Najnovije iskustvo sa MTS-om:
04.06. (subota) Podneo sam zahtev za uvođenje ADSLa sa paketom 50/2. U poslovnici su mi odmah na početku rekli da je moguća ta brzina na tom priključku i da bi trebalo do ponedeljka sve biti gotovo te da će mi javiti sms-om.
06.06. Niko ništa ne javlja.
07.06. Zovem 19818 i operater mi kaže da je izvršeno merenje i da na tom priključku ne može paket od 50, već samo 20. Naravno, to niko nije meni javio, već bi me verovatno potpuno iskulirali, da ja nisam zvao da pitam. Tražio sam da popričam da nadležnima da vidim da li je moguće da potpišem ugovor za paket od 50 a oni da mi puste manje, te su me oni prebacili na tehničku službu. Dobio sam tehničku službu, objasnio im situaciju, na šta su oni rekli da oni nisu nadležni za to, već da pišem mail. Napisao sam odmah nakon toga mail u kom objašnjavam celu situaciju, da su mi u poslovnici rekli da može 50, da po situaciji u zgradi bi bilo logično da sigurno može više od 20, te da meni svaki mb znači i sl.
08.06. Stiže odgovor da je zahtev prosledjen nadležnim službama.
Danima mi se niko ne javlja niti dobijam bilo kakvo obaveštenje o tome šta se zbiva.
13.06. Pišem ponovo mail, da pitam šta se zbiva.
14.06. Stiže odgovor gde kažu da su mene nadležne službe pokušale kontaktirati, da se ja nisam javljao na pozive (laž, niko me nije zvao), ali da će oni ipak moje elektronsko pismo proslediti nadležnoj službi.
15.06. Zovu me iz "nadležne službe" i objašnjava mi žena kako na tom priključku ne može 50. Ovde već počinjem da p**dim, jer je cela poenta svog ovog cimanja i specijalnog zahteva to da ja znam da ne može 50, ali da mi puste barem 25-30. koliko god može, jer bi to trebalo biti moguće. Pokušavam da joj objasnim to ponovo, isto onako kako sam pisao u mejlu, da sam potpuno svestan da ne može 50, da ću ja plaćati 50 a oni neka puste koliko može tj. da lepo izračunaju koliko može stabilno da se pusti na liniji i neka puste toliko, nije mi bitno da li je to 23, 32, 40... koliko god da je, samo da je preko 20. Ona mi odgovara kako ne zna kako to da se zavede i kako oni imaju samo pakete od 20 i 50. Ovde ostajem u šoku jer ja hoću da njima plaćam više i ako treba da se to uz ugovor potpiše da sam svestan da ne mogu isporučiti toliko a oni apsolutno nemaju sluha. Još jednom pokušavam sve da joj objasnim, te da bi verovatno moglo i više od 20, te da li ona ima pristup podacima merenja. Nastavilo se to natezanje još jedno 5 minuta, kako to nije moguće, jer mogu samo da uzmem paket od 20, da se to ne može tako zavesti i sl... Tu mi pukne više film i odustanem. Kažem onda ću da uzmem samo paket od 20. Pitam je šta treba da uradim sledeće, ona mi kaže da je sve završeno i da treba samo da odem do poslovnice da potpišem ugovor i uzmem modem.
16.06. Odlazim u poslovnicu da potpišem ugovor, na šta dobijam odgovor da ne mogu da potpišem ugovor jer mi zahtev za ADSL nije rešen. Kako nije rešen? Nije, ne možete da potpišete ugovor. Tražim detaljniji odgovor, na šta im oni kažu da postoji samo informacija o testiranju parice i to je to. Pa, zar to nije dovoljno? Nije, jer eto po njihovom zaključku ja mogu da uvedem samo 20mb paket, a pošto je ovaj zahtev bio za 50mb, oni ne mogu ništa da učine povodom toga. A u sebi već prekipeo: Pišu vam tu rezultati merenja i da može 20mb, kako to da ne mogu da potpišem onda tih 20mb! Prepirao sam se tu sa njima malo, te im objasnio celu situaciju i sve ovo što sam gore pisao, te se ona žena valjda malo smilovala i promenila stav, te je promenila ovaj zahtev od 50 na zahtev za paket od 20. Ali, ne lezi vraže. Umesto da tu bude kraj situacije, test u ISTOM tom zahtevu kaže da je 20 moguće, ali ne, zahtev mora da ide na ponovno testiranje. Tj. oni će ponovo da testiraju liniju da li može 20 u istom zahtevu u kojem piše da ne može 50 već može samo 20. Nebuloza! I kaže mi na kraju da će to sigurno biti gotovo u roku od 24h, te da će mi sutra javiti.
17.06. Niko mi ništa ne javlja, te poučen proteklim iskustvom zovem 19818 gde mi kažu da zahtev za ADSL još nije rešen.
18.06. Zovem ponovo, zahtev za ADSL još uvek nije rešen.
14 dana se navlačim sa njima za nešto što može da se završi u danu.
Zanima me, da li postoji neki način da se dobiju ti podaci merenja i koliko je ustvari moguće tu pustiti te ih nakon toga uz to "naterati" da toliko puste? Makar po cenu ponovnog 14to dnevnog cimanja. Meni bi imalo smisla da je njima u interesu da ja njima platim više, ali eto, izgleda da oni to tako ne vide.