Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Iz iskustva, trazi i da zamenis taj ruter... izgleda da su masovno poceli da otkazuju, ja bio u telekomu pre dva meseca da zamenim taj HG520s, i bile su 3 kutije velicine 1x1x0.6m pune tih rutera nabacanih nna gomilu.
Jeste da ti daju isto sra**e Pireli, ali opet bolje radi, tj i na slabijoj vezi kakva je bila moja je uspostavljao skoro duplo veci Max. Bandwidth Down/Up.

I meni su zamenili taj HG520s jer je isti spremao da crkne.:crash:

Nego vidim ja nešto u ovom momentu internet kilavi pa rastura pa sam proverio da speedtest dobro radi najdalje do Niša ali serveri koji su dalje od Niša (BG, itd.) ni da mrdnu, odnosno ne može ni ping test da odradi.:wall:

Da li još neko sada ima probleme sa netom i da li se možda zna neka insajderska informacija o tome WTF is this ? :wall:

I kod mene danas lose radi net. Nekoliko puta mi je i pukla veza sto mi se do sada pa,skoro nikad nije desavalo... Na merenju preko speeda pokazuje normalne vrednosti ali net jako slabo radi?!

Poslednja izmena:
Ljudi, je l' i dalje postoji ona fora sa speed up aktivacijom, koja se placa 59 din. Pa ti podignu paket na click6 nekih 3 sata, ali se ustvari njihov sistem nesto zaglupi, pa ostane do daljnjeg ta brzina?

meni to i dalje radi, ali ne aktiviras servis valjda, samo se prijavis 🙂

meni u poslednjih 10 dana puca veza na malte ne 5 min... do sad nisam imao nikakvih problema sa adsl-om od samog uvodjenja adsl-a

Meni i dalje ne radi kako treba ucitavanje stranica dok kad nesto skidam sve radi kako treba + i dalje se desavaju pucanja u vezi i onda se resetuje ruter,to mi se nikad nije desavalo. WTF! sta rade ovi u lelekomu vise?!

I meni na ptt kablu radi jako lose tokom celog danasnjeg dana. A inace, u intervalu od 5 popodne pa do nekih 11 skoro svaki dan redovno imam jako slab protok i odziv. Posto i telekom i ptt koriste telekomov link verujem da je svima tako. Nesto rade samo pitanje je sta i koliko ce to da traje.

Takodje Telekomov click 4 paket, katastrofalno ucitavanje stranica.

na svakih pola sata mi se resetuje ruter?! Telekom click 4. Tako je vec 3 dana...

Kakva ti je linija? Meno se to dešavalo i problem je bio u kablu koji je bio nastavljan. Da li si na pravom mestu postavio spliter?

Ma sve je povezano kako treba vec 3 godine radi tako a zadnjih par dana zeza. Danas se ne resetuje ruter ali i dalje slabo ucitava stranice dok DL radi kako treba,vidim da nije samo kod mene tako da predpostavljam da je to do telekoma?! Yt mi je ucitavao na 720 a sada zadnjih nekoliko dana nema sanse!?

Poslednja izmena:
Zvao sam tehnicku podrsku. Gospodja mik je rekla da na celoj teritoriji Srbije se pokazuje isti problemi sa modemima kojeg ja imam(jetspeed). Resetuje se "50x" dnevno i da se radi na otklanjanju problema,kad sam pitao kako ce to resiti,nije znala da mi odgovori tako da nemam pojma o kakvom kvaru je rec?!

Poslednja izmena:
Zadnja 2-3 dana sam se podsjetio kako je bilo na dial-up,iako me ne vuče nostalgija.Toliko loše učitava stranice,a bogami ni download nije bolji.
Ruter je Pirelli i sve je radilo ko sat do pre neki dan.

Počinje sezona hladnog i vlažnog vremena sa puno padavina, a kablovi, telefonske linije, razvodne kutije na tavanima, stubovima i razvodni ormani obožavaju kišu i vlažno vreme nije ni čudo da se masovno pojavljuju problemi na linijama. Barem što je u našoj moći treba pregledati kablove i instalacije po kućama i tavanima, u 60% slučajeva instalacija je stara preko 20 god.

Ja ne znam do cega je ali ja na click4 u poslednje vreme ne mogu youtube u 720p da gledam, a kamoli 1080p :S
Ima li neko slicnih problema?

ocaj zivi... Click 4

Od jutros mi je ping skocio na 135 a do sada je bio 29-35.Zasto je odjednom skocio ?? I sta bih mogao da uradim da vratim tj. smanjim ping ??

Odradi reconnect (ili resetuj modem ako ne znaš kako). Rešenje 90% problema sa Telekomom.

Od jutros mi je ping skocio na 135 a do sada je bio 29-35.Zasto je odjednom skocio ?? I sta bih mogao da uradim da vratim tj. smanjim ping ??

Ugasi/upali ruter ponovo, uzece novi IP, i ako budes imao srece, na njemu ce biti normalni pingovi... To se desava vrlo cesto... Mozes i da sacekas malo, pa ce se i na tom problematicnom IP-u vratiti u normalu...

Evo i mene sa slicnim problemima. Ocajno radi, resetuje se konekcija svakih 2 minuta, ne mogu ni 240p na youtubeu da gledam. Nijedan download ne mogu da skinem (rapidshare, megaupload ili nesto sasvim deseto, krene da skida, dobra brzina i onda pukne i nece da nastavi). Surfovanje je lose, ali izdrzljivo, ako nece da ucita sajt, sacekas minut i odradis refresh i radi bez problema, sve dok opet ne prsne. Ovo da trpim necu, tako da ako nije u pitanju nesto sto ce da srede u roku od par dana, odo' ja kod nekog drugog. Da napomenem da mi od uvodjenja ADSL-a (od pocetka Telekom, ima jedno 4-5 godina) sve sljaka ko podmazano i (skoro) nikad nisam imao nikakvih problema. Click 1 paket je u pitanju. Pu bedaka, taman se vratih posle 3 meseca u Finskoj (sa konekcijom od 100mbps), a ovde mi ni drljavih 1,5 ne radi kako treba.

Evo i mene sa slicnim problemima. Ocajno radi, resetuje se konekcija svakih 2 minuta, ne mogu ni 240p na youtubeu da gledam. Nijedan download ne mogu da skinem (rapidshare, megaupload ili nesto sasvim deseto, krene da skida, dobra brzina i onda pukne i nece da nastavi). Surfovanje je lose, ali izdrzljivo, ako nece da ucita sajt, sacekas minut i odradis refresh i radi bez problema, sve dok opet ne prsne. Ovo da trpim necu, tako da ako nije u pitanju nesto sto ce da srede u roku od par dana, odo' ja kod nekog drugog. Da napomenem da mi od uvodjenja ADSL-a (od pocetka Telekom, ima jedno 4-5 godina) sve sljaka ko podmazano i (skoro) nikad nisam imao nikakvih problema. Click 1 paket je u pitanju. Pu bedaka, taman se vratih posle 3 meseca u Finskoj (sa konekcijom od 100mbps), a ovde mi ni drljavih 1,5 ne radi kako treba.

Koji ruter ?

Ja sam imao problem sa pucanjem veze. Imam i IPTV. Gledam tv ili sam na netu i posle 30 minuta samo nestane neta. Svaki put je sledio restart rutera i to je trajalo jedno mesec dana, a onda je ruter crko.

Ja sam IPTV uzeo zbog akcije i zbog stabilnosti veze.Sto se tice veze nisam imao problema tj. to se ispunilo, ali usluga IPTV definitivno nije ispunio ocekivanja.Dakle mislio sam da posedovanje IPTV garantuje stabilnost veze ali...

Da ih pohvalim, pozvao sam, otisao i zamenio ruter, sve brzo i korektno, i sad sve opet radi savrseno. Stari ruter je bio Huawei MT880, novi je HG530, tako da sad lepo dobih na njemu i wifi, sto sam inace hteo da kupim ovih dana. Hehe, ustedese mi pare. 🙂
Iskreno, mislio sad da nesto petljaju oko mreze, ali eto, sve je opet ok, za sad radi super.

Da li se jos nekom vuce net od jutros ?

zlo

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno