Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A mozda je i Youtube prerastao trenutnu infrastrukturu. Ja primecujem usporenje posebno od pre par godina kada su uveli i Hd ready i Hd klipove.

Trenutno 500 KB/s na 1.5mbps paketu :? Wtf :?

Kakva je situacija kod ostalih ?

I meni isto tj. malo vise (656KB/s sa megaupload-a), to resili nesto da nas caste? :D

Imam utisak da je ADSL ruter Huawei HG520s koji koristim počeo da se ponaša čudno.

1) Nešto ne sarađuje dobro sa Jdownloader-om u zadnjih nekoliko dana, odnosno vrlo često ne mođe da izvrši rekonekciju pomoću Jdownloader-a a internet lampica je non stop upaljena. Ovo se ranije veoma retko dešavalo a kada se desi onda se internet lampica ugasi i ne pali se do manuelnog rekonektovanja rutera. Siguran sam da je skripta dobra jer je koristim dugo i radi.

2) U tih zadnjih nekoliko dana od kada seza ovo pod 1) kada se ipak izvrši rekonekcija do sada je uvek bilo pravilo da se internet lampica ugasi na 2 do 3 sekunde pa da se opet upali. Sada kada je rekonekcija u toku, lampica se ni jednog momenta ne ugasi.

3) Ovaj deo me najviše zabrinjava. Ukoliko se ruteru odradi hard reset onda se dešava sledeće :
a) Počne normalno da se pali i posle minut ili dva desi se da se ruter totalno ugasi sam od sebe i ako je upaljen i ne reaguje dok se ne posegne za power dugmetom.:zgran:
b) Posle dešavanja pod a) kada sledi prvo manuelno paljenje rutera onda se lampica Power upali i konstantno svetli ali ostale lampice istovremeno bljesnu na delić sekunde i to više od 5 puta dok ne počnu da se pale naizmenično.
c) Na drugom manuelnom paljenju posle samovoljnog gašenja rutera gornji problemi se ne manifestuju i paljenje ide normalno.
Provere radi hard reset sam odradio dva puta i u oba navrata mi se desila ista stvar pod a, b i c. Kada se ruter normalno gasi i pali onda se gornja stvar ne dešava i čim se upali Power lampica samo jednom zasvetle sve lampice pa onda počinju da se pale naizmenično.

Da li ovo čudno ponašanje rutera predviđa njegovo otkazivanje i da li razlog pod 3 može da predstavlja dovoljan argument da Telekom zameni moj ruter za neki noviji ? Ovaj HG520s me služi malo više od dve godine.

Ajde da pitam ovde mada može i na temi o IPTV:
Uzeo sam paket IPTV+4 međutim sad mi je izvesna prodaja stana u kojem sam pa me zanima koji je postupak za npr selidbu usluge u novi stan ili recimo otkazivanje paketa?
Znam da mogu da zovem call centar ali me zanima da li je neko imao iskustva pa kako je to konkretno?

Ajde da pitam ovde mada može i na temi o IPTV:
Uzeo sam paket IPTV+4 međutim sad mi je izvesna prodaja stana u kojem sam pa me zanima koji je postupak za npr selidbu usluge u novi stan ili recimo otkazivanje paketa?
Znam da mogu da zovem call centar ali me zanima da li je neko imao iskustva pa kako je to konkretno?

A ti bi selio samo usluge na novi broj ili ceo tel prikljucak?

Ja sam se selio prosle godine tel prikljucak sa ADSL-om i IPTV-om....nista otisao u poslovnicu.....rekao da bih od tad i tad da selim tel prikljucak na novu adresu...cini mi se da sam nekih 10-tak dana ranije otisao nego sto sam se iselio iz starog stana....i nista kad su se stekli uslovi (tehnicki prijem posto je nova zgrada) prebacili su mi sve.....cini mi se da je to kod mene trajalo 2 mozda i tri meseca (ali zbog kasnjenja teh. prijema) i za to vreme nisam nista placao sto se tice pretplata i tako to....samo usluga selidbe tel prikljucka......od nedavno cini mi se da su uveli i placanje selidbe ADSL-a....ali opet je pitanje da li bi ceo prikljucak selio ili samo ADSL i IPTV.....

ima jos nesto ja sam se selio dve ulice....i cini mi se je cak i ista centrala....verovatno je i to bitno.....pogotovo ako se selis recimo negde gde nema slobodnih portova i tako to....

Da li je neko iz NS primetio da net u poslednja dva dana puca recimo svakih 30min ?

Samo da javim da je problem bio u ruteru, crno-crveni Pireli. Zamenjen je za novi Huawei 552C, sve radi kako treba. Navodno je serviser rekao da modem gubi IP, ma sta to snacilo *G*

Kod mene je ovako
1305902609.png

Click1

I sta da radim ja, da prijavim ubrzanje ili da se pravim blesav ?

U poslednjih nedelju dana ruter mi se sam od sebe resetuje 20-tak puta u toku dana, IPTV mi se zamrzne.Desavalo se to i ranije ali ne ovako cesto i ucestalo, jel to riknjava ili sta....?

U poslednjih nedelju dana ruter mi se sam od sebe resetuje 20-tak puta u toku dana, IPTV mi se zamrzne.Desavalo se to i ranije ali ne ovako cesto i ucestalo, jel to riknjava ili sta....?

Ista situacija i kod mene od pre dva dana, prijavi na 0800-100-100 da se restartuje ruter i dobices drugi...imao sam HG520s a sad dobio HG552a1, ako imas 520s probaj da uradis update rutera ako ne prijavljuj kvar

^pa upravo si se žalio
;)

Jel postoji trenutno neka promocija za adsl i iptv? na sajtu stoji ono da je do juna mesecna pretplata za adsl 1din... jel je to sve ili ima jos neka promocija?

Danas su mi u Telekomu rekli da Migracioni kod mogu da mi daju tek dan nakon isteka ugovora, pritom ne mogu tada da vratim opremu, nego tek kada potpišem ugovor sa drugim provajderom. I naravno stižiže mi račun za taj mesec što je započeo, kao za 1 dan. LOPUŽE

Svratio danas na blic do poslovnice da pitam za promociju posto mi istice ugovor krajem maja. Rekla mi ona cura da od 1 juna krecu nove 3 promocije...nisam bas popamtio sve sta rekla na brzinu.

Jedna promocija je nesto da se placa samo pola pretplate od paketa koji uzmes...nisam bas kapirao da li je to za studente ili ne, icicu sutra da vidim posto mi drug radi u prvu tamo.

Jedna promocija je za iptv, za hd uredjaj. Ugovor na 2 godine i adsl 4mbit. Prve godine adsl uopste ne placas a od sledece 4mbit placas po ceni jednog. I imaju neku ponudu adsl bez ugovora.

Obavesticu vas sutra detaljnije o cemu se radi, sad sam bio u nekoj guzvi pa sam na brzinu....cisto da znate okvirno ako neko hoce da uzme ovu promociju do kraja juna...mozda je bolje sacekati neku od ovih novih.

Gde si bio danas popodne :wall: vec potpisao sa sbb-om ugovor na god dana koji krece od 01.06

Bio sam Telekomov korisnik od samog starta vec nekih sta znam 5,6,7 godina i naravno sve najbolje paketa sam im placao plus family + paket plus jos jedan 064 broj 100minuta , i odem do njih da vidim sta se desava sa mojom popunjenom online prijavom za Iptv ona mi kaze nee vi niste podneli prijavu , kad je proverila onda pa znate tuc muc ... znam necu vise da budem vas korisnik i raskinuo sam sve ugovore sa njima znaci od mene su mesecno ubirali do 5000dinara a sad ce moj ***** da dobiju ubedljivo najgori unazadjeni metolcici ala sredila sam tetki Iptv a mene ko **** ,pa nece tako ko vas ****
da ne nabrajam milion situacija u kojima su ispadali glupi i bezobrazni nikakav respect za potrosaca 4-5 puta su hteli da me pokradu STOP sto dalje od lopova TELEKOM

Budi zavodoljan sa SBB-om...da kod mene ima njih bez razmisljanja bih raskinuo ugovor sa ovima iz mts-a...ovako nemam drugih alternativa.

@brajko85
Vidi ako možeš danas da saznaš nešto više, zainteresovana sam za iptv u kombinaciji sa adsl-om ako je povoljno.
Sredio bih sa ovima iz SBB-a da poništimo ugovor.

Zvanično kreću 2 promocije od 01.06
1. ADSL ugovor na 12 meseci, 12 meseci se plaća 50% cene paketa. npr. Click 4 (4096/512 Kb/s) umesto 2.122,82 din. plaća se 1.061,41 din. Super ponuda po meni.
2. ADSL Click 4 (4096/512 Kb/s) i IPTV+HD, ugovor na 24 meseci, prvih 12 meseci se plaća internet 1 din. drugih 12 meseci po ceni paketa Click 1 1.532,82 din. a IPTV se plaća 24 meseca po ceni paketa koje odaberete + je obavezno korišćenje HD paketa 400,00 din (znači osnovni (sa Arenom 1,2,3,4 samo do kraja godine) + hd paket 942,82 din + 400,00 din. = 1342,82 Din.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno