Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Lepe vesti sa obzirom na limite vdsl tehnologije.

Sada očekujem da naprave ponudu za one koji su jako blizu isturenog stepena da se prikače direktno na optiku i tamo da ih sačeka daleko veći izbor uploud brzina.

Maltene sam siguran da je ovo dostupno samo VDSL korisnicima, iako i za Net20 paket kao moze :(

Je l' još uvek ima ta promo akcija 50/2 za 1.899? I da li je taj limit po pitanju udaljenosti od isturenog stepena definisan u metrima kabla ili decibelima atenuacije? Meni je istureni stepen baš blizu, a atenuacija 5,5/6 dB Down/Up, mada mislim da bi sa novom instalacijom od reglete moga još malo da popravim tu cifru.

Ovo je samo za VDSL nije za Adsl.

Naravno da je samo za VDSL priključke, kako drugačije?

Hteo sam reci da nece raditi na Net20 paketu :) Naravno da ne moze na ADSL.

magick, da i dalje postoji, ja sam poslao upravo zahtev kod mojih za tu kampanju, ali aplikacija odmah zna da parica ne podrzava tu brzinu i odbija zahtev na licu mesta :(

Koji je najlaksi nacin da se proveri dal je istureni stepen koji je montiran online ? Tj. da li se koriste opticki kablovi koji su vec polozeni ili i dalje saobracaj ide preko bakra ? Nemam trenutno adsl, da imam lako bih provalio po parametrima u modemu.

magick, da i dalje postoji
Znaš li do kada će da traje, da znam, da ne zakasnim? :)

ja sam poslao upravo zahtev kod mojih za tu kampanju
Tvojih? Imaš neke prijatelje/"veze" u Telekomu? :)

ali aplikacija odmah zna da parica ne podrzava tu brzinu i odbija zahtev na licu mesta :(
Znaš li kako to aplikacija zna? Da li na osnovu nekog projekta izvedenog stanja, tj nekakve baze tehničkih podataka o pretplatničkim brojevima, ili aplikacija vrši nekakvo merenje kvaliteta veze?

Znaš li do kada će da traje, da znam, da ne zakasnim? :)
No clue, tek sam kod mojih (roditelja) na online portalu video tu opciju (posto se telefoni na oca vode). Znajuci Telekom - dok neko ne zalaje od drugih providera. Zato verovatno i nije javno.

Znaš li kako to aplikacija zna? Da li na osnovu nekog projekta izvedenog stanja, tj nekakve baze tehničkih podataka o pretplatničkim brojevima, ili aplikacija vrši nekakvo merenje kvaliteta veze?
Ne bih rekao, mislim da ona samo gleda onu listu, kome je poslat flajer za tu promo kampanju (ovu)!
Kod mene bih rekao da ima VDSL, a veza je def. da sam ispod 200m od centrale - verovatno kod mene odbija jer sam vec pod ugovorom ili nisam na listi onoj (iako moze).
Kod mojih vec nisam ni ocekivao da moze, oni su malo dalje - nego sam cisto probao da vidim sta ce reci, posto tamo uopste nema ADSL-a.

Idi najbolje u poslovnicu i kazi da hoces da podneses zahtev za to, i preko 9818 izgleda samo gledaju tu listu, onako je sigurnije. (nisam imao vremena)

Kako me mrzi da vučem novu instalaciju, pa to nema nigde. :S: Možda se zadovoljim i sa ADSL-om 20/1.

Zašto ne bi radilo na Net20 paketu kad je u zvaničnoj ponudi?
Može da radi samo ako ti je Net20 realizovan preko VDSL2 tehnologije, a ne preko ADSL-a. I jedna i druga tehnologija mogu da postignu 20 Mbps dl, ali samo VDSL može da gruva toliko "na gore".

Tako je.
Nisu tvoji parametri toliko loši, nađi vremena i idi do poslovnice.

Ma... Ja imam ISDN liniju, što me iz mesta isključuje. Ali... imam mogućnosti da preselim i jednu POTS liniju ovde, što sam odavno planirao da uradim, ali onda moram da kabliram po zgradi i po gajbi kroz bužir u koji sam već jedva nagurao koješta. :S: A da sve to uradim, pa da ispadne "žao nam je, ne može"...

Moraću nekako da prelomim.

Je l' još uvek ima ta promo akcija 50/2 za 1.899?
Da traje akcija do 1.6.2014

ja sam poslao upravo zahtev kod mojih za tu kampanju, ali aplikacija odmah zna da parica ne podrzava tu brzinu i odbija zahtev na licu mesta :(
Cekaj kad sam ja pre 5 dana pitao da li moze online da se proveri posto sam na 50 metara od centrale svi ste mi rekli NE moras u poslovnicu da bi proverio cak mislim da si mi i ti to rekao(mrzi me da preturam par stranica unazad) a sad ti kazes da si poslao zahtev, ali ti je aplikacija odbila.
bas vam svima hvala kad ste mi lepo tada rekli da moram da se cimam do poslovnice(naravno nisam ni otisao, jer ne pada mi na pamet da trosim gorivo i sto je mnogo vaznije vreme na to kad bi bilo logicno i normalno da sve to moze online da se sazna i zavrsi. Bar sam ja tako zavrsio 2005 ADSL. Pazi tada sma online podneo zahtev za adsl i sutradan me teta iz Sezama zvala da dodjem po modem i da potpisem ugovor a danas 2014 ne moze da se sazna a na 50m sam od centrale i neka je to kablovima 100, ma nek je 150 ili 200m a nije, da li ja imam tehnicke uslove za to.
Ajd sad mi objasni na koji si mail poslao zahtev? Hvala

Poslednja izmena od urednika:
Mozda bude nesto slicno kao u Rumuniji sa kojom se granicimo i koja nije preko sveta a u kojoj 1Gbit kosta 18$ (1500 din) mesecno :

Price list:
Fiberlink 50 = 9 USD / 6.5 EURO
Fiberlink 100 = 12 USD / 9 EURO
Fiberlink 500 = 15 USD / 11 EURO
Fiberlink 1000 = 18 USD / 13.5 EURO

http://www.rcs-rds.ro/internet-digi-net/fiberlink?t=internet-fix&pachet=digi_net_fiberlink_1000

Ta čuvena Rumunija nije ni u prvih deset po procentu ljudi sa preko 10Mbps konekcijom.
Two-thirds of Americans surf the Web at less than 10Mbps

Cekaj kad sam ja pre 5 dana pitao da li moze online da se proveri posto sam na 50 metara od centrale svi ste mi rekli NE moras u poslovnicu da bi proverio cak mislim da si mi i ti to rekao(mrzi me da preturam par stranica unazad) a sad ti kazes da si poslao zahtev, ali ti je aplikacija odbila.
Da, i dalje mislim (zbog komentara koje sam dobio iz Telekoma) da aplikacija ne zna da li si na VDSL centrali, vec samo da li si na spisku za promo kampanju. Sto nije isto!
Meni daje mogucnost recimo da trazim 100/2 kod mojih, ali NIJE dala 50/2! A evo danas je stigao, naravno, ADSL modem za 20/1. Trazio sam, fore radi, 100/2 :) TO je prihvatila aplikacije, ali nije 50/2 (ni kao promo kampanju, ni kao obicnu kampanju)

Koju "novu" instalaciju? Koliko znam samo je drugi modem za VDSL i to je sve.
EDIT: Ma baci bre ISDN, sta ce ti dupla pretplata :D
Ma... do stana mi ide jedna parica, a u stanu sam kroz bužir prošnirao jedan četvorožilni telefonski kabl sa folijom (to je nejverovatnije onaj za ISDN S0). Za sada imam samo jednu ISDN liniju i ne mogu da je se odreknem jer na njoj imam neke MSN brojeve koje koristim za posao.

Na drugim lokacijama imam neke silne POTS linije koje mogu da preselim, ali prvo što moram da zovem nekoga od ovih iz Telekoma da mi izvuku paricu/parice do stana, a onda i da vidim šta ću sa instalacijom na gajbi, pošto sam bio tako pametan da u zid umalterišem neki uski bužir, kroz koji su jedva prošli taj telefonski i jedan RG-59 za kablovsku. :S:

Pretplate, zbog posla, plaćam pa plaćam, tako da mi to nije frka, ali me smara da se sa svim tim zezam. Ne znam, videću.

Meni bi bilo krivo pored toga da placam i KTV pretplatu, inace bi uzeo sta god u tom trenutku ispada jeftinije :)

Pa dobro, taman i da otkažem kablovsku, ne znam da li vredi rasturati postojeću instalaciju, jer mi kad-tad može dobro doći.

Drugo, gledam ove IPTV ponude - svakoj fali nešto. TS IPTV nema Fox kanale i Comedy Central, a D3i nema HBO i Pink Movies 2/3. Ako supa nije hladna, onda je slana. :d

Kanali? Sta je to? Jel' preko toga ide Upload Booster?:)

Mislio sam na televizijske programe.

Da, i dalje mislim (zbog komentara koje sam dobio iz Telekoma) da aplikacija ne zna da li si na VDSL centrali, vec samo da li si na spisku za promo kampanju. Sto nije isto!
Meni daje mogucnost recimo da trazim 100/2 kod mojih, ali NIJE dala 50/2! A evo danas je stigao, naravno, ADSL modem za 20/1. Trazio sam, fore radi, 100/2 :) TO je prihvatila aplikacije, ali nije 50/2 (ni kao promo kampanju, ni kao obicnu kampanju)

Da sve je to OK, ali mi i dalje nisi rekao gde si to aplicirao na kom sajtu se nalazi ta aplikacija, sve vrme pokusavam do tog saznanja da dodjem ali niko ne zeli da mi kaze. hvala.

Koja je fora s tim 50/2 ADSL i da li novi korisnici mogu da je iskoriste? Pripitah damu na salteru pre neki dan o tome, nista ne zna.

Da sve je to OK, ali mi i dalje nisi rekao gde si to aplicirao na kom sajtu se nalazi ta aplikacija, sve vrme pokusavam do tog saznanja da dodjem ali niko ne zeli da mi kaze. hvala.

https://mojnalog.telekom.rs/login?r...m.telekom.rs/web/moj-racun-listing-i-placanja

Ovo je samo ako vec imas nalog kod Telekoma. Ides na Upravljanje Servisima, Internet, Zahtev za Nove internet korisnike i tu ces moci da biras.

Ne ocekujte da na salteru znaju vise, sem poneki slucaj tu i tamo, ali to je izuzetak 1 u 5-10.000 radnika Telekoma ;)
Verovatno ce i oni samo reci da niste na spisku, ali rekose neki da su ipak trazili i dobili, iako nisu na spisku (mada se secam samo slucaja gde je covek imao vezu :D)

Poslednja izmena:
Vrh Dno