Tehnologije preko kojih Telekom nudi pristup internetu:
ADSL - Asymmetric digital subscriber line
VDSL - Very high bit rate digital subscriber line
GPON - Passive optical network
FTTH - Fiber to the home
FTTB - Fiber to the building
ETTH - Ethernet to the home
FTTx nije tehnologija već arhitektura mreže. Fiber-To-The-Neighborhood je mnogo intuitivnije tumačenje akronima FTTN, jer čak i laicima nedvosmisleno sugeriše da je optičko čvorište "negde u kraju", a da je ostatak voda (do njihovog stana) bakarni. Takvu mrežu koristi i PTT KDS, s tim što im je oprema zastarela pa imaju slabo iskorišćenje odlične mrežne infrastrukture.Zaboravio sam na jos jednu tehnologiju koju Telekom koristi, a to je FTTN - Fiber to the node.
Tek ce da provere pa da ti jave ..
Ako nemas ADSL na parici, slobodno popuni aplikaciju do kraja i dobices odgovor odmah, od same aplikacije. Online zahtev ne obavezuje, ugovor koji potpises u ts da.OK, pitanje, ako imam ponudjenu opciju 50/2 na telekom aplikaciji, da li to znaci da imam teh. uslove, ili ce oni to tek da provere pa da mi jave?
Ako nemas ADSL na parici, slobodno popuni aplikaciju do kraja i dobices odgovor odmah, od same aplikacije. Online zahtev ne obavezuje, ugovor koji potpises u ts da.
Po meni nemaju ni ADSL ni VDSL šta da gube jer (koaksialni) "kabl" odavno dominira.![]()
Da li novi korisnici mogu da idu direktno na 50/2 za 1900din ako postoje tehnicki uslovi za to?
I obicna nema caller ID,mogli su bar to da caste...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari