Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa o čemu mi pričamo ovde? Istekla ti obaveza? Idi na PTT, za 1400 imaš 16/1 ......

Dajte ljudi i ja vijam nesto ovo nije noralno sa 1.5 sam presao na 4 (studentski paket ) istekao mi ugovor i sada mije cena negde oko 2400dinara .. vijam da daju nesto redovno .. Ne mogu vise ovo da placam .. Pricam sa kolegom on placa 12e 100mb/s u rumuniji .. a ja se ovde natezem oce li biti 1 ili ce biti 4 .. Sta da radim sa 1? Ne mogu da otvorim email redovno..
Treba da se digne neka buna vec za ovaj internet deru nas ko majmune .. Sa burazerom pricam on daje neke bedne pare 5 6 e za 80mb/s u holandiji samo nas deru 4m/s za 2400dinara...

*** kukas na pogresna vrata, ovde smo svi u istom sosu. Onda kao sto ti je reko MagicMaster pravac PTT ili Verat koji isto ima dobru ponudu ADSL-a. Daleko smo mi jos od Rumunije i Holandije, parvo neka nam daju stalne poslove, dobre plate a za net to je onda vec lako. Kada imas para onda je sve lako naci i kupiti ali kada nemas para onda ti smeta svaka sitinica pa tako i net koji sada imamo ali opet bolje da imamo i takav net nego da jos uvek furamo dial up u 21 veku.

Kissme1
Verujem da ti koji imaju 100mb/s itd imaju neko ogranicenje mesecno koliko mogu da skidaju od provajdera. Pa ja bih sa tom brzinom skinuo ceo internet :D

AGh! Ne mogu da nadjem nikako, iteresuje me za online igranje koji pocetni broj IP treba da izbegavam a koji je najpozeljniji (ima najmanji ping)? Znam da je blo negde u ovoj temi ali ne mogu nikako da iskopam. Hvala

Nema pravila. Ja svaki put pre igranja odradim C:\Windows\System32\PING.EXE -n 10 "rapidshare.com" i ako vidim da luduje odradim reconnect.

Danas bio do korisnickog u bg, i ima neka akcija click4 po ceni click1... nije nesto al bolje 1500 nego 2000+

Само што је то уговор на две године.

Pa o čemu mi pričamo ovde? Istekla ti obaveza? Idi na PTT, za 1400 imaš 16/1 ......

Tesko ja zivim u zedniku malo mesto pored subotici .. Cisto sumljam da mozemo da imamo 16/1 mb/s .. Mislim to je ovde smesno .. realno ja sam ova 4mb/s sam bog u selu jer se svi pate sa 1nim ili 1.5 ako ih je telekom castio :p
A promocija mislim da je kablovski internet i da je od 6mb zar ne?

Ne, promocija je 50 posto za ADSL do 30.09.2011... dakle, možeš da uzmeš i 1,5, i plaćaćeš 750 dinaa. uzmi 4 MB i plaćaćeš čini mi se 1075 dinara.

Jel dovoljno telefon da imas ili to ide preko kablovske? obican adsl je? pa to mi pase 4 mb za 1075 dinara ..

Ajde molim te ako moze neko ko malo vise zna o telekomu i posti da mi posalje dva linka ..

Prvi gde mogu da se odjavim sa telekoma
A drugi gde mogu da se prijavim na postanski..

Poslednja izmena:
Greska..

Poslednja izmena:
Jel dovoljno telefon da imas ili to ide preko kablovske? obican adsl je? pa to mi pase 4 mb za 1075 dinara ..

Ajde molim te ako moze neko ko malo vise zna o telekomu i posti da mi posalje dva linka ..

Prvi gde mogu da se odjavim sa telekoma
A drugi gde mogu da se prijavim na postanski..

1. Odes u telekom gde si potpisivao za ADSL - zatrazis MIK da ne bi izgubio port za ADSL
http://forum.benchmark.rs/showthread.php?263634-Promena-provajdera&highlight=mik

2. Cini mi se da u svakoj posti mozes da se prijavis za PTT ADSL i nije preko kablovske nego isto ADSL --> preko telefona

Hvala za info .. Nameravam da odradim to . samo imam jos jedan problem .. ako se odjavim da li imam net do kraja ovog meseca ili kako to ide? Mislim glupo mi je da im dam 25e ako necu koristiti internet..

Ako se odjavis i zatrazis MIK moras da vratis opremu pa net neces imati dok ti novi provajder ne da modem.Placas onoliko dana koliko si net koristio.

Ako se odjavis i zatrazis MIK moras da vratis opremu pa net neces imati dok ti novi provajder ne da modem.Placas onoliko dana koliko si net koristio.

A da li postoji mogucnost da zatrazim da otkupim ADSL modem,znaci prilikom vracanja opreme i trazenja MIK koda da otkupim modem koji sam koristio.Da li neko zna da li moze i kolika je cena ??

Odraće te .. možeš da kažeš da si ga oštetio, ali ima da te oderu. Imaš na limundu modema koliko hoćeš, možeš onaj 882 ima ih po 500-600 dinara, ne može preko 4MBita ali dok ne dobiju u PTTu modeme, završiće ti posao.

To moras da se raspitas u Korisnickom servisu.Meni su u Telekomu dali MIK a nisu mi trazili opremu da vratim,kod Verata podnesem zahtev preko weba i niko se ne javlja nekoliko dana.Kada sam pozvao kazu da im Telekom nista ne javlja i da postoji neki problem.Nazovem Telekom gde mi kazu da ne mogu da predjem kod drugog provajdera dok ne vratim opremu iako sam dobio MIK.Vratim opremu i sutradan me zovu iz Verata za opremu.

A da li postoji mogucnost da zatrazim da otkupim ADSL modem,znaci prilikom vracanja opreme i trazenja MIK koda da otkupim modem koji sam koristio.Da li neko zna da li moze i kolika je cena ??

Vidi u ugovoru da li je precizirano da moras da vracas opremu i koliko placas u slucaju da ne vratis...Kod telekoma je u mom ugovoru bilo 2 soma koliko se secam.

Odraće te .. možeš da kažeš da si ga oštetio, ali ima da te oderu. Imaš na limundu modema koliko hoćeš, možeš onaj 882 ima ih po 500-600 dinara, ne može preko 4MBita ali dok ne dobiju u PTTu modeme, završiće ti posao.
Odakle ti to da mt882 ne moze preko 4 mbita? Modem po specifiakciji moze da izgura 100 mbita.Naravno da adsl kod nas ne moze preko 16 mbita zbog tehnickih razloga. Ali modem kao modem radi posao...

Poslednja izmena:
Meni mt882 nije hteo preko 2 mbit-a kada sam sa 1 mbit presao na 4 mbit Telekom adsl,pa su mi zamenili za HG520c i sve proradilo. Toliko o mt882.

Ja imam iskustvo u igraonici 4-5 mt882,adsl brzine 16 mbit (oko 13 je izvlacilo na speedtestu) radilo je perfektno.

Cisto da vam kazem da se ne za*ebete kao ja, kada idete da trazite MIK u telekomu u NS morate doci sa svom opremom i dokumentima -.- one price o dogovoru izmedju provajdera da vam ostane oprema jos neko vreme da ne bi ostali bez neta ne piju vodu, lik koji radi tamo me napusio kao "ko ti je napricao te gluposti"

Mors samo ono sto pise u ugovoru.

I ja bio danas u Telekom. Kažu da prvo oprema mora da se vrati, izmire dugovanja..pa tek onda ti daju MIK

Ja juce vratio opremu (ruter i 2 stb-a) dobio mik,a tek cu sledeceg meseca platiti septembarski racun za adsl i iptv

Ja dobio MIK bez problema, nisam nista vratio, niti izmirio, kazu njihov sam korisnik dok ne vratim opremu sto mi i odgovara. Sa MIK-om mogu valjda da sklopim ugovor sa PTT-om dok jos traje akcija i sacekam njihov modem a do tada koristim Telekom ADSL ?

Dobio sam MIK od telekoma a opremu nisam vratio. Rekli su mi, da ce me poozvati i reci, kada treba da je vratim. Potpisao sam danas ugovor sa Ptt-om. Za 3 dana, najkasnije, ce pustiti signal. Naravno, nemaju modeme, jos uvek.

Jel to znaci da cemo placati i PTT-u i Telekomu dok ne vratimo modem ?

Ja mislim da ptt pocinje da naplacuje od dana kada se logujemo preko njih...Sutra idem da potpisem ugovor pa cu da pitam,posto sam u istoj situaciji.

Ja mislim da ptt pocinje da naplacuje od dana kada se logujemo preko njih...

Upravo tako,ja prekjuce podpisao ugovor za Ptt,pa su mi bas to rekli.... e sad,dobio sam Mik jos pre nedelju dana i jos uvek mi radi telekom adsl...ne znam samo do kada ce,al se ne zalim :)

sent from TT

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno