Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Iz kog je to rutera?

Ajd jos jedno pitanje ali ozbiljno, zasto mi je kad sbb, verat serveru manji ping nego prema TS serveru na speedtestu, na ova dva mi je uvek 5ms a na TS 12ms ili 11ms.

I moj je HG655b.

Ne znam za update da li mozes sam, nije mi nikad trebalo :( Sigurno moze ovaj firmware koji ja imam da radi, ali nemam predstavu da li je on specifican za Telekom, ili moze genericki.

Cek pa kako malo pre si rekao da si radio update, a sad kazes nije mi nikad trebalo. Malo si me zbunio sad.

Nisam radio, dosao je moj sa novijim vec.

Ajd jos jedno pitanje ali ozbiljno, zasto mi je kad sbb, verat serveru manji ping nego prema TS serveru na speedtestu, na ova dva mi je uvek 5ms a na TS 12ms ili 11ms.

Jos jedan dokaz da ti je linija losa. 12 ms kod Telekoma imas a njihov net koristis. To ti sve govori. Pokri se usima i placi. Pa da ... Heheh

Nisam radio, dosao je moj sa novijim vec.

Jel te ne mrzi da mi napises koji je firmware kod tebe da uporedim sa mojim?

Jos jedan dokaz da ti je linija losa. 12 ms kod Telekoma imas a njihov net koristis. To ti sve govori. Pokri se usima i placi. Pa da ... Heheh
Nije losa linija vec kabl moj.
Znam losa je zato izvucem 53Mbita a ti jadnih 48Mbita :D
Vidis moja linija i to moze, postavio sam ti u temi gde treba da i moja linija ima 5ms i to prema serverima koji nisu moji maticni(sbb, verat, telenor) samo prema TS serveru je malo vise. Pa sam ti pokazao i da moja linija izvuce i preko 2Mbit u UL-u.
I sve to sa kablom duzine 8m i to pokidanim na dva mesta(jel je star preko 10 godina), najverovatnije cu sutra da ga zamenim sa novim i kracim, sta ces onda kad ti postavim rezultate(a i sad sam koje ne mozes da dostignes) koje ne mozes ni da sanjas???
Hehee, jedva cekam samo nemoj da begas sa teme onda kad postavim novi SS sa novim kablom, please, vazi?

Sad za normalne: bas sam primetio kad pomerim kabl tu gde je prekinut opada mi SNR i veci mi je ping cak mi se i gubi konekcija ako odvojim kabl. Pitanje da li ce biti bolja konekcija ako stavim novi i kraci kabl?

Sad za "ono"g pitanje: Daj mi SS sa preko 50Mbita, daj mi SS sa vecim ili istim UL od mog, ja sma ti dao i jedno i drugo vece a ping je 5ms.
Ajde mnogo si mi zanimljiv..... :D haha

Ok, moj je
Hardware version VER.A
Software version V100R001C12B016

E hvala ti druze mnogo, videcu da pokusam sam da sredim ako ne trazicu od ovih iz TS da mi to srede.

Extra ti je potpis.

Koliko vidim tebi sve sljaka 100%, a ti bi da popravljas ono sto nije pokvareno. Zameni taj kabel za svaki slucaj, garant neces nista dobiti na pingu. Razlike u pingu izmedju tih servera i ja imam; par milisekundi je sporiji TS, ali to ti ne igra nikakvu ulogu. Javlja se zbog infrastrukture koju mora da predje paket (fizicka udaljenost, broj hopova, prioritet ICMP protokola na ruterima :) do samog servera i ti tu nista ne mozes da uradis.
Seti se dial up-a , uzivaj u netu koji imas :type: i spusti tenziju u postovima, oce ljudi samo da ti pomognu.
Pozdrav.

Extra ti je potpis.

Koliko vidim tebi sve sljaka 100%, a ti bi da popravljas ono sto nije pokvareno. Zameni taj kabel za svaki slucaj, garant neces nista dobiti na pingu. Razlike u pingu izmedju tih servera i ja imam; par milisekundi je sporiji TS, ali to ti ne igra nikakvu ulogu. Javlja se zbog infrastrukture koju mora da predje paket (fizicka udaljenost, broj hopova, prioritet ICMP protokola na ruterima :) do samog servera i ti tu nista ne mozes da uradis.
Seti se dial up-a , uzivaj u netu koji imas :type: i spusti tenziju u postovima, oce ljudi samo da ti pomognu.
Pozdrav.
Hvala za potpis.
Pa ne sljaka ne znam da li si dobro citao kabl je los kupio sam novi i zamenicu ga popodne kako znam da nije sve 100% super pa tako sto kad pomerim kabl ili mi DL padne na 23Mbit(jadnih) ili se prekine uopste veza sa netom, zatim SNR mi drasticno opadne isto kad pomeram kabl tako da ne radi za sad sve 100% ali ce od danas raditi.
Uh nisi me ti razumeo ne trazim ja da dobijem na pingu ja ka SBB i veratu izvlacim uglavnom 5ms a vise puta sam izvlacio 1-2ms, mene je samo interesovalo zasto do TS servera treba vise ms nego do udaljenih servera? To je bilo pitanje, ja sam pingom u globalu prezadovoljan.Znam da mi ne igra nikakvu ulogu sto je sporiji TS server vec sam samo pitao ZASTO je to tako.E sad u cetyvrtoj recenici si mi dao odgovor koji sam trazio i to je bilo dovoljno. Znaci zbog infrastrukture.... ok, razumeo samo me je interesovalo jer to nisam znao, a i nista ne zelim da radim da se razumemo :)
Ne volim da se secam onog loseg vise volim da pamtim dobra vremena kako u netu tako i u zivotu, a sto se tenzije tice, pa jednostavno je nema sa moje strane, vec samo odgovaram onako kako se neko postavi prema meni, ja nikada ne napadam prvi, vec samo kad me neko napadne, ali nije bitno za ovu pricu.
Hvala i pozdrav.

Oket. Teorijski maximum na toj liniji je 50 Mb/s za download. On ovde kaci rezultate sa speedtesta koji pokazuju i 52-53 Mb-s za download. Ja kazem da je to fake. Definitivno pogresno ocitavanje brzine od strane speedtest-a. Sta ti mislis alfa ?

Not sure - and don't care :D

Smart enough to avoid what's coming :)

Sta se smejes ? Daj komentar na izlozeno zapazanje, vezano za port koji je setovan na okruglo 50 Mb/s. kako ti postizes 53 Mb/s, kad je apsolutno tako nesto nemoguce kod tebe ?

I'm ignoring you... No comment.
Nema svrhe sa tobom lepo a ne zelim raspravu tako da te ignorisem od sad pa nadalje...bar za glupa pitanja.
Hvala na razumevanju :)

Victory is mine :-devil-:

Sta se smejes ? Daj komentar na izlozeno zapazanje, vezano za port koji je setovan na okruglo 50 Mb/s. kako ti postizes 53 Mb/s, kad je apsolutno tako nesto nemoguce kod tebe ?

Odkud ti znas da mu je port setovan na 50 Mb/s, mozda mu je na portu pusteno mnogo vise pa samim time moze da izvuce malo vise iz paketa.

Citaj pazljivije. Sve pise ovde

Kod mene su danas u ulazu nasetovali havajski ipan ,jos samo da puste zvanicno ali to ce se po svemu ooooduziti.
Ako ima nekoga sa vdsl-om iz Mirijeva neka se javi.

Poslednja izmena:
Jedino rešenje je ignore, veruj da pomaže, ne dozvoli sebi da te neko nervira, bilo svojim stilom pisanja ili uvredama. Mali nedostatak je što ipak možeš videti neželjene postove kroz tuđe citiranje, ali ipak je dobro koliko toliko smanjiti iritantan sadržaj.

Prilozi

• ignore list.png
    ignore list.png
    5.7 KB · Pregleda: 162
Vrh Dno