Prva stvar vezana za paket Net 50, pre svega treba navesti koliki broj ljudi može da dobije Net 50, ne trebaju se ljudi mnogo nadati, osim ako nisu 250m od centrale
Rekao sam ti u nekoj od tema, broj korisnika koji moze dobiti 50/2 je bio otprilike slican broju korisnika kablovskog neta u Srbiji, a ako su nastavili radove, mozda je vec i veci.
Medjutim, ljudi samo pamte lose strane MTSa iz nekog razloga

Pa se onda pamte oni koji ne mogu dobiti, a vecina njih nema ni alternativa, jer kablovskim operaterima nije ni interesantna.
Druga stvar vezana za isti paket, Net 50 košta 2460din.
Nemojte da dovedete nekog u zabludu sa paketom Net 50. On ne košta 1400din, toliko neće pisati na uplatnici, niti ga MTS reklamira tako. Po vašem MTS naplaćuje taj paket i prvih 5 meseci po 1400din, i to bez cene Fix. Fer je da navedete uštedu koju ostvarite u toku 24 meseca, u odnosu na onu koju bi ste platili bez akcije.
Fix nije gratis, mora da se stavi u računicu, kao što će MTS isti da stavi na račun da se plati. Prema tome, prvih 5 meseci nema ništa za 1 din kao u njihovoj reklami, već taj internet prvih 5 meseci košta 660din. Preostalih 19 meseci košta 1800din + 660din = 2460din.
Net je 1RSD. >95% potentijalnih korisnika fixnog vec ima Telekom fixni. Mozes sebe da mazes i lazes koliko hoces, navlakusa nije nesto za sta skoro svi vec imaju preduslove, i nemaju dodatnih troskova.
Vecina trzista je ono sto i treba da zanima firmu koju uspeva. A kada 95% potencijalnog trzista vec ima preduslove, to nije navlakusa.
http://ratel.rs/upload/documents/Pregled_trzista/rate-pregled-trzista-za-2014-web.pdf
Na 52. strani inace imas da je pretplata samo 20% od ukupnih prihoda fixne telefonije, 24% je medjunarodni saobracaj

(ovo samo usput pokazujem da se vidi da nije pretplata toliko bitna)
"U 2014. godini, prosečan račun bez PDV-a Telekoma Srbija a.d. za fizička lica (rezidencijalne korisnike)
iznosi 821 dinar, a prosečan račun pravnih lica (biznis korisnika) 3.964 dinara. Prosečan račun
korisnika u CDMA mreži Telekoma Srbija a.d. za fizička lica je 739 dinara bez PDV-a, a za pravna
lica 1.279 dinara."
Znaci da u proseku fizicka lica ipak podosta koriste fixni, iznad pretplate. A pravan poprilicno.
Broj fixnih pretplatnika: 2.85 miliona u 2014. 63% je lokalni saobracaj, 14% je medjumesni.
Ovo nije uopšte povoljno, obzirom da ovoliko košta samo net, bez TV. Na ovu cifru treba dodati i pretplazu koju plaćate za TV. Da kažemo da je TV 1000din, 2460din + 1000din = 3460din.
Ikom, za 2575din dobija se net 50/2 plus kablovska, za 2642din net 50/2 plus kablovska plus HBO HD. Za 3225din dobija se net 100/3 plus kablovska plus HBO HD.
SBB, za 3000din dobija se net 50/3 + kablovska + UniFi.
Itekako je povoljno, nepotrebno placam 1136RSD za TV koji cela moja porodica nije pogledala godinama, a ja nekih 10 godina barem. Koji je to tek bezobrazni harac, i mora da se uvede! I ne moze da se prebaci izmedju gradova..
Znaci umesto da prosecan covek plati 2050 za net (bilo to 50/2 ko ima uslova, bilo 10/1 ko bas nema uslova, prosecnom korisniku je svejedno), uz freeview antenu (obicna antena!), ima i TV i net i fixni. A kod kablovskih mora da dodaje za isto... ala oni imaju harac, bezobraznici jedni, sram ih bilo!
A tek da vidis mene koliko bi SBB drao... Telekom me kostao 1200 za 20/2 prosli mesec, ovaj ce biti 1550 za 100/2 (pricam sa fixnim). I to bez ugovorne obaveze! Pa ja za to ne mogu ni 10/2 dobiti kod SBBa, u stvari ja nijedan net ne mogu dobiti kod SBBa za tu cenu! Haraclije!
A jos misle i KTV da ima placam 1136? AU, pa bas su halapljivi ovi kablovski operateri!
#JesamPreteraoSaSarkazmom
Dolazim do zaključka, onaj ko ima izbora, MTS mu se ne isplati.
Ja sam odavno dosao do zakljucka da mi na forumu nismo reper sta zeli vecina ljudi u Srbiji, i da im je i 10/1 vise nego dovoljno, bitna je ukupna cena i naravno dostupnost.