Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je istekao ugovor pre oko 15 dana i mislio sam da preguram mesec za oko 1500 (500 + 1000), medjutim sad nema akcija koje mi se svidjaju, poceo novi mesec i ceka me racun od preko 2000 za smesnu brzinu... iskreno, sad mi se u glavi motaju 2 opcije MIK i Click 1, ali znajuci da to znaci minimum 3 meseca na brzini na kojoj ni youtube ne radi kako treba ne bih se tome bas obradovao...

I ja sam to negde pisao. I meni je drug koji radi u Telekomu rekao da ih RATEL ribao zbog toga. Kao ovima na veliko, a i krajnjem korisniku na 50 posto, pa kome obda oni da prodaju ? A inace i taj isti drug, danas sam ga pitao el ce bude jos neka akcija, da predjem sa PTT na Telekom, a on ladno "vrati se na SBB" . . .

Imas SBB i jos razmisljas, pa najjace sto moze da se desi je da prihvate ono sto nudi SBB (ali jako tesko).....

Kao ovima na veliko, a i krajnjem korisniku na 50 posto, pa kome obda oni da prodaju ?

Bas to... Na veliko kada Telekom prodaje provajderima, 4 Mbit kosta valjda oko 900 dinara, a Telekom na malo je davao to isto za 1000 din... Tako da nije uopste cudno sto su se ovi mali adsl provajderi zalili...

cekaj naci ima promocija da uzmem klik 4 i placam po ceni do sadasnjeg klik 1, bez iptva uz ugovor na 2 god? a sta kad istekne ugovor jel onda idalje placam kao klik 1 ili full cenu klika 4?

cekaj naci ima promocija da uzmem klik 4 i placam po ceni do sadasnjeg klik 1, bez iptva uz ugovor na 2 god? a sta kad istekne ugovor jel onda idalje placam kao klik 1 ili full cenu klika 4?

full cenu click 4 kada istekne ugovoro ali 2 god je veliki period mozda tada click 4 bude click 1

Poslednja izmena:

Naci, uzmes internet tipa ADSL, podvrsta click 4 i placas rasno po ceni 1.5 mbit/s :D.

Vaš PTT Net je pripremio novu ADSL Promo akciju:

Plaćajte ADSL po 30% nižoj ceni narednih 12 meseci!

Uslovi akcije:

Korisnici koji u periodu trajanja akcije zaključe Ugovor na 24 meseca, za brzine počev od 4096/512 Kbps (i više), u prvih 12 meseci plaćaju naknadu umanjenu za 30% u odnosu na cene utvrđene važećim Cenovnikom Internet usluga, dok se u toku drugih 12 meseci ugovorne obaveze plaća puna naknada, takođe po važećem Cenovniku Internet uluga.

PTT: 1295*12 + 1850*12 = 37740 din.
Telekom: 1533*24 = 36792 din.

Jeftiniji je Telekom.

Danas sam se prijavio za SBB. Zvali me nakon toga posle par sati i docice sutra vec da namontiraju... Bio sam na 50% promociji kod telekoma i bio sam zadovoljan 766din 6mbps sa zaglavljenim speed-up...

full cenu click 4 kada istekne ugovoro ali 2 god je veliki period mozda tada click 4 bude click 1

pa to nije lose, iskoristim tu promociju klik 4 po ceni klika1 i kad istekne ugovor kad bude morala full cena da se placa, promenim provajdera, cenim da to moze?

presao bi na ovaj orion posle, ima 3mb po ceni 1.5mb u telekomu ako to ima kod mene u gradu

Poslednja izmena:
Mozes. Samo odes pre isteka ugovora i kazes arivederla sinjorina..
Medjutim, lud si ako sa njima potpises ugovor na 2 god.. Bolje nadji nesto na 1 godinu, pa kakvo god da je ...
Ili sacekaj malo, obicno neki provajder izbaci preko leta neku dobru "akciju" ...

Ugovor sa Telekonjinom mi je istekao pre par meseci.Elem interesuje me da li bi mi uracunali ceo mesec interneta po 1532 din ako bi prekinuo ugovor sutra sa njima, ili bi to bilo samo za par dana u ovom mesecu?
Da li je pametnije da ih istrpim do kraja ovog meseca ili da se lepo odmah pozdravim sa njima i predjem kod drugog provajdera.

Poslednja izmena:
Ugovor sa Telekonjinom mi je istekao pre par meseci.Elem interesuje me da li bi mi uracunali ceo mesec interneta po 1532 din ako bi prekinuo ugovor sutra sa njima, ili bi to bilo samo za par dana u ovom mesecu?
Da li je pametnije da ih istrpim do kraja ovog meseca ili da se lepo odmah pozdravim sa njima i predjem kod drugog provajdera.
Par dana samo koliko si potrosio, pa ako ti ne odgovaraju akcije predji kod drugog provajdera to su akcije do 30 septembra.

Kad sam pre 2 godine potpisao studentski, bio sam odusevljen, verovao sam da cu u danasnje vreme imati bar 8 mbit/s i istina godinu dana kasnije imao sam ako nista cenovni napredak, a mogao sam da uzmem valjda 6 mbit/s za dojucerasnju cenu 4 mbit/s (sa 50%, spram studenjaka), i sad dodjoh na to da smo se vratili unazad.

Ovo u IT-u ni slucajno nije normalna stvar...

Par dana samo koliko si potrosio, pa ako ti ne odgovaraju akcije predji kod drugog provajdera to su akcije do 30 septembra.

Mislio sam na ovo
Orion Internet 5 5Mbps / 1Mbps 1599 din
Ni ovo nije spektakularno ali mi ipak delije bolje od onoga sto nudi telekom

o tom i ja razmisljam al ima opcija za godinu dana, onda naravno i izmena u ceni. interesuje me samo da li orion ima u mom gradu i da li ti provajderi uopste zavise od gradova...

bilo do 30.06 kod verata na 12 meseci 6/1 1699 ili 1799 i sad ukinuli taman kad sam hteo da uzmem :/ kad sam verovao u jb*i telekonj...

Ti si se bas ispalio jer od telekonja nema nista do kraja godine.

Znaci ocekuje nas smor ovog leta sto se tice interneta ... I onako se slabo koristi po ovakvom vremenu.. Ja sam na telekomu, click4 po ceni click 1, ali zaglavljen na click 6, skida mi 630, a upload oko 100tke..

I onda pogledam desno krzo prozor i vidim sbb kutiju na banderi pored kuce i dodje mi da olomim ovaj telekomov router..

Ne znam koliko vas je probalo klasican adsl i sbb uporedo, ne mozete da verujete koliko brze radi sbb kod komsije. On pusti torent 90% konekcije, a ostalih 10 za surfovanje i skajp, nema laga, igra cs istovremeno uz download torenta..

A kod mene na adsl, ukljuci sestra skype na dr kompu, pusti yt, ja mogu gore da sufujem dial up brzinama, a 6/1 net.. Sto je jos gore na lap topu sam stavio net limiter na 50% brzine...

Znaci ocekuje nas smor ovog leta sto se tice interneta ... I onako se slabo koristi po ovakvom vremenu.. Ja sam na telekomu, click4 po ceni click 1, ali zaglavljen na click 6, skida mi 630, a upload oko 100tke..

I onda pogledam desno krzo prozor i vidim sbb kutiju na banderi pored kuce i dodje mi da olomim ovaj telekomov router..

Ne znam koliko vas je probalo klasican adsl i sbb uporedo, ne mozete da verujete koliko brze radi sbb kod komsije. On pusti torent 90% konekcije, a ostalih 10 za surfovanje i skajp, nema laga, igra cs istovremeno uz download torenta..

A kod mene na adsl, ukljuci sestra skype na dr kompu, pusti yt, ja mogu gore da sufujem dial up brzinama, a 6/1 net.. Sto je jos gore na lap topu sam stavio net limiter na 50% brzine...

Ja neznam kakva ti iskustva imas sa Telekomom ali moja su vise nego odlicna. Pa isto kao i taj tvoj komsija ja sa 6/1 paketom radim ovako, ogranicim torrente na 400 kb/s onda ukljucim World of Tanks (pre igrao vise ne) igru onda pozovem na skype jos 3-4 osobe sa kojima sam non stop ovu igru igrao i sve sljaka odlicno a pritom jos u pozadini pustim youtube da svira i namam ni lag i kocenje nego sve sljaka odlicno. Eto to je moje iskustvo sa telekomom. Naravno kod svakoga radi drugacije net ali kod mene radi super. Sada da li je to zato sto sam prikljucen na novu centralu i imam nove kablove razvucene po celoj kuci ili to zato sto mi bandera na koju mi je glavna kutija nakacena stoji kraj samog prozora od sobe, nemam pojma ali ja se ne zalim. I dogod je tako cu budem kod njih, a veruj mi promenuo sam sve provajdere i na kraju se opet vratio na telekom.

Poslednja izmena:
Imas click4 po ceni click1 zaglavljen na click6 i ti nisi zadovoljan?Ne mogu da verujem sta sam procitao!Pa covece raskini ugovor i predji kod SBB-a i resio si sve svoje zivotne probleme. I ta rec SMOR nikada mi nije bilo jasno sta znaci?

Ja se posle 2 godine još uvek nisam vratio na SBB samo zbog stabilnosti. Za 2 godine imao sam 0 (nula) prekida i 100% vremena net. SBB me je dovodio do ludila kada padne kiša ili slična "kataklizmična" nepogoda, pa net zna da bude u prekidu i po nekoliko sati.

Ja neznam kakva ti iskustva imas sa Telekomom ali moja su vise nego odlicna. Pa isto kao i taj tvoj komsija ja sa 6/1 paketom radim ovako, ogranicim torrente na 400 kb/s onda ukljucim World of Tanks (pre igrao vise ne) igru onda pozovem na skype jos 3-4 osobe sa kojima sam non stop ovu igru igrao i sve sljaka odlicno a pritom jos u pozadini pustim youtube da svira i namam ni lag i kocenje nego sve sljaka odlicno. Eto to je moje iskustvo sa telekomom. Naravno kod svakoga radi drugacije net ali kod mene radi super. Sada da li je to zato sto sam prikljucen na novu centralu i imam nove kablove razvucene po celoj kuci ili to zato sto mi bandera na koju mi je glavna kutija nakacena stoji kraj samog prozora od sobe, nemam pojma ali ja se ne zalim. I dogod je tako cu budem kod njih, a veruj mi promenuo sam sve provajdere i na kraju se opet vratio na telekom.

Fora je sto nam je centrala prenatrpana i preopterecena, a to mi je rekao covek sa terena koji je prijatelj mom bliskom rodjaku..

@velja : Evo ti odgovor iznad, veruj.. Ne mogu da raskinem jos godinu i 3 meseca.. Inace 5 god sam kod njih,a sbb je skoro razvukao kablove, nema mesec dana.

i meni svaka sitnica ubija ping, ja pustim 360p klip CSS sa pinga 15 ode na 60... nesto jace da ne pricam, nemoguce, 2x neki slabiji youtube jedino ide nekako u paraleli... sve ostalo samo samo za sebe radi pristojno...

Pravi multiplayer FPS igrac ne pusta youtube klip u pozadini dok igra igru, isto vazi i za skype, vec koristi specijalno podesan software za audio komunikaciju sa ostatkom saigraca tipa ventrilo, TS itd...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno