Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ako si na ugovoru placas sve bez obzira da li si imao ili nisi imao net/kao fiksni tel. ,moras sve racune da izmiris pa ti ukljucuju/,tj zovi ih odmah jer placas i jun .Za pripejd varijantu neznam .

Na ugovoru sam... Prosto sjajno... Ceo mesec nemam internet a moram da ga platim... A na koji broj da zovem ?

Imam 8/1 adsl, ali iako bi trebalo da upload ide do 128 kB/s (u teoriji, ajde neka ide do 100 u praksi), NIKADA nije presao 64kB/s. Speedtest.net kaze da je upload 1mbit/s.

Brate kada si na ugovoru ,znas svoje obaveze,to sto nisi imao net je tvoja krivica ,tj nisi placao racune ,i tu nema nista nejasno.Kada platis racune odnesi ih odmah u poslovnicu telekoma ,pokazi im ,i oni ce automatski da ti odmah ukljuce net.

Brate kada si na ugovoru ,znas svoje obaveze,to sto nisi imao net je tvoja krivica ,tj nisi placao racune ,i tu nema nista nejasno.Kada platis racune odnesi ih odmah u poslovnicu telekoma ,pokazi im ,i oni ce automatski da ti odmah ukljuce net.

Niste izgleda razumeli coveka, nije imao internet meseca dana a stigao mu je racun za taj mesec...

Pozovi 0800100100

Pa naravno da mu je stigao kada je na ugovoru.Sam je rekao da mu je iskljucen zbog neplacanja racuna ,maj si morao da platis do 20 juna ,pa bi ti ranije ukljucili,ovako tek kad sve izmiris.Ja sam te tako razumeo ,ako je kao sto kaze Raven ,pozovi broj koji ti je dao pa resi to sa njima.

Nego, primetio sam da je ping otisao u tri lepe. Ranije kad sam merio (recimo, pre par meseci), bio je smesan, 10-20. Kada sam poceo ovu proceduru oko novog ugovora, merio sam ponovo i sada je oko 500. I ostao je isti nakon poveanja brzine na 4mbps.

Niste izgleda razumeli coveka, nije imao internet meseca dana a stigao mu je racun za taj mesec...

Pozovi 0800100100

Razumeli su dobro... Nisam znao da je tako mislio sam da ima kao fora parkiranje naloga na mesec - dva...

Pa naravno da mu je stigao kada je na ugovoru.Sam je rekao da mu je iskljucen zbog neplacanja racuna ,maj si morao da platis do 20 juna ,pa bi ti ranije ukljucili,ovako tek kad sve izmiris.Ja sam te tako razumeo ,ako je kao sto kaze Raven ,pozovi broj koji ti je dao pa resi to sa njima.

E *** ja nisam zurio poshto kuci imam i kablovski net pa sam njega aktivirao na ovaj mesec... Na greskama se uci tako da ovaj mesec cu platiti 1380 kablovski 1.5mbps + 1550 ADSL 4mbps...

I ovo sto si naveo treje od povecanja brzine ovog cuvenog od 1 na 1.5mb/s.... sto je najveca fora a to sam primetio nakon nekog vremena postoje delovi dana kada net radi perfektno znaci ping 10-20ms ali zato tacno kao da neko pritisne prekidac u jednom trenu i ping skoci na 400-500 a neretko i na citavih 999 ms i tako traje veci deo dana . nema kome se vise nismo zalili i oni kao nesto mere liniju i kao sve je super i imam najnoviji lelekom modem ali nista ne pomaze osim ako SBB dodje u nas grad odmah prelazim kod njih ......

I ovo sto si naveo treje od povecanja brzine ovog cuvenog od 1 na 1.5mb/s.... sto je najveca fora a to sam primetio nakon nekog vremena postoje delovi dana kada net radi perfektno znaci ping 10-20ms ali zato tacno kao da neko pritisne prekidac u jednom trenu i ping skoci na 400-500 a neretko i na citavih 999 ms i tako traje veci deo dana . nema kome se vise nismo zalili i oni kao nesto mere liniju i kao sve je super i imam najnoviji lelekom modem ali nista ne pomaze osim ako SBB dodje u nas grad odmah prelazim kod njih ......

Probaj prodrmaj kablove od uticnice do modema... ili zameni kablove i za fon i za modem, meni je tako mesec dana zezalo, merili liniju, promenili modem+spliter, cak su me stavili i na drugi port... Uglavnom mi se desavalo oko 16h ili kasnije da mi iznenada pocne da puca link i modem da se resetuje, cak, i oni su mi sve to promenili i nista nije islo na bolje dok nisam prodrmao kablove hehehe...

nista mi drugo ne preostaje nego da se bacim na protrisanje kablova sta znam mozda i kod mene proradi ....:d

Jel' moguce da je moja veza ovako losa. Ja sam 3km od centrale.

Prilozi

• Capture.JPG
    Capture.JPG
    82.2 KB · Pregleda: 111
Jel' moguce da je moja veza ovako losa. Ja sam 3km od centrale.

Kako mislis losa, ovo je odlicno... gledas downstream/upstream noise sto je ti je neverovatno dobro, jedino downstream attenuation je visok. Imas shum na liniji pa su morali da stave toliki taj downstream attenuation na 32. Koji protok imas uopste, ako je 1.5mbps, zasto bi ti onda pustali vishe

maximum downstream bandwidth je 2052kbits/s. Mislio sam da je to maksimalan moguci protok na mojoj liniji. Havla na odgovoru.

Vec nekoliko dana ovako stoji situacija, click 4

Upload konstantno dobar, ali download nece preko 4 pa to ti je

Vec nekoliko dana ovako stoji situacija, click 4

Upload konstantno dobar, ali download nece preko 4 pa to ti je

A zasto bi ti klick 4 isao preko 4, ovo ti je 4 i to je to... lepe brojke, uzivaj

Pa prvih 2 meseca koriscenja konstantno mi down bio 4.50, zbog toga

Mozda si imao aktiviran speed up, pa ti se zaglavilo na 5/1. Sada ti se download vratio na regularnih 4, ali ti je upload ostao na 1

uglavnom nikome nece ici iznad 4

Da li si siguran ? :p

1368463798.png

i ja imam variranje ali nikad ne ode preko 4mb/s uglavnom bude 3.70 plus minus sve zavisi, a sto se tice uploada skoro je 1

Izgleda da je Telekom poceo da naplacuje seobu adsl-a sa jedne adrese na drugu, i to po ceni od preko 1100 dinara. Tako mi rekose na 9813. Obzirom da me o tome nije obavestio radnik u poslovnici, pri potpisivanju zahteva, izgleda da ce opet da imaju posetu od strane njihove interne inspekcije. Prosli put su moj port dali nekoj cici, pa se pojavila inspekcija i onda su gurali rezervne portove u centralu.

Sent from my Vip Droid using Tapatalk

Interna kontrola ? Mogu li da dobijem njihov broj telefona ?

pozdrav svima.

Evo ja da se pozalim malo :)
Korisnik sam kod Orion-a bivseg Sezama ADSL sestomegabitnog paketa i sad vidim ja da su oni spustili cenu za max paket na 2.490 din sto mi je sad mnogo pristupacnije nego sto je to bilo ranije nekih 5.000 i nesto dinara i nista odem ja tamo kazem hteo bi da predjem na sledeci taj max paket koji ide DO 16 megabita ok kaze lik nema problema bice od prvog jula, ja reko ok platim sve unapred, evo doso bio prvi kad ono internet gori nego sto je bio ping skocio na speed testu sa 7ms na 18ms a brzina sa ranije merenih 5.23 na 5.45 :) u ocitavanju rutera on vidi da mi je sad protok interneta od strane telekoma ogranicen na 14 megabita. Nista zovem ja podrsku kaze proverite ovoe, ono drz nedaj sve je uredu setovano i nista kaze javite se u ponedeljak sacemoda posaljemo telekomu zahtev da proveri to na vasoj centrali. Evo sad gledam ruter ocitava 6megabita ali je ping na speed testu i u igrama drasticno skocio na primer na speed testu je ping sada 25ms a u recimo world of tanks-u od 60-80ms a bio je ranije od 30-40ms Sta je sad tu moguci uzrok tome. Sto je najgore toliko sam isfrustriran celim problemom da mi dodje da odem i odjavim taj ADSL i uzmem kablovski kod kopernikusa jeste skuplji al mozda je bolji.

Ping test

Speed test

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno