Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Možeš li da postaviš sliku sa status stranice iz rutera?

Ja sam potpisao za 50/2 po ceni od 10/1 Mb/s,ali trenutno imam brzinu koju plaćam :S:
Moram da proverim sa njihovom tehničkom podrškom u čemu je problem

edit: bila je brzina 9Mb/s , sada sam proveravao,skočila je na 18Mb/s dok je upload OK, 1.9Mb/s,ping 8ms

Meni ovo lici na najvecu brzinu ADSL2+

Pa ja i kazem da je vdsl2 standard a @MileInc je rekao da je adsl2+.

Jedno pitanje :)

Tamo gde mi je nekad pisalo "adsl2 blablabla" sada pise "G.dmt.bisplus", sta im je sad to?

Inace ja sam relativno blizu centrale ali nemam pojma da li mogu nesto od ovih novih paketa da uzmem. Ja bih bio zadovoljan sa 20mbs...

Sada trenutno placam 6mbit i HD Iptv i imam ovo:

Ali hocu da gasim IPTV jer ga palim jednom godisnje...

Poslednja izmena:
To je drugacija modulacija G.dmt.bis.plus je ADSL2+ max 24mbps
Sto ce reci ranije ti je bilo podeseno na adsl2 a sad je adsl2+.

Gde mogu da proverim da li je kod mene moguc VDSL? I drugo pitanje, imam box paket, jel moguce da VDSL radi u toj kombinaciji?

Danas sam bio u Telekomu i pričao sa jednim od glavnih ljudi ovde što se tehnike tiče... Glavni problem su lokalne samouprave koje hoće da naplaćuju ležarinu kablova ispod zemlje (kroz već postojeće Telekomove kanale), i to uglavnom na godišnjem nivou. Čuo sam i okvirne cene ali to ne smem da iznisim u javnost.

Do kraja godine bi trebalo da telekom ima to sve rešeno, evo u Pirotu 20ak VDSL isturenih stepena čeka na to kako bi bili montirani.

Ono što je dobra vest je što u telekomovim planovima nije da samo pokrije gradove, nego i okolna mesta u kojima imaju ADSL, a da ADSL šire i dalje na neka manje naseljena područja. Ideja je da na krajnji korisnik ne bude na više od 500-600m bakarnih kablova, da istureni stepeni ne budu dalje od pola kilometra od naj udaljenijih korisnika, a da kroz kanalice gde sad idu bakarni kablovi, ide optika.

Ovo je inače prvi korak do Telekomove GPON mreže gde će u zavisnosti od zahteva korisnika VDSL2 moći da zamene GPON-om - kada je korisnik blizu optike to je još jednostavnije.

VDSL2 će barem po ovome što sam čuo biti dostupan na velikom broju lokacija za nekih godinu dana.

dok "Kustini" ne čuju koje blago leži pod zemljom,pa krenu da "obrađuju" zemlju u potrazi za šumom bakarnih kablova.
Već vidim naslove po novinama :d
ovde kod nas pokraše sve što liči na bakar

Sve je to divno Ali kod mene je mreza Nadzemna Preko krovova, ali kvalitetna stabilnih 18/1 :(

Naravno da se zalim, da mogu ja bih 20Mbit DL i 100Mbit UL ali nemere. Tako da 10Mbit UL cekam kao zedan kisu, a vala necu da im potpisem ugovor pa bog hocu mog provajder-a. Pade mi klavir na glavu javljam sutra sta sam uradio.

Poslednja izmena:
neće da prebaci 20Mb/s 3110917387.png
sada sam ih kontaktirao,javiću ishod

Moram da pohvalim telekomovu tehnicku podrsku.Kontaktirali su me par puta danas,pokušavajući "na daljinu" da reše problem.Pošto je sve bilo bezuspešno,predveče me zove lik i kaže da je došao do stana jer mora lično da proveri kablove i uređaj.
***,poljubio je vrata,nema me kući.
U svakom slučaju,iznanadila me ovakva aktivnost i volja dotičnih.Svaka im čast

došli tehničari,isproveravali sva podešavanja,sve štima ali brzina ne može preko 18mb/s.
Priključe njihov laptop preko njihovog kabela,brzina 48Mb/s.
Kažu,problem je u tvom računaru,rešavaj.
***,rekoh baš sam maler,nova matična ploča pa zaje**va.
Otkačim ja LAN kabel iz računara i ponovo ga zabodem
konačan ishod :banana:

Da li je moguće da je kontakt bio loš,tj nije dobro nalegao LAN u priključak na MB???

Pre bih rekao da je softver :) Da je los kontakt imao bi mnogo los odziv (pogledaj Event Viewer doduse da li ima gomila eventa vezano za mrezu, pa ces znati), a ne los speed.

došli tehničari,isproveravali sva podešavanja,sve štima ali brzina ne može preko 18mb/s.
Priključe njihov laptop preko njihovog kabela,brzina 48Mb/s.
Kažu,problem je u tvom računaru,rešavaj.
***,rekoh baš sam maler,nova matična ploča pa zaje**va.
Otkačim ja LAN kabel iz računara i ponovo ga zabodem
konačan ishod :banana:

Da li je moguće da je kontakt bio loš,tj nije dobro nalegao LAN u priključak na MB???

Tako ti je to kad teras Window$ :D

Elem, svaka cast za brzinu. Ali 2 MBit/s upload... i ja bih vise al' jos neeeema ponude a kablovi jos zimus prokopani xD

ljudi a gde ima da se prijavi za 50/2 za 1900din? Meni je centrala sto metara od kuce. Ja na njihovom sajtu vidim samo 20/2 za te pare?

to je posebna ponuda na flajeru koji su dobili na kucnu adresu

nema jos uvek zvanicno

KO je uspeo da uzme VDSL, molim Vas da javite tacan deo grada (tipa Telep, Bajloni, Pantelej....) i grad naravno :)

Ima ga u Straoj Pazovi, kada sam bio da pitam kazu da su prikljucili par korisnika.

Ovi su parametri kod mene:

Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 21184 / 1172
Bandwidth Down/Up(kbps) 9999 / 1022
SNR Margin Down/Up(dB) 19.0 / 8.3
Attenuation Down/Up(dB) 13.9 / 10.7
Power Down/Up(dBm) 19.6 / 11.3

Nema od VDSL-a nista?

Ne secam se kako se tumace ova brojke...

Nazad
Vrh Dno