Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Hvala.

Daleko si od ipana,ako ti to nesto znaci.
Line standardVDSL2

Channel type

None Downstream line rate (kbit/s)51200
Upstream line rate (kbit/s)10239
Downstream SNR (dB) 41.1
Upstream SNR (dB) 27.1
Downstream line attenuation (dB)N/
AUpstream line attenuation (dB)N/A
Downstream output power (dBmV)4.7
Upstream output power (dBmV)-14.2

Poslednja izmena:
Kako je moguce da sa ovako dobrom paricom ne mogu da dobijem skoro 20/1, nego samo 13/1...
Upstream max rate (kbit/s) 1249
Downstream max rate (kbit/s) 26368
Upstream line rate (kbit/s) 1021
Downstream line rate (kbit/s) 20479
Line standard ADSL2+
Channel type
Fast
Upstream SNR (dB) 14.9
Downstream SNR (dB) 14
Upstream line attenuation (dB) 4.3
Downstream line attenuation (dB) 3.5
Upstream output power (dBmV) 11.9
Downstream output power (dBmV) 13.6

Koliko placas mesecno?

Ma za nedelju dana nameravam da menjam opet, pa mi nece praviti neku razliku..

Toliko i treba da meri.

Znam. Jedino sam bio sumnjičav da li će dobro raditi zbog malo veće daljine isturenog stepena.

Nisu mi oni rekli, već znam gde se nalazi (oko 400m ), a 11,7 db mi je bio downstream line attenuation na adsl-u, a to je valjda oko 700-800 metara. Znam da kada sam okačio parametre iz modema, rekli su da verovatno neću moći da imam VDSL, ali evo već 2. dan radi odlično. Videćemo kako će biti dalje, nadam se da će ostati ovako.

Kako si ih naterao da ti puste iako oni imaju taj uslov od 300 metara?

Štiklirao sam na "moj Telekom", promenu brzine neta na 50 mbts i posle par dana su me pozvali da zamenim modem i radi. Sada sam se prijavio za megabox u poslovnici, pa čekam da dobiju modem za megabox, pa da potpišem ugovor.

Ja kad kliknem na promenu brzine ono mi izbaci tražena stranica ne postoji :(

Štiklirao sam na "moj Telekom", promenu brzine neta na 50 mbts i posle par dana su me pozvali da zamenim modem i radi. Sada sam se prijavio za megabox u poslovnici, pa čekam da dobiju modem za megabox, pa da potpišem ugovor.

ako si dobio modem za vdsl preko koga sada imas 50mbps, nemaju potrebe da ti menjaju modem, za mega box nema neki poseban modem.

Nisu mi oni rekli, već znam gde se nalazi (oko 400m ), a 11,7 db mi je bio downstream line attenuation na adsl-u, a to je valjda oko 700-800 metara. Znam da kada sam okačio parametre iz modema, rekli su da verovatno neću moći da imam VDSL, ali evo već 2. dan radi odlično. Videćemo kako će biti dalje, nadam se da će ostati ovako.
11,7 db na kojoj brzini

ako si dobio modem za vdsl preko koga sada imas 50mbps, nemaju potrebe da ti menjaju modem, za mega box nema neki poseban modem.

Tako su mi rekli u poslovnici. Uneo je zahtev za megabox i rekao mi je to, kao i da ću morati da promenim broj fiksnog. Valjda sada neće ići preko splintera, nego će se i telefon uključivati u modem.

Jel vam baguje malo HG630 nakon sto upalite/ugasite wifi ? Ja skoro uvek moram da ga restartujem nakon paljenja/gasenja wifi jer net krene da stuca samo tako.
A u zadnje vreme primecujem i da mi se u online gejmingu javljaju lag spajkovi. Youtube mi vec nedeljama jako lose radi, pola klipova ne radi ili se vuku, cak i pri nizim rezolucijama. Ima li neko iste simptome ?

probaj da uradis hard reset rutera, ja sam se dosta igrao sa opcijama za wlan i pokusavao da setujem brzi wireless ali nisam uspeo, izgleda da je 25-30 Mb/s max. za ovaj model i da je dosta sirov po pitanju bilo kakvog tvikovanja, posle mi je iskakao iz mreze i dosta zezao ostale uredjaje dok ga nisam fabricki resetovao, sad je ok.. sutra cu uzeti Asus N66U i mislim da cu kao i kolega "ays" resiti problem za dugi niz godina..

Poslednja izmena:
... sutra cu uzeti Asus N66U i mislim da cu kao i kolega "ays" resiti problem za dugi niz godina..
Evo i od mene preporuka za Asus RT-N66U. Pre 3 meseca sam ga pazario (crko stari Linksys), jeste da nije jeftin (cena ~17K rsd), ali vredi svaku paru! Ono što je najbitnije podržava i alternativne firmware, dakle osim fabričkog (asuswrt) podržava Asuswrt-Merlin , Merlin fork , dd-wrt , Tomato... Meni je jedino zasmetalo kod fabričkog fw nepostojanje Name field on the DHCP reservation list, a to sam rešio prelaskom na Merlin fork fw... Inače sve radi savršeno stabilno bez ikakvih problema u vezi bilo čega. Koristim Targo FTTH NET najniži paket, ping ka gateway-u je 0-1ms , brzina ne pada, jednostavno uključite, podesite i zaboravite na ruter...

Telekom Srbija VDSL

N68U je još bolji i ima name field :) ja sam uspeo da izvučem 65mb/s preko AC izmedju PC i MBP :)

65MByte/s za kopiranje?

Vrh Dno