Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Imas li login za MojTelekom?

Idi na Internet, pa Zahtevi, Zahtevi za Postojece korisnike, izaberi broj na kome je net, pa vidi sta ima od kampanja. Mozda je za Nove korisnike, ne znam tacno jer nemam broj bez UO.
Ako nema kampanja 50 po ceni 20, ***:(

I javi koje sve kampanje imaju, molim te, ili uradi screenshot.

telekom-error.jpg

Naravno error, hehe!

A za Nove kad probas?

Onda dobijem, "Ne možete podneti zahtev za ovaj servis", isto i za promenu brzine. A nisam pod ugovorom već dva meseca. Plaćem 2399 za 20/2.

Poslednja izmena:
Da li i fixni vodi na tebe?

Na suprugu. Hehe, mogli smo PM
Jedino da sam pravio sve novo na njeno ime, pa da vidim šta nudi.

Poslednja izmena:
Nece moci mozda ni ona;)
*** nije dizajniran sistem za tako nesto.

Ako napravi nalog javi koje kampanje ima. Ili ako neko moze sada da vidi:)
Imala je i neka kampanja za lica sa invaliditetom ali nisam saznao sta je u pitanju.

Znaci ima Net50 po ceni Net20 i dalje :)

Sutra zovem da vidim sta je ovaj drugi (za osobe sa invaliditetom, a sa UO).

mislim da je to najnizi paket 10/1 sa popustom od 50%

"Za osobe sa invaliditetom, čiji je stepen invaliditeta 70 do 100%, obezbedili smo popust od 50% na cenu mesečne pretplate koja važi za izabrani Net paket sa dinamičkom IP adresom bez ugovorne obaveze. Prilikom zaključenja ugovora potrebno je priložiti Rešenje nadležnog državnog organa o visini i stepenu telesnog oštećenja ili Rešenje nadležnog organa o ostvarivanju prava na negu i pomoć drugog lica.

Obaveštenje
Obaveštavamo korisnike starog Internet paket Clik 1 koji su ovaj paket koristili po povlašćenim cenama da se od 1. januara 2015. ovaj paket ukida. Od navedenog datuma ovi korisnici će postati korisnici do 6 puta bržeg paketa - Net 10.
Naknadu za novi Net 10 paket, brzine do 10/1 Mb/s, osobe sa invaliditetom, dosadašnji korisnici Click 1 paketa plaćaće 774,5 dinara mesečno."

Ma mozes koji oces paket za osobe sa invaliditetom od 10 do 50 mega ako imas uslove za 50, ja sam uzeo 50 po ceni od 1500 bez UO

Jel ima neko problema sa dobijanjem javne IP adrese u poslednje vreme? Poslednjih par dana me ubija u pojam. Nekad je dobijem za par minuta, a nekad se posteno nacekam. Danas sam tek oko 21 uspeo da se povezem na net. Ne znam da li su ovi iz Telekoma azurirali softver u ruteru, pa da nije zbog toga, jer sada vidim u ruteru onih par stvari koje su bile n/a("attenuation" i "max rate"), a i na wlan-u konacno mogu da izaberem 40MHz, pre je moglo samo 20Mhz ili 20/40 MHz. U pitanju je hg630

Ja nemam problema sa dobijanjem IP adresa. Meni nista nisu azurirali jos uvek mi se ne vidi Upstream line attenuation (dB) i Downstream line attenuation (dB) zapravo i dalje pise 0 kao prvog dana kad sam uzeo ruter a tome ima tacno godinu dana, doduse moj je ruter hg655b.

@markomix: ja imam identican problem, otkada su mi promenili Channel type na Fast (pre toga je bilo None) hoce ruter da se diskonektuje sam i posle imam problema da dobijem IP adresu. U Connection Status stavka INTERNET_R_VID_300 tada stoji PendingDisconnect i treba mu od 5-30 minuta da se konektuje. Svaki put kada restartujem ruter (HG630) ponavlja se ova situacija. Prijavio sam im ovaj problem i dolazili su da provere. Stavili su mi drugi ruter za probu (HG655) i sa njim se konektuje za najvise 30 sekundi. Nisu hteli da mi ostave HG655, a nisu imali HG630 kod sebe. Najverovatnije je problem do firmware u kombinaciji sa ovim podesavanjima.

sad kad mogu da vidim podatke iz rutera, evo da ih uslikam... onaj kalkulator na netu mi kaze da sam na 847m i da je vdsl2 max speed 45563, a ruter pokazuje dosta drugacije podatke za max speed. imam mega box sa dva iptv-a. da ih cimam da mi jos povecaju brzinu (da se ne bi usporavao net kada koristim iptv) ili je rizicno da ne bi pucala veza, mozda bolje da nista ne diram?
51859328e0f6de77c8bd03f7f97446c2.png

Poslednja izmena:
sad kad mogu da vidim podatke iz rutera, evo da ih uslikam... onaj kalkulator na netu mi kaze da sam na 847m i da je vdsl2 max speed 45563, a ruter pokazuje dosta drugacije podatke za max speed. imam mega box sa dva iptv-a. da ih cimam da mi jos povecaju brzinu (da se ne bi usporavao net kada koristim iptv) ili je rizicno da ne bi pucala veza, mozda bolje da nista ne diram?
51859328e0f6de77c8bd03f7f97446c2.png
Cekaj imas mega box znaci i HD kanale i to na 2 stb-a?
Udaljen si 850m kablom od centrale imas 50Mbit net + mega box i setovan ti ruter na 53Mbit.
Ovde nesto ne stima. Prvo megabox ne daju preko 300m a drugo hoces da kazes da hd trosi 2Mbit?
A povrh svega na tolikoj udaljenosti mozes da izvuces 95Mbit?
Ajde pojasni stvaro mi nista nije jasno.

kada su oba stb-a ugasena, brzina neta je oko 47-48mbps. kada se upali jedan, ostaje oko 40-42mbps neta. kada se upali i drugi stb, za net ostane nesto malo preko 30mbps. nisam bas testirao sa hd kanalima i sve detalje...

sto se tice udaljenosti od centrale, imam oko 200m vazdusnom linijom, oko 300m kabla, cini mi se.

stari su i losi kablovi u selu pa se valjda zato nista ne slaze :)

kada su mi pustili mega box sa jednin iptv-om, setovali su brzinu na oko 54 mbps - nije moglo vise. posle toga je zamenjen kabal od bandere do mog tavana, kablovi kod mene u kuci i nesto je u centrali cackano pa se zbog toga povecao max download. ali valjda zbog losih parica od centrale do zadnje bandere nece da mi pustaju vise da ne bi pucala veza.

I kod mene su se na ruteru pojavili dodatni podaci o VDSL linku, channel type je fast, a i stranica se sama refreshuje posle par sekundi:

telekom4.png

Refresh je normalna stvar.

Telekom je kopao do dve susedne zgrade pre godinu-dve. Nešto su očito ugrađivali tamo, od tad su svi brojevi telefona u tim zgradama promenjeni, umesto početnog broja 2 dobili su 6. Inače, svi ti brojevi na 2 su bili na digitalnoj centrali pre kopanja. Moja zgrada koja je udaljena svega 15ak metara od zgrade gde je kopano nije dobila brojeve koji počinju sa 6. Do moje zgrade nije kopano.

O čemu se tu radi? Da li je u pitanju možda istureni stepen? Ako jeste, koje su mi šanse da me priključe na isti (napominjem da je udaljenost od zgrade svega 15ak metara) i da mi se omogući VDSL 2 (NET 50)?

kada su oba stb-a ugasena, brzina neta je oko 47-48mbps. kada se upali jedan, ostaje oko 40-42mbps neta. kada se upali i drugi stb, za net ostane nesto malo preko 30mbps. nisam bas testirao sa hd kanalima i sve detalje...

sto se tice udaljenosti od centrale, imam oko 200m vazdusnom linijom, oko 300m kabla, cini mi se.

stari su i losi kablovi u selu pa se valjda zato nista ne slaze :)

kada su mi pustili mega box sa jednin iptv-om, setovali su brzinu na oko 54 mbps - nije moglo vise. posle toga je zamenjen kabal od bandere do mog tavana, kablovi kod mene u kuci i nesto je u centrali cackano pa se zbog toga povecao max download. ali valjda zbog losih parica od centrale do zadnje bandere nece da mi pustaju vise da ne bi pucala veza.

Kako si postigao to da ti zamene kabl od bandere to tebe? :-D Molba/zahtev za promenu parice ili su oni sami?

sami jer je vec bio ostecen od 2007.god kada je neki sleper zapeo i pokidao ga... ali radio je i takav dok sam imao sporiji net.

@markomix: ja imam identican problem, otkada su mi promenili Channel type na Fast (pre toga je bilo None) hoce ruter da se diskonektuje sam i posle imam problema da dobijem IP adresu. U Connection Status stavka INTERNET_R_VID_300 tada stoji PendingDisconnect i treba mu od 5-30 minuta da se konektuje. Svaki put kada restartujem ruter (HG630) ponavlja se ova situacija. Prijavio sam im ovaj problem i dolazili su da provere. Stavili su mi drugi ruter za probu (HG655) i sa njim se konektuje za najvise 30 sekundi. Nisu hteli da mi ostave HG655, a nisu imali HG630 kod sebe. Najverovatnije je problem do firmware u kombinaciji sa ovim podesavanjima.

Upravo to. A trebalo bi da bude "INTERNET_R_VID_300 Connected" i dole u "IPv4 Information" treba da pise koja je ip adresa, ali je tu naravno prazno polje.

Verovatno ti je i pre bilo fast, samo ruter nije pokazivao. Bar kod mene nije pokazivao, kao i za maksimalnu brzinu i za "attenuation"(stajalo je n/a). A sada sve pokazuje, ali ocigledno nesto nije u redu. Provalio sam da nekad hoce odmah da mi dodeli ip kada povezem tablet(tako sam sada uspeo da dobijem ip), dok kompovi i telefoni ne prave nikakvu razliku. Juce ceo dan nisam mogao da dobijem IP, uspeo sam tek negde oko 21 i to kada sam upalio tablet(nekad ne moze ni sa njim).

@keza Kod mene je uvek osvezavao stranu i kada nije moglo da se vidi, a i sada.

@Rock86 Kod mene je upravo bila ta situacija, tj. kod mene su promenili brojeve sa 2 na 6 kada su ubacili vdsl. Moguce da su postavili isturen stepen, ali i da jesu, isto tako postoji mogucnost da nisi nakacen na njega. Najbolje ti je da proveris sa Telekomom, tj. podnesi zahtev za "net 50 po ceni net 20" na portalu moj telekom i vidi sta ce da ti odgovore ili jednostavno idi do najblize poslovnice i tamo proveri.

Poslednja izmena:
Evo, nakon što su mi juče dve osobe u poslovnici objasnile da ne postoji nikakav net 50 po ceni 20, ili da ja nemam mogućnosti za tako nešto (pravo da kažem, nisam ih ni razumeo šta su htele da kažu, jer argumente nisam dobio) govorile su samo o 50/2 po ceni od 2899, danas sam imao prilke da upoznam jednu vrlo ljubaznu osobu, kojoj i pored posla preko glave, nije bilo teško da izdvoji malo vremena za mene i sredi mi ugovor za 5 min. Za ove silne godine kao korisnik adsl-a TS, mogu reći da sam prvi put dobio neku zaista promo cenu sa kojom sam zadovoljan.

img009a.jpg

Dobro dobio si promociju 50 po ceni 20.
Uzivah sad u brzini.

Vrh Dno