Pozdrav svima. Zamolio bih za mišljenja iskusnijih u vezi mog slučaja. Evo sve od početka...
Pre dve ipo godine preselih se iz Kruševca grada u obližnje selo gde su uslovi za brz i stabilan internet, na koji sam navikao dok sam živeo u gradu (kablovska), gotovo nikakvi.
Pre 20 dana sam svraćao do poslovnice da proverim kakvi su sada uslovi za VDSL, pošto sam čuo da su vršili nekakve izmene, i pitah da li može 20/2 + tablet.
Čika iz poslovnice mi odgovori: "OK, vidim da si udaljen od centrale oko 1400m, verovatno može, ali neće biti punih 20 MB/s. Da napravimo nalog, da se izvrše merenja, pa da vidimo?"
Ja: "OK, i 14, 15 MB/s bi mi odgovaralo."
On: "Siguran sam da će moći toliko."
Pre 5 dana mi je javljeno da je odobreno i da dodjem da preuzmem opremu i tablet. Ja u čudu. Prekjuče u četvrtak bio da preuzmem, kad tamo fina teta, nakon što je saslušala moju situaciju, mi predložila sledeće... Pre potpisivanja UO, najbolje je da prvo preuzmem samo ruter i isprobam nekoliko dana po ceni bez UO, pa ako bude zadovoljavajuća brzina da se vratim po tablet i novi ugovor, ali cela ta procedura bi morala kod šefice. Ja juče, po preporuci, kod šefice. Ona potvrdjuje da su izvršena merenja i provere, da sam udaljen od centrale tačno oko 1650m, da su skoro menjali ploču, da je generalno kompletna veza kvalitetna čim su me prihvatili i da će se pustiti 20/2. Ja opet u čudu zbog razdaljine.
Dobio sam VDSL2 ZTE ruter koji se pominje u temi, sinoć sve povezao i... CVRC

DSL lampica samo blinka. Zvao sam korisnički servis i evo, od jutros očekujem da me neko od servisera, kako su mi rekli, pozove da rešimo. Koliko vidim, ništa do ponedeljka i imam utisak da će ovo na kraju ispasti samo jedna "dobra vožnja". Pitam se, šta da očekujem?