Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da je Telekom poceo da naplacuje seobu adsl-a sa jedne adrese na drugu, i to po ceni od preko 1100 dinara. Tako mi rekose na 9813. Obzirom da me o tome nije obavestio radnik u poslovnici, pri potpisivanju zahteva, izgleda da ce opet da imaju posetu od strane njihove interne inspekcije. Prosli put su moj port dali nekoj cici, pa se pojavila inspekcija i onda su gurali rezervne portove u centralu.

Sent from my Vip Droid using Tapatalk

Ja ovih dana selim ADSL i IPTV na novu lokaciju, i naplacuje se 1100 din po servisu, u mom slucaju 2200 din :x

Da li neko zna koliko traje proces seljenja, i sta u slucaju da nema portova?

ja sam selio adsl i iptv u februaru ove godine, cekao sam nekih 4 dana. Kad su mi javili da je seljenje uradjeno desilo se da mi HD kanali na iptv nisu radili, trebalo im je neki 30 dana da mi to srede :)

1371857887.png

jel to ona fora sa speed up-om i dalje radi ? aktivirao sam je pre 100 godina

vidim skida mi se sa rs-a od 500-550 kb, a trebalo bi da je 4mbit/512

Poslednja izmena:
Ocigledno da radi :)
Kad god sam se javno na netu pohvalio da mi se zablokirao SU, isti je u rekordnom roku vracen na razumnu meru (samo puna brzina iz ugovora) :D
Nego, jel niko nema probmem slican mom sa pingom :(

Ocigledno da radi :)
Kad god sam se javno na netu pohvalio da mi se zablokirao SU, isti je u rekordnom roku vracen na razumnu meru (samo puna brzina iz ugovora) :D
Nego, jel niko nema probmem slican mom sa pingom :(

A ti sledeci put cuti pa nemoj da se hvalis pa vidi dali ce te onda vrate na pocetnu brzinu. Inace kod mene je idalje zabagovan speed up!

1372748157.png

Verovo ili ne meni ping ne znaci apsolutno bas nista, jer neigram online igre a i ono sto mogu da igram a to je command & conquer zero hour a tu mi ping nije da nije neophodan ali ne utice toliko na igru ako je preko 300 ili pa 1000 vise mi igra pocne kociti ako nas ima vise na mapi a svi smo gla a tu ima vojske ko sitnih mrava e tu pocne kociti a ovako je podnosljivo za igru. Tako da mi je bitniji download da sve mogu brzo da skinem a upload manje vise, nebi skodilo da je veci ali nije ni ovo lose!

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za korisnike telekom adsl-a. Danas sam cuo i raspitao se u poslovnici za ovu akciju 50% popusta za bilo koji paket za trajanje ugovora (1 ili 2 godine kako se izabere). Razmisljam da uzmem 16 mbit-a, ispao bi mesecno oko 2250 dinara sa tim popustom i ugovorom na godinu dana. To je odlicna akcija, a trenutno koristim 4 mbit-a za oko 2100 dinara. Interesuje me da li ce se ping povecati u igrama kad promenim na 16 mbit-a. Dosadasnja praksa mi je bila da kad mi god povecaju paket (kako su isla ova povecanja) uvek mi se smanjivao ping za po nekih 5 msec, sto je odlicno. Sad procitah ovde da je jedan korisnik presao na 16 mbit-a i da mu se povecao ping, pa me interesuje jel to generalno pravilo za najvisi paket ili sta? Nije mi logicno s obzirom da je dosadasnja praska bila da se smanjuje ping sa povecanjem paketa... Pa ako neko konta ovo zezanje, da mi objasni.

Aktivirao sam jutros uslugu SpeedUp... Nakon sto je aktivirana ping je pao sa 32 na 13 a down/up skocio sa 1.29/0.21 na 1.52/0.26.

Da li sad treba da platim tih 60din i aktiviran speedUP ili mi se brzina trebala zapucati pri samom aktiviranju ove usluge?

1376800334.png

Prijava za Speedup je besplatna. Placas samo ako aktiviras ubrzanje. Uzivaj u brzem netu.

Aktivirao sam jutros uslugu SpeedUp... Nakon sto je aktivirana ping je pao sa 32 na 13 a down/up skocio sa 1.29/0.21 na 1.52/0.26.

Da li sad treba da platim tih 60din i aktiviran speedUP ili mi se brzina trebala zapucati pri samom aktiviranju ove usluge?

1376800334.png

Ja sam prvi put izdvojio 60 din. normalno moraš nekako naterati 6/1 pa ako ostane ostalo je ako ne više sreće sledeći put da bi izgledalo ovako:

1377109734.png

Poslednja izmena:
Kakav je to speed up jel to ima samo kod odredjenih provajdera ili ima kod svakog. Ja sam inace kod oriona sad ranije je bio sezam.

Ja sam prvi put izdvojio 60 din. normalno moraš nekako naterati 6/1 pa ako ostane ostalo je ako ne više sreće sledeći put da bi izgledalo ovako:

Za sad radi...Kazi mi samo jel sad ne smem da gasim modem? Posto mi smetaju LED-ovi dok spavam...

Za sad radi...Kazi mi samo jel sad ne smem da gasim modem? Posto mi smetaju LED-ovi dok spavam...

Slobodno gasi modem nocu ako ti smeta to nece uticati na net ako ti je ostao zabagovan speed up. Ali ako neces da rizikujes uzmi pa stavi nesto isped modema dali neki disk ili presavi na vise delova magicnu krpu pa prekri taj deo disu led diode.

Dzaba sve... Vratise mi brzinu na 1.5 :) Ali bar imam bolji ping i nekih 0.2 mbps download-a vise nego ranije...

Ja sam čak i deaktivirao (odjavio) Speed-up i još i dalje preko 5 Mbit , zapucan već mesecima. Nije da se žalim, nek traje dok me ne resetuju.

Ako moze odgovor od vas starih vukova jer podrsku nema sanse da dobijem na telefon ..... kao da imaju dva zaposlena ....
Naime, u zadnjih 10-ak dana konekcija se redovno gubi skoro pa svakih 15 minuta ..... plus mi se vrlo cesto javlja obavestenje o IP konfliktu ... kao jos neki komp u okruzenju koristi istu IP adresu bla, bla, bla ... a nema ga naravno

Da li je problem do mene ili do Telekoma ......

Hvala dobri ljudi

TO se meni desavalo,pukne veza svakih 15 min pa dodje. Zamenili mi modem i sve ok

ista situacija bila kod mene. pucao net random na svaki ~30min nekad i cesce... zamena modema resila sve. Bio je u pitanju Pireli modem.

Evo prebacih se na 16 mbit-a danas, i stvarno sljaka nenormalno brzo... Download (testiran skidanjem drivera za graficku sa AMD-a) je isao preko 1600 kb/sec. Naravno i torrenti su sljakali kao blesavi, preko utorrenta sam istestirao maximalni upload, i bio je 95 kb/sec. Sto se tice pinga, on je neznatno nizi nego sto je bio kada sam koristio 4 mbit-a, sto je opet odlicno. Takodje testirano na youtube-u dok sam nesto paralelno skidao sa fileserve-a, klipovi u 1080p se ucitavaju ko blesavi. Pretplata je znaci 2257 dinara mesecno sa 50% popusta. Eto toliko, cisto da javim kako sljaka, mislio sam da ce pingovi mozda da prave problem kao jednom korisniku odavde, ali to nije slucaj.

Pozdrav ljudi.

Danas sam imao jedno sat do sat i po vremena price sa ljudim u tehnickoj podrsci, prodaji.....
Nemogu - neumeju da rese problem, nerazumeju, nece da razumeju ili si ograniceni pa nemogu da shvate sta im se prica.
Znaci pricali smo pokusavali neke gluposti da ustanovimo sta je nismo resili nista a oni nece da salju telekomu dopis valjda da oni probaju to da rese na centrali.
I tako ja doso do ivice zivaca i reko posto nemoze da mi se resi problem ocu da raskinem ugovor i da menjam provajdera i vrstu interneta.
Prebaci me lik kod neke guske koji tek nezna da radi svoj poso, prvo je rekla znate mozete da raskinete ugovor ali morate da nam platite ona dva meseca gratis sto ste dobili prilikom potpisivanja ugovora i da vratite opremu, pa je onda na jednom pitala a zasto ocete da odete od nas pa onda obasnjenje zasto i onda nova prica pa znate vi ustvari morate da platite sve do isteka tih dve godine pa onda mozete da idete odmah.
Znaci ADSL vise u zivotu ovde u ovoj brljavoj, lopovskoj, smrdljivoj Srbiji necu da uzmem i nikad vise nista pod ugovorom. Kako vesto ispituje zasto oces da odes i onda ti promeni pricu znate morate da platite. Pa ima da odem i da im krknem ciglu u izlog lopovcine jedne odvratne. Najvise od svega mi smeta to sto zaposljavaju bre ljude u tehnickoj sluzbi koji nemogu da rese ama bas nista.

Nemam vise reci. Sve to treba :crash::crash::crash: i narocito :hump::hump::hump::hump: nas korisnike koji su dovoljno glupi da pristanu i plate.

Poslednja izmena:
Zašto jednostavno ne pročitaš ugovor i vidiš na šta su se oni obavezali?
Šta tebe uopšte muči?

Imam jedno pitanje.. :)

Ne razumem ovo na njihovom sajtu.. Pojasnite mi. :p

U slučaju promene brzine, usluga ADSL se tarifira po ceni prethodnog paketa do dana promene brzine i po ceni novoizabranog paketa od dana promene brzine.

Ističe mi ugovor 27. ovog meseca, a ja bih da povećam brzinu a da platim isto kao i do sada (1500rsd). Može li to nekako?

Imam jedno pitanje.. :)

Ne razumem ovo na njihovom sajtu.. Pojasnite mi. :p

U slučaju promene brzine, usluga ADSL se tarifira po ceni prethodnog paketa do dana promene brzine i po ceni novoizabranog paketa od dana promene brzine.

Ističe mi ugovor 27. ovog meseca, a ja bih da povećam brzinu a da platim isto kao i do sada (1500rsd). Može li to nekako?

Nejde tako, nego ces platiti do onog datuma brzinu koju si koristio a od dana promene brzine ces da platis taj paket koji si uzeo. Znaci obracunace ti paket koji si koristio i koji ces koristiti i to ce sabrati i dostaviti ti racun i lepo ce posle na racunu da pise sta si koliko platio.

...

Danas sam imao jedno sat do sat i po vremena price sa ljudim u tehnickoj podrsci, prodaji.....
Nemogu - neumeju da rese problem, nerazumeju, nece da razumeju ili si ograniceni pa nemogu da shvate sta im se prica.
Znaci pricali smo pokusavali neke gluposti da ustanovimo sta je nismo resili nista a oni nece da salju telekomu dopis valjda da oni probaju to da rese na centrali.
I tako ja doso do ivice zivaca i reko posto nemoze da mi se resi problem ocu da raskinem ugovor i da menjam provajdera i vrstu interneta.
....

Сада, кад се прочита ова горња порука, већина се саосећа са корисником и злом судбом која га је задесила код мрскога Телекома Србије

АЛИ :D
само пре 2 стране

...
Korisnik sam kod Orion-a bivseg Sezama ADSL sestomegabitnog paketa

Speed test

Epic Fail! :d

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno