Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrlo iscekujem te nove akcije . Na click 1 sam bez ugovorne obaveze ... Valjda ce biti nesto dobro :)

Do leta cisto sumnjam...

Hoce li nas monstrumi iz Telekoma konacno udostojiti odgovora po pitanju nove SBB ponude?

Neverovatno, nakon novog ubrzanja SBB-a za 1500 dinara ce Lelekom da nudi 1.5Mb naspram 10Mb kod SBB-a... Svaka cast momcima iz SBB-a a nama koji regionalno pripadamo sugavom Kopernikusu ostaje samo da kukamo sto nemamo SBB.

U Subotici, imaš ptt koji ima kablovsku u tri i po zgrade... Možeš da biraš ADSL i Wireless...

Ja sam takodje osudjen na lelekom ...
e sad kako matorci gruvaju 1500 za fiksni + 1500 IPTV HD + 200-300 dindzi po neka dopunica za mob + ja 2200 ADSL 4m = 5500din
Logicno smo krenuli da razmisljamo o BOX-u

Na 12meseci 3200 objedinjuje sve osim HD-a sto bi sa njim izaslo 3700 i to je OK usteda od skoro 2k ... medjutim imam ugovor za ADSL jos 15-20dana i za IPTV jos 13-14mesece a danas mi u njihovom centru rece da to nema veze i da su pre neki dan dozvolili i da se ti korisnici pretplate na BOX a na sajtu "Korisnici ovih usluga koji su pod ugovornom obavezom imaju mogućnost uključenja usluga u Box paket uz obavezu plaćanja nadoknada koje su utvrđene za slučajeve raskida ugovora pre isteka minimalno ugovorenog perioda."
sa: http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=7&sid=1010&cid=47822

A ovo kuja nije spomenula :mad:

Jel imao neko slicnu zavrzlamu??

Kuja?To je necija majka,sestra,zena...Da si otisao na sajt Telekoma mogao si to da procitas.

"Korisnici ovih usluga koji su pod ugovornom obavezom imaju mogućnost uključenja usluga u Box paket uz obavezu plaćanja nadoknada koje su utvrđene za slučajeve raskida ugovora pre isteka minimalno ugovorenog perioda."
sa: http://www.open.telekom.rs/box/Content.aspx?temp=7&sid=1010&cid=47822

A ovo kuja nije spomenula :mad:

Jel imao neko slicnu zavrzlamu??

Identican slucaj i u mom gradu. Radnica na salteru mi je rekla da mogu da predjem sa adsl 4mbit po ceni 1.5 + IPTV paketa na BOX 4 a posto sam ja insistirao na BOX 3 (IPTV mi nije potreban) rekla mi je da bih u slucaju BOX-a 3 morao da isplatim penale za sve preostale mesece a ako uzmem BOX 4 koji u sebi ima IPTV onda nema penala. Jos mi je rekla i da dodjem za 3-4 dana jer im sistem jos uvek ne prihvata promenu kampanje.

Prosto je neverovatno kako njihovi radnici nisu upuceni ...

Ako telekom i sada ostane nem na poteze konkurencije onda znaci da stvarno nemaju sluha za korisnike kojih imaju najvise u zemlji. To opet znaci da cu ja morati da ostanem kod njih i da placam 4/1 2122din a da imam mogucnosti za sbb imao bi za iste pare i kablovsku i 16/1 net. Na zalost onih koju nemaju alternativu u izboru provajdera ostacu i dalje njihov korisnik ali prva prilika pa makar bila i gora varijanta ja bezim od njih,stvarno su olos ako bar malo ne snize cene posto brzine svakako ne mogu da isprate. Bilo bi ok za vecinu korisnika da recimo 6/1 MB/S kosta kao sad click 1 a da 4/1+IPTV budu 1500 din i svi bi bili srecni a ovi bi opet bili na dobitku jer je i to daleko skuplje nego recimo ponuda SBB-a ali od toga kako ja vidim nema nista,vrh im je ova promocija 4/1 + iptv 1500 din + 2god regularna cena iptv sto opet izadje na 2500 din i opet je to puno...

Poslednja izmena:
Ja imam alternativu. Raspitaću se po komšiluku kakva je situacija sa netom u mom kraju kada krene ubrzanje. Na lelekom sam prešao zbog besplatnog IPTV-a (koji je istekao). Na ADSL-u sam dobio stabilnu konekciju sa pristojnim pingom, bez pucanja veze za godinu ipo dana korišćenja. Na SBB-u toga nije bilo i dolazilil su periodi od po nekoliko sati bez neta jednom mesečno ili jednom u dva meseca. Sada je SBB net ponuda ipak dosta bolja od lelekomove, a spreman sam da potpišem neki ugovor na 2 godine u sledećih mesec dana.

- Na moja pitanja o snizenju cena ili ubrzanju neta,ovako su mi odgovorili iz lelekoma:

"Poštovani,

Trenutno ne postoje precizne informacije po pitanju povećanja brzine. O svim promenama korisnici će biti blagovremeno obavešteni.

Korisnicima usluge ADSL, kojima je istekla ugovorna obaveza, omogućena je promena kampanje za trenutno postojeće. Promenom kampanje, korisnici usluge ADSL, zadržavaju dodeljeni port, neophodan za aktiviranje usluge, shodno čemu neće doći do prekida funkcionalnost pristupa Internetu.

Zahtev za promenom kampanje može podneti nosilac pretplatničkog prava usluge ADSL, uz ličnu kartu na uvid, u poslovnici Telekoma Srbija gde se ujedno i potpisuje novi Ugovor, pri čemu kod korisnika ostaje oprema (modem i spliter) koja je data na korišćenje prilikom zaključenja prvog ugovornog odnosa."

- Posto mi je ugovor istekao ne razumem na sta misle ovo oko portova? Pa,valjda mogu da koristim net i da nemam ugovornu obavezu?!

Zanimljivo štivo na sajtu RATEL-a. Ukratko, veleprodajna cena, najmanje brzine, 567 dinara po priključku (portu).

Tek sada sam skontao za SBB i njihovih 10MB/s za 1500 dinara! A sve sam kontao da uzmem BOX paket od septembra. Šta reći za ponudu SBB osim:

disgusted-mother-of-god.png

(Inspiracija za sliku Stigov post sa SBB teme)

Sbb nije konkurencija telekomu. Glavna ruta je Beograd,NS,Nis (ako se ne varam) i tu "lepo" radi. U ostalim gradovima je mucenje. Pritom tu je i agregacija,u vecernjim satima ovi od 16 mbita,ako izvuku i 10 mbita,super ;)
Plus pucanja veze,ping,lag,itd itd.
Dzaba i 100 mbita za 2000 din,kada ne radi kako treba.

Sbb nije konkurencija telekomu. Glavna ruta je Beograd,NS,Nis (ako se ne varam) i tu "lepo" radi. U ostalim gradovima je mucenje. Pritom tu je i agregacija,u vecernjim satima ovi od 16 mbita,ako izvuku i 10 mbita,super ;)
Plus pucanja veze,ping,lag,itd itd.
Dzaba i 100 mbita za 2000 din,kada ne radi kako treba.

Sve to sto si naveo vazi i za Telekom i za bilo kojeg drugog provajdera. I na Telekomu ljudi imaju probleme isto kao i kod SBB-a. Vecini radi kod oba provajdera, ali ako te zadesi da radi lose, naj*bo si ga, bilo da je SBB, Telekom ili neko treci u pitanju.

Ima li neki insajder iz telekoma da mi bar nadu da :D

Ako iz Lelekoma imaju bar malo obzira prema svojim korisnicima (a izgleda da nemaju) onda bi u najmanju ruku morali da dupliraju brzine (izuzev paketa od 16Mbit gde je dupliranje nemoguce) jer je sada i onako velika razlika izmedju SBB-a i Lelekoma sada prosto postala nezamisliva. Mislim, 1.5/256 Lelekomovih naspram 10/1 SBB-ovih je za plakanje (jedino to i mozemo mi kojima je zapao pilicarski Kopernikus). Ono sto je najgore u svemu je to kako Lelekom kaznjava svoje verne korisnike novim kampanjama koje vaze iskljucivo za nove korisnike. Pa svi internet provajderi nagradjuju dugogodisnje korisnike samo ih Lelekom kaznjava. Koliko vidim i sada nakon najnovijeg povecanja brzina od strane SBB-a govori se o novim promocijama Lelekoma a ne o povecanju brzina za sve korisnike. Prosto da covek poludi !!!

Kako da dupliraju brzine kad vise od 6 mbps uz IPTV ne moze? :d Plus sto je mnogim korisnicima 8 mbps limit koji linija moze da izvuce i bez IPTV-a.
Jedino sto Telekom moze da uradi je da smanji cene. Drugu opciju nemaju.

A nama koji smo kod Kopernikusa ne odogvara sto telekom ne povecava,jel kako kazu ovi iz Kopernikusa "mi smo bolji od telekoma",i samo se uporedjuju sa telekomom,i nazivaju sebe zlatnom sredinom :wall:

Kako da dupliraju brzine kad vise od 6 mbps uz IPTV ne moze? :d Plus sto je mnogim korisnicima 8 mbps limit koji linija moze da izvuce i bez IPTV-a.
Jedino sto Telekom moze da uradi je da smanji cene. Drugu opciju nemaju.

Ovde pricamo o Lelekom internetu a ne o IPTV i o velikom broju korisnika koji ne koriste IPTV. Takodje, nije mali broj korisnika koji mogu da izvuku 16Mbit ili vise i zasto bi svi oni bili kaznjeni zbog onih kojima tehnicke mogucnosti to ne dozvoljavaju. Uostalom, ADSL brzine nisu zagarantovane a i mnogi SBB korisnici se zale da u vecernjim satim ne mogu uvek da izvuku punu brzinu. Uostalom, mogu da dupliraju brzine na paketima 1.5 i 4, paket 6Mbit da ide samo uz IPTV, 8Mbit na 12 a 16 na 24Mbit sto bi i dalje bilo daleko ispod onoga sto nudi SBB ali i to bi bilo nesto.

Ja sam trenutno bez ugovora i sve se nesto nadam da ce telekom bar za 1500dindzi da da 6/1mb:trust: Trenutno placam 2120d 4/1 i bio bi zadovoljan kad bi imali makar tih 6mb...Ovako,ne znam sta da radim,osim nekih bezveznih bezicnih provajdera kod mene nema ni A od alternative telekomu. Jos kad bi bio neki insajder iz firme da nam kaze da li su se bar zamislili ovi iz telekoma kad su videli kako pici na sbb,jeste da kablovski net i adsl nemaju veze ali da je razlika stvarno velika u ceni i paketima,braco jeste !

juče sam preko telekomovog sajta povećao brzinu sa 4 na 6 mbita, ali danas mi nije brzina
prelazila 5,2 mbita. jel mogu da se žalim i da mi eventualno vrate brzinu na staro?

@bedazzled
U Telekomu nista ne prolazi bez odluke upravnog odbora, a on se sastaje svake prestupne godine :)
Tako da tesko moze neko da pruzi insajderske informacije dok se ovi pomenuti dinosaurusi ne okupe.

Pa gde sad da se sastaju pred podelu besplatnih akcija, pred izbore, pred početak evro-integracija,stabilizacija i socijalizacija? Imaju oni i druga posla! :d
Realno nema teorije da smanje cene interneta (ko je u ovoj državi ikada smanjio cene a da mu eventualno nije prećeno bukagijama?) a i ako bude neko ubrzanje to će biti nešto zaista skromno. U svakom slučaju SBB opet može da ubrza, a nama onda ostaje da gledamo u belo, češemo se po glavi i pretimo kako ćemo preći na drugu stranu.
Iz moje perspektive su džukci i jedni i drugi. Imao sam problema sa obe strane, ako je za utehu Telekomov problem je rešen za 30 dana a SBB-ov nakon bezbroj preganjanja i svadja za +90 dana. Skoro pa mrtva trka.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno