Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Meni nije jasno, ako HD paket vuče dodatnih 5-6Mbs pa nek bude i 10 Mbs, a on ima pristojnu, skoro pa maksimalnu brzinu. U čemu je onda problem da ima HD kanale i smanjenu brzinu neta za toliko. Šta se još podrazumeva u tehničke uslove osim brzine neta?

ma samo ih pozovi i podseti da ti aktiviraju hd paket. i kad linija nije dovoljno dobra, ukljuce hd paket na ustrb neta tako da to nije problem. a i realno bolje da se uspori net za koji mbps nego da nema hd kanale..

Iii prc toliko o molbi da odobre na 428m Super Box. Kme.. Poslao sam im mail da opet razmotre zahtev. Ako ne odobre opet jedino da ganjam penzionere u zgradi za potpis za SBB ili da uzmem raspali kbcnet..

SS6Ro5z.jpg

Sličan problem imam i ja: imam VDSL ruter (rekli mi da prelazim na VDSL kada sam uzimao), imam protok koji plaćam (20 MBPS, centrala je inače Pošta Miljakovac u Beogradu), a imam i IPTV. Kad sam podneo zahtev za drugi IPTV uređaj za TV (i shodno protoku i svemu očekivao da mi odobre), dobio sam informaciju da je odbijeno. Podnesem pismeni prigovor, stigne mi odgovor da ne postoje tehnički uslovi i da će: "...Telekom Srbija ukoliko je to tehnički izvodljivo, na zahtev korisnika, uz osnovnu uslugu pružiti i dodatne usluge iz svoje ponude".
E, sada, tu se nešto čudno događa.
Kada mi je isticao probni period od dva meseca (što je otprilike i bilo kad sam podnosio ove zahteve), odlučio sam da uzmem više dodatnih paketa, kao neku vrstu kompenzacije za to što ne mogu da imam TV na više uređaja. Porodični paket sam aktivirao preko menija, a tada sam shvatio da mi je HD paket iz nekog volšebnog razloga već uključen. Posle nekoliko dana, shvatim da je to slučaj i za HBO+HD paketom. Za sada mi ništa od ovoga nisu naplatili, na nalogu stoji da imam Porodični i HD (+što sam uzeo promotivno TV na više uređaja). HBO+HD ne stoji ni na nalogu, niti mogu da se pretplatim na njega. Pomislio sam da je to možda neka vrsta "kompenzacije" za ovo što ne mogu da uzmem više uređaja, ali iznenadilo bi me da je "Telekom" tako darežljiv. Nije mi poznato da je bila neka dodatna promo-akcija u trenutku kad sam se pretplatio. Da li je nekome poznato nešto o tome?

Ako si imao onih 2 meseca probno, svi paketi su u ta dva meseca bili aktivirani besplatno, i ne gase ih automatski izgleda. Bolje zovi da ti pogase ili proveri, sansa da su te castili - nula.

Ako si imao onih 2 meseca probno, svi paketi su u ta dva meseca bili aktivirani besplatno, i ne gase ih automatski izgleda. Bolje zovi da ti pogase ili proveri, sansa da su te castili - nula.
Pogasili su sve pakete osim tog HD, koji je "opstao", ali ga i vidim na profilu, i hteo sam da ga zadržim. Sa HBO+HD je situacija takva da ga nemam ni među aktiviranim paketima ni u ponudi da sam aktiviram, a kanali stoje. Sa druge strane, najverovatnije bih i taj zadržao, ali ne znam kako i šta :D

Poslednja izmena:
Pogasili su sve pakete osim tog HD, koji je "opstao", ali ga i vidim na profilu, i hteo sam da ga zadržim. Sa HBO+HD je situacija takva da ga nemam ni među aktiviranim paketima ni u ponudi da sam aktiviram, a kanali stoje. Sa druge strane, najverovatnije bih i taj zadržao, ali ne znam kako i šta :D

Imao sam sličan "problem" sa SBB-om pre nekoliko godina, u jednoj sobi bio je D3 uređaj, a u drugoj običan risiver tj. stari uređaj, koji nije imao mogućnost za HD kanale. Nakon potpisivanja novog ugovora i paketa, ostao mi je "uključen" kompletan HBO paket i to skoro dve godine, ali samo na onom starom uređaju. Na D3 bio je zaključan. :)

Isti "problem" imao sam sa internet brzinama, konkretno uploadom, imao sam nenormalno veliki up više od godinu dana. :)

Update: Sada na profilu vidim i HD i HBO+HD pakete. Radi se o tome da bi ih 90% i inače uzeo, ali smatram za nekorektno to što su mi ih sami ostavili uključene.

Istice mi ugovor u martu, pa imam par pitanja.

Da li je 20/2 paket iskljucivo VDSL ili ga mogu poturiti i kao 20/1 ADSL?
Da li su svi korisnici na VDSL NAT-ovani i da li otvaraju portove ako se zatrazi?

Moze i ADSL, ali pustaju VDSL ako moze (sto mozda i nije dobra stvar, ADSL je meni uvek imao bolji ping!)

Update: Sada na profilu vidim i HD i HBO+HD pakete. Radi se o tome da bi ih 90% i inače uzeo, ali smatram za nekorektno to što su mi ih sami ostavili uključene.

Možda je ovo odgovor na tvoje "probleme":

Probajte HBO, HBO Comedy i HBO OD video klub

Postanite mts TV korisnik i, pored pogodnosti u okviru aktuelne mts TV promocije, očekuje vas i dodatna promotivna pogodnost – popularni HBO paket besplatno ćete moći da koristite do kraja aprila ove godine.

HBO paket uključuje dva vrhunska filmska kanala HBO i HBO Comedy, kao i video klub HBO OD sa više od 180 sati hit filmova i serija mesečno koje možete da gledate kada god to poželite, tokom celog dana.

Ukoliko i posle 30. aprila želite da nastavite da koristite ovaj paket po redovnoj ceni, kupovinu i aktivaciju uvek možete da izvršite putem TV menija, pozivom Kontakt centra na 0800 100 100 ili u nekoj od naših poslovnica.

U HBO promociju možete da se uključite i ako već koristite našu mts TV uslugu, a nemate aktiviran HBO, HBO+, HBO+HD, Super ili Premium paket. Da biste sve sadržaje u okviru HBO paketa mogli besplatno da gledate, potrebno je samo da ovaj paket aktivirate na jedan od ponuđenih načina. Po isteku promotivnog perioda, od 1. maja, plaćate redovnu cenu mesečne naknade za HBO paket i nije potrebno da ponovo aktivirate ovaj paket.

Promotivni period za besplatno korišćenje HBO paketa traje do 30. aprila 2016. godine. Ukoliko tokom navedenog promotivnog perioda aktivirate HBO+, HBO+HD, Super ili Premium paket, biće vam naplaćena mesečna naknada za paket koji ste aktivirali, odnosno promotivni period za HBO paket prestaje da važi.

Telekom Srbija zadržava pravo izmene uslova promocije.

Izvor: https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1452

Imajte na umu da za sada izgleda da HBO NIJE besplatan kroz MTS TV Go app, jer za razliku od 72h unazad, pored cega pise 0RSD, pored HBO pise 480RSD.

A odkud tebi HBO na MTS TV Go app?
Kako od kud mi, postoji kao opcija da se dokupi paket.. isto kao i da kupujes pakete ovako. To je uz MTS TV, ne onaj MTS TV koji ide uz Miks XL+ i vise pakete, ne znam da li za njih vazi to.
Treba trenutno da HBO bude besplatan ali pise da se placa.

To je izuzetak, a ne pravilo.
More na 3 lokacije, sa 3-5ms mi je skocio na 12-15ms. Sada sam na LAN kablu, znaci nije do wifi-a, i opet imam 12-15 ms :( Nece nize. Od kako sam na VDSLu. Tri lokacije!

Meni su takvi brzine, ali ping 15ms trenutno :(
Zvao sam da vidim da me prebace na FAST profile, ali nista nisu uradili.

Koji deo i kod grada?

Jesi na 100 ili 50, pa odvrnuli?:)

Kako od kud mi, postoji kao opcija da se dokupi paket.. isto kao i da kupujes pakete ovako. To je uz MTS TV, ne onaj MTS TV koji ide uz Miks XL+ i vise pakete, ne znam da li za njih vazi to.
Treba trenutno da HBO bude besplatan ali pise da se placa.

Znači za vas koji imate MTS TV dobili ste preko aplikacije sve pakete iz ponude tj. imate aktivirane one za koje ste se prijavili.

A svi oni ostali koji imaju MTS TV Go preko 4G mobilnih paketa za njih više nema ni Arena?

Fenomenalna odluka

Poslednja izmena:
Ali nasa je kroz TV na vise uredjaja, koji ce se verovatno placati od aprila.

Vrh Dno