Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Evo ga dođe i taj famozni 15. radni dan (& 21 dan ukupno od podnošenja zahteva). Čekam još danas da me pozovu (u međuvremenu sam poslao i mail jutros), sutra pre podne zovem ja Call Centar u pokušaju da dobijem definitivnu informaciju može/ne može "tehničke mogućnosti" do kraja tog dana, ako i dalje nikakva informacija pisaću OPET žalbu RATEL-u (kao kad su me zavlačili 2 meseca za postupak "skraćivanja parice" tj razvlačenja 20m kabla sa bandere preko puta kuće; što je 10 dana nakon žalbe odrađeno).
Ej bre, 21 dan... dok druge koji nisu nikakve zahteve podneli sami zovu da dođu po ruter jer su ih prebacili na 20/2 paket!
Pa jeb ne rade tu verovatno po pravilima, ja ti kazem kako treba a uvek moze da se dedi da neko ne radi svoj posao kako treba, zar ne?

Da li neko zna da li će ova akcija u Telekom-u vezano za VDSL uz tablet za dinar, biti produžena i posle 31. oktobra? *** meni ugovor sa SBB-om ističe 16.novembra, pa nakon toga planiram da pređem u Telekom i odradim ugovor uz ovu akciju sa VDSL-om. Navodno imam neku informaciju da će biti produžena akcija, i da će od 01.11.2015. godine biti i neklih novih akcija u sklopu novogodišnje ponude!!!.

@enraged:To nije tj ne treba da bude moj problem, ko šta kako (ne)radi po pravilima. Ako sam ja zvao posle 10 dana i rekao "wtf niko me nije zvao 10 dana" valjda treba "neko" od Telekom zaposlenih da se raspita u toku da-dva "gde je zapelo". Probao sam u 3 navrata i 2 različita vida kontaktiranja da ih obavestim. Preostaje Ratel... Ili da prijavljujem smetnje/kvar na internetu pa kad dođu da me 200% nap*še što nema kvara plus verovatno ni ta igranka ne bi verovatno uzrokovala da reše pitanje zahteva u 1-3 dana.

Da imam alternativu već bih uveliko zvao da stopiraju zahtev. I ozbiljnije razmotrio opciju (ako već doživotno ostajem na 20/1) da smaram SBB/Total da mi daju da da prebacim ADSL kod njih a da ne moram da uzmem Total TV, već koristim D3i i najradije ga ne bih zamenjivao sa satelit varijantom.
Tj najradije bih uzeo VDSL kod Telekonja (pa makar i "samo" 20/2) al da me niko ne zaj*bava mesec dana.
Al neeee, svaka promena brzine do sad nije prošla bez problema...

Poslednja izmena:
@enraged:To nije tj ne treba da bude moj problem, ko šta kako (ne)radi po pravilima. Ako sam ja zvao posle 10 dana i rekao "wtf niko me nije zvao 10 dana" valjda treba "neko" od Telekom zaposlenih da se raspita u toku da-dva "gde je zapelo". Probao sam u 3 navrata i 2 različita vida kontaktiranja da ih obavestim. Preostaje Ratel... Ili da prijavljujem smetnje/kvar na internetu pa kad dođu da me 200% nap*še što nema kvara plus verovatno ni ta igranka ne bi verovatno uzrokovala da reše pitanje zahteva u 1-3 dana.

Da imam alternativu već bih uveliko zvao da stopiraju zahtev. I ozbiljnije razmotrio opciju (ako već doživotno ostajem na 20/1) da smaram SBB/Total da mi daju da da prebacim ADSL kod njih a da ne moram da uzmem Total TV, već koristim D3i i najradije ga ne bih zamenjivao sa satelit varijantom.
Tj najradije bih uzeo VDSL kod Telekonja (pa makar i "samo" 20/2) al da me niko ne zaj*bava mesec dana.
Al neeee, svaka promena brzine do sad nije prošla bez problema...
Pa druze nisam ni rekao da je tvoj problem oni su krivi to je jasno ali naprosto verovatno su neradnici tu kod tebe u NS sto opet nije tvoja krivica, nista napisi dopis ratelu sa objasnjenjem da su probili sve rokove i bla bla znas i sam sta ces napisati a mozes i pozeljno je da dodas u supu jos zacina.
Nikad nijedan problem sve uvek reseno expresno zapravo nikad problem nisam ni imao samo kad sam prvo trazio vdsl proverili i za 24h zvali da dodjem da podpisem ugovor, sve stabilno radi vise od dve godine pa nisam imao zasto bih ih zvao.

Nisam u NS. Ostao "NS" kao deo nick-a još iz doba studiranja u NS. Opština Ruma je, gde su neradnici. Prošlu promenu sa 4 na 20 Mbps su ispitali "mogućnosti" za tipa 3 dana, jest da je posle sklapanja ugovora bila 7 dana igranka dok konačno nisu pustili novu brzinu.
Kontao sam ovo će ići još brže, jer valjda ako već nemaju "u sistemu" podatak dovoljan je poziv u centralu i pitanje "jel kod vas uopšte ima VDSL ploča trenutno?" (podatak koji po mom mišljenju trrba da imaju i provere pre nego što uopšte kreiraju zahtev korisnika) na šta je odgovor 99% "ne", i po svoj verovatnoći za njih proces provere gotov, onda mogu lepo da odgovore "nema mogućnost ajd gas". Ne verujem da bi u slučaju da "fali samo ploča" mrdnuli dupetom da to donose iz Mitrovice/NS/BG i montiraju.

Umesto da ako je tako kako pretpostavljam da će biti epilog, da procedura provere bude i kraća nego inače u proseku, oni izgleda čekaju proleće da mi se jave.

Kao što rekoh umam već jedno iskustvo sa Ratel vs Telekom, nijei nikakav problem da sastavim "primedbu" al odlažem jer kao ne bih ako baš ne moram da u 6 meseci 2 puta "potežem Ratel". U mailu sam napomenuo da će to biti sledeći korak. Čekam odgovor na mail, cekam sutra da zovem i moooožda još da im dam priliku u poslovnicu da odem. Mada ne vidim u šta to tamo imaju uvid u šta nema "Beograd".

Javi šta si uradio i kako radi net.

Momci iz MTS-a dolazili pre podne. Ja bio na poslu, a supruga ih docekala. Oni sve sami odradili, penjali se na tavan gde je prikljucak i kako mi je supruga ispricala, tamo su nesto prevezivali. Na prvom merenju bilo oko 16 MB/s, rekose "moze jos", pa zavali centralu, i na kraju, evo rezultata:

4758743768.png

Ja prezadovoljan. Nadam se da ce ovako i ostati.
Neocekivano pozitivno iskustvo.

meni istice ugovor od 2 godine za 50/2. Jel valjaju ti tableti cemu,koji je za preporuku?
Vrisnuo mi pre godinu dana prestigio,pa da se ponovim :)

Posle Prestigio ovi će ti biti dobri, iako su realno teške kršine (pre svega display).
Ja ako ne daj bože dobijem VDSL paket a sa njim i (Lenovo) tablet planiram da probam odmah da ga prodam i doplatim za neki Šljamsung ili Nexus 7 (2013).

;) ne sudi po proizvodjacu.Prestigio je bio skroz OK,IPS ekran,8inca ekran,,..blabla,ali vrisnulo punjenje.Nisam ga nikada slao u servis,mozda bi trebao :S:

Meni pre 4 meseca rekli da se javim 3 meseca pre isteka UO,ja danas zovem i kazu (posle provere od par sekundi) da ne moze produzenje ugovora sve do isteka starog. Jel to istina ili je Dunja ustala na levu nogu?

I meni su rekli isto, a nema mi neke logike posto nisam uzimao neki uredjaj kada sam potpisao prethodni ugovor (50 po ceni 10) koji mi istice za mesec dana.

Ova akcija VDSL 50/2 ili 20/2 i dalje traje do 31. oktobra.
https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1014
Sa tabletom za 1 dinar ili Samsungom uz doplatu. Tesko je naci ovaj link
jer vise nije na prvim stranama nego sakriven negde u sajtu.

Medjutim ne vidim razlog zavlacenja par poznanika koji su u zahtevu za samo 20/2 iako mogu i 50/2.
Proslo je 15 tak dana od prijave i oni i dalje zavlace kazu strpite se.
Imamo samo obavestenje na rec preko operatera da samo segmentirani na vece brzine.
Neko pominje Ratel ovde ? Kako da znam ima li portova za VDSL slobodnih i kako znati da nisu moju paricu
poklonili drugome i kako da znam imam li svoj port i dalje ako prodje 30 dana.
Pre vracanja opreme koristio ADSL 10/1 takodje telekom znaci istekao stari ugovor 02. Oktobra
To sto rade, veze nema sa pamecu.

Poslednja izmena:
"Samo" 15 dana? :D Ja sam već na 22 dana od zahteva. Znači nije samo mene da j*bu ko vevericu? Ja sam spominjao Ratel, i kontam onda nema svrhe čekati eventualno kraj radne nedelje ( pošto su mi odgovorili na mail danas kao "prosleđeno nadležanoj službi") ako oni to zavlače redom ljude s nekim razlogom, po naredbi...

Da ja lepo sutra pišem Ratel-u umesto u ponedeljak...

"Samo" 15 dana? :D Ja sam već na 22 dana od zahteva. Znači nije samo mene da j*bu ko vevericu? Ja sam spominjao Ratel, i kontam onda nema svrhe čekati eventualno kraj radne nedelje ( pošto su mi odgovorili na mail danas kao "prosleđeno nadležanoj službi") ako oni to zavlače redom ljude s nekim razlogom, po naredbi...

Da ja lepo sutra pišem Ratel-u umesto u ponedeljak...

Kod mene se radi da nemam internet od telekoma vec 16 dana,
Pre toga imao obican telekom ADSL 10/1 koji je ugovor istekao 03. Oktobra.
Uredno vratio opremu platio racune i podneo zahtev za VDSL 20/2 iako se moze i 50/2, sa tabletom.
Juce opet zvao kazu da sada nemaju uopste na stanju Tableta ni onog Samsunga koji se doplacuje.
Znaci ne sklanjaju ovu promociju https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1014
sa sajta iako nema tableta za nove zahteve. Posto je moj zahtev u evidenciji odavno kazu potrudice se da
ispostuju tablet jer je odavno zahtev prijavljen.
Sada sam alarmirao problem u reklamacijama kod telekoma i dalje tvrde da cekaju odgovor kao i ja od tehnicke podrske.
Kazem, imam samo na rec odgovor iz Cal Centra da sam segmentiran na VDSL i pre podnosenja zahteva ! Udaljenost 240m od centrale.
Znaci, ne znam da li su ispucani svi VDSL portovi i da za mene nema mogucnosti ili je zbrka oko birokratije oko tableta i toliko dugo
nije u stanju niko da javi sta je problem i predlozi sta mogu da ostvarim.
Ja pitam sada sta tu moze Ratel da odradi ?

A zašto si vraćao ADSL opremu po podnošenju zahteva? Kad nisi sklopio novi ugovor. Jedino ako si pre toga bio kod drugog ADSL provajdera pa ne daju MIK dok ne vratiš opremu...

Meni su danas odgovori na mail da ne "trenutno ne postoje tehnički uslovi za realizaciju zahteva", mole me za strpljenje i kao biće im zadovoljstvo da mi jave kad se steknu uslovi.
Tako da tehnički meni je kao odgovoreno na zahtev, i sad baš i nemam povod za primedbu kod Ratel-a. Jedino da se žalim da mi nisu dali dovoljno informacija i detaljan odgovor. Tipa šta se dešava sa zahtevom i pod kojim uslovima bih dobio ugovor ako se ne daj bože za vreme mereno u nedeljama (a ne mesecima/godinama/decenijama) steknu uslovi... jer će ova promocija da istekne u međuvremenu.
A i pošto nisu zvali da mi jave nego sami mail pojma nemam jel to "samo" ne može 50/2 ili ne može VDSL generalno. A čitao sam ovde da su nekima kad su ih obavestili da ne može 50/2 kod njih istovremeno nudili 20/2 ili neki Box paket.

Da li sam segmentiran ili ne nemam pojma tu informaciju a ni tačnu udaljenosti mi nisu spomenuli kad sam podnosio zahtev, lik je samo izdeklamovao "za taj paket zahteve radimo samo za udaljenosti do 300m", rekao da sačekam sekund, vratio se i kao "u redu, pravim zahtev hoćeš sa tabletom ili bez".

Poslednja izmena:
Koji su login podaci za HG 630 . Dobio sam danas ruter pa da vidim parametre.

telekom
telekom

ili

admin
tzlkisonpk

Ova akcija VDSL 50/2 ili 20/2 i dalje traje do 31. oktobra.
https://www.mts.rs/privatni/vesti/Privatni-korisnici---vesti/1014
Sa tabletom za 1 dinar ili Samsungom uz doplatu. Tesko je naci ovaj link
jer vise nije na prvim stranama nego sakriven negde u sajtu.

Medjutim ne vidim razlog zavlacenja par poznanika koji su u zahtevu za samo 20/2 iako mogu i 50/2.
Proslo je 15 tak dana od prijave i oni i dalje zavlace kazu strpite se.
Imamo samo obavestenje na rec preko operatera da samo segmentirani na vece brzine.
Neko pominje Ratel ovde ? Kako da znam ima li portova za VDSL slobodnih i kako znati da nisu moju paricu
poklonili drugome i kako da znam imam li svoj port i dalje ako prodje 30 dana.
Pre vracanja opreme koristio ADSL 10/1 takodje telekom znaci istekao stari ugovor 02. Oktobra
To sto rade, veze nema sa pamecu.

Akcija se vidi cim udjes na internet stranu na sajtu

Poslednja izmena:
Izgleda da nema opcije gledanja parametara ili ga ja ne pronalazim na HG 630
EDIT : snasao se
Slike ADSL i VDSL
Na ADSL 20/1 VDSL 20/2
adsl-1.jpg
vdsl.jpg

Poslednja izmena:
Da li neko zna da li će ova akcija u Telekom-u vezano za VDSL uz tablet za dinar, biti produžena i posle 31. oktobra? *** meni ugovor sa SBB-om ističe 16.novembra, pa nakon toga planiram da pređem u Telekom i odradim ugovor uz ovu akciju sa VDSL-om. Navodno imam neku informaciju da će biti produžena akcija, i da će od 01.11.2015. godine biti i neklih novih akcija u sklopu novogodišnje ponude!!!.

Pa Telekomu treba nedelju-dve da ti uvedu telefon+internet (ili koji dan samo za net), tako da ti vec 31. oktobra mozes podneti zahtev, nekoliko dana ces samo imati oba neta. Ovako ako 16. predas, bices bez neta, ili ces jedno vreme imati i kod SBBa.

Pa Telekomu treba nedelju-dve da ti uvedu telefon+internet (ili koji dan samo za net), tako da ti vec 31. oktobra mozes podneti zahtev, nekoliko dana ces samo imati oba neta. Ovako ako 16. predas, bices bez neta, ili ces jedno vreme imati i kod SBBa.
Pa ja kad otkažem SBB-ov Total Net, nakon 48 časova kako su mi rekli dobijam "MIK" migracioni kod i odmah tada podnosim kod telekoma zahtev za VDSL, i trebalo bi odmah da dobijem opremu, jer ne moraju da mi traže portal koji je eventualno slobodan zato što će da iskoriste već postojeći koji sam imao, odnosno koji imam kod SBB Total Net ADSL-a!!!.

Mene jedino zanima da li neko zna da li će se akcija produžiti i posle 31. oktobra, pošto vidim da je ranije bila do 1. septembra, pa do 30. septembra, pa sad do 31. oktobra?!!.

AHa, ne vidi se da si na TotalTV, mislio sam da je obican SBB. Za ovo pitanje oko produzenja - ne znam.

Ako se ne proda do kraja novembra produzice je :)

AHa, ne vidi se da si na TotalTV, mislio sam da je obican SBB. Za ovo pitanje oko produzenja - ne znam.

Ehhh zaboravio sam da kažem da je Total Net u pitanju, a ne običan kablovski SBB internet, koji mislim da je dobar i da valja, ali mi ga u Sremskoj Mitrovici nemamo ,zato što kod nas deluje onaj glupavi i očajni Kopernikus!!! To oko prodaje Telekoma nisam upućen, a nisam ni znao niti čuo da se prodaje??! Pa videću još 10-tak dana je ova promocija pa će se znati. Navodno da sam čuo da će biti produžena do nove godine, a od 1. novembra bi trebalo da bude i novih ponuda u vidu nekakvih novogodišnjih akcija?!!.

Ehhh zaboravio sam da kažem da je Total Net u pitanju, a ne običan kablovski SBB internet, koji mislim da je dobar i da valja, ali mi ga u Sremskoj Mitrovici nemamo ,zato što kod nas deluje onaj glupavi i očajni Kopernikus!!! To oko prodaje Telekoma nisam upućen, a nisam ni znao niti čuo da se prodaje??! Pa videću još 10-tak dana je ova promocija pa će se znati. Navodno da sam čuo da će biti produžena do nove godine, a od 1. novembra bi trebalo da bude i novih ponuda u vidu nekakvih novogodišnjih akcija?!!.

Znam koji si! Ti si brat Vojislava Koštunice :)
E da mi je tvoj mozak dva dana pa da se odmorim, nije upućen da se prodaje Telekom.

Covek pita jel ce produziti posle 31. oktobra a ti odgovaras ako se ne proda do kraja novembra produzice je 1. novembra... Strucnjaci iz Telekoma ce se vratiti u proslost i produziti akciju...
A i ako se proda nece se nista promeniti mesecima dok novi ne povataju konce.

*trebalo je da stoji oktobra.

Znam koji si! Ti si brat Vojislava Koštunice :)
E da mi je tvoj mozak dva dana pa da se odmorim, nije upućen da se prodaje Telekom.
A ko ti je pa taj kako kažeš Vojislav Koštunica, pa da ja trebam biti obavešten o njemu? A zašto bi ja uopšte i morao da znam da li se Telekom prodaje ili ne prodaje? kakve to veze ima samnom i kakve bi ja koristi tu imao, da se i proda kojim slučajem, pa da moram da budem obavešten? Ovo nije politički forum, i ne radi se o dnevno-političkim stvarima, nego o tehničkim mogućnostima koje jedan internet provajder ima ili nema, i ako ima kakve su mogućnosti, kvalifikacije i operativnost tog provajdera!!!.

Vrh Dno