Ma VDSL IMA smisla i do 1.5km, ali telekom nece da pusti to, jer je opterecen na ADSL-u i pokusava da sa te tehnologije skine ove ljude oko centrale i stavi ih na drugu VDSL tehnologiju, kako bi se time otklonili "srkaci" protoka i da time poboljsaju uslugu ovima koji su udaljeniji od centrale. A to rade tako sto ponude ovim oko centrale smesne uslove da predju na novu, koja je btw neopterecena, i time je jedina korist samo ovima koji su pukom srecom oko centrale. Sto se mene tice to je pederski, ali ne brinem se jer nam ni zemlja nije nista bolja od ovakvog procesa razmisljanja.
btw, enraged, malo je licemerno reci nekom ko ima i placa 20/2 da ostane i uziva, a da ti placas (i manje od) 20 a imas 50... misim mozda je nesvesno i to, ali nemoj tako u buduce, molim te... ne zameri. Recimo ja placam isto kao i ti taj box, s tim sto imam sugav net, koji realno radi najcesce u fazonu 8/0.8, i recimo smeta mi sto nemam priliku da za iste pare furam bar 25/2, a kamoli 50/2. Tako da eto, obrati paznju u buduce, ako je moguce. Jer postoje i drugi ljudi kojima bi znacilo da imaju veci upload ili download, sto da neko ceka 2 dana da skine neki bolji film ili sto da ceka 6 sati da se uploaduje nesto, ako bi moglo za 2... razumes... Covek je takodje zeleo zbog "uzivanja" da poveca download brzinu, i realno je razocaran. Nije on nikom hteo nista da ukrade ili da ikog prevari, ali eto, smesna je situacija da trenutno postoje gradjani prvog i drugog reda za telekom - oni do, i oni od 300 metara od centrale.