Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
sinoc i prethodne veceri nije bilo IPTV-a nit mi je radio ADSL, dal su radovi ili sto oni spominju solarne smetnje neznam, preko dana kad sam kuci sve je ok

Kako vam radi net juče i danas. Kod mene primetno usporenje. Npr. download sa nvidia sajta ne ide preko 300KB/s. Ranije je išao standardnih 415KB/s. Paket 4Mbit.

Ovo za JuTubeto je do JuTubeta ne do adsl-a ;)

Ovo za JuTubeto je do JuTubeta ne do adsl-a ;)

nije. telekom ogranicava saobracaj ka youtube-u da bi ustedeo saobracaj, posto im je to najveca potrosnja linka.
mada je meni ok u poslednje u vreme. nisam primetio nikakvo usporenje. odnosno nikad nije bilo bolje :)
imate na http://www.youtube.com/my_speed "show test video" pa mozete videti da li vam je ogranicen protok ka youtube-u

Daj bre do youtube o cemu pricate pa nisam lud bas sam testirao tre razlicita provajdera verat, orion i telekom, prva dva koriste drugari i kod njih normalno a kod mene katastrofa, onda sam lepo posalo mail i resili su problem mrzi me da kacim, sad mi radi kako treba, da napomenem da su ogranicavali i pre par meseci pa su se ljudi zalili sram da ih bude

Samo znam da isti snimak 320p nece ni da krene da ucitava i kad prebacim na 720p video krene bez ikakvih problema...

Pitanje : Imam ugovor na 2 godine,i sad vidim ova akcija,sa click 4 godinu dana free iptv,a pise samo za nove korisnike,sto znaci da ja to nikako ne mogu da iskoristim ili ?

Može, ali mora da raskineš prethodni ugovor ako nije istekao. Naravno, raskid ugovora nije nimalo jeftin, zavisno od vremena koje ti je preostalo do isteka istog.

Haha kako su pametni,nateraju te da sklopis ugovor na 2 godine tokom kojih ne mozes ni jednu akciju da iskoristis.

...ili opet nekom akcijom.;)
Uhvatis neku akciju koja ti se ucini povoljnom u odredjenom trenutku, sklopis ugovor i zapecatis internet naredne dve godine. Sve buduce akcije u naredne dve god. ce (logicno) biti još poviljnije od one kojom si potpisao ugovor. Cilj istih je da pridobiju nove korisnike i konkurisu drugim provajderima a ne da brinu o onima koji su vec zapecatili sudbinu.:D
To na zalost ne radi samo Telekom vec i SBB svojim vezivanjem. Moje misljenje je da je ugovaranje na dve god. suvise dug period i ko zna kakve ce se sve ponude pojaviti od strane konkurencije za to vreme, pogotovu sto se provajder ne obavezuje da zadrzi istu cenu za vreme trajanja ugovora.

slazem se sa tobom ja se sad kajem sto sam uzeo 50% kod telekoma ne mogu sebi oprostim

To im je bila najbolja ponuda.

ne naravno da nisam jer sam hteo 16Mb i onda su papani rekli da ne mogu imam a parica moze da podrzi jer sam pricao sa likom iz tehnicke i kaze da bi podrzala, no to sto njima sistem nece meni ukljuci nije problem, a komsija koji stanuje preko puta moze da ima 16 a ja ne mogu i sad moram cekam 2 godine da bih presao na kablovski i lepo uzmem i dig tv i 20mb i cao

Koje objašnjenje su ti ponudili što ne možeš da imaš najjači paket?

prvi put su mi rekli da im je sistem pao, drugi put da je greska do sistema i trenutno ne radi i posle ne znam koliko puta oni su zakljucili da ja ne mogu imam max paket, a kad sam proverio kod komsije ima iste margine kao ja i opet eto...
a najblize objasnjenje sam dobio "Program jednostavno nece da pusti" reko daj taj click 8 i u pm vise, cim istekne ugovor sto je za oko 18 meseci selim sa telekoma makar i na Ikom koji ne mogu da podnesem jer kablove od kablovske zavezu za gromobransku traku i onda spuste ne ni uz zgradu nego po dijagonali do druge i isto tako vezu za gromobransku traku ..... srbija ....

Zovi ih i prijavi smetnje. Izlupetaj razlog. Zvaće te neko da izjavi kako je sve u redu, ali to će ti biti prilika da razgovaraš sa čovekom koji je tehnički verziran i zna šta radi (umesto kokošaka u tehničkoj podršci). Ljubazno mu objasni da hoćeš maksimalnu brzinu. Inače meni ugovor traje 12 meseci. Proveri šta piše.

uf nemam pojma gde mi je ugovor, ma uradio sam to i pricao sa covekom i on meni kaze da moja parica moze 100% da podrzi samo da on ne moze da promeni brzinu nego samo u poslovnici(u kojoj sam bio xxxx puta ili preko neta isto probaoxxx puta)
ako je na 12 meseci jos bolje znaci nemam dugo da se patim taman otkazem i mob kod njih

edit
@MagicMaster IKOM
http://www.ikomline.net/kablovskiint/index.php

Mislio sam na neke normalne cene .... ov kod IKOMa ako sam shvatio i kablovska i digi tv i net za 4000, onda je OK ....

pa pazi 13k din za 60Mb je ok cena kakva je bila pocija pre 1god da je telekom trazio 60k din za 100Mb liniju i to mesecni zakup a da ne pricam o instalaciji

Imam IPTV i ADSL, koji nenormalno prekida, evo podataka, pa ako bi neko mogao da procjeni gdje leži problem i koga da kontaktiram u Telekmu...

Kod:
Item	 Description
Product Name	 EchoLife HG520s
Physical Address	 -
Software Release	 V100R001B039 SerbA
Firmware Release	 3.7.9.98-1.0.7.0
Batch Number	 RTC10P1.039.37998.MT
Release Date	 2011/06/30
ADSL	 Description
ADSL State	 Show Time
Data Path	 Interleaved
Operation Mode	 G.dmt.bisplus
Max. Bandwidth Down/Up(kbps)	 11692 / 792
Bandwidth Down/Up(kbps)	 6999 / 759
SNR Margin Down/Up(dB)	 6.9 / 6.0
Attenuation Down/Up(dB)	 17.0 / 11.2
Power Down/Up(dBm)	 20.3 / 12.3
CRC Down/Up	 32 / 47
FEC  Down/Up	 303 / 0
HEC Down/Up	 271 / 0
System Up Time	 0:08:30
DSL Up Time	 0:07:40
PVC Select

Bandwidth Down/Up(kbps) 6999 / 759

Ako imaš paket od 4Mb i IPTV onda je ovde problem, tj. setovana je premala brzina u centrali. Ako imaš neki manji paket onda je problem do ili veće udaljenosti do centrale ili loših instalacija zbog kojih imas Max. Bandwidth Down/Up(kbps) 11692 / 792. Mada gledajući ovaj očajan SNR margin bit će pre da je do linije problem.

Poslednja izmena:
pa pazi 13k din za 60Mb je ok cena kakva je bila pocija pre 1god da je telekom trazio 60k din za 100Mb liniju i to mesecni zakup a da ne pricam o instalaciji

Dobro, pogrešno sam se izrazio. OK je 13000 za 60 mbps, ali ....

Kada sam rekao "normalna cena", mislio sam na cenu koju može da izdvoji neki nazovi prosečan čovek, kao ja, sa ženom, dvoje dece, troškovima života takvi kakvi su, a da ne moram da dam 80 posto ženine plate samo za net .... :) :) :) (mada ne znam šta bih definisao prosečnim, jer čovek i žena sa dve plate i dvoje dece odavno nemogu da budu prosek...!)

"Tata, treba da se plati užina!" -
"Nema, sine, tata platio net, nećemo ni hranu da kupujemo, ali zato vidi kako piši DL!"
"uuu, tata, baš super piči ... !"

Poslednja izmena:
Jeste, 4+IPTV. U praksi je oko down 0.5-1, a up 0.5. Koji broj da zovem da prijavim?

Za 4Mb ADSL + IPVT potrebno je setovati port na Down 10Mb i 1Mb Upload.
Tebi je problem SNR koji je na ivici da bude potpuno neupotrebljiv. Ako bi ti povećali brzinu porta došlo bi do smanjenja SNR i verovatno ne bi mogao da koristiš ni ADSL ni IPTV zbog malog odnosa signal - šum.
Ako je verovati programu za izračunavanje udaljenosti od centrale ti bi trebao biti na 1.2 km od nje i sa tom udaljenosti bi trebao imati između 20-22Mb Max. Bandwidth Down što me navodi na pomisao da negde imaš oštećene instalacije.
Pozovi telekom "za smetnje u radu ADSL-a kontaktirate 0800-100-100, a za prijavu smetnji u radu IPTV-a kontaktirate 977" i neka pošalju čoveka koji će izmeriti jačinu signala i koji će utvrditi da li su problemi od centale do ugradne kutije ili od kutije do tebe.
Ja sam imao sličnu situaciju i nakon 2 takva merenja sa njima smo ustanovili da je problem u delu kabla koji ide od kutije do mene, nakon čega sam od loše veze (krčanje i šuštanje kada se razgovara) i max attainable speed od 9Mb dobio kristalno čistu liniju i 22Mb max brzine.

p.s. Jesi li ranije imao 1Mb ADSL i koristio Speed Up ?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno