Ajde da vam olaksam Svi ste u pravu tj. ne zelim da imam SBB Modem vec da koristim NetGear kao Cable modem tj. sa obzirom na potrebe tri pretplatnika SBB-a. Netgear bi mi u ovom slucaju uradio sledece sa bi u saradnji sa L3 switch-em mogao da koristi 3 downstream-a i 3 Upstream-a te preko Port trunking-a 802.3ad davao 1+2+3 tj. 75Mb/s DL i 6Mb/s UL gde bi svaki od njih placao svoj L+ Paket od 25Mb teoretski imao 75Mb/s. poenta da eBanking-a je u tome da kada sve to proradi ja se lepo logujem na ebanking i uplatim 50% Dr.Veksu pretplate. Iliti receno Ako neradi Netgear kao Modem na SjeBB-u onda nema ni eBanking-a. Pojenta svega toga je bila da nema sanse da to dozvole jer samim tim nemaju kontrolu kao do sada kada se koristi njihov modem.
Sto VDSL-a tice noje trenutne informacije su da jedino ako si korisnik Lelekom ADSL-a ili nisi u opste korisnik ADSL-a mozes da proveris tehnicke mogucnosti za dobijanje VDSL-a posto VDSL ponuda vazi samo za Lelekom korisnike (cekam potvrdu za ostale provajdere) uz sklapanje ugovorne obaveze (sto sam i pokazao u mom post-u . Identicno kao i sto je SBB uradio sa svojim ubrzanjem.
Ono sto je meni interesantno je da uspem da se dokopam 50/10 ili bar stabilnom 30/10 linku sto bih teoretski mogao po trenutnom stanju parice (videti sliku ovde). Naravno u slucaju da SBB dozvoli Koriscenje svog modema eto konkurencije i meni dileme.
Sto VDSL-a tice noje trenutne informacije su da jedino ako si korisnik Lelekom ADSL-a ili nisi u opste korisnik ADSL-a mozes da proveris tehnicke mogucnosti za dobijanje VDSL-a posto VDSL ponuda vazi samo za Lelekom korisnike (cekam potvrdu za ostale provajdere) uz sklapanje ugovorne obaveze (sto sam i pokazao u mom post-u . Identicno kao i sto je SBB uradio sa svojim ubrzanjem.
Ono sto je meni interesantno je da uspem da se dokopam 50/10 ili bar stabilnom 30/10 linku sto bih teoretski mogao po trenutnom stanju parice (videti sliku ovde). Naravno u slucaju da SBB dozvoli Koriscenje svog modema eto konkurencije i meni dileme.