Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

• Začetnik teme Začetnik teme djalf
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Skreni pažnju likovima iz Telekoma kada budu dolazili da ti zamene modem da ti daju novi adapter (ispravljač) može da bude do njega. Kada ih pozoveš imaju rok od 48 sati da dođu.

Nisam spomenuo da kada se modem restartuje power led svetli a ostale se pogase i upale posle sekunde.

Meni se isto dešavalo, samo što su posle nekog vremena sva led svetla prestala da svetle sem power, to je znak da je modem "crko". Zamenjeni modem je radio 2 dana posle kojih je i on otkazao. Prvi put su mi zamenili samo modem, drugi put i modem i adapter za struju + sam ja zameni kabl, sada radi kako treba evo već 2 meseca.

Ma komplet opremu da ti zamene, počevši od AC adaptera, splittera, telefonskih i UTP kablova i rutera. Ako se problemi budu i dalje javljali, onda su u obavezi da na tvoj poziv dođu i provere ti telefonske kablove u kući. To se meni desilo prošle godine i ljudi su došli, popeli se na tavan i odradili posao free of charge.

nešto se ne snalazim sa ovim cenama na telekomovom sajtu, pa ako neko može ovde da postavi cene (download/upload i cena), jer koliko vidim na sajtu stoji "Click 1-1536/256 Kb/s= 1.532,82?

nešto se ne snalazim sa ovim cenama na telekomovom sajtu, pa ako neko može ovde da postavi cene (download/upload i cena), jer koliko vidim na sajtu stoji "Click 1-1536/256 Kb/s= 1.532,82?

pa to je cena

Click 1 1536/256 Kb/s 1.532,82
Click 4 4096/512 Kb/s 2.122,82
Click 6 6144/1024 Kb/s 3.811,40
Click 8 8192/1024 Kb/s 4.165,40
Click 16 16384/1024 Kb/s 4.513,50

Kad su primetili koliko im se osipaju korisnici prema
Orionu, Beotelu, PTT-u i drugima napokon su reagovali

Kukavicki, ali dobro je za 5-6 meseci se nafatirase i sada su
opet najpovoljniji za nijansu i izjednacise se sa ostalima.

sada sam zvao telekom i rekla mi je devojka koja se javila na 9813 da ove cene podelim sa 2 (dva):

Click 1 1536/256 Kb/s 1.532,82
Click 4 4096/512 Kb/s 2.122,82
Click 6 6144/1024 Kb/s 3.811,40
Click 8 8192/1024 Kb/s 4.165,40
Click 16 16384/1024 Kb/s 4.513,50

to po njenom znači da je najjeftiniji paket 1.5 mb/s 750 dinara.

pošto trenutno imam ugovornu obavezu kod telekoma rekla mi je da ne mogu da raskinem ugovor i da se prijavim za novi već da moram da sačekam da mi ugovor istekne pa tek tada da se prijavim za novi paket.

Neka svi koji mogu naravno razmisle o telekomu opet
ako im je istekla ugovorena obaveza...

Samo bilo bi dobro da stave na sajt vazeci
cenovnik tako umanjen za 50%.
Pokvarenjaci jadni...

Jutros sam potpisao ugovor i na njemu pise 50% popusta. 🙂 Ali najače je to da sad za 2200 može da se uzme 16mbit 😀

Poslednja izmena:
ja otkazah stari ugovor iz 2007 i uzeh novi sa 50% popusta 4Mbit/s
nacekao sam se posteno - spetljali su se nesto oko portova, tehnicka podrska, ovo-ono... sad cekam da dodjem kuci da probam 'el radi

Malopre sam bio do Telekoma, nisam mogao ništa da uradim, ne reaguje im program. Mogu vam reći da je velika guzva. Opremu za IPTV nemaju, tek za mesec dana. Rasulo opšte...

ljudi da li postoji neka fora da otkažem ugovor, pa da potpišem novi?

(pre 8 meseci sam uzeo studentski paket 4096/512 - znači još nije istekao)

nece moci

Morao bi da platiš preostala 4 meseca, ne žuri se, akcija traje do 30. septembra

Ima, plaćaš penale za preostale mesece do isteka ugovora, znači 4x mesečna preplata.

Nova promocija 50% manja cena, predivno, a ja baš danas hteo da odem da raskinem ugovor kod njih jer mi je sredinom maja istekao. Ne znam da li ovo da uzimam ili Orion Max paket, pitanje je sad.

Telekom ti sada nudi povoljnije uslove za 16mb

Znam, već sam godinama kod njih, a nikakvih problema nisam imao, ali bukvalno. Orion sam razmatrao zbog niže cene ali telekom je zaista iznenadio. Šta se daje od bežičnih rutera trenutno, pošto koristim ovaj Pirelli od ortaka a njemu sam dao moj Huawei HG510. Jel imaju kojim slučajem Pirelli, neko ako je skoro potpisivao ugovor pa ga dobio, pošto se pokazao jako dobrim, nijedan jedini restart nisam imao za godinu dana kako mi je ortak dao da se koristim.

Zvao sam drugara u telekomu da pitam za promociju da mi to odradi casom,kaze da premestaju korisnicki servis na drugu lokaciju tako da nist ado petka...Inace moze da se potpise i na 2 god ugovor sa 50% popusta..

A sta je sa onima kojima ugovor za adsl istice uskoro, a za iptv tek krajem godine?

Pošto sam osuđen na telekom sutra idem da potpisem nov ugovor sa tih 50% popusta.

Ali imam jedno pitanje, a vezano je za drugara koji je u interesantnoj situaciji.

Naime decko ima dva ADSL prikljucka, jedan u stanu, a jedan u kuci, oba na telekomu. Pre 2 nedelje je potpisao ugovor za staru promociju (1,5mbit 3 meseca za dinar) za prikljucak u stanu. Sad zeli da potpise ugovor i za ovaj drugi prikljucak po novoj promociji. Medjutim tu nastaje problem, on bi zeleo IPTV za stan! Da li je moguce da uzme IPTV za kucu i jednostavno zameni opremu (iptv prebaci u stan, a adsl modem kuci) i da to radi? Ako ne mozda lelekomovci imaju neko resenje... Da li je neko imao slican slucaj?

najbolje da ode da pita u lelekom

inacemeni za 9dana istice pa cu uzmem 16mb
btw da li kad podpisem ugovor odma puste 16mb ili moram cekam posto sam pre toga imao 4mb?

Pa pustice ti vrlo brzo. U roku od par sati. Max 24h

Danas sam dobio HG552a1 kao zamenu za matori HG520s pošto se stari ruter često resetovao.

Jasno mi je da za sada ne postoji jdownloader skripta za HG552a1 niti može u jdownloader-u da se snimi :wall: međutim ne mogu da pronađem gde se otvaraju portovi za torrent.

Na HG520s je bilo prosto Nat/Virtual server dok kod HG552a1 nema Virtual server opcije.:wall: Da li neko zna kako se otvaraju portovi za torrent na ovom novom ruteru ?

Da li neko zna kako se otvaraju portovi za torrent na ovom novom ruteru ?

I MENE ZANIMA

Provalio sam otvaranje portova za torrent.:banana:

U podešavanjima rutera ide se na Advanced/Nat/Port Triggering i tu se samo Trigger protocol podesi na TCP/UDP a ispod se ukuca broj portova kao kod starijih rutera i ime aplikacije npr.utorrent i onda submit.:banana:

Još samo kada bi se znala skripta za Jdownloader.:wall:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno