Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Slozio bih se da nije modem, jer evo od sinoc, kad sam imao probleme, do sad sve radi kako treba... Ali onih sat ipo vremena je bilo uzas... i jutros sam imao jedan prekid oko 8-9sati i to je to. Za sada sve ok...

Da li neko moze da mi "protumaci" vrednosti?
Nov sam u svetu vdsl-a...
Paket je 20/4 ali mi speedtest ne prebacuje 15/0.7...
Upisana zalba,da li zbog lose parice ili ???

Prilozi

• Screenshot (1).png
    Screenshot (1).png
    107.5 KB · Pregleda: 152
Paket je DO 20/4

Ako si preko 1000 metara od centrale,tako ce i raditi,kako kad

Mozes samo maximalno proveriti kucnu instalaciju,spojevi moraju biti perfektni,kablovi sto kraci

• Like
Reagovanja: M J
@undertaker75: Koliko su ti "pustili" toliko i meriš. Pogledaj "Actual rate" red u tabeli i videćeš 16 Mbps (16382 kbps) i 0.6 Mbps. Predaleko si ili loša parica. Pogotovo je upload katastrofa.

• Like
@ shaman...i ostatak

ok.razumeo sam da je otprilike download 16-17 ali zasto ovako kriminalan upload

koliki bi trebao da bude "po ovim parametrima" ?

napisali su tehnicari prijavu loseg signala pa cu da vidim

• Like
Momci kako vam ovo izgleda.Paket je 50.Nema bas uvek ,ali bitno da TV ne zeza.50-8.png

• Like
Uopste mi se ne svidja, jako tezak font za citanje!

:D

Ali linija je OK.

Zašto ZTE H168N ne odrađuje automatski update firmware-a sa V3.1.0T6_SRB na verziju V3.1.0T9_SRB?

Drugar ga je kupio na pijaci bukvalno novog u kutiji sa svim dodacima , već nekoliko dana je na liniji i trebao bi automatski sa platforme da povuče zadnji update međutim ćorak.
Screenshot_1.jpg

8FZYTx0.png

http://www.speedtest.net/result/7672412285

Paket je DO 20/4

Ako si preko 1000 metara od centrale,tako ce i raditi,kako kad

Mozes samo maximalno proveriti kucnu instalaciju,spojevi moraju biti perfektni,kablovi sto kraci

Oni jesu definisali i ogradili se DO koliko je up/dl ali je problem što nisu definisane minimalne brzine na tom paketu. pa u paket DO 20/4 se uklapa i 2/1

Pa nekih min 80% DO brzine je neko nepisano pravilo tj minimum onoga sto bi se reklo da radi paket DO te brzine.
Ne moze bas tako druze kako ti kazes da je i 2/1 DO 20 Mbit brzine.

Sent from my Tapatalk

Izlazila ekipa na teren i promenili kabal od bandere do same instalacije.
Odmah razlika,puna brzina 19.5 / 3.8 i ping do 10-tak...
Radi lepo i dodatni stb,znaci televizija.

Prilozi

• Screenshot (2).png
    Screenshot (2).png
    106.7 KB · Pregleda: 102
Pa nekih min 80% DO brzine je neko nepisano pravilo tj minimum onoga sto bi se reklo da radi paket DO te brzine.
Ne moze bas tako druze kako ti kazes da je i 2/1 DO 20 Mbit brzine.

Sent from my Tapatalk

Borio sam se sa njiima pola godine, pisao RATELu i sve džaba, piše DO, e sad ako ti imaš link gde to piše da je do 80% bio bih ti veoma zahvalan da ga podeliš sa nama. Ako nigde ne piše, onda važi i ono što sam napisao 2/1

Borio sam se sa njiima pola godine, pisao RATELu i sve džaba, piše DO, e sad ako ti imaš link gde to piše da je do 80% bio bih ti veoma zahvalan da ga podeliš sa nama. Ako nigde ne piše, onda važi i ono što sam napisao 2/1
Nemas link nigde zato sam i napisao nepisano pravilo sto su mi potvrdili u MTSu i rekli da do tog postotka smatraju uslugu da full radi, ispod toga nije ok usluga, ali oni su ljukavi, nece ti to zvanicno napisati, ali nezvanicno to im je politika i praksa.
To sto ti trazis napismeno, neces nikad dobiti, ali ja uvek glasam za praksu, za ono sto se realno desava.

Sent from my Tapatalk

To što ne piše u uslovima nisu dužni da ispoštuju. Pozivao sam se ja na to što sam čitao po forumima da je 80% minimum, odgovor je bio da to nigde ne piše. Tako da u mom slučaju ta politka i praksa ne važi.

To sto ti trazis napismeno, neces nikad dobiti, ali ja uvek glasam za praksu, za ono sto se realno desava.

Sent from my Tapatalk

Naravno, ako bi to pisalo morali bi da ispoštuju što im ne odgovara.

Ma da li je normalno da mi actual rate varira, a attainable rate je 50% veci od actual rate-a? Ili to neko u pozadini menja/cacka?
sad vidim da su me stavili na interleaved...

2018-09-28_14-16-17.png

Poslednja izmena:
na losoj si ploci, kad radi radi dobro, kad ne radi ima ogromnih padova signala... nazalost nema resenja...

Naravno da nije nepisano pravilo o 20% odstupanja od potpisane brzine ( sem za wireless :d ), postoji pravilnik o parametrima kvaliteta javnih elektronskih komunikacija koji je donet od strane RATEL-a i ima snagu zakonskog akta. Kacio sam to vec, ali evo ponovo:

https://www.ratel.rs/uploads/docume...7329d9c_Pravilnik o parametrima kvaliteta.pdf

Edit: samo sto sa tim mozete macku rep da okacite osim ukoliko niste spremni da tuzite provajdera o svom trosku gde dobijate 100% ali zahteva vreme i novac. U mom slucaju, tacnije kod moje bake, posle visemesecne borbe, Ratela, telekom je pristao na nesto neverovatno a to je da da besplatno net 10/1 samo da ih ne tuzim, naravno tek kad su dobili opomenu pred utuzenje od advokata za krsenje ugovora i krivicno delo zloupotrebe sluzbenog polozaja. Tad je bila frka stvarno :d Sa klauzulom da kad dodje optika to se prebaci na najmanji opticki paket u trajanju od 24 meseca :d

Poslednja izmena:
  • Like
Da li neko na osnovu ovih slika sto sam kacio, moze da mi kaze koliko sam daleko od centrale?

Tvoja udaljenost od centrale je oko 600 metara.
Trenutno imaš internet paket 20/4Mb/s i dve televizije.
Po parametrima mogao bi da predješ na internet paket 50/8 Mb/s i da ostanu dve televizije.

Parametri na mom ruteru koji je udaljen oko 800 metara od centrale:
53.jpg
Imam internet paket 50/8 Mb/s i jednu televiziju.

nemam 2 televizije, niti 20/4 vec 40/4 (a do pre par dana sam imao 50/8) :)
Na osnovu cega znas da si na 800 aj 600m od centrale?

Poslednja izmena:
nemam 2 televizije, niti 20/4 vec 40/4 (a do pre par dana sam imao 50/8) :)
Na osnovu cega znas da si na 800 aj 600m od centrale?

Na osnovu informacije iz telekoma znam da sam na 790 metara.
A na osnovu Line Attenuation(Up/Down) 3.8/15.1 dB kod mene i Line Attenuation(Up/Down)kod tebe zaključio sam da si na oko 600 metara.

Pored toga Noise Margin(Up/Down) kod tebe je mnogo bolja nego kod mene pa sam zaključio da ima prostora za nternet paket 50/8 Mb/s i dve televizije.Odnosno za nternet paket 50/8 Mb/s kad već nemaš televiziju.

Poslednja izmena:
^Ti sa IPTV se ne važiš :p I po čemu je relevantan speedtest za diskusiju iznad?

A po čemu to nije :p

I dalje ne verujem da su podigli vdsl dow na 8

89G0DPtl.png

0 ping ka VIP serveru :)

Nazad
Vrh Dno