Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Ja sam uradio na sledeći način. Odeš kod nekog u zgradi ko već ima fix, onda zoveš i pitaš za njegov broj koliko je udaljen i šta može da dobije.
Baš sam hteo da dam takav predlog :) Ali opet to nije to; treba čovek u startu da ima sigurnu informaciju o dostupnim uslugama, pa da odluči da li mu to odgovara ili ne. Ovako se ipak svodi na prosto nagađanje, koje može da košta mnogo. Slažem se, kada se porede paketi usluga (net+tv+telefon), Telekom uglavnom ispada najnepovoljniji. Uz to, ko ima dva ili tri TV-a, mora da za svaki doda po još 300din mesečo. A kome ne treba fiksni, on baš nema šta da traži kod njih (naravno, ako ima neku alternativu).
Da ubace u ponudu drugačije Box pakete, umesto samo sa 10/1 brzinom, i da npr. omoguće pozivanje fiksnih brojeva u inostranstvu u okviru pretplate, bili bi znatno konkurentniji.

Poslednja izmena:
U Blicu sam video:
http://www.blic.rs/vesti/mts-vesti/nize-cene-kucnog-interneta-i-jos-po-nesto/vqnybgt

I na MTS pronašao:
https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1304

Moje mišljenje, ovo je takva navlakuša, vide ljudi dobar net, zalete se misleći povoljno (i ne računa na pretplatu na Fix, to nigde ne piše). Ko nema Fix kao ja, uvede ga zbog interneta, potpiše ugovor za Fix 24 meseca, onda mu kažu da ne može da dobije Net 50, nego jedva 20 i to ne punih. Ćovek šta će, već kada su ga sjebali za Fix i ugovor na 24 meseca, mora da plaća penale 660din 24 meseca, onda nema kud, ajde da uzme i net.

Kako misliš da koristiš adsl bez pretplate za fixni telefon?I kod kablovskog neta moraš da platiš pretplatu za TV,tako da tvoja priča o navlakuši nema baš puno veze sa istinom.
Ako nećeš da plaćaš ništa sem net-a pređi kod nekog wi-fi provajdera.

@banexbanex, napisao sam gore kako sam to uradio, odmah ćeš saznati telefonom (naglasi da te zanima super box i ništa više), ako živiš u zgradi to je najbrže rešenje. Ako ne znaš broj fix, onda znaš kako se zove komšija, zamoli da provere po tome.

@veljadj, peonta je da su korisnici kojima ne treba fix uslovljeni da plaćaju harač za isti, nemaju izbor. Poenta cele priče da za identičan novac na drugom mestu dobije i internet i TV, dok kod MTS samo internet, pod uslovom da su 250m od centrale, u mom slučaju ni to. Što se mene tiče, već sam napisao da gledam internet sa TV, takođe mi treba TV. U principu, još nisam nigde otišao u kuću da ljudi nemaju TV kanale.

Poslednja izmena:
@banexbanex, napisao sam gore kako sam to uradio, odmah ćeš saznati telefonom (naglasi da te zanima super box i ništa više), ako živiš u zgradi to je najbrže rešenje. Ako ne znaš broj fix, onda znaš kako se zove komšija, zamoli da provere po tome.
Ok, ma živim u kući, na box4 sam btw.

Ja sam uradio na sledeći način. Odeš kod nekog u zgradi ko već ima fix, onda zoveš i pitaš za njegov broj koliko je udaljen i šta može da dobije.
Baš sam hteo da dam takav predlog :) Ali opet to nije to; treba čovek u startu da ima sigurnu informaciju o dostupnim uslugama, pa da odluči da li mu to odgovara ili ne. Ovako se ipak svodi na prosto nagađanje, koje može da košta mnogo. Slažem se, kada se porede paketi usluga (net+tv+telefon), Telekom uglavnom ispada najnepovoljniji. Uz to, ko ima dva ili tri TV-a, mora da za svaki doda po još 300din mesečo. A kome ne treba fiksni, on baš nema šta da traži kod njih (naravno, ako ima neku alternativu).
Da ubace u ponudu drugačije Box pakete, umesto samo sa 10/1 brzinom, i da npr. omoguće pozivanje fiksnih brojeva u inostranstvu u okviru pretplate, bili bi znatno konkurentniji.
Ko ima dva ili tri tv-a, ne plaća po 300, nego 300 dinara sa pdv - om. Telekom je namerno dao u box paketima fiksni totalno besplatan, upravo da bi privukao samo net korisnike na objedinjavanje usluga. Ali to je druga tema.

Poslednja izmena:
Druga stvar vezana za isti paket, Net 50 košta 2460din.
Fix nije gratis, mora da se stavi u računicu, kao što će MTS isti da stavi na račun da se plati. Prema tome, prvih 5 meseci nema ništa za 1 din kao u njihovoj reklami, već taj internet prvih 5 meseci košta 660din. Preostalih 19 meseci košta 1800din + 660din = 2460din.

SBB, za 3000din dobija se net 50/3 + kablovska + UniFi.
Ако већ додајеш, ред је и да одузмеш оно што се одузима. Нет 50 онда не кошта 2.460 него ~2.084 месечно у две године. По таквој рачуници СББ интернет 50/3 кошта 3.435.

Проблем са овим упоређивањима је што су понуде другачије, једни обавезују фиксни а други одржавање тј кабловску телевизију. По чему мислиш да је одржавање тј телевизија уопште битна а фиксни телефон није? То што многи овде користе углавном мобилне не значи да нико више не користи фиксну и да је то свима нешто чега хоће да се отарасе. Мене конкретно не занима ни једно ни друго, телефонирам изузетно мало па не потрошим ни минуте на мобилним картицама али фиксни нисам одјавио и не планирам. Телевизију једва гледам па сам привремено позајмио неки DVB-T2 којим гледам неколико основних програма. Не занима све да гледају ријалитије, путописе, музику или амерички фудбал па да морају да имају кабловску. Ни ово ми није било потребно али када не кошта ништа, завршиће посао.

Да би поређење било реално, морају да се узму сличне понуде. Рецимо Super Box и СББ Трио Голд. Први кошта 3.605 а други 3.380. При томе Super Box има HD канале (код СББ-а би то било додатних 460 месечно), 150 минута према свим фиксним и неограничено према мтс фиксним бројевима и мобилни постпејд. СББ нуди 200 минута према свима и неограничено у мрежи, предност је што позиви важе и према неким иностраним бројевима па ко има некога, то је боља понуда. Предност мтс-а је и мобилни који је добар део цене.
У овом случају ми је Super Box прилично бољи од Трио Голд пакета. Предност СББ-а је што већина може да добије такав пакет као и неке још брже што је проблем са мтс понудом где ипак мање њих може да рачуна на 50/2.

Све у свему, свако може да направи рачуницу према ономе што може да добије и према томе шта му је важније, да ли фиксни и мобилни или гомила теве програма, нема овде победника али је добро што има различитих понуда јер ће већина да се нађе у некој причи.

Када би мтс нудио и парцијалне Super Box пакете и рецимо понудио сличан али без мобилног, то би коштало довољно мање да ово поређење добро превагне на њихову страну.

Koliko se sećam bila je doplata 300din mesečno za svaki dodatni TV, odnosno STB. Normalno, sa Pdv :)
Ne vidim ja kod njih, kao ni kod drugih, ništa besplatno. Normalno je da su usluge u paketu jeftinije od prostog sabiranja pojedinačnih.

Edit:
Када би мтс нудио и парцијалне Super Box пакете и рецимо понудио сличан али без мобилног,
Ovo njima nedostaje. Zašto neće to da ponude, nisam siguran da i oni znaju...
Da npr. za 3000 din ponude superbox bez mobilnog, onda bi i meni to delovalo interesantnije. :)

Poslednja izmena:
Koliko se sećam bila je doplata 300din mesečno za svaki dodatni TV, odnosno STB. Normalno, sa Pdv :)
Ne vidim ja kod njih, kao ni kod drugih, ništa besplatno. Normalno je da su usluge u paketu jeftinije od prostog sabiranja pojedinačnih.
Sad gledam, biće da si u pravu. Može maksimalno četiri tv-a, ali kako je napisano cena od 300 se ipak odnosi na jedan stb,pošto verovatno za svaki treba dodatni stb, a ja sam mislio da se sa ovog dodatnog razvlači na tri i više tv-a.

To što dosta vas kaže "podneo sam zahtev", jel to preko portala podnosite? I kako znate da li ste odbijeni, pretpostavljam da zovu ako može, nego da li zovu i ako ne može? Podneo bih zahtev za mega box, eto da probam da li su malo olabavili jer sam na 450 od centrale.
Mozes tako mozes na 0800, mozes licno u poslovnici i da mogao si odavno da dobijes tj oduvek 50 na 450m samo je trebalno naci nekog ko zna svoj posao i ti da napises molbu i to je to.
Redovnim putem ne moze preko 300m jer ne mogu da ti stampaju ugovor jer aplikacija neda.
Pricao sam o tome 100 puta ne preterujem ozbiljan sam, cak i tebi ali ti bese rece da neces da se smaras za svoje pare sa molbama podseti me jel to bese ti ili neko drugi, mada nije ni bitno uglavnom moze ako se hoce i ZNA.
Нема попуста за стотку, бар нигде званично не пише.
Pise ne citas.

@enraged, ne čitaš bliceve a čitaš mondo :d

Prva stvar vezana za paket Net 50, pre svega treba navesti koliki broj ljudi može da dobije Net 50, ne trebaju se ljudi mnogo nadati, osim ako nisu 250m od centrale, smeštno i tužno istovremeno.
Nemojte da dovedete nekog u zabludu sa paketom Net 50. On ne košta 1400din, toliko neće pisati na uplatnici, niti ga MTS reklamira tako. Po vašem MTS naplaćuje taj paket i prvih 5 meseci po 1400din, i to bez cene Fix. Fer je da navedete uštedu koju ostvarite u toku 24 meseca, u odnosu na onu koju bi ste platili bez akcije.
Fix nije gratis, mora da se stavi u računicu, kao što će MTS isti da stavi na račun da se plati. Prema tome, prvih 5 meseci nema ništa za 1 din kao u njihovoj reklami, već taj internet prvih 5 meseci košta 660din. Preostalih 19 meseci košta 1800din + 660din = 2460din.
Ovo nije uopšte povoljno, obzirom da ovoliko košta samo net, bez TV. Na ovu cifru treba dodati i pretplazu koju plaćate za TV. Da kažemo da je TV 1000din, 2460din + 1000din = 3460din.
Ikom, za 2575din dobija se net 50/2 plus kablovska, za 2642din net 50/2 plus kablovska plus HBO HD. Za 3225din dobija se net 100/3 plus kablovska plus HBO HD.

Dolazim do zaključka, onaj ko ima izbora, MTS mu se ne isplati.

Ne citam Blic ni mondo vec mts sajt jer je najmerodavniji a politika me ne interesuje bar ne na ovom forumu.
Sta ja ili bilo ko ima da navodi koliko ljudi moze da dobije 50, 100 nije to moj posao.
Ja samo kazem za one koji mogu a to sto ti ne mozes sta ja imam sa tim zali se mts ne meni. Samo prenosim info i ne interesuje me ko sta moze da uzme od neta i te tvoje racunice niti sam pisao o 1400 dinara niti me interesuje ja placam preko 4000 i cutim meni je odlicno i dobijam sve sro platim.
A ona uporedjivanha nisam ni pisao niti me interesuju ako ti vise odgovara ikom pa brate idi kod njih ja sam ih imao presao sam sa njih na ptt i mts iptv dakle imam dve kablovske u stanu i sutra ako mi se ponovo svidi ikom preci cu kod njih i cao.

Sad gledam, biće da si u pravu. Može maksimalno četiri tv-a, ali kako je napisano cena od 300 se ipak odnosi na jedan stb,pošto verovatno za svaki treba dodatni stb, a ja sam mislio da se sa ovog dodatnog razvlači na tri i više tv-a.
Tako je 4 jem max a svaki je po 300 din sa pdv.

Читао бих када бих знао где. ;) Видео сам да испод списка пише да може да се добије попуст од неколико месеци са линком на коме нема 100. Дај нешто конкретно.

Како беше могу да проверим шта могу да добијем, а да се не пријавим па сутра морам, хтео или не? Или код мене тога нема пошто сам на ИСДН-у?

Ja sam zvao pre mesec dana; rekli su mi odmah da bi mi uzeli ISDN, ali bi zato dodali jedan BBTF broj i "promotivno" zadržali besplatno uslugu identifikacije poziva.
Samo kad pomislim da to inače naplaćuju.... :)

Читао бих када бих знао где. ;) Видео сам да испод списка пише да може да се добије попуст од неколико месеци са линком на коме нема 100. Дај нешто конкретно.

Dao ja konkretno zato i kazem ne citas a taj link koji si pogledao i spominjes NISAM ja postavio vec drugi koji kao i ti misli da nema 100-ka.
Ne volim ali citiracu samog sebe:

"- Net 10 (do 10/1 Mb/s) – za 1.749 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.549 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 20 (do 20/2 Mb/s) – za 1.899 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.699 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 50 (do 50/2 Mb/s) – za 1.999 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 1.799 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca
- Net 100 (do 100/2 Mb/s) – za 2.599 dinara mesečno bez ugovorne obaveze ili 2.399 dinara mesečno uz ugovor na 24 meseca

Iskoristite i pogodnostspecijalnepromotivne ponude, koja traje do 31. decembra 2015. godine, u okviru koje odabrani Net paket može da vas košta samo 1 dinar i to u periodu do 5 meseci."
Citirao sam sa sajta mts-a.

Nek nam daju dodatna 2Mbps za hiljadu dinara. To nam treba, a ne akcija za net100.

E tu se slazem sa tobom, nadam se sledece godine povecanju UL kao sto vidite dobro pogadjam ili znam nesto malo vise pa sam nacuo.... :)

Ja sam zvao pre mesec dana; rekli su mi odmah da bi mi uzeli ISDN, ali bi zato dodali jedan BBTF broj i "promotivno" zadržali besplatno uslugu identifikacije poziva.
Знам за то али ми за сада није у плану да враћам ИСДН, или да сами тако одлуче или да баш немам алтернативу (типа понуда буде тако добра да морам да узмем њу а не нешто друго). Мислио сам да проверим да ли је случајно негде ближе убачен истурени степен (по њима сам на преко 700м иако до централе има око 350 ваздушно, док калкулатори кажу око 500) па да могу да узмем нешто брже, 10/1 ми свакако не одговара.
Dao ja konkretno zato i kazem ne citas a taj link koji si pogledao i spominjes NISAM ja postavio vec drugi koji kao i ti misli da nema 100-ka.
Где овде пише да то важи за стотку? Ако си ти ову последњу реченицу схватио као инфо да сви пакети имају 5 месеци по динар, погрешно си прочитао, не пише у периоду од 5 месеци него у периоду до 5 месеци. У даљем објашњењу се опет долази до оних попуста од 2/4/5 за 10/20/50 док стотка има кромпир.

@calexx: Pa ti koliko se sećam od septembra odlaziš sa SBB-a na Exe-Net šta bi sad odjednom interesovanja za isturene stepene? :D

Moje mišljenje, ovo je takva navlakuša, vide ljudi dobar net, zalete se misleći povoljno (i ne računa na pretplatu na Fix, to nigde ne piše). Ko nema Fix kao ja, uvede ga zbog interneta, potpiše ugovor za Fix 24 meseca, onda mu kažu da ne može da dobije Net 50, nego jedva 20 i to ne punih. Ćovek šta će, već kada su ga sjebali za Fix i ugovor na 24 meseca, mora da plaća penale 660din 24 meseca, onda nema kud, ajde da uzme i net.

Ahahahahaha...must love Telekom :)

Ако већ додајеш, ред је и да одузмеш оно што се одузима. Нет 50 онда не кошта 2.460 него ~2.084 месечно у две године. По таквој рачуници СББ интернет 50/3 кошта 3.435.
Ne nego SBB kosta 2616 mesecno!
Citirao sam sa sajta mts-a.
Na mts sajtu ima samo https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1304 i tu kad odes na link iz teksta (iz zadnjeg reda) dobijes ovo https://www.mts.rs/privatni/informacije-i-podrska/internet/kuca/netpaketi!
Ko ima dva ili tri tv-a, ne plaća po 300, nego 300 dinara sa pdv - om. Telekom je namerno dao u box paketima fiksni totalno besplatan, upravo da bi privukao samo net korisnike na objedinjavanje usluga. Ali to je druga tema.
Placa se 300din po TVu a fiksni u Boxu ima besplatne minute ali nije besplatan posto je pretplata itekako uracunata!

Poslednja izmena:
To što dosta vas kaže "podneo sam zahtev", jel to preko portala podnosite? I kako znate da li ste odbijeni, pretpostavljam da zovu ako može, nego da li zovu i ako ne može? Podneo bih zahtev za mega box, eto da probam da li su malo olabavili jer sam na 450 od centrale.
Mozes tako mozes na 0800, mozes licno u poslovnici i da mogao si odavno da dobijes tj oduvek 50 na 450m samo je trebalno naci nekog ko zna svoj posao i ti da napises molbu i to je to.
Redovnim putem ne moze preko 300m jer ne mogu da ti stampaju ugovor jer aplikacija neda.
Pricao sam o tome 100 puta ne preterujem ozbiljan sam, cak i tebi ali ti bese rece da neces da se smaras za svoje pare sa molbama podseti me jel to bese ti ili neko drugi, mada nije ni bitno uglavnom moze ako se hoce i ZNA.
Нема попуста за стотку, бар нигде званично не пише.
Pise ne citas.

@enraged, ne čitaš bliceve a čitaš mondo :d

Prva stvar vezana za paket Net 50, pre svega treba navesti koliki broj ljudi može da dobije Net 50, ne trebaju se ljudi mnogo nadati, osim ako nisu 250m od centrale, smeštno i tužno istovremeno.
Nemojte da dovedete nekog u zabludu sa paketom Net 50. On ne košta 1400din, toliko neće pisati na uplatnici, niti ga MTS reklamira tako. Po vašem MTS naplaćuje taj paket i prvih 5 meseci po 1400din, i to bez cene Fix. Fer je da navedete uštedu koju ostvarite u toku 24 meseca, u odnosu na onu koju bi ste platili bez akcije.
Ovo nije uopšte povoljno, obzirom da ovoliko košta samo net, bez TV. Na ovu cifru treba dodati i pretplazu koju plaćate za TV. Da kažemo da je TV 1000din, 2460din + 1000din = 3460din.
Ikom, za 2575din dobija se net 50/2 plus kablovska, za 2642din net 50/2 plus kablovska plus HBO HD. Za 3225din dobija se net 100/3 plus kablovska plus HBO HD.
@enraged, ne nisam taj što neće da se smara sa molbama :) Išao sam na portal ali tamo za super box ima opcija "kupi" (?!) valjda je logičnije "aktiviraj" ili "podnesi zahtev" :) Uglavnom, piše neuspešna aktivacija pokušajte kasnije. A ta molba, šta treba da sadrži? Mislim, kapiram šta treba uopšteno da stoji, ali bilo bi poželjno ako neko ima kopiju molbe da dignu ovde.

@Ivan I, ček malo, nije taj fiksni samo slovo na papiru već usluga kao i svaka druga. Taj neko dobija posebno račun za fiksni koji koristi i ne vidim razlog zašto ga lepiti na net akciju. Nije mts - ov problem da li ljudi koriste fiksni ili ne. I meni ne treba pola tuceta iptv kanala za koje plaćam full cenu (uz box). Ali i pored toga, postoji mogućnost besplatnog fiksnog uz net 50 odnosno (mega box), po približno istoj ceni ako idemo u cenovno razvodnjavanje usluga (jer hiljadu i kusur dinara izađe net 50 i u mega boxu).
Problem dosta vas ovde, ne i tebe možda, je taj što ste razbacani kroz više operatera što mobilnih što kablovskih, i jednostavno vam box ne odgovara zbog kompletne usluge jer imate repove kod sbba, telenora...

Poslednja izmena:
Jel mora po ovim parametrima da linija bude Interleaved ili da ih zovem da prebace na Fast? Ping je veci na Interleaved a mislim da su stavili Interleaved jos dok sam imao ADSL liniju.

linija.png

Pise ne citas.

@enraged, ne nisam taj što neće da se smara sa molbama :) Išao sam na portal ali tamo za super box ima opcija "kupi" (?!) valjda je logičnije "aktiviraj" ili "podnesi zahtev" :) Uglavnom, piše neuspešna aktivacija pokušajte kasnije. A ta molba, šta treba da sadrži? Mislim, kapiram šta treba uopšteno da stoji, ali bilo bi poželjno ako neko ima kopiju molbe da dignu ovde.

@Ivan I, ček malo, nije taj fiksni samo slovo na papiru već usluga kao i svaka druga. Taj neko dobija posebno račun za fiksni koji koristi i ne vidim razlog zašto ga lepiti na net akciju. Nije mts - ov problem da li ljudi koriste fiksni ili ne. I meni ne treba pola tuceta iptv kanala za koje plaćam full cenu (uz box). Ali i pored toga, postoji mogućnost besplatnog fiksnog uz net 50 odnosno (mega box), po približno istoj ceni ako idemo u cenovno razvodnjavanje usluga (jer hiljadu i kusur dinara izađe net 50 i u mega boxu).
Nista idi do poslovnice vidi da li mozes da podneses zahtev za super box ako ne mozes napisi molbu da bi zeleo da ti izmere paricu i da si spreman da se ne zalis ukoliko ti izmerena brzina bude i malo manja od 50 tipa (45-49) ako ti to umanjenje odgovara s obzirom da za 200 kinti vise dobijes mnogo vise od 20Mbit. Eto uglavnom zahtevaj da ti izmere paricu to je kljucno :)

Idi do poslovnice i pitaj, meni su uradili ugovor skoro, ali nisu zvali, nesto im pravi zastoj u tom delu (znao sam da moze doduse, jer sam vec imao na toj adresi pre koju godinu)

Prva stvar vezana za paket Net 50, pre svega treba navesti koliki broj ljudi može da dobije Net 50, ne trebaju se ljudi mnogo nadati, osim ako nisu 250m od centrale
Rekao sam ti u nekoj od tema, broj korisnika koji moze dobiti 50/2 je bio otprilike slican broju korisnika kablovskog neta u Srbiji, a ako su nastavili radove, mozda je vec i veci.
Medjutim, ljudi samo pamte lose strane MTSa iz nekog razloga ;) Pa se onda pamte oni koji ne mogu dobiti, a vecina njih nema ni alternativa, jer kablovskim operaterima nije ni interesantna.

Net je 1RSD. >95% potentijalnih korisnika fixnog vec ima Telekom fixni. Mozes sebe da mazes i lazes koliko hoces, navlakusa nije nesto za sta skoro svi vec imaju preduslove, i nemaju dodatnih troskova.
Vecina trzista je ono sto i treba da zanima firmu koju uspeva. A kada 95% potencijalnog trzista vec ima preduslove, to nije navlakusa.
http://ratel.rs/upload/documents/Pregled_trzista/rate-pregled-trzista-za-2014-web.pdf
Na 52. strani inace imas da je pretplata samo 20% od ukupnih prihoda fixne telefonije, 24% je medjunarodni saobracaj :) (ovo samo usput pokazujem da se vidi da nije pretplata toliko bitna)
"U 2014. godini, prosečan račun bez PDV-a Telekoma Srbija a.d. za fizička lica (rezidencijalne korisnike)
iznosi 821 dinar, a prosečan račun pravnih lica (biznis korisnika) 3.964 dinara. Prosečan račun
korisnika u CDMA mreži Telekoma Srbija a.d. za fizička lica je 739 dinara bez PDV-a, a za pravna
lica 1.279 dinara."
Znaci da u proseku fizicka lica ipak podosta koriste fixni, iznad pretplate. A pravan poprilicno.
Broj fixnih pretplatnika: 2.85 miliona u 2014. 63% je lokalni saobracaj, 14% je medjumesni.

Itekako je povoljno, nepotrebno placam 1136RSD za TV koji cela moja porodica nije pogledala godinama, a ja nekih 10 godina barem. Koji je to tek bezobrazni harac, i mora da se uvede! I ne moze da se prebaci izmedju gradova..
Znaci umesto da prosecan covek plati 2050 za net (bilo to 50/2 ko ima uslova, bilo 10/1 ko bas nema uslova, prosecnom korisniku je svejedno), uz freeview antenu (obicna antena!), ima i TV i net i fixni. A kod kablovskih mora da dodaje za isto... ala oni imaju harac, bezobraznici jedni, sram ih bilo!

A tek da vidis mene koliko bi SBB drao... Telekom me kostao 1200 za 20/2 prosli mesec, ovaj ce biti 1550 za 100/2 (pricam sa fixnim). I to bez ugovorne obaveze! Pa ja za to ne mogu ni 10/2 dobiti kod SBBa, u stvari ja nijedan net ne mogu dobiti kod SBBa za tu cenu! Haraclije!
A jos misle i KTV da ima placam 1136? AU, pa bas su halapljivi ovi kablovski operateri!
#JesamPreteraoSaSarkazmom

Dolazim do zaključka, onaj ko ima izbora, MTS mu se ne isplati.
Ja sam odavno dosao do zakljucka da mi na forumu nismo reper sta zeli vecina ljudi u Srbiji, i da im je i 10/1 vise nego dovoljno, bitna je ukupna cena i naravno dostupnost.

Poslednja izmena:
Znam da sam vec dosadan ali mi niko nije dao konkretan odgovor...izmerena mi je veza (parica) ili kako god se to zove i mogu imati 18Mb sa dve televizije. Mogu li nekako, molbom ili batinama :) (salim se naravno) da zamolim da se to malo popravi, zamene parice ili kako god. Da li su oni voljni to da rade...

Hvala...

Jesu ali ako ima tu još neki ozbiljni operater, ako nema, teško onda...

Znam da sam vec dosadan ali mi niko nije dao konkretan odgovor...izmerena mi je veza (parica) ili kako god se to zove i mogu imati 18Mb sa dve televizije. Mogu li nekako, molbom ili batinama :) (salim se naravno) da zamolim da se to malo popravi, zamene parice ili kako god. Da li su oni voljni to da rade...
Zvanicno? Naravno da ne. Ako se dosta vas udruzi i zatrazi na toj lokaciji, verovatno, ovako.. samo uz vezu. Imaju tempo kojim se menjaju ploce i prebacuje na VDSL, nema tu puno mesta za pomeranje.

Jel mora po ovim parametrima da linija bude Interleaved ili da ih zovem da prebace na Fast? Ping je veci na Interleaved a mislim da su stavili Interleaved jos dok sam imao ADSL liniju.

Pogledajte prilog 187684

Meni stoji na none channel type i imam problema sa ostvarivanjem brzine od 50Mbps.U proseku je 35. Ne znam da li je to do podesavanja channel type-a?

Pogledajte prilog 187684

S obzirom na setovanu brzinu ovo je garant SuperBox/Megabox. E sad, uzmi sledeću "informaciju" sa rezervom jer ukoliko me sećanje dobro služi tvrdnju je napisao @enraged: navodno za Box pakete nemaju centrale profile na DSLAM-u koji nisu interleaved. Znači ako je tačno onda Box korisnik = interleaved path, sami parametri su nebitni.

Ne znam koliko je to tačno pogotovo za VDSL portove ali znam da ja definitivno nisam video ni jedan ADSL Box paket (koji uključuje i IPTV) a da nije korisnik bio na Interleaved path.
Isti podzemni kabl kao moj, ista bandera čak i malo kraći kabl nego kod mene kući što je bio do maja, ja na Fast (imao samo net 20/1) a preko u firmi Box4 na Interleaved.
Sad opet imam samo net 50/2 i na Fast sam.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno