I ja kad sam bio za 50/2 dobio sam odgovor da samo do 300m može, pošto sam na 790m žica, nema šanse.Zar oni nemaju pravilo da samo do trista metara dozvoljavaju 50 mb?
Kod tebe vdsl nema svrhe i nece ti ga dati a i nije sve u blizini centrale ili ipana vec i u kvalitetu parice a njega parica je dobra.I ja kad sam bio za 50/2 dobio sam odgovor da samo do 300m može, pošto sam na 790m žica, nema šanse.
Da li ima neko fixni bez ADSL/VDSL ugovorne obaveze i pristup MojTelekom portalu?
Da li mozete da vidite koje sve kampanje postoje trenutno? (idite na Internet->zahtevi->zahtev za postojece korisnike, izaberete fixni broj na kome nema UO, i onda ce imati lista dostupnih kampanja - samo uradite screenshot).
TIA. Od skora sam video da postoji kampanja za lica sa invaliditetom, ali ne znaju u poslovnici o cemu je rec, tj. nisu sigurni, a zanima me i da li jos uvek postoji 50/2 kampanja.
Da li ima neko fixni bez ADSL/VDSL ugovorne obaveze i pristup MojTelekom portalu?
Da li mozete da vidite koje sve kampanje postoje trenutno? (idite na Internet->zahtevi->zahtev za postojece korisnike, izaberete fixni broj na kome nema UO, i onda ce imati lista dostupnih kampanja - samo uradite screenshot).
TIA. Od skora sam video da postoji kampanja za lica sa invaliditetom, ali ne znaju u poslovnici o cemu je rec, tj. nisu sigurni, a zanima me i da li jos uvek postoji 50/2 kampanja.
Ne razumem te sta da probaju? VDSL?Ma dobro, moja parica na 20/2 izvlači 19.20/1.90, mesec dana sam na ovom paketu, radi bez ikakvih smetnji. Tako da mogli su i to da probaju, al' dobro. Njima je lakše da me skinu...
Ovako?
Ја се не бих превише ослањао на те калкулаторе, мој рутер показује слабљење тачно 7 а по подацима из Телекома сам на 749 метара.Udaljen si od centrale KABLOM 529 M i generalno mozes da imas VDSL a max. brzina tvoje parice je otprilike oko 65Mbps.
Mozes da pises nije problem, ali oni ce da rade u skladu sa onim sto su zacrtali tj. sami biraju gde ce postaviti ipan i tu ratel ne moze nista.Verovatno će mnogi samo nasmejati na pitanje ali me zanima da li je neko u toku da li građanin ove države ima opciju da neki način podnese neki zahtev ili šta već nekom/Telekomu/Ratelu da se skrati žična udaljenost od centrale? Naime od zgrade pošte ispod koje je centrala sam udaljen maximalno 230-240 metara (Google maps prikazuje 210m) ako pratim bandere uz put od moje kuće do zgrade te pošte (znači rasksnica, kuća je broj 4 u ulici, pošta je npr broj 6 u ulici pored, ugao 90 stepeni) a koliko se nešto sećam kad sam prelazio sa 4 na 20 Mbps paket lik iz Telekoma me je šokirao informacijom da sam žično udaljen tipa 700-800m (možda čak beše i 870m xD)! Slabljenje u ruteru pokazuje kao 8.0.
Nemam pojma kako su to okolo naokolo razvlačili te telefonske kablove po ulicama da su uspeli da nakupe skoro pa kilometar ***. Centrala sigurno nije 300m ispod nivoa ulice![]()
![]()
Naravno da nije to tacno(to je informativno cisto neki okvir da imas da ne mislis da si na 2km a ti ustvari na 600m recimo) ja sam rekao po onome sto pokazuje ruter.Ја се не бих превише ослањао на те калкулаторе, мој рутер показује слабљење тачно 7 а по подацима из Телекома сам на 749 метара.
Mozes da pises nije problem, ali oni ce da rade u skladu sa onim sto su zacrtali tj. sami biraju gde ce postaviti ipan i tu ratel ne moze nista.
Dalje parica ti ide po trotoaru obicno unaokolo ne kako ti mislis najkracim putem onako kako ti gledas, zamisli da svakome tako razvlace paricu to bi bilo ludilo pogotovu kad se vecina zgrada pravila ni u najavi nije bio internet a ne adsl ili dsl kao nacin pristupa netu a i da jeste nebi mnogo menjalo stvar osim sto bi ipanove odmah stavljali.
No sve u svemu mrka kapa za tebe.
Evo ja sam na nekih 40m od centrale tj. preko ulice gledam je cim stanem na prozor a udaljen sam 80m po njihovom proracunu paricom i najveca brzina koju migu da imam je 98Mbit kako mi rece seka sa podrske tj. na 0800.
Kad budu nadogradjivali opremu bice vise....
Mene zanima da li nekako može da se dobije informacija/grafički prikaz kuda tačno ide moj telefonski signal i koliko tu postoji prostora da se to na brzinu skrati, tipa imam bre banderu 30m od kuće na suprotnoj strani ulice, da se razbuče kabl odatle direkt a da se ne dira ništa ovo što ide od kuće pored do mog tavana pa od mog do sledeće kuće... nego prespajanje na najbližoj banderi i direktna ruta umesto okolo naokolo.
Adresa:
DIREKCIJA ZA USLUGE - Sektor za brigu o korisnicima
Takovska 2
11000 Beograd
Kako si dobio 30 kad više nije u ponudi?
Nisi mogao sa uzmeš promo 50 po ceni 20 uz 24m uo?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari