Moj primer te demantuje, ne samo moj, cela ova zgrada ne može da dobije 50/2 kod MTS, a kod SBB može i veću brzinu. Nije to samo ova zgrada, tu je dosta okolnih zgrada dok se ne priđe na 250m do centrale. To je velik broj ljudi koji ne mogu da dobiju vdsl. Ostale statistike me ne zanimaju, mene zanima koji opeater nudi najbolje/najviše za moj novac u ovom trenutku.
Taj primer nije ni 1% korisnika. Mi pricamo o 400.000 korisnika kablovskog interneta. Ti i ne znas ni 1% potncijalnih korisnika, jer to nije 4000 ljudi, vec 4000 domacinstava/prikljucaka.
Ne demantuje to mene nista. Ja ti ne mogu dokazati brojku koju sam pomenuo, jer nema javno dostupnih informacija, ali ne uzimaj svoje iskustvo kao reper. To ne cini ni 1% Srbije, niti cini ceo tvoj kraj. Ne mozete tako razmisljati ljudi

Po takvom razmisljanju, ja mogu reci da cela Srbija zuji od novca, ne radi nista, samo izlaze u kafice, shoppuje po skupim centrima, jer ja samo takve stvari i vidim okolo. To je razlika izmedju onoga sto se vidi i onoga sto jeste.
Ne, ne lažem sebe, ti možeš samo sebe da obmanjuješ, ja znam bolje od tebe šta je meni potrebno, ne želim da bacam pare. Nemam fix, ne želim ga. Zašto bih plaćao harač za nešto što ne koristim? Nemam ni jedan valjan argument za bacanje 660din MTS.
Opet - i ja ne zelim fixni, i rado bih da ne placam to, a da ostane net po istoj ceni.
Ali to nije tema ovde - ti tvrdis da je vecini fixni nepotreban i da je dodatni trosak. Medjutim, broj korisnika fixne telefonije od 2.85 miliona, naspram 750.000 ADSL korisnika samo kaze skroz drugaccije. A to je da veeeeelikoj vecini fixni uopste nije dodatni trosak.
Hoćeš da kažeš da niko u tvoj porodici ne gleda TV kanale? Godinama ništa niste pogledali? Ok. Ti nemoj TV kanale da uzimaš, uzmi samo net, ja ne mogu samo net.
Pa ne mogu uzeti samo net

Ne daju hohstapleri halapljivi! Mora da se placa vise samo za KTV nego za koliko ja mogu i net i fixni da dobijem kod TSa
Već sam napisao da ne gledam TV kanale, ali uzimam jer ima ko gleda kod mene u kući.
A sto to mene briga, kad tebe ne briga za fixni?

I sta to briga preko 2 miliona korisnika koji imaju fixni, a nemaju TV? (tj. imaju freeview antenu, sto im je dovoljno, jer ne treba im vise od nasih osnovnih kanala, koji su besplatni?)
Nikoga ovde ne zanima tvoja potreba, sem ako ne trazis savet za net. Ako vec pricamo sta treba/ne, mozemo samo onda o vecini korisnika da pricamo. Znaci, ili se odluci da necemo pricati o tebi, pa ne moze ne treba fixni, treba TV, ili da ne gubimo vreme, jer ako gledas sta tebi treba i isplati se, tu nema rasprave.
Vecina IMA fixni, vecina NEMA KTV, ogromnoj vecini, skoro svima, fixni nije dodatni trosak da bi dobili xDSL. Prihvati, to su suve brojke.
Ne znam koje su ti ovo cene, na MTS sajtu nema, pišu druge cifre, kako vi to računate... kao da vam je fix gratis, kao da imate popuste na popust...
Popust za OSI, 50% od cene na sve usluge, nema UO.
Sta sad? A znas koliko njih inace ovo moze u Srbiji dobiti? Preko pola miliona korisnika. Kod SBBa ne moze niko (nema 50%, ima samo popust na KTV, pod nekoliko uslova i papirologije)
Demantuje je javno dostupan broj korisnika fixne telefonije, od 2.85 miliona, sto je skoro svaki moguci korisnik u Srbiji. Dakle, skoro nikome nije dodatni trosak ako hoce da uzme xDSL, jer vec placa fixni.
Ako zelis dalje da tupis o fixnom, go for it, vidi koliko ce te ljudi tretirati dalje, kad se vidi da te brojke skroz demantuju (a ovo ne samo da su javne i zvanicne brojke, vec su i prihvacene cinjenice, jer skoro svako ima fixni i dalje).
Kraj o tome da na MTS ima 50/2 za 1400din. Nema. 5 meseci * 660din, plus 19 meseci * 2460.
Ajde da te skroz cak demtantujem... preko pola miliona korisnika u Srbiji ima mogucnost da dobije 50/2 + fixni za 1200-1300 pocev od 1. decembra, preko popusta za OSI.
Vi slobodno slikajte račun kada vam stigne na 1400din da me demantujete, ja ću priznati grešku.
Kada meni dodje racun za 100/2 za 1500-1600 (ne znam tacno, ali nije vise od 100 din razlika), placas lososa na zaru, u znak izvinjenja?
Ne mogu za 50/2, mrzi me da smanjujem brzinu da bi tebi za 1400 racun zadovoljio, ali prihvatices racun od 1500-1600 za 100/2 SA FIXNIM, umesto toga, moze?
Ili za prethodna tri meseca 20/2 sa fixnim za 1300? (mada na racunu pise 1200, ali neces zameriti sto jos 100 dinara manje placam zbog eRacun popusta, valjda?)