Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Moje iskustvo.
Ja sam juče bio u Telekomu da uzem MIK, nisam vraćao opremu ni platio račun za prethodni mesec. Dali mi MIK i rekli mi da kad dobijem internet od PTT vratim opremu i to je to. To je i suština MIK-a, da nemaš prekid u internetu ni dan.
Tako da to što vas zezaju po Telekomu u nekim gradovima nemojte da dozvolite. ***, Srbija je ovo, moraš se svadjati i natezati ponekad ali ne vredi drugačije

Ja dobio MIK bez problema, nisam nista vratio, niti izmirio, kazu njihov sam korisnik dok ne vratim opremu sto mi i odgovara. Sa MIK-om mogu valjda da sklopim ugovor sa PTT-om dok jos traje akcija i sacekam njihov modem a do tada koristim Telekom ADSL ?

I ja sam dobio MIK bez problema, ali sam VRATIO opremu. Odem da potpisem ugovor sa PTT-om, kazu mi da me Telekom drzi i dalje kao svog korisnika. Tri puta sam trazio proveru tehnickih mogucnosti, i odbijen sam od strane PTT-a zbog istog razloga kao sto su mi rekli na potpisivanju ugovora. To je bilo pre nedelju dana, i nista se jos nije promenilo. Danas cu ici da ponovo pokusam da potpisem ugovor, ali cu poneti i papir sa MIK-om. Mene u sustini ne interesuje da li oni u TS-u su nesto zeznuli ili ne, ja hocu da potpisem ugovor sa PTT-om. Inace nabavio sam modem, i ulogovao se na TS i dalje radi. Moze neki savet sta da radim?

P.S u petak sam opet zvao TS korisnicku podrsku, i rekao im za problem sa MIK-om i da me i dalje drze kao svog korisnika, a oni su kao napisali urgenciju i rekli rok za realizaciju urgencije moze trajati do 15 dana. Sto znaci da ako traje duze od 7 dana, izgubicu mogucnost da potpisem ugovor sa PTT-om :(

Neverovatno koliko su bezobrazni u telekomu, upravo to sam i rekao liku u telekomu da je sustina MIKa da nema prekida u internetu kod korisnika, i on me napusio zesce kao ko ti je rekao te gluposti valjda mi znamo cemu MIK sluzi -.- A kad sam dosao sa opremom neka zena je pokusala na sve nacine da me ubedi da ostanem, kao:

-a zasto vi zelite da odete ako nije tajna?!
-ne zelim da se vezem na 2 godine novim ugovorom
-pa ne morate se vi obavezivati nikakvim ugovorom
-da ali mi je onda 4mb/s 2100din
-pa imate akciju da bude 1500din
-ali akcija me obavezuje na 2 godine -.-
-pfff aj nek vam bude
-nek mi bude ;)

@prijic87:
A da lepo pozoves 9813, ili 0800 100 100 i da im se lepo pozalis na njihovo ponasanje, bezobraznost, zavlacenje, neodgovornost, i reci im da od njih trazis da ti momentalno omoguce da predjes kod PTT-a... BEZ demontiranja prikljucka.... I to ih zoves pre podne, a onda za nekih sat-dva da proveris da li je uradjeno, pa tek onda odes u PTT. Ali pri tom pitaj sa kim pricas, i eventualno trazi nekog pretpostavljenog da ti se javi zbog problema koji imas.

i on me napusio zesce

A sto nisi ti njih???

Pa ***,jel ti oni placaju net ili ti iz svog dzepa ??? Valjda cu za moje pare da radim sta ja hocu... Neverovatno... Sreca moja pa nisam imao takva smaranja,dobio sam MIK bez problema...jedini pokusaj da me odvrate je bio :" samo da znate,modemi u PTT-u se placaju" ...samo sam se u sebi nasmejao...

@prijic87:
A da lepo pozoves 9813, ili 0800 100 100 i da im se lepo pozalis na njihovo ponasanje, bezobraznost, zavlacenje, neodgovornost, i reci im da od njih trazis da ti momentalno omoguce da predjes kod PTT-a... BEZ demontiranja prikljucka.... I to ih zoves pre podne, a onda za nekih sat-dva da proveris da li je uradjeno, pa tek onda odes u PTT. Ali pri tom pitaj sa kim pricas, i eventualno trazi nekog pretpostavljenog da ti se javi zbog problema koji imas.

Zvao sam oba gore navedena broja. Kome da se zalim? Oni na 0800 100 100 rekli su mi eksplicitno da MORAM da vratim opremu da bih dobio MIK kod. Zovem ih ja opet, ljubazno im kazem da sam im VRATIO opremu, i da sam dobio MIK kod, ali da trebaju da me 'otkace', a ona kao pa pogledacemo, zovite nas sutra da proverimo. Zovem ih ja sutradan, opet ista prica, sacekajte, izvinite sto ste cekali, nije nista sredjeno, napisacemo urgenciju. Ja kazem okej, dam im podatke, ona meni kao poslata je urgencija, rok za realizaciju urgencije je 15 dana (alo, pa kakava je to urgencija). Ja joj kazem da ne mogu da cekam do 15 dana, istecice mi akcija kod PTT-a, a ona meni razumem ja Vas, ali ne mora da traje do 15 dana, moze i brze. I ja je tu napusim, kako su neazurni, i kako oni zamisljaju da MIK predstavlja kontinuirano koriscenje ADSL usluge kad se mora vratiti njihova oprema, a ona mi kaze kao takva je procedura...

Bio sam juce u posti, zvao lik nekog njihovog, dao mu moj br. fiksnog, MIK kod, i dao sam mu i moj mobilni. Rece lik (taj na salteru) da je ovaj rekao kako ce da sve sredi i danas me zove do 3 popodne. Javicu Vam sta je bilo. Pozdrav.

Evo svanuo je i taj dan,koji je pun neizvesnosti.Raskid ugovora sa Telekomom,uzimanje MIK-a i brzo prebacivanje na drugog provajdera.Pakujem opremu i krecem od ranog jutra da zavrsim stvari,nadam se da cu danas zavrsiti,jer su mi ostala jos 40 sata do isteka promocije :) Plan je sledeci : odlazim kod Telekoma vracam opremu za ADSL + IPTV,uzimam MIK kod,saljem MIK na email adresu buduceg provajdera,odlazim licno u Postu u mom gradu,imam svoj modem za par dana..i mislim da bi trebalo da bude sve ok,ako budu ljudi ovi iz Telekoma.

GUraj .... i ne daj da te lažu .... ja sam ISTOG DANA sve to odradio. Čak mislim i da nisam slao MIK na mejl, nego je ovaj lik iz pošte nekog zvao, pa odma tamo neko negde upisao ....

Ali oprema nazad i MIK kod tebe u ruke MORA istog trena da se odradi, ne daj da te zavlače kao mora da se čeka i slično ...

Ja sam otišao po MIK bez opreme i odmah su mi dali (doduše sutradan ujutru pošto nije imala pečat da mi lupi jer je šefica otišla :D).
Samo nedaj da te prave budalom

Dobio MIK od Telekoma ( opremu mi nisu hteli primiti nazad,dok mi drugi provajder ne pusti protok - tek onda da dodjem do poslovnice i vratim opremu ).Predao u PTT MIK kod,kazu da je velika navalica ( ZAHTEVI CE SE SUTRA PRIMATI DO 10 UJUTRU ) jer Telekomu treba vreme da odgovori na predate zahteve.Sutra posle 10 ujutru su mi rekli iz PTT-a da dodjem da potpisem ugovor.Daj Boze !!!

Poslednja izmena:
Meni nisu hteli dati MIK dok nevratim opremu. Dzaba galama i sve. Ali su zato u PTT-u bili izuzetno ljubazni i usluzni. Sve je sredjeno, potpisao sam ugovor, jos samo da dobijem modem jer ne planiram kupovati sopstveni za sada, rekli su u PTT-u da ce dobiti modeme sredinom sledece nedelje. U pitanju je Pancevo.

Ja se upravo vratih iz telekoma, u tanjugovoj zgradi, ugovor mi istice sredinom oktobra, trazio mik, naveo da je ptt povoljniji i da necu da se obavezujem kod njih na 2 godine, decko mi bez problema dao m. kod, a opremu vracam kad mi istekne ugovor. Je l moze u ptt da se prijavi online? posto ne vidim gde je ta akcija na sajtu?

Bio sam danas da potpisem ugovor, posto me je nazvao covek iz PTT-a (kao sto je i obecao juce) i rekao da je sve sredjeno i da mogu da potpisem ugovor. Ovi u Vrscu nisu bas vicni u tome, ali su barem maximalno ljubazni i na tome im svaka cast. Da podsetim, 21.09 sam otisao u Telekom poslovnicu, da uzmem MIK kod. Dobio sam ga za 2 minuta, naravno sa onom pricom da se mora vratiti oprema, sto sam i uradio. Nakon toga sam se prijavio za PTT preko weba, nakon cega sam odbijen 3 puta u zadnjih 6 dana, zato sto me Telekom i dalje drzi kao svog korisnika. Na kraju sam morao da smaram ljude u PTT-u, koji su to sredili i sad sve radi, sem brzine, koju ocekujem da puste za dan-dva. Inace rekli su mi tamo i da im se ovi iz Telekoma ne javljaju, da moraju da ih zovu i po 30 puta, kako bi nesto sredili u vezi sa MIK kodovima i prebacivanjem korisnika. Ocigledno je da sada Telekom gubi korisnike, i zadrzavaju ih na sve moguce nacine (prljavom igrom). Kada sam ih zvao da me otpisu kao korisnika, napisali su urgenciju, a rok za realizaciju iste je do 15 dana! Stvarno zalosno sa Telekomove strane...

Umesto da zadržavaju korisnike onako kako se zadržavaju kosrisnici (ponudom istom ili boljom) oni igraju prljavo, i samo odbijaju ljude ....

A internet im radi sve gore i gore narocito u vecernje sate. Menjao DNS dzaba surfovanje zvace uzasno a nocu posle 24h poleti i tako do ujutru radi kao lud. Strasno sve lopovi i prevaranti gade mi se.....

ljudi kako vam radi youtube? meni danas ceo dan zakucava non stop :S

EDIT: He he, 2 posta u isto vremen oko youtube :) znači nije samo do mene :)

Evo i ja da se oglasim youtube radi katastrofa pa ovo nije normalno vise, nemoze da ucita 360p secka, pa da neverujes, paket 4mbit

Evo i ja da se oglasim youtube radi katastrofa pa ovo nije normalno vise, nemoze da ucita 360p secka, pa da neverujes, paket 4mbit

Druze isti problem sa istim paketom. Sta se ovo desava bre

Takodje 4 Mbit paket, isto katastrofa sa youtube-om već dva dana! Nema šanse da se normalno gleda! :mad:

Svaki dan u jutarnjim satima između tri i pet modem se zaglupi na jedno pet minuta bez neta. Je l' im to neka vrsta P2P zaštite? Ne kapiram.

isto ovde, youtube uzas!

moze li sa nekim drugin dns-ovima ovo koliko toliko da se resi(open dns il tako nesto)?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno