

Screenshot.jpg

Oni su totalno zbunjeni, naprave mi nalog za zamenu modema zbog jaceg paketa. Posle 10 dana zovem kazu nije evidentiran nalog. U medjuvremenu odustanemo od menjanja zbog losijeg mob paketa u box-u, a oni legende dodju da zamene modem iako su nam rekli da nalog nije evidentiran. Zamenili modem kazu nema veze nemorate da menjate paket kad smo vec dosli da zamenimo stari adsl sa vdsl, ok sta mi smeta. Prodje 10 dana zovu i kazu vi nemate tehnicke mogucnosti za brzim netom od 10 mbit. Umro sam od smeha oni su cirkus.

Prodje 2 dana celu ulicu su izbusili i promenili sve sa optikom, ne verujem da je zbog mene ali eto izgleda da ce sada da mi se jave kako imam tehnicke mogucnosti.

Ako je optika od centrale do mene jel to znaci da mogu da cepam 50/2 ?

Danas sam zameonu stari 10mb ADSL paket za VDSL i imam jedan problem.
Znaci dobijo sam od njih HG630 i kad sam spojit direktno preko laptopa kablom onda mi je brzina oko 46-47mb/2 wifi brzina mi je oko 30-35mb meni je to ok ali problem je sledeci posto mi je hg630 u radnom delu a pc mi je u drugoj kuci udaljen 50m tj. deli ih dvoriste a spojito je utp kablom koji ide u tp-link 1043nd brzina mi ne prelazi 10mb/2.
Da li neko zna u cemu je problem?

Probaj da na udaljenoj strani staviš svič, pa iz njega u računar.

Nemam sad svic probao sam i direktno a da ne ukljucujem u ruter i brzina mi je ista.
Neznam sta bi moglo biti.

Danas sam zameonu stari 10mb ADSL paket za VDSL i imam jedan problem.
Znaci dobijo sam od njih HG630 i kad sam spojit direktno preko laptopa kablom onda mi je brzina oko 46-47mb/2 wifi brzina mi je oko 30-35mb meni je to ok ali problem je sledeci posto mi je hg630 u radnom delu a pc mi je u drugoj kuci udaljen 50m tj. deli ih dvoriste a spojito je utp kablom koji ide u tp-link 1043nd brzina mi ne prelazi 10mb/2.
Da li neko zna u cemu je problem?
Ja imam istu kombinaciju uređaja kao ti :)
Wifi radi na 50 isto kao i kabl. Ali sam u stanu. Međutim ako ti preko kabla ide na 10 verovatno se računar sinhronizovao na 10Mbps. To možeš da vidiš preko desni klik na LAN konekciju-> status. Rekao bih da te zeza kabl, da je loš. A ako ti se to dešava samo na PC onda probaj da mu kažeš da se sinhronizuje na 100 full duplex umesto "auto". To ti je u divajs menadžeru, pa properties na network adapter. Tamo imaš karticu advanced pa potraži.

@emaremare
Da, totalno loše rade. A naloge hoće da zatvaraju a da nisu rešili stvar. To mi se desilo oba puta za dve zadnje reklamacije. Ako je optika do tvoje zgrade, možeš i stotku da izvučeš bez problema.

Poslednja izmena:
Evo sad sam uspeo ukljucio sam UTP kabel iz HG630 direktno u PC ali sam u toj drugoj kuci nemam Wifi?
Kolko vidim nije utp kabel znaci problem je neki u 1043nd on sam ogranicava brzinu.
Moja maticna ploca podrzava 2 lan prikljucka kako da serujem konekciju na 1043nd da bi ima net po celoj kuci.

P.S. Brzina mi je oko 47/2 :)

Poslednja izmena:
Vrh Dno