Šta je novo?

Telekom ADSL - diskusija

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Beotelu je nadprovider Telekom. Odgovor je ne.

Ovo je uzasno ,sa 16mbit cekam za klip od 4 min da ucita.. uzas. Ima li solucije,neki dns ili..?

Ok.Meni je muka kad vidim kako mi kilavi 4mb dodje mi da polomim monitor...
Koje je njihovo opravdanje za ovoliku kilavost??

Ja se nesto 3pujem da nadjem neki proxy preko koga ce mozilla da se "kaci" na net. Samo jos treba naci proxy i podesiti ga, ako je to ikako moguce, i da li ce uopste pomoci. Telekom me je zestoko razocarao, ali zestoko. Jos ako online igranje krene da za*ebava, nervni slom cu dobiti.

Ljudi ne vredi vam se nervirati. Telekom je takav kakav je i mi tu ne mozemo nista, kako je vama tako je i nama. Nekada youtube radi da skaces od srece kako lepo radi a nekada ne moze da ucita ama bas nista, problem je sto na primer sada mi ucita pesmu ok bez ikavih problem pola sata kasnije istu pesmu da pustim nije moguce je pustiti da radi normalno a ne skida se trenutno nista na racunaru.

Mozda bi mi i moogli da poravimo stanje u drzavi sto se tice neta ali bi to zahtevalo nase okupljanje u sto vecem broju ali kao sto se zna to nije nikako moguce, jer i da tako nesto pokrenemo i da belezimo na sajtu koliko ce se ljudi prijavi da ce doci a posle na skupu da se opet prebrojimo to nebi bio broj ni izbliza onoga sto bi brojcanik na forumu prikazivao.

Jos onda ovo malo pre procitam:

Poskupljuje "fiksno" telefoniranje

Direktor Republičke agencije za elektronske komunikacije (Ratel) Milan Janković najavio je danas da će za dva meseca poskupeti cene lokalnog poziva u fiksnoj telefoniji.

"Cena lokalnog poziva na sadašnjem nivou ne može da se zadrži i mora da se poveća", rekao je on na prezentaciji studije "Tržište telekomunikacija u Srbiji u 2011. godini".

Janković je rekao da će Ratel do kraja maja doneti odluke o rebalansu cena u fiksnoj telefoniji kojim će biti rešen "urgentan problem" jako niskih cena lokalnih poziva u fiksnoj telefoniji.

"Operateri će onda imati mesec dana da obaveste korisnike o novim cenama", rekao je direktor Ratela Milan Janković.

Cene impulsa u domaćem telefonskom saobraćaju poslednji put su povećane 1. januara 2009. godine za 33 odsto, iako je tada jedini fiksni operater Telekom Srbije bio dobio odobrenje da ih poveća za 100 odsto.

U Srbiji je u 2010. godini, prema podacima Ratela, ukupno bilo 3.110.339 pretplatnika fiksne telefonije, a ukupan prihod od usluga fiksne telefonije bio je 421 milion evra, uz povećanje broja korisnika za dva procentna poena, zbog pojave kompanije Orion kao drugog operatera.

Licencu za fiksnu telefoniju u Srbiji ima i kompanija Telenor.

Kako ističu u Ratelu, odlukama o rebalasu cena koje će biti donete do kraja meseca biće omogućeno i smanjenje cena interneta u Srbiji.

(Beta) 10. maj 2011. 13:01 > 13:02

Info pokupljen sa mondo-a.

Ajde zivi bili pa videli dali ce stvarno net da pojeftini ili je ovo jos jedna zakasnela prvoaprilska sala.

HG 520c pogasio sve led diodice i ni da makne, 0800/100-100 bla bla , sledeci dan stiže HG-552a1 i ako može neko da mi pomogne nije mi jasno šta je WPS (čemu služi) dugme koje stoji iznad WLAN prekidača i šta se radi kad se ubode Flash mem. ili externi HDD u USB port koji stoji na ruteru. Znam da ovo nije pitanje za ovu temu ali možda mi i neko pomogne sa iskustvom i podeli kad je već telekom počeo da deli ove rutere.

A da i nemogu da grešim sve je proteklo na lep i ljubazan način i od strane teh. podrške i servisera na terenu, hvala, molim, prijatno, rešićemo, barem moje iskustvo sa ljudima iz Telekoma.

Poslednja izmena:
u usb ustekas externi hdd ili flash sa filmovima i muzikom, i pristupas sa svih racunara koju su nakaceni na njega i zicno i bezicno i gledas sve to :) Tako je kod mene na pirelliju

u usb ustekas externi hdd ili flash sa filmovima i muzikom, i pristupas sa svih racunara koju su nakaceni na njega i zicno i bezicno i gledas sve to :) Tako je kod mene na pirelliju

Sve to meni jasno da tako treba da radi ali KAKO da isčitam to što je na externom HDD-u ili Flashu. (kako da pristupim tome) sa bilo kog računara to mi nije jasno.

178 adrese su cist .!. -.- yt ni da krene na njima :( pogotovo 178.222. itd

jel ima neki program da se napravi da se kaci samo na 93 il 109 da se ne kaci na 178 -.-

Dns nema veze sa brzinom youtube-a.... mozda bi neki brz proxy pomogao ali tako nesto se placa

Bio danas u Telekom i pitao (gospodina) zaposlenog zasto youtube ocitava vrlo sporo??
Njegov odgovor je bio Nzn nismo dobili nikakvo obavestenje...
Msm brate za koj primas platu....
Uzas a prica ko da nije jeo mesec dana :D

Skinite Internet download manager, integrisite ga sa browserom, podesite da otvara 8+ konekcija kad skida fajl, otvorite yt video, odaberete rezoluciju, povecate sliku sacekate da krene da bufferuje video i pojavice se dugme iznad videa -> odaberete da skine najveci fajl, skine max brzinom i lepo odgledate video sa hdd.

Ljudi stvarno sta se desava sa youtube, jel to do telekoma ili nesto trece, jedva bre ucitava sa click 4

Ubuntu 10.10, Chromium browser, Kopernikus kablovski net 2 Mbit probao nekoliko Youtube klipova i nijedan ne prekida

Znamo da nije do YT, svi bi se bunili, ne samo korisnici telekom adsl-a.

Hebo kevu ovo je ocaj zivi, krv ronim nad ovim youtubom dodje mi da odem u telekom i nabijem im modem u paksu, ucitava klipove 1kbps :mad:

Da li je neko iz NS primetio da net u poslednja dva dana puca recimo svakih 30min ?

kod mene se pre jedno dve nedelje desavalo da pukne par puta u toku dana i to je trajalo jedno 3 dana... sada yt zeza samo tako...

da jewtube ne radi kako treba vec nekih nedelju i vise dana... mada vise mi smeta diskonekt 50x dnevno :X

Upravo sada testirao youtube sve zivo, sati 0:44, radi ko lud, full hd pici ispred bez ikakvih seckanja, 360p ucita ceo klip neverovatno brzo, neverujem, jedva cekam sutra da vidim, da naponem click 4 u pitanju

Bilo je krajnje vreme. Potvrđujem, Youtube napokon radi kako treba. Ja ću im ipak reći doviđenja pošto mi je istekao ugovor pre par dana i uputiću se ka Orionu i 16mb paketu za 300din više mesečno.

Definitivno je okoncan problem sa youtube, meni radi vrh, sad mi cak deluje prebrz :), javite se da li je i vama tako

Definitivno je okoncan problem sa youtube, meni radi vrh, sad mi cak deluje prebrz :), javite se da li je i vama tako

Takođe, click 4 paket učitava bez ikakvih problema 1080p HD:happy:
Nadam se da će tako i ostati mada mislim da će se ponovo uveče zaglaviti :trust:

Meni jedva ucitava 360p. Nekad prebacim na 480p i bolje se ucitava... Twilight zone.

Hmm. i do sada je problem bio uvek popodne do uvece,zbog zaguswnjw verovatno. Sta znam, meni nije bas bajno,mozda malo bolje zavisi od klipa :/ 16mbit

Poslednja izmena:
Meni sinoc u kasne sate takodje radio brutalno, i evo sad ucitava pesmu 10min... Jel ima ikakav ADSL da nema veze sa telekomom da se uzme u ovoj (da ne kazem kakvoj) zemlji?

Mislim da je problem u Youtube serverima, t.j. u opterecenosti istih. Ima kada se pesma ili klip ucitavaju po 10 minuta za 3 min. duzine u 360p a u isto vreme pokusam da otvorim neki drugi klip i on se u istoj rezoluciji ucita do kraja roku od 10-15 sekundi.

I treba da bude sporo, ljudi se ko muve na ***** zalepili za youtube, neki po ceo dan vrte i gledaju gluposti......

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno