Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

da li si proverio adresu na https://www.whatismyip.com/ ?
what's my ip mi daje 178... a u ruteru je 109... Default Gateway a sve to sa "zanimljivim" subnet maskom 255.255.255.255

ili malo sire:
Your IP Address Is:
178....
City: pristina
State/Region: kosovo
Country: rs - rs flag
Postal Code: 10130

sta ovi ljudi rade?

Poslednja izmena:
Whatismyip mi daje istu javnu.

CanYouSeeMe.org mi prijavljuje da su mi portovi zatvoreni, ali kad rucno proverim u aplikacijama, sve izgleda ok za sada...

pa pitaj ih da li ce da ti zatvore portove, pa onda sam vidi sta ti je vaznije.
Super, treba ovih dana da dodju sa opremom da nameste, bas cu da ih pitam oko portova, ako stvarno zatvaraju, daleko im lepa kuca i nek ih prodaju sto pre haha [emoji1]

Da samo ako se prodaju reci slobodno dobrodosao FUP jer je neminovan a onda ce ti forvordovanje biti najmanji problem

Ako TS pocne da zatvara portove (zbog porta, a ne zbog manjka IP adresa), garantovano ce i drugi to raditi. Onda kupi statis IP.

Ja stvarno više ne znam dokle će ovaj enraged iscelitelj da spominje taj FUP.Jedino što taj zna je FUP,milion puta je napisao nešto što ne postoji,što nikada nije postojalo i on piše li piše.
Dajte da skupimo potpise da mu već jednom uvedu taj FUP kada ga čovek toliko voli.

Poslednja izmena:
Da je TS prodat DT-u bilo bi FUPa, nazalost :(

Da je TS prodat DT-u bilo bi FUPa, nazalost :(
Al' bi mene FAPnuli.
uploadfromtaptalk1450291483703.jpg
a93ddc33c370415a068ce1b870cb59cb.jpg

100gb Chrone je za YT, pretpostavljam?

150GB je DT imao u Crnoj Gori FUP valjda, 350GB je bio najvisi koji su imali drugde. Moglo je da se dokupi jos :D
Ali to onda nije 100Mbit net, nego je 150GB protoka, po max. 100Mbit. Bezobrazluk.. srecom u Nemackoj im je zakonski onemogucena ta praksa.

Dali telekom i dalje daje neke tablete uz potpisivanje ugovora za VDSL, one varijante za 1 dinar, to je uvek zavučeno negde na njihovom sajtu tako da bez direktnog limka nema šanse pronaći...

Pre tri nedelje sam obnovio ugovor za 50/2. Radnik na šalteru mi je pomenuo i tablete, ali me nije zanimalo, pa nisam pitao za detalje.

Pre tri nedelje sam obnovio ugovor za 50/2. Radnik na šalteru mi je pomenuo i tablete, ali me nije zanimalo, pa nisam pitao za detalje.

Koji ruter imas ?
I dal si mozda nakon potpisivanja novog ugovora dobio novu ip adresu iz spektra 1xx.xxx.x.x ?
Ovo sve pitam jer i ja planiram produzenje ugovora, ali ne bih da me prebace na taj spektar adresa, jer mi zatvoreni portovi ne igraju.

Imam HG630. Trenutno mi je javna adresa (whatismyip) 178.x.y.z

Jesu li ti otvoreni portovi ?

Зар ти сајтови не показују јавну адресу са које долази упит па то може да буде и нека иза ната? Мислим, неће они да прикажу приватну адресу иако је неко има. Ваљда се то провери у информацијама на рутеру.

canyouseeme kaže da portovi nisu otvoreni. Ruter mi je bridžovan. Sad ću se povežem kablom, pa ću da javim koja je adresa u njemu.

Edit:
U VDSL ruteru ne piše IP adresa, jer je bridžovan. Međutim u WiFi ruteru za ppoe konekciju piše ista IP adresa kao kod canyouseeme...
FuuDQit.png

Prilozi

• FuuDQit.png
    FuuDQit.png
    30.5 KB · Pregleda: 69
Poslednja izmena:
Dobro pitanje, Cale, cudo niko nije pomenuo ranije :)
Bas sam proverio, i kod mene je isti slucaj (178.x.y.z i javna i u ruteru)

IP adresu ne menja Telekom dok ne resetujete modem. A meni je resetovan 5-10 puta prosle nedelje, jer mi nije radio MTS TV Go preko VDSLa, pa sam probao (plus 2x dok sam probao LAn preko struje, koji je bio beskoristan na kraju).
Menjala se IP adresa po svakom resetu, ali je uvek ostajala 178.x.y.z

I kod mene HG630 premošćava do mikrotika, proverio sam port i otvoren je.
E sad ja nisam skoro menjao IP adresu ali kad se to desi proveriću opet...

Prilozi

• telekom.JPG
    telekom.JPG
    60 KB · Pregleda: 140
Ja stvarno više ne znam dokle će ovaj enraged iscelitelj da spominje taj FUP.Jedino što taj zna je FUP,milion puta je napisao nešto što ne postoji,što nikada nije postojalo i on piše li piše.
Dajte da skupimo potpise da mu već jednom uvedu taj FUP kada ga čovek toliko voli.
Opet kavez, neko drmanje, sanjanje, ovo ono,a?
Da li ti znas da gde god je DT dosao da je uveo FUP? Pitaj Hrvate, Makedonce da ne pricam za ostale i naravno Crnogorce, nego jel ti mislis da svako voli pirateriju da citas malo strane forume znao bi da koliko su ljudi tamo "uplaseni" zbog skidanja nelegalnih tj piratskih stvari sa torenta?
Aj kad ne znas ne pricaj svasta.
Sta si zapeo za optiku aj eto ja predlazem da napravimo peticiju da svi damo kintu da se plazmici dovede ftth kako bi uzivao u brzom netu i jos boljem UL, ja evo prvi dajem kes samo da ne slusam o optici, zaverama SjBBa i drzave nesposobnosti ljudi u mts-u, nemogucnosti vracanja unazad HD kanala, titlova sa stranih sajtova, nauci Engleski care nije tesko kazem ti iz iskustva.

Poslednja izmena:
gde ste kupili kristalne kugle pa znate šta bi se desilo kad bi se desilo?

Meni se na svakih 10 dana resetuje konekcija na 30sec i dobijem novu ip adresu.Na to sam već navikao,ali kod sbb-a nije bilo tako sve dok ne ugasim modem.

Dobro pitanje, Cale, cudo niko nije pomenuo ranije :)
Bas sam proverio, i kod mene je isti slucaj (178.x.y.z i javna i u ruteru)
Многи овде не знају ни да провере да ли је порт отворен, меша се затварање портова од стране провајдера и добијање приватне адресе а провера адресе преко оних сајтова је скоро небитан детаљ. Зато и кажем да се то другачије ради.
IP adresu ne menja Telekom dok ne resetujete modem.
Не знам како је са VDSL, док сам користио ADSL није било потребно ни да ресетујем модем, релативно често је сам ресетовао конекцију и мењао адресу. Ја сам по потреби рестартовао PPPoE да променим адресу а најчешће када бих добио баш ову 178.х.х.х као и неку 97.х.х.х јер је баш био проблем са портовима.

Хм, можда је овде реч баш о томе. Када сам имао те адресе, тј 178.х.х.х као и 97.х.х.х и мислим и 96.х.х.х, портови би били затворени а брзина мања него што би требало па сам одмах рестартовао модем док не дође нека 109 или 150 или која год а да није од оних сумњивих.

Opet kavez, neko drmanje, sanjanje, ovo ono,a?
Da li ti znas da gde god je DT dosao da je uveo FUP? Pitaj Hrvate, Makedonce da ne pricam za ostale i naravno Crnogorce, nego jel ti mislis da svako voli pirateriju da citas malo strane forume znao bi da koliko su ljudi tamo "uplaseni" zbog skidanja nelegalnih tj piratskih stvari sa torenta?
Aj kad ne znas ne pricaj svasta.
Sta si zapeo za optiku aj eto ja predlazem da napravimo peticiju da svi damo kintu da se plazmici dovede ftth kako bi uzivao u brzom netu i jos boljem UL, ja evo prvi dajem kes samo da ne slusam o optici, zaverama SjBBa i drzave nesposobnosti ljudi u mts-u, nemogucnosti vracanja unazad HD kanala, titlova sa stranih sajtova, nauci Engleski care nije tesko kazem ti iz iskustva.

To sve što si napisao treba da pošalješ tvom prijatelju bez obraza Ćulibrku ,koji je celoga sebe dao da se Telekom proda i sada ima obraza da ostane na funkciji kada nije uspeo u tome.Promenjivu listu kanala nisu u stanju da naprave a hoće milijarde!!!

Poslednja izmena:
Niti je on moj prijatelj niti imam sta ja njemu da pisem a koliko znam da se proda mts je premiher insistirao i zahtevao ne Culibrk.
Ali da ne ideno u off totalni bezveze.
Ti imas neko svoje misljenje koje po meni nije dobro, ja imam opet neko svoje koje verovatno po tebi nije dobro i ne mozemo se ocito niucemu sloziti i to je to.

gde ste kupili kristalne kugle pa znate šta bi se desilo kad bi se desilo?

Za FUP? Pa DT je imao FUP u NEMACKOJ do kraja 2013. kada im je vrhovni sud nalozio da prestanu jer je protivzakonito ;)
Imaju ga u Crnoj Gori, na DTu. U stvari svugde gde je DT imali su ili i dalje imaju FUP u Evropi barem.
Mislim da od 2013. nemaju clanice EU, ali je ostalo kod drugih.

Nazad
Vrh Dno