Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Istekla promocija 1 god (50% cene)
Trazio i vratio najnizi paket za 1500 dinzi
Trazim novog provajdera jer je ovaj TELEKONJ drzak bez granica ( 1500 din za 1.5 mbs ???!!!)

Predlozi ?

Po meni najbolji je total mix ako imas total tv, ako ne ja bi se odlucio za ptt pre nego za orion i verat.

Pa meni sve radi super sa Orionom, slicno je bilo i sa Telekomom. Mogu da primetim da od kad sam prešao na Orion, konekcija je malo stabilnija, iako se povremeno desi prekid, uglavnom zna da prekine uvece oko 00:00 i moze da potraje po par minuta mada bi to trebali da rese.

Inače testirao sam p2p i vuče max brzinom preko 24h bez pauze.

Ako se neko razume malo bolje u adsl, neka mi kaze kakve su mi ovi podaci iz rutera, jednostavno ne mogu da igram online igrice, imam neko "kasnjenje", kako da se izrazim, ping mi je 15 ~ 25, ali igram kao da mi je npr 60 ~ 100 .
Na inostranim serverima je jos strasnije .Tako je od nove godine. Nebitno koja je igrica, svaka ima isti simptom. Komp je ok, testirano na 3 komjutera, isti simptom.. Evo screen-a iz modema

http://www.dodaj.rs/f/2j/AO/4P3fb93q/untitled.jpg

Telekom adsl je inace u pitanju..

Kakav je PTT, moram da se sklanjam sa ovog Telekoma istekao mi je ugovor i 50% akcija, tako da je sada preskupo... Ikom mi više nije opcija, nemam tehničke mogućnosti u zgradi jer niko nema net. Šta još ima zanimljivo, treba mi min 8 megabita paket.

Kod PTT-a me malo brine ovo vezivanje od dve godine, nekako mi je predugo, mada 30% popust akcija stvarno nije loša...

Poslednja izmena:
Ako se neko razume malo bolje u adsl, neka mi kaze kakve su mi ovi podaci iz rutera, jednostavno ne mogu da igram online igrice, imam neko "kasnjenje", kako da se izrazim, ping mi je 15 ~ 25, ali igram kao da mi je npr 60 ~ 100 .
Na inostranim serverima je jos strasnije .Tako je od nove godine. Nebitno koja je igrica, svaka ima isti simptom. Komp je ok, testirano na 3 komjutera, isti simptom.. Evo screen-a iz modema

http://www.dodaj.rs/f/2j/AO/4P3fb93q/untitled.jpg

Telekom adsl je inace u pitanju..

Jel imas iptv?

Kakav je PTT, moram da se sklanjam sa ovog Telekoma istekao mi je ugovor i 50% akcija, tako da je sada preskupo... Ikom mi više nije opcija, nemam tehničke mogućnosti u zgradi jer niko nema net. Šta još ima zanimljivo, treba mi min 8 megabita paket.

Kod PTT-a me malo brine ovo vezivanje od dve godine, nekako mi je predugo, mada 30% popust akcija stvarno nije loša...

30% popusta vazi samo prvu godinu, druga godina ti je po punoj ceni ali opet je jeftinije od telekoma u svakom slucaju.

Ikom mi više nije opcija, nemam tehničke mogućnosti u zgradi jer niko nema net.

Kakve veze ima dal neko ima net u zgradi ??? Bitan je signal koji dobijas kroz kabl tj. ako imas kablovsku televiziju imas mogucnost i za internet samo ti treba modem. Koje su to muljavine ? Isteraj to na videlo, nemoj da te baronisu bzvz.

Fast je ...

30% popusta vazi samo prvu godinu, druga godina ti je po punoj ceni ali opet je jeftinije od telekoma u svakom slucaju.

Znam, umem da čitam :)

Kakve veze ima dal neko ima net u zgradi ??? Bitan je signal koji dobijas kroz kabl tj. ako imas kablovsku televiziju imas mogucnost i za internet samo ti treba modem. Koje su to muljavine ? Isteraj to na videlo, nemoj da te baronisu bzvz.

"Poštovani,

Trenutno ne postoje tehničke mogućnosti za uvođenje kablovskog interneta na Vašoj adresi. Evidentirali smo Vašu prijavu i bićete kontaktirani čim uslovi budu ispunjeni.
Srdačan pozdrav"

Ko zna zbog čega može da bude, ili je sa nečim povezano ili su jednostavno retardi. Ikom je u zgradi već dugo vremena, nemam kod njih kablovsku, barem ne zvanično :)

Poslednja izmena:
Pa uvedi je i imaces net. Mislim zvanicno jelte. Tu lezi problem. ;)

Pa to se valjda podrazumeva kada tražim zahtev za uvođenje kablovskog interneta, zar ne :) . Mislim oni kapiraju da je to uslov da bi uveo kablovski internet, nisu valjda toliki botovi da daju ovakav generički odgovor... Ako hoću net, moraju i kablovsku da mi uvedu, a za to ima tehničkih mogućnosti sigurno. Moraću da ih zovem da vidim šta nije u redu.

Zovi i deri se. To je biznis plan ;)

Moze da bude da zgrada ima kablovsku a nema net, tako je kod mene bilo sve dok nisu razveli komplet njihovu instalaciju sa metalnim kutijama na spratovima kao i kanalicama, jer do tad su svi bili na stock kablovima od kad je zgrada zidana a tako valjda ne moze.

:D biznis plan :D

Istekao mi je ugovor za click 1 (50% cene) sad će još malo pa mesec dana. Pre toga sam isto imao click 1 (full cena) . Da li treba da potpisujem neki novi ugovor , ili će automatski cena biti vraćena na staro.Želim da ostanem na click 1 po full ceni. Da li to treba da im javim , da odem do njihove poslovnice ili nema potrebe za tim ?

Isti slucaj je i kod mene, zvao sam ih i rekli su da ne treba da se potpisuje nikakav ugovor, samo se nastavlja kao obaveza bez vremenskog ogranicenja, tj. mozes da prekines kada hoces da koristis njihov internet.
Poz.

A jel su rekli hoce li biti opet neka akcija 50% i kad?
Ja se jos uvek razmisljam da li da predjem mozda kod Orion-a ili PTT-a.

pa ta akcija vise nece biti sigurno, prica se kao da ce biti neka al ko zna... ja cekam jos do kraja jula i onda cu ono click 4 po ceni klika 1.. jer u mom gradu nemam mnogo da biram..

pa ta akcija vise nece biti sigurno, prica se kao da ce biti neka al ko zna... ja cekam jos do kraja jula i onda cu ono click 4 po ceni klika 1.. jer u mom gradu nemam mnogo da biram..

gde si nasao da je ta akcija i dalje aktuena? i ja sam imao click 4 po ceni clicka 1 ali mi je to proslo. hoces da kazes da mogu opet na to da se prijavim?

da li je jos neko primetio slican problem sa telekom adsl?
zadnjih par dana, konstantno zezaju pojedine adrese.. konkretno fejsbuk ali ne svi delovi vec samo neki serveri... spor odziv... i slicne gluposti?

primetio sam to dok mi je kompjuter bio ugasen par dana... a koristio sam wifi vezu sa mobilnim... da zeza fejsbuk i jos neke sajtove i generalno se cudno ponasa

da li je tako i kod drugih.. ili je to usamljen slucaj kod mene (smrdi mi na adsl modem da se zaglupeo)...

koje su solucije? zvati "call centar"? podesavati mrezne parametre...??

A mozda je samo fejs u raspadu ? I ja to primecujem na sbb-u zadnjih ohoho dana.

hmmm.. konkretno nece da ucita igru "bubble safari" nikako....
The connection was reset
The connection to the server was reset while the page was loading.

NECE NI "monster world" .. ajde to manje vise... ALI ZANIMLJIVO JE DA SVE To sasvim korektno ucitava ako se potera kroz proxy ili tor/onion... ???
WTF??

Meni uzasno sporo radi net, igrice je nemoguce igrati zbog povisenog pinga.. Nisam bio tu 10 dana, rekoh kad se vratim mozda srede nesto, kad ono jos gore ..

Poslednja izmena od urednika:
Poslednja recimo 3 meseca konstantno me zeza njihov JetSpeed ruter, maltene svaki dan po par puta net se zaglupi (umre) pa moram da ga resetujem na taster ili "na kabl" svaki put. To se ranije nije desavalo, net je umeo da radi nedeljama bez reseta rutera. Ima li jos neko isti problem?

Poslednja recimo 3 meseca konstantno me zeza njihov JetSpeed ruter, maltene svaki dan po par puta net se zaglupi (umre) pa moram da ga resetujem na taster ili "na kabl" svaki put. To se ranije nije desavalo, net je umeo da radi nedeljama bez reseta rutera. Ima li jos neko isti problem?

Isti fenomen je primecen je kod svih provajdera.

Ozbiljno? Odnosi se samo na ADSL ili generalno?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno