Šta je novo?

Telekom Srbija VDSL (FAQ 1. post)

Da li ima neka intersantna akcija vezano za Superbox paket?Ističe mi ukogovor za Miks paket pa rekoh da ga ubacim u super box paket a onda na tom super paketu da produžim ugovor na novih 24 meseca uz neku akciju ako je imaju,neki fon ili tablet po dobroj ceni ili za 1 din.

Poslednja izmena:
Da li ima neka intersantna akcija vezano za Superbox paket?Ističe mi ukogovor za Miks paket pa rekoh da ga ubacim u super box paket a onda na tom super paketu da produžim ugovor na novih 24 meseca uz neku akciju ako je imaju,neki fon ili tablet po dobroj ceni ili za 1 din.
Odkud ti ovde, zar ne mrzis propalu firmu, uzmi neki box preko SjBB-a.... Grrrrrrrrr

Zvali me juce iz Telekoma da dodjem po drugi modem jer su mi podigli brzinu sa 20/1 na 20/2 .Pitam se kakav je taj modem sto ce mi dati i da li postoji neki Tp link kod na ili Asus ako mi se ne svidi Telekomov jer sam do sad za adsl koristio TP Link koji sam licno kupio.

Poslednja izmena:
Odkud ti ovde, zar ne mrzis propalu firmu, uzmi neki box preko SjBB-a.... Grrrrrrrrr

SBB D3i box svakako zadržavam u bilo kojoj varijanti.Bilo bi mi baš muka da sam osuđen da koristim MTSGO sa strašnih 13 kanala.Kada budem mogao da se otarisim fiksnog telefona i tog zuluma onda ću odjaviti apsolutno sve MTS usluge koje imam.

Poslednja izmena:
Pa fixnog mozes odmah da se oslobodis platis sve racune ako nisi do sad i odjavis i cao.
Nego mi cudno sto hoces da se prebacis na superbox tu ti je i iptv kojeg ti ne volis, mobilni, fixni... a znam(o) sta si sve pisao za isti pa mi iz tog razloga cudno.
Samo pitam, ali da idemo u off, biras gde ti bolje i to je OK.

Nije problem da se oslobodim fiksnog ali onda nemam internet.
Sada imam 50/2 i valjda na taj paket može samo superbox?
Pošto imam sobilni i njihov mobilni onda je valjda jedina opcija superbox paket?
D3i ostavljam i TS box ide u drugu sobu i tu štedim što ne moram da plaćam za drugi D3i box.U toj varijanti ću imati tri različita OTT provajdera,što i nije tako loše:dnadam se da će vdsl da podnese takav atak.
Ugovor za 50/2 mi traje još godinu dana,da li ako se sada prijavim za superbox i potpišem nov ugovor na dve godine dobijam i ona prva tri meseca free?
Koliko vidim iz njihove ponude telefona neki telefoni su jeftiniju u radnji od njiihovih,nema baš ništa po nekoj dobroj akciji.

Poslednja izmena:
Zvali me juce iz Telekoma da dodjem po drugi modem jer su mi podigli brzinu sa 20/1 na 20/2 .Pitam se kakav je taj modem sto ce mi dati i da li postoji neki Tp link kod na ili Asus ako mi se ne svidi Telekomov jer sam do sad za adsl koristio TP Link koji sam licno kupio.
Dobićeš VDSL modem. Ako hoćeš drugi, a ne znam zašto bi to radio, traži onaj koji podržava VDSL2 tehnologiju.

Dobićeš VDSL modem. Ako hoćeš drugi, a ne znam zašto bi to radio, traži onaj koji podržava VDSL2 tehnologiju.
Mislim da te sto podrzavaju samo VDSL uopste nemaju i ne daju,vec uredjaje koji podrzavaju VDSL2,a tu se naravno podrazumeva i VDSL kao preteca standarda VDSL2!

Poslednja izmena:
Na to sam i mislio, samo se nisam dobro odrazio u prvoj rečenici :)

Poz, imam pitanje. Udaljen sam od centrale 330 metara, a kazu za SUPER box da treba da budes 300 metara od centrale kako bi dobio maksimalnu brzinu. Sada me zanima, kada narucim SUPER box taj VDSL, posto oni nude do 50, a meni fali 30 metara za maksimalnu brzinu, koliko bi islo onda meni koji sam 330 metara udaljen od centrale?

Tih 30 metara ne mora ništa da znači ako je dobra parica.

Pozdrav svima. Zamolio bih za mišljenja iskusnijih u vezi mog slučaja. Evo sve od početka...
Pre dve ipo godine preselih se iz Kruševca grada u obližnje selo gde su uslovi za brz i stabilan internet, na koji sam navikao dok sam živeo u gradu (kablovska), gotovo nikakvi.
Pre 20 dana sam svraćao do poslovnice da proverim kakvi su sada uslovi za VDSL, pošto sam čuo da su vršili nekakve izmene, i pitah da li može 20/2 + tablet.
Čika iz poslovnice mi odgovori: "OK, vidim da si udaljen od centrale oko 1400m, verovatno može, ali neće biti punih 20 MB/s. Da napravimo nalog, da se izvrše merenja, pa da vidimo?"
Ja: "OK, i 14, 15 MB/s bi mi odgovaralo."
On: "Siguran sam da će moći toliko."

Pre 5 dana mi je javljeno da je odobreno i da dodjem da preuzmem opremu i tablet. Ja u čudu. Prekjuče u četvrtak bio da preuzmem, kad tamo fina teta, nakon što je saslušala moju situaciju, mi predložila sledeće... Pre potpisivanja UO, najbolje je da prvo preuzmem samo ruter i isprobam nekoliko dana po ceni bez UO, pa ako bude zadovoljavajuća brzina da se vratim po tablet i novi ugovor, ali cela ta procedura bi morala kod šefice. Ja juče, po preporuci, kod šefice. Ona potvrdjuje da su izvršena merenja i provere, da sam udaljen od centrale tačno oko 1650m, da su skoro menjali ploču, da je generalno kompletna veza kvalitetna čim su me prihvatili i da će se pustiti 20/2. Ja opet u čudu zbog razdaljine.

Dobio sam VDSL2 ZTE ruter koji se pominje u temi, sinoć sve povezao i... CVRC :) DSL lampica samo blinka. Zvao sam korisnički servis i evo, od jutros očekujem da me neko od servisera, kako su mi rekli, pozove da rešimo. Koliko vidim, ništa do ponedeljka i imam utisak da će ovo na kraju ispasti samo jedna "dobra vožnja". Pitam se, šta da očekujem?

Mislim da nije pušten net a uhvatio te vikend tako da strpljenja do ponedeljka.Mada skoro nisam čuo da je neko imao tako dobro iskustvo sa MTS poslovnicom kao ti.

Poz, imam pitanje. Udaljen sam od centrale 330 metara, a kazu za SUPER box da treba da budes 300 metara od centrale kako bi dobio maksimalnu brzinu. Sada me zanima, kada narucim SUPER box taj VDSL, posto oni nude do 50, a meni fali 30 metara za maksimalnu brzinu, koliko bi islo onda meni koji sam 330 metara udaljen od centrale?
Mozes ti opusteno vdsl svih 50 nego ide drugacija je procedura dobijanja kad si preko 300m.

Pozdrav svima. Zamolio bih za mišljenja iskusnijih u vezi mog slučaja. Evo sve od početka...
Pre dve ipo godine preselih se iz Kruševca grada u obližnje selo gde su uslovi za brz i stabilan internet, na koji sam navikao dok sam živeo u gradu (kablovska), gotovo nikakvi.
Pre 20 dana sam svraćao do poslovnice da proverim kakvi su sada uslovi za VDSL, pošto sam čuo da su vršili nekakve izmene, i pitah da li može 20/2 + tablet.
Čika iz poslovnice mi odgovori: "OK, vidim da si udaljen od centrale oko 1400m, verovatno može, ali neće biti punih 20 MB/s. Da napravimo nalog, da se izvrše merenja, pa da vidimo?"
Ja: "OK, i 14, 15 MB/s bi mi odgovaralo."
On: "Siguran sam da će moći toliko."

Pre 5 dana mi je javljeno da je odobreno i da dodjem da preuzmem opremu i tablet. Ja u čudu. Prekjuče u četvrtak bio da preuzmem, kad tamo fina teta, nakon što je saslušala moju situaciju, mi predložila sledeće... Pre potpisivanja UO, najbolje je da prvo preuzmem samo ruter i isprobam nekoliko dana po ceni bez UO, pa ako bude zadovoljavajuća brzina da se vratim po tablet i novi ugovor, ali cela ta procedura bi morala kod šefice. Ja juče, po preporuci, kod šefice. Ona potvrdjuje da su izvršena merenja i provere, da sam udaljen od centrale tačno oko 1650m, da su skoro menjali ploču, da je generalno kompletna veza kvalitetna čim su me prihvatili i da će se pustiti 20/2. Ja opet u čudu zbog razdaljine.

Dobio sam VDSL2 ZTE ruter koji se pominje u temi, sinoć sve povezao i... CVRC :) DSL lampica samo blinka. Zvao sam korisnički servis i evo, od jutros očekujem da me neko od servisera, kako su mi rekli, pozove da rešimo. Koliko vidim, ništa do ponedeljka i imam utisak da će ovo na kraju ispasti samo jedna "dobra vožnja". Pitam se, šta da očekujem?
Meni bas ono zapalo za oko "tacno oko 1650" pa jel tacno ili oko?

@veljadj

Čitajući i ostale aktuelne teme vezane za MTS baš sam se psihički spremio da me vozaju, međutim i ja bio baš iznenađen njihovom spremnošću da mi izađu u susret, naročito šefice Marine. Juče pre podne, poslovnica puna, narod vrišti, a ja pravo kod Marine, bez problema. Naterala me je da sedim i sačekam i ispred mene je zvala ljude: da se prvo stornira nalog za VDSL + tablet, pa da se što pre uključi net kako bih stigao još u toku dana da isprobam. Međutim, to je potrajalo, ja sam morao na posao, nisam stigao da potpišem, ali ruter mi je dala uz moje obećanje da ću doći do devet uveče da potpišem. Kada sam, s posla, došao uveče po ugovor, javlja se sledeći problem... Marina je zaboravila da upiše serijski broj rutera i verovatno zbog toga u međuvremenu nije pušten net. Ja izdiktiram broj, potpišem i kaže mi radnica: "To je to, biće pušteno, isprobaj za vikend kako radi pa se vidimo u ponedeljak".
Jel moguće da je ipak pušten net na 20/2, ali da zbog razdaljine nije stabilno?

@enraged
[emoji2] Tačno.

U principu ne bi trebalo da zbog toga nije pušteno jer oni i ne znaju da li je veza stabilna ili ne dok ti ne proveriš kako radi net.
Mada mi se sviđa što su ti pustili VDSL na toj daljini jer sam i ja toliko udaljen pa se nadam će i meni pustiti 20/2.

Poslednja izmena:
OK, hvala.
Upravo sam zvao KS. Kažu da je pušten signal, da kolege rade i vikendom, da rešavaju moj slučaj i ako ne uspeju daljinskim putem da reše, onda će doći kod mene. Videćemo.

Javi šta si uradio i kako radi net.

Mozda nije pitanje bas za ovde ali da pitam mozda neko zna i ima veze sa Telekomom..

Da li moze obican ADSL ruter da prima VDSL signal ? Logicno bi bilo da ne ali od Jula prosle godine sam koristio ADSL ruter a centrala je bila nova i sa VDSL brzinom od 20Mb (doduse max sam mogao da izvucem 17Mbita)
E sad kad su menjali rutere i dali mi ovaj VDSL HG630 ovaj stari(ADSL) vise nece da radi.. Da nije samo fora sa WAN podesavanjima (ono PPP username i password) ili prosto ne mzoe da primi taj signal vise zbog neke promene u centrali ?

ADSL modem ne može da prima VDSL signal. Centrala je možda imala VDSL, ali ti si imao ADSL i verovatno brzinu 20/1. Za 20/2 treba VDSL, zbog uploada.

Jel moguće da je ipak pušten net na 20/2, ali da zbog razdaljine nije stabilno?
Upravo to. I meni su greskom bili pustili VDSL na ~1900m, ali nije moglo - modem je samo treptao i bezuspesno pokusavao da se konektuje. Posle su mi rekli da do 500m daju bez provere, do 1000m se rade testiranja, a preko toga jednostavno ne moze da radi.

Napisao sam ranije da je kod mojih razdaljina 1600m i da ima 20/2 radi bez problema vec evo drugi mesec. Brzina je 19.7 /1.92
Mozda je bas kvalitetna oprema pa zbog toga nema problema ,al ko ce to znati :)

Znači ima nade [emoji4]

@rasaNS
Pa jel u startu si imao internet ili je morala neka intervencija operatera?

Telekom Srbija VDSL

Nisu imali ceo dan internet,jer su pogresili pa pustali adsl signal non stop,kao da nisu videli da je net20 u pitanju,pa modem nije hvatao nista,ali su sredili to za dan.

Pa i videli su net20 koji ima kao adsl ali nisu videli UL od 2Mbit koji ima samo na vdsl-u ocigledno, jer ta DL brzina je vezana i za adsl i vdsl a da si mogao recimo 50 onda nebi pogresili jer je to samo za vdsl vezano.

Ja imam 10/1 paket i od pre desetak dana kada su nešto radili u centrali Max upstream rate je dupliran i sada je 2077.Imam HG 532e ruter.

Meni pre 4 meseca rekli da se javim 3 meseca pre isteka UO,ja danas zovem i kazu (posle provere od par sekundi) da ne moze produzenje ugovora sve do isteka starog. Jel to istina ili je Dunja ustala na levu nogu?

Imaju 15 radnih dana da odgovore na zahtev koji im uputite.

Evo ga dođe i taj famozni 15. radni dan (& 21 dan ukupno od podnošenja zahteva). Čekam još danas da me pozovu (u međuvremenu sam poslao i mail jutros), sutra pre podne zovem ja Call Centar u pokušaju da dobijem definitivnu informaciju može/ne može "tehničke mogućnosti" do kraja tog dana, ako i dalje nikakva informacija pisaću OPET žalbu RATEL-u (kao kad su me zavlačili 2 meseca za postupak "skraćivanja parice" tj razvlačenja 20m kabla sa bandere preko puta kuće; što je 10 dana nakon žalbe odrađeno).
Ej bre, 21 dan... dok druge koji nisu nikakve zahteve podneli sami zovu da dođu po ruter jer su ih prebacili na 20/2 paket!

Poslednja izmena:
Vrh Dno