Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da li se Mega box paket još uvek može uzeti po ceni box 4 + hd paketa?

Pa po ovome mi koji smo prosle godine potpisali vdsl mozemo da koristimo ul booster koliko ja vidim.

Poruka od 28.1.2015. u 18:40.
Zaboravio si da telekom Slovenije ima opciju ako nećeš fiksni onda plaćaš samo iznajmljivanje bakarne parice što je pošteno.

Saznao sam neke nove vesti.

U toku je velika akcija telekoma gde se ide na teren i obilaze se svi postojeći korisnici a naročito VDSL korisnici.Pitao sam ih da pitaju šefove zašto je ukinut uploud buster.

Kako sam dobio info mada ne mogu da tvrdim da je 100% tačan mada su mi decidno rekli da uz mega box ide 5 mega uploud-a, i da od 1.februara obilaze naselje stepa stepanović i da će pre toga održati nekoliko sastanaka povodom promocije mega box paketa za stepu pa se tu očekuje i stav povodom uploud bustera.

Poruka od 20.1.2015. u 18:02.
U Sloveniji je mesecna nadoknada za fiksni telefon 12 EUR, za VOIP 3 EUR, a ako zelis internet bez fiksnog telefona placas dodatna 3 EUR mesecno za iznajmljivanje kabla od centrale do korisnika.

Poruka od 20.1.2015. u 17:38.
U naseljima Stepa Stepanovic, Belville, Ivana Ribara, u Beogradu, Telekom je postavio opticku mrezu koju ne zna da iskoristi i privuce sto veci broj korisnika.
Skupstine stanara u naselju stepa Stepanovic i Belville skupljaju potpise da bi se uvela konkurencija i skoro pa mole da u njihove zgrade udje SBB, Radijus Vektor, Orion telekom. U Belville je usao Orion telekom sa Premium mrezom pored vec postojeceg Telekom-a i Radijus Vektora, a u naselje Stepa Stepanovic pored Telekom-a usao je Radijus Vektor i SBB sa Fiber Power paketima. Telekom jednostavno ne zna da iskoristi svoj monopolski polazoj, rasprostranjenost infrastrukture i sam kvalitet infrastrukture u koju ulaze.

Sada cu da vam odjasnim zasto je Telekom-u postalo bitno naselje Stepa Stepanovic u Beogradu.
Naselje Stepa Stepanovic ima 4616 stanova i 146 lokala. U pocetku je Telekom ima monopol posto je bio jedini ponudjac telekomunikacionih usluga u naselju jer je samo Telekom imao infrastrukturu u celom naselju. Infrastruktura se zasniva na FTTH mrezi. Posto je vecina korisnika pre 2 godine kada se je useljavala uzela BOX pakete morali su da se obavezuju sa ugovorom na 2 godine. Posto su bili razocarani ponudom Telekom IPTV u odnosu na kablovsku konkurenciju na koju je vecina korisnika navikla od pre, naprimer SBB. A bili su razocarani i Telekom-ovim brzinama interneta jer prvo je bila brzina 5/1 Mbps u BOX paketina, kasnije su brzinu podigli na 10/1 Mbps. Infrastruktura FTTH, a ponuda ADSL. Skupstine stanara su bile vrlo aktivne, sakupljale potpise i tako su privukli konkurenciju u naselje, prvo je usao Radijus Vektor, a sada ulazi SBB sa Fiber Power paketima. Posto stari ugovori za BOX na 2 godine sa Telekom-om polako isticu, korisnici masovno prelaze na konkurenciju.

Poslednja izmena:
A kako to neko moze da dovuce bilo kog provajdera, ja kad sam zvao samo su rekli nemamo mrezu tu i ne mozemo da ulazimo kolegama u prostor to je njihova teritorija.
To je bilo 2007 a zvao sam jer dok sam ziveo sa roditeljima tamo imaju RV a ja sam zvao tada SjBB i to ih pitao i dobio odgovor koji sam napisao.
Kako to sad moze u Stepi?
Oni koji nisu pokriveni FTTH im nisu zanimljivi a ovi drugi jesu, a da samo kazem da na 150m odatle postoji njihova infrastruktura odnosno sa jedne strane ulice ima SjBB a sa druge nema a razlika 150m. I to im se ne isplati a ovo im se isplati.

Ali koliko ima smisla ovaj upload booster kada je za malo veću cenu dostupan seedbox?

enraged,
kablovski operateri nece da prave konkurenciju jedni drugima ali Telekom-u prave konkurenciju.

cvijicj,
usluga Upload Booster nije bitna samo za razmenu podataka preko torrent-a. Veca brzina upload-a je potrebna za sve cloud servise, razmenu ili slanje vece kolicine podataka kao sto su naprimer video sadrzaji, upload podataka na FTP servere, VPN, konferencijski video razgovori, rad od kuce...

Poslednja izmena:
Veks, to je samo jedan divan dokaz da SBB jos manje misli na korisnike - uvodi Fiberpower samo gde ga konkurencija primorava, tj. dozvoljava ga tamo (a sumnjam da nema vec infrastrukturu da isti ponudu na duplo vecoj povrsini - ali NECE)
RV i SBB su ista firma, zar ne?

(inace, da, i Telekom sram bilo za takvu ponudu)

Poslednja izmena:
enraged,
kablovski operateri nece da prave konkurenciju jedni drugima ali Telekom-u prave konkurenciju.
Cekaj kako nece pa u Stepi ima i RV koji je kablovski operater jesi ti siguran u to sto pricas.
Upravo takva situacija je bila kod mene.
Moji imaju RV a ja sam hteo da dovedem i SjBB.
Dakle?

SBB neće ni za živu glavu da ometa poštarski kds,ni za živu glavu.Nalaze se na 100 metara od prvih zgrada koje čine KDS prsten od preko 30 ulaza i koji se dalje širi ka celom mirijevu , i neće da mrdnu prstom godinama.Targo je onomad došao i pokupio za 10 dana sve potpise za celo mirijevo da besplatno odradi FTTH,ali šta vredi kad propadoše.

Poslednja izmena:
Koliko je meni poznato naselje Stepa Stepanovic su podelili Radijus Vektor i SBB, tako da jedni drugima neprave konkurenciju.
Oni su iskoristili instalaciju zajednicke antene u ulazima u kojima su to dozvolile skupstine stanara svojim potpisima.
Najverovatnije SBB ima u planu da kupi sve privatne kablovske operatere u Srbiji, zato i nece da ulaze na teritoriju drugih kablovskih operatera.
Telekom je postavio samo FTTH instalaciju u celom naselju, tako da sve od Telekom-a (fiksni, televizija, internet) ide preko opticke mreze kojom raspolaze Telekom.

Radijus Vektor, SBB i svi ostali telekomunikacioni operateri su privatni i imaju pravo da nude sta, koliko i kako zele ali Telekom koji je jos uvek drzavni ne moze da se ponasa kao privatna firma kojoj je na prvom mestu profit (daj korisniku sto manje, a naplati sto vise) jer od njih dok su jos uvek drzavni zavisi tehnoloski napredak gradjana ove zemlje i njihovi interesi moralibi da budu drugaciji od privatnih operatera.

Poslednja izmena:
Ja nešto nisam video da sbb daje manje a naplaćuje više.

Proverih malopre za uploud buster.Ko je aktivirao pre 2015 godina njemu teče do kraja ugovora,ko nije ne može da ga aktivira.Neke korisnike prave korisnicima drugog reda.

Informacija na sajtu da važi za stare korisnike je apsolutna laž.

Poslednja izmena:
@Dr Veks stanari naselja Dr Ivan Ribar vec imaju najbolju ponudu interneta posebno kada je upload brzina bitna. I to je Beogrid sa 40/40Mbs, tako da bi to naselje mogao da izuzmes iz spiska naselja u kojima se "vodi rat provajdera". Svakoga kome je upload bitan, na celom prostoru Savskih blokova, cak ni Targova ponuda ne izvodi iz ravnoteze, izbor je Beogrid. Na ovom prostoru koji je btw verovatno najgusce naseljen prostor na Balkanu, Telekom je vec izgubio bitku i moze prodavati uslugu samo manje zahtevnima. E u tim drugim naseljima, posebno novoizgradjenim i urbanim nije sve izgubljeno i moze da se takmici ali uz svest da je SBB sposoban da mu uzvrati jer ne treba zaboraviti da ove Beogridove brzine u stvari idu kroz SBB link.

marxista,
da li vam je GDS (Građevinska direkcija Srbije) uveo Beogrid (SBB) ili ste sami morali da se organizujete?
Posto koliko je meni poznato GDS je dozvolio samo Telekom-u ulazak u naselje.

Sky Uk,
na sajtu Telekom-a pise 'Usluga Upload Booster dostupna je samo korisnicima Starih Net paketa.', sto znaci da je dostupna korisnicima koji su zaključili ugovor do 31. decembra 2014. godine.

Ne verujem da ce novi korisnici biti korisnici drugog reda, mislim da trenutna ponuda novih paketa nije konacna i da ce po svemu sudeci i ona da se jos menja kao sto su pre nekoliko dana povecali paket 20/1 na 20/2 Mbps.

Poslednja izmena:
Zvao sam ih malopre i kažu ne možeeeeee i ako sam ugovor podpisao u septembru 2014 godine.Jedini put je da sutra odem sa advokatom da im se najexxxxm mile majke.

Ne verujem da ce novi korisnici biti korisnici drugog reda, mislim da trenutna ponuda novih paketa nije konacna i da ce po svemu sudeci i ona da se jos menja kao sto su pre nekoliko dana povecali paket 20/1 na 20/2 Mbps.
Nisu ga povecali, to je skroz novi paket. Ja ne mogu preci sa 20/1 na 20/2, a ako predjem na 30/2 ili 50/2 placam one STARE vise cene :(
Totalni su a_double_s_holes po takvim pitanjima :( Jednom zakljucis ugovor, nista vise ne mozes do kraja, cak i ako je u njihovu korist ;)

@alfaIomega :)
Ovo im trenutno pise na zvanicnom sajtu:
Stari Net paketi
Stari Net paketi nisu više u ponudi za nove korisnike. Svi postojeći korisnici ovih Net paketa mogu i dalje da ih koriste, s tim što u svakom trenutku mogu da odaberu neku od aktuelnih Net brzina.

Ako oni ovo ne znaju da procitaju i da protumace, onda nisu sposobni ni za vatanje zjala sto im je izgleda i osnovna preokupacija....

Aman ljudi,jedno piše ali nedajuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu da uzmete uploud buster.

Prvo proverite pa onda pišite.

Zovite call centar za uploud ili idite u poslovnicu pa onda napišite šta su vam rekli.

Poslednja izmena:
marxista,
da li vam je GDS (Građevinska direkcija Srbije) uveo Beogrid (SBB) ili ste sami morali da se organizujete?
Posto koliko je meni poznato GDS je dozvolio samo Telekom-u ulazak u naselje.

Ja sam u 61. Bloku koji je sa neparne strane ulice Dr Ivan Ribar dok je istoimeno naselje na parnoj strani ulice ali ono sto znam je to da je Beogrid u naselju vec godinama dostupan i to znam i sa Beogridovog foruma i od par ljudi koje znam a tamo zive. Problem o kome pricas mozda i postoji za nove zgrade koje se nalaze na parnoj strani Mileve Maric Ajnstajn ali to ne mogu niti da potvrdim niti da pobijem jer ne znam nikoga ko tamo zivi. Licno verujem da ne postoji nikakva mogucnost da je neko Beogridu zabranio sirenje u tih par zgrada vec da stanari mozda nisu skupili dovoljan % potpisa.

Znamo mi sta pise ali dzaba ako call centar ne da :D
Zato sluzi forum - da se ono sto pise na tarabi i ono sto je stvarno rascisti :D
@alfaIomega :)
Ovo im trenutno pise na zvanicnom sajtu:
Stari Net paketi
Stari Net paketi nisu više u ponudi za nove korisnike. Svi postojeći korisnici ovih Net paketa mogu i dalje da ih koriste, s tim što u svakom trenutku mogu da odaberu neku od aktuelnih Net brzina.

Ako oni ovo ne znaju da procitaju i da protumace, onda nisu sposobni ni za vatanje zjala sto im je izgleda i osnovna preokupacija....

da, ako si na do 300m od centrale koja ima vdsl

Uslove imam, nego za mesec dana ističe ugovor, pa gledam koja je najbolja opcija, prelazak na SBB, vezivanje za novi ugovor uz Mega Box ili teranje po starom bez ugovorne obaveze...

Poslednja izmena:
Poslao sam im danas mail da hocu da koristim Upload Booster posto sam korisnik starog NET paketa. Videcemo sta ce sad da odgovore...

I mene zanima odgovor. Jesi li na nekoj promo akciji ili placas full cenu ?

Koristim promo visi paket po ceni nizeg.

Trebao si da ih pitas i zasto su samo cene za UB prikazane bez PDV-a. Sve ostale cene su sa PDV-om.

Poslao sam im danas mail da hocu da koristim Upload Booster posto sam korisnik starog NET paketa. Videcemo sta ce sad da odgovore...

I mene zanima odgovor pošto planiram odlazak sa advokatom do njih.

Brate blago tebi ako ti je ovo glavni problem u životu zbog koga ćeš angažovati advokata.

Nazad
Vrh Dno